Μετάβαση στο περιεχόμενο

V.Chlorok.

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.133 profile views

V.Chlorok.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

12

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παύλο και λοιποί συνάδελφοι, αυτό το εδάφιο ισχύει ακόμη ή υπερισχύει η παράγραφος 8 του αρθρου 26 του 4067 όπως τροποιήθηκε με τον 4759/20 που λέει: " [...] Η Μελέτη Προσβασιμότητας αποτελεί μέρος της Αρχιτεκτονικής Μελέτης για κάθε νέο έργο και νέα μελέτη για κάθε υφιστάμενο κτίριο ή υπαίθριο δημόσιο χώρο το οποίο προσαρμόζεται ώστε να καταστεί προσβάσιμο[...] " Θέλω να βγάλω άδεια προσθήκης κατ'επέκταση (~20τμ) (λειτουργικά συνδεδεμένης- ουσιαστικά ένα υπνοδωμάτιο επιπλέον και επέκταση του σαλονιού) σε υφιστάμενη μονοκατοικία (~100τ.μ.), και θέλω να δώ αν υποχρεούμαι να βγάλω μελέτη προσβασιμότητας. Νομίζω πως μαλλον ναι, αλλα θα ήθελα τις σκέψεις σας... ευχαριστώ προκαταβολικά.
  2. @Pavlos33 Ακριβώς αυτό. Το ίδιο λέω και εγώ. Η ερώτηση μου ουσιαστικά απαντήθηκε απο τον @ΚΑΝΑ, οτι δηλαδή καλα έχω καταλάβει και οτι κανονικά θα έπρεπε οι συνάδελφοι να βρουν την δική μου ταυτότητα οικοπέδου (πχ αν ψάξεις βασει ΚΑΕΚ είναι πολύ ευκολο και σίγουρο αποτέλεσμα) και να προσθέσουν εκεί τα αποσπάσματα για τις ΟΙ που είχαν αναλάβει. Το ίδιο κάνω και εγώ αλλωστε, πηγαίνω και προσθέτω τα αποσπάσματα ΗΤΚ για ΟΙ σε ήδη υπάρχουσα ταυτότητα οικοπέδου αν την βρώ έτοιμη απο άλλο μηχανικό. Το οτι υπάρχουν πολλαπλές καταχωρήσεις για το ίδιο οικόπεδο είναι απλά συνέπεια κάποιας αδυναμίας στην αναζήτηση, είτε του συστήματος, είτε του συναδέλφου που κάνει την αναζήτηση. Στο πλαίσιο του διαλόγου πάντως πάνω σε αυτό, και προς διευκόλυνση όλων μας, πιστεύω θα ήταν πολύ απλή η εφαρμογή ενός εσωτερικού ελέγχου στο σύστημα, οπου θα μπορούσε να ελέγχεται αν έχουν γίνει άλλες ΗΤΚ με τον ίδιο ΚΑΕΚ για παράδειγμα, ωστε να αποφεύγονται οι διπλές καταχωρήσεις. Δέν ξέρω αν έχει νόημα να απευθυνθούμε στο ΤΕΕ για να εφαρμόσει κάτι τέτοιο σε κάποια απο τις επόμενες αναβαθμίσεις της πλαφτόρμας (ενδεχομένως μαζί με την διόρθωση του σφάλματος στα πολλαπλά uploads - μεταφορτώσεις αρχείων, που έχει παψει να λειτουργεί σωστά μετά την τελευταία ενημέρωση). Εν πάσει περιπτώσει, καλές διακοπές σε όλους!
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, βάζω κι εγώ ένα δικό μου ερώτημα, εγκυκλοπαιδικής φύσης, που μου προέκυψε κάνοντας μια ΗΤΚ. Μέχρι στιγμής διαβάζοντας τα αναρτημένα εδώ: Νομοθεσία - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ | TEE καθώς και το manual που έχει αναρτηθεί εδω: Εγχειρίδιο Χρήσης - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ | TEE Έχω καταλάβει οτι: 1) Για κάθε οικόπεδο θα πρέπει να υπάρχει μία ταυτότητα. 2) Αν υποθέσουμε πως έχουμε για παράδειγμα ΣΟΙ , σε αυτήν την μία Ταυτότητα (του οικοπέδου) προσθέτουμε ένα απόσπασμα ανα ΟΙ. 3) Εγώ σαν μηχανικός οταν θέλω να φτιάξω μια ΗΤΚ για μια ΟΙ που μου ανατέθηκε, είμαι υποχρεωμένος να ψαξω στο μητρώο να βρώ αν υπάρχει ήδη Ταυτότητα για το οικόπεδο που με ενδιαφέρει. Αν υπάρχει προσθέτω εκεί το απόσπασμα για την ΟΙ μου, και μόνο αν βρώ οτι δέν υπάρχει φτιάχνω νέα ταυτότητα οικοπέδου. έχω καταλάβει καλα? Ο λόγος που ρωτάω είναι διότι σήμερα επισκέφθηκα εκ νέου μια ταυτότητα οικοπέδου που είχα δημιουργήσει τον Φεβρουάριο του 2022. Είχα φτιάξει τότε την ταυτότητα οικοπέδου για να καταχωρίσω σε αυτήν απόσπασμα για ένα διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου. Τώρα, (Αύγουστος 2023) επισκέφθηκα την ίδια ταυτότητα για να σημιουργήσω απόσπασμα για ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο που μου ανατέθηκε. Λόγω συνήθειας μπήκα στο μηρώο και έψαξα να βρώ την ταυτότητα οικοπέδου βάσει ΚΑΕΚ, και βλέπω οτι έχουν φτιαχθεί απο συναδέλφους άλλες 2-3 ταυτότητες για το ίδιο οικόπεδο οι οποίες περιέχουν απο ένα απόσπασμα για ΟΙ η κάθε μία για άλλα διαμερίσματα. Αυτό είναι λάθος? ή είναι φυσιολογικό και εγώ δέν έχω καταλάβει καλά? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  4. τρισμέγιστος
  5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις σκέψεις και ενδελεχείς αναλύσεις σας. Θα ενημερώσω για την λύση αυτού του προβλήματος όταν βρεθεί.
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω μια περίπτωση για την οποία σκοπεύω να ρωτήσω ΥΔΟΜ, αλλα θέλω να είμαι προετοιμασμένος. 1992-93: Μονοκατοικία κτίστηκε χωρίς άδεια. 2002: Έγινε επέκταση (κλείσιμο ημιυπαίθριου), πάλι χωρίς άδεια. 2019: Τακτοποιήθηκαν όλες οι παραβάσεις (κατηγορία 5) με τον Ν.4495/17 2020: Η μονοκατοικία πουλήθηκε. 2020: Ο νέος ιδιοκτήτης "ανοιξε" την επέκταση του 2002, μετέτρεψε δηλαδή αυτόν τον χώρο πάλι σε ημιυπάιθριο. Επίσης, έκανε αλλαγές στις διαστάσεις κάποιων κουφωματων μια πόρτα την έκανε παράθυρο, και δυο παραθυρα τα έκανε πόρτες. Όλα αυτά χωρίς άδεια/εεδμκ. 2021: Ο νέος ιδιοκτήτης θέλει τώρα να πουλήσει και αυτός, και ήρθε σε εμένα να δώ πως μπορώ να κάνω συννομες τις αλλαγές. Μπορώ να κάνω άδεια κατεδάφισης/νομιμοποίησης για κάτι τέτοιο? Νοείται πρόστιμο ανέγερσης/διατήρησης για απομείωση του χώρου? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  7. Συνάδελφε καλησπέρα, ετυχε να το κοιτάω κι εγώ τώρα αυτο, πρόσεξε οτι δέν λέει μόνο 25τ.μ. ανα ιδιοκτησία, λέει : "25 τ.μ. ανά επίπεδο (όροφο, πατάρι, σοφίτα) και ανά κλιμακοστάσιο σε κάθε αυτοτελή ανεξάρτητη ιδιοκτησία" Δηλαδή αν έχεις δύο επίπεδα π.χ. σε κάθε μεζονέτα, και ένα κλιμακοστάσιο ανα μεζονέτα, εξαιρείς απο την δόμηση σκάλα μέχρι 25τμ ανα επίπεδο, δλδ εώς και 50τ.μ. σε κάθε μεζονέτα. Επί τρείς μεζονέτες έχεις μέγιστη εξοικονόμηση δόμησης 150τ.μ. στο κτιριακό σύνολο αν κάνεις πλήρη εξάντληση της παραγράφου 6ε. (αν χωράνε σκάλες 25 τμ ανα όροφο που είναι πολύ γενναιόδωρο αλλα δέν παραπονιέμαι, δίνεται ελευθερία για μεγάλα φανάρια, πολλά πλατύσκαλα, μεγάλα πλάτη κλπ) Κάτι που καταλαβαίνω επίσης είναι οτι εφ'όσον αφαιρέθηκε το "σε περίπτωση που δέν υπάρχει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο" μπορείς να εξαιρέσεις απο τη δόμηση εσωτερικό κλιμακοστάσιο σε μεζονέτα-διαμέρισμα (διώροφο διαμέρισμα σε πολυκατοικία) της οποίας το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο έχει επίσης εξαιρεθεί απο τη δόμηση.
  8. Δέν είναι ΥΔΟΜ, αλλά επειδή δυσκολεύτηκα να τους βρώ, παραθέτω εδώ το τηλέφωνο, μπας και βοηθηθούν συνάδελφοι: Δήμος Αθηναίων, Υπεύθυνοι για ορισμό & παράβολα τραπεζοκαθισμάτων: 2105277205
  9. Για υποβολή αίτησης μπαίνουμε στο https://www.ependyseis.gr/mis Όμως αν δεν είναι κανεις μέλος ήδη, πρέπει να κάνει εγγραφή.. Στη φόρμα της εγγραφής ξέρετε τι επιλέγουμε στο πεδίο "Δράση" ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής: 2106084256 Εσωτερικό Αρχείου/Προτόκολλου 3711 Εσωτερικό Προϋστάμενου Αρχείου 3703
  11. καλησπέρα σας, Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει? : Για ακίνητο εντός του δήμου Αθηναίων πρέπει κανείς να κάνει αίτηση και στο https://eservices.cityofathens.gr/ και στο https://tetragonika.govapp.gr ? Η΄ μόνο σε ένα απο τα 2 συστήματα? εχω μπερδευτεί.
  12. Καλημέρα σε όλους, Ένας πελάτης μου έχει δύο όμορες ιδιοκτησίες (καταστήματα ημι-υπογείου) τα οποία φαίνονται στην άδεια ως αποθήκες. Επίσης, σχέδια αδειας με πραγματικότητα καμία σχέση όσον αφορά την εσωτερική διαρρύρμιση του ορόφου. Όμως σχέδια σύστασης - πραγματικότητα πολύ όμοια, μόνο κάποιες μικροδιαφορές σε περίγραμμα. Επίσης στην σύσταση αναφέρεται η χρήση τους ώς κατάστημα. Σύσταση του '70. Του προτείνω να τακτοποιηθούν ως κατηγορία 1, υπέρβαση δόμησης στο σύνολο του εμβαδού τους. Το υλοποιημένο εμβαδόν του ενός καταστήματος διαφέρει με αυτό της συστάσεως λόγω μικρο-μετατοπίσεων των χωρισμάτων ανάμεσα στις ιδιοκτησίες. Να σημειώσω εδώ οτι δεν επηρεάζονται απο αυτές τις αλλαγές οι κοινόχρηστοι χώροι. Η συμβολαιογράφος του πελάτη μου λέει οτι εφ'όσον η σύσταση που ισχύει τώρα δέν δίνει το δικαίωμα μονομερούς αλλαγής-συνένωσης ιδιοκτησιών απο τους ιδιοκτήτες, πρέπει να προχωρήσουμε σε γενική τροποποίηση σύστασης κατόπιν της τακτοποίησης, αν θέλει ο πελάτης μου να κάνει κάποια μεταβίβαση στο μέλλον. Η τροποποίηση αυτή θα είναι άθλος γιατι στην πολυκατοικία υπάρχουν πάνω απο 30 ιδιοκτήτες, κάποιοι είναι μόνιμα στο εξωτερικό, κάποιοι είναι κληρονόμοι που δέν ενδιαφέρονται κλπ. Έχω την εμπειρία απο άλλες τακτοποιήσεις, οτι εφ'όσον δέν επηρεάζονται κοινόχρηστοι χώροι, μπορεί να προχωρήσει κανονικά η μεταβίβαση (περιπτώσεις διαμερισμάτωσης ας πούμε). Βέβαια έχει απ την άλλη δίκιο η συμβολαιογράφος του πελάτη μου που λέει οτι η σύσταση δέν δινει δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης. Υπάρχει κάποιος νόμος που μπορώ να βασιστώ ωστε να "ξεμπλοκάρει" ο πελάτης μου το ακίνητό του και να μπορεί να το πουλήσει? Έχω κάνει μεγάλη έρευνα τόσο στην κωδικοποίηση του kan62 όσο και στις ανακοινώσεις που βγαίνουν κατα καιρούς απο συμβολαιογραφικούς συλλόγους, αλλα στην κουβέντα με την συμβολαιογράφο πάντα κολλάμε κάπου, συνήθως σε θέματα "εκτός ύλης" μηχανικών. Ελπίζω να μου διαφεύγει κάτι και να μπορείτε να με διαφωτίσετε. Ευχαριστώ πολύ.
  13. V.Chlorok.

    Νόμος 4495/2017

    Είσαι ενας μικρός θεός Αλήθεια.
  14. @d1m1tr1s Η αίτησή σου λογικά ανήκει στην ειδική περίπτωση που περιγράφεται στη σελίδα 35 του οδηγού (Ειδικές περιπτώσεις αιτήσεων - Α. Ενοικιαζόμενη Κατοικία / κατοικία σε βραχυχρόνια μίσθωση). Όσον αφορά τα εξαρτώμενα τέκνα διάβασε την σελίδα 17, στην τελευταία παράγραφο λέει: "Στην περίπτωση που η κατοικία για την οποία γίνεται η αίτηση ενοικιάζεται, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού 1407/2013 της Επιτροπής ΕΕ για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), όπου καθορίζονται τα όρια σώρευσης. Απαιτείται από τον Ωφελούμενο (πλήρη κύριο, επικαρπωτή) δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό de minimis, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει, σύμφωνα με το Παράρτημα (XI) καθώς και προσκόμιση αντίστοιχων δηλώσεων των λοιπών συνιδιοκτητών (πλήρης κύριος, επικαρπωτής), όπως αναλύεται στις ειδικές περιπτώσεις αιτήσεων του κεφαλαίου 5. Επιπλέον, ο Ωφελούμενος (πλήρης κύριος, επικαρπωτής) δεν δικαιούται την επαύξηση της επιχορήγησης λόγω εξαρτώμενων τέκνων..."
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.