Μετάβαση στο περιεχόμενο

tetris

Core Members
  • Περιεχόμενα

    6.623
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    67

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

27.065 profile views

tetris's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (7/15)

  • Well Followed Rare
  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

3,2k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κανένα σεμινάριο δεν θα σου μάθει όσα χρειάζεσαι. Το καλύτερο σχολείο είναι το εργοτάξιο. Βρες λοιπόν κάποια εταιρεία (ή σοβαρό κι έντιμο μηχανικό-κατασκευαστή) και μαθήτευσε εκεί όσο χρειαστεί. Από εσένα εξαρτάται το πώς θα αξιοποιήσεις τις συγκεκριμένες γνώσεις κι εμπειρία. Επίσης, και στο πλαίισιο της πρακτικήςς σου άσκησης, θα μπορούσες να αποκτήσεις τη σχετική εμπειρία κι από τεχνική υπηρεσία (Δήμου ή Π.Ε.). Βασική προϋπόθεση όμως, είναι να "πέσεις" σε άτομα που θα σε βοηθήσουν πραγματικά.
  2. Προφανώς και γίνεται (κι επιβάλλεται). Το αντίθετο (ενιαίος φ.ο.) αποκλείει τη σύσταση κάθετης. Μόνο τη σύσταση οριζοντίων
  3. 1. Άδεια σε 2 (ή περισσότερους) ΚΑΕΚ, του ίδιου ιδιοκτήτη, εκδίδεται 2. Για τη συμβ/κή ενοποίηση των 2 γεωτεμαχίων (με την αγορά του προβληματικού όμορου), απαιτείται τακτοποίηση των αυθαιρεσιών συμπλ. Ως μόνη λύση. βλέπω την (ανεξάρτητη) αγορά του όμορου και στη συνέχεια άδεια νομιμοποίησης στο ενιαίο
  4. Θα τους κοινοποιήσεις (με πρωτόκολλο) την απόφαση, αναφέροντας ότι πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο. Αλλιώς (πριν τον εισαγγελέα), υπάρχει και ο επιθεωρητής Δημ. Διοίκησης. Τίποτε άλλο επίσης (συμπληρ.) Δεν τα είπες όλα από την αρχή (περί αυθαιρέτου, κλπ), με αποτέλεσμα να μας έχεις μπερδέψει.
  5. Πες, στους άσχετους της ΥΔΟΜ, ότι πράξη συνένωσης ΔΕΝ υφίσταται διότι δεν μεταγράφεται. Παραθέτω, επί τούτου, απόσπασμα της 1296/06 απόφασης Αρείου Πάγου: "Με τη συνένωση ομόρων οικοπέδων ή γηπέδων του αυτού ιδιοκτήτη ή πολλών συνιδιοκτητών, δεν συνιστάται, μετατίθεται ή καταργείται εμπράγματο δικαίωμα, επομένως δεν είναι πράξη που υπόκειται σε μεταγραφή. Εξαρτάται μόνο από τη φύση της έκτασης ως συνεχόμενης και αρκεί η έκφραση της βούλησης του ιδιοκτήτη, και όχι απαραίτητα μόνο σε περίπτωση έκδοσης οικοδομικής άδειας (ΑΚ Αρθ-1192 παρ.1)."
  6. Η οριοθέτηση οικισμού δεν αποτελεί "ακούσια" απώλεια αρτιότητας. Αντιθέτως, δίνει τη δυνατότητα (ασχέτως αν στην περίπτωσή σου δεν καλύπτεσαι) σε, αρχικά, μη οικοδομήσιμα γεωτεμάχια να οικοδομηθούν με τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας. Απώλεια αρτιότητας/οικοδομησιμότητας θα μπορούσες να επικαλεστείς στην περίπτωση απαλλοτρίωσης. Η μόνη λύση που βλέπω, προς το παρόν, είναι η δημιοιυργία δρόμου, μέσω απαλλοτρίωσης, από το Δήμο. Είναι, όμως, εξαιρετικά δύσκολο. Αλλιώς, περιμένεις την πολεοδόμηση της περιοχής (φέξε μου και γλίστρησα). υ.γ. Τα εκτός σχεδίου γεωτεμάχια ονομάζονται (από το 85) γήπεδα
  7. Πέραν του αρχιτεκτονικού θέματος (το οποίο είναι εύκολο να λυθεί) υπάρχει και το στατικό. Στα άκρα της βεράντας θα εδραστούν εξωτερικές τοιχοποιίες. Υπάρχει η κατάλληλη υποδομή (στατική επάρκεια) γι' αυτό?
  8. Το τεε δεν ξέρει τι του γίνεται Σύμφωνα με την 1296/06 απόφαση του Αρείου Πάγου "...Σε περίπτωση που τα όμορα οικόπεδα ή γήπεδα του αυτού ιδιοκτήτη δεν είναι άρτια, έστω και αν αποκτήθηκαν με διαφορετικά συμβόλαια, δεν διατηρούν την αυτοτέλειά τους και εξετάζονται ως ενιαία ιδιοκτησία.." Συνεπώς, η συμβ/φος έχει δίκιο. Ακόμη κι αν ήταν σε περιοχή με λειτουργούν Κτηματολόγιο, πάλι ένα διάγραμμα θα έκανες.
  9. Καλό είναι να μη μπλέξει, από τώρα, με ιδιωτικά λογισμικά μιας και αυτά θέλουν χρόνο για την εκμάθησή τους και το μόνο που προσφέρουν είναι η βοήθεια για το σκιασμό. Πιο εύκολο θα ήταν να λύσει τις απορίες του (και φαίνονται πολλές) σε συνεργασία με κάποιον εν. επιθ.
  10. Αναψυκτήριο όχι (περιλαμβάνεται στη Γενική Κατοικία). Το έγγραφο 2781/05 αναφέρει: .....σας γνωρίζουμε ότι εκ των αναφερομένων σε αυτήν εμπορικών καταστημάτων, εκείνα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής στην αμιγή κατοικία σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΠΔ/23-2-87 (ΦΕΚ-166/Δ/87), είναι το παντοπωλείο, φαρμακείο, βιβλιοχαρτοπωλείο, κρεοπωλείο, κατάστημα ψιλικών, πρατήριο γάλακτος, πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής (χωρίς παρασκευαστήριο και χωρίς χρήση τραπεζοκαθισμάτων). Συνεπώς, θεωρώ ότι παντοπωλείο με παρασκευή καφέ (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) επιτρέπεται
  11. Η αμιγής κατοικία δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις της παρ. 5 του άρθρου 17. Συνεπώς, οι χρήσεις γης καθορίζονται βάσει του παλιού ΦΕΚ.
  12. Περιορισμός καθαρού ύψους δεν υπάρχει. Το 1.20 ισχύει για όλα τα κτίρια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.