Μετάβαση στο περιεχόμενο

R/O

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από R/O

  1. Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου:

    έστω ότι έχω μια κατοικία, στην Πάρο συγκεκριμένα 120 τ.μ. η οποία κατοικείται αλλά δεν έχει θέρμανση, τί είδους θέρμανση θα προτείνατε σε συνδυασμό με τις νέες τιμές πετρελαίου και ρεύματος?

    Θα ήθελα να διαβάσω προτάσεις...

  2. Όταν πλεονάζει η ενέργεια στο μπόιλερ θες να την απορροφάς και να την αποδίδεις στο κύκλωμα της θέρμανσης, έτσι δεν είναι; Αυτό θα γίνεται προφανώς μέσω της σερπαντίνας. Αλλά για υπάρχει ικανή ροή θερμότητας πρέπει να υπάρχει και ικανό ΔΘ.

     

    Το έχω σκεφτεί ως εξής:

    ο θερμοστάτης του σπιτιού θα δίνει εντολή στον κυκλοφορητή και η αντίσταση θα παίρνει εντολή από τους θερμοστάτες του boiler και για να πάρει και για να κόψει.

  3. Ναι, αυτό γίνεται, σημαίνει ότι το μπόιλερ θα έχει τρεις θερμοστάτες:

    - ένας θα θέτει σε λειτουργία τα ηλιοθερμικά όταν το νερό χρήσης κρυώσει

    - ένας θα θέτει σε λειτουργία τον κυκλοφορητή της θέρμανσης (εφόσον υπάρχει απαίτηση θέρμανσης) όταν η θερμοκρασία του νερού χρήσης ξεπεράσει κάποιο όριο, ώστε να απαχθεί θερμότητα.

    - ένας θα βγάζει την αντίσταση εκτός, όταν η θερμοκρασία του νερού χρήσης ξεπεράσει κάποιο όριο ασφαλείας.

     

    Φυσικά προϋποτίθεται ότι η θερμοκρασία της προσαγωγής (ή και των επιστρεφομένων) της θέρμανσης θα είναι αρκετά χαμηλή σε σχέση με αυτή του νερού χρήσης ώστε να μπορεί να περάσει από την σερπαντίνα το 1,5kW.

     

    το τελευταίο δε το'πιασα...........

  4. 1kW σε ημερήσια βάση είναι σημαντική ποσότητα ενέργειας. Δεν αρκεί ένα μπόιλερ νερού χρήσης για να την απορροφήσει, εκτός αν εννοείς ότι το μπόιλερ θα έχει και ανάστροφη λειτουργία, παρέχοντας θερμότητα στο κύκλωμα της θέρμανσης.

     

    Ακριβώς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Δώσε μια πληρέστερη περιγραφή. Το 1,5kW το έχεις από Φ/Β; Τα ηλιοθερμικά τα αποκλείεις; Σύνδεση με ΔΕΗ έχεις; Δεν θες να καις καθόλου πετρέλαιο, ούτε συμπληρωματικά;

     

    το 1,5 kw πρόκειται να το έχω από ανεμογεννήτρια, τα ηλιοθερμικά δε τα αποκλείω απλά δεν ξέρω αν με καλύπτουν 100%, σύνδεση με ΔΕΗ έχω και δεν θέλω να καίω καθόλου πετρέλαιο.

  6. Ευχαριστώ mechatr0n για τις προτάσεις σου,

    την πρώτη την καταλαβαίνω αλλά μόνο με ηλιακή θερμική και χωρίς υποβοήθηση δε ξέρω αν είναι εφικτό, εκτός και αν συνδυαστεί το tank και με μια αντίσταση 1-1,5kw, ποιά η γνώμη σου?

    Την δεύτερη λύση μπορείς να μου την αναλύσεις?

    και γενικά από όλους σας θα ήθελα προτάσεις...

  7. Με λίγα λόγια, θέλω στο σπίτι μου να κάνω εγκατάσταση θέρμανσης αλλά:

    α. δεν θέλω να χρησιμοποιήσω πετρέλαιο και γεωθερμία εδάφους-νερού.

    β. έχω διαθέσιμo 1-1,5 kw από Α.Π.Ε.

    γ.συνολικά οι θερμίδες είναι 15.000 kcal/h

    δ.θα μπορούσα φυσικά να χρησιμοποιήσω Α/Θ

    τί προτείνετε?

    Θα εκτιμούσα την βοήθειά σας.

  8. Η Α.Π.Ε. είναι 1kw, που σημαίνει ότι η αντίσταση θα είναι maximum 1kw. Πιστεύεις ότι είναι αρκετή για να θερμάνει μια κατοικία 15.000 kcal/h?

    'H μάλλον είναι ικανή να επιτύχει μια ικανοποιητική θερμοκρασία του νερού στην υποτιθέμενη δεξαμενή ώστε να μπορούν τα σώματα να ζεστάνουν την κατοικία?

  9. Μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία:

    θα μπορούσε να δουλέψει ένα σύστημα γεωθερμίας, μόνο για θέρμανση, αλλά αντί για γεώτρηση να υπάρχει μια δεξαμενή νερού αρκετά μονωμένη στην οποία να υπάρχει και μια αντίσταση η οποία να λειτουργεί με Α.Π.Ε?

  10. Καλή χρονιά!

    Η ρητίνη δεν έχει δεύτερη περιγραφή, ρητίνη την ζητάς και θα την βρεις σε καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό.

     

    Τί είναι η χελώνα (κούφα) ?

    Το θέμα είναι ότι αν η χελώνα είναι κάτι σαν το κουτί διακλαδώσεων, τότε στην περίπτωση της γεώτρησης είναι δύσκολο να περάσει κάτω διότι δεν χωράει στην τρύπα.

     

    Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

    Ευχαριστώ, Χάρης.

  11. Ποια η διαφορά ανάμεσα στις μούφες ρητίνης και στα θερμοσυστελλόμενα με εσωτερική επάλλειψη ρητίνης?

    Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε υποβρύχια ένωση αντλίας που φτάνει τα 200 μέτρα βάθος. Αν υποθέσουμε ότι το καλώδιο της αντλίας είναι 6 μέτρα περίπου, σημαίνει ότι η ένωση θα είναι στα 194 μέτρα.

    Τι προτείνετε για αυτήν την περίπτωση?

    Από πού μπορώ να εμπορευτώ τα θερμοσυστελλόμενα με επάλλειψη ρητίνης?

  12. Μήπως γνωρίζει κάποιος την σωστή μέθοδο ένωσης καλωδίου υποβρύχιας αντλιας με το καλώδιο της παροχής, ετσι ώστε να είναι στεγανή ?

     

    Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

    Ευχαριστώ, Χάρης.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.