Μετάβαση στο περιεχόμενο

agourne

Members
  • Περιεχόμενα

    102
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από agourne

  1. 23 ώρες πριν, Paul_Mix said:

    Στις οδηγίες πληρότητας γράφει στο 1.3 γ)Δαπάνη αμοιβής σύνταξης (επιλέξιμων) μελετών

    και στο 1.3.2 "Στο παραστατικό θα πρέπει αναλυτικά να αναφέρεται το είδος της μελέτης που έχει εκπονηθεί"

    Για την εκδοση ΕΕΔΜΚ θερμοπρόσοψης, θα χρεώσουμε την "Εκδοση ΕΕΔΜΚ" κι αυτό θα γράψουμε πάνω στην ΑΠΥ ή θα πρέπει να γράψουμε συγκεκριμένα, ποιά μελέτη της ΕΕΔΜΚ θα χρεώσουμε για να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα?

    δηλαδη θα γράψουμε "μελέτη αρχιτεκτονικών όψεων για την εκδοση ΕΕΔΜΚ" ?

    Στο 1.3.2 γράφει "Εάν η μελέτη αφορούσε την έκδοση Οικοδομικής Άδειας ή έγκρισης Εργασιών Δόμησης μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) αναρτήστε τα αντίστοιχα έγγραφα"

    Θα ανεβάσουμε μόνο την ΕΕΔΜΚ ή πρέπει να ανεβάσουμε και τις όψεις?

    Για ΑΠΥ της ΕΕΔΜΚ: Έκδοση ΕΕΔΜΚ για ....(λόγος για τον οποίο εκδόθηκε).

    Ανεβάζεις μόνο την πράξη της ΕΕΔΜΚ, όχι τα συνημμένα.

    Αν η έκδοση της ΕΕΔΜΚ απαιτεί μελέτη τότε χωριστό ΑΠΥ μελέτης για έκδοση ΕΕΔΜΚ για (λόγος για τον οποίο έγινε η μελέτη απαραίτητη για την έκδοση ΕΕΔΜΚ)

  2. On 8/3/2024 at 6:55 ΠΜ, duderino said:

    Ερώτηση στο ίδιο κλίμα γιατί έχω μπερδευτεί τελείως. 

    Έχω αίτηση που χρησιμοποιήθηκε μικρότερο ποσό από την απόφαση υπαγωγής (14000 αντί για 16000). Δεν είναι η μόνη, οι λόγοι διάφοροι (ΑC που δηλώναμε ποσά που δεν χρησιμοποιήθηκαν, κουφώματα pvc αντί για αλουμίνια κλπ)

    Σαν αποτέλεσμα είναι οι ωφελούμενοι να έχουν δώσει μεγαλύτερο ποσό ιδίων κεφαλαίων + προκαταβολών επιχορήγησης από αυτό που προκύπτει τελικά. Σε ποιο στάδιο πρέπει να επιστραφούν τα λεφτά; Βρίσκομαι σε μία αίτηση στο 7.γ και δεν μου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξω τίποτα παρά το ποσό στα ίδια κεφάλαια, το πεδίο επιστροφές δεν μπορεί να αλλάξει.

    Σε σχετική ερώτησή μου στο Help Desk παλιότερα μου είπαν πως θα επιστραφούν στον ωφελούμενο τα χρήματα στις τελικές εκταμιεύσεις

  3. On 16/12/2023 at 1:57 ΜΜ, Paul_Mix said:

    Πριν την κλήρωση για το Β' ΠΕΑ τι θα πρέπει να έχουμε?

    Θα πρέπει να έχουμε όλα τα τιμολόγια παρεμβάσεων, πιστοποιητικά, υπεύθυνες δηλώσεις σε ένα φάκελο για να τα παραδώσουμε στον Ενεργειακό επιθεωρητή?

    Θα πρέπει να έχουμε κλείσει την ΕΕΔΜΚ στο σύστημα του ΤΕΕ?

    κάτι άλλο που πρέπει να έχει γίνει πριν προχωρήσουμε στην κλήρωση του Β ΠΕΑ?

    Εννοείται η ΕΕΔΜΚ περαιωμένη-εκδομένη, χωρίς αυτήν η εργασία στον "αερα". Τιμολόγια_ΔΑ, τεχνικά-ενεργειακά χαρακτηριστικά ΟΛΩΝ των παρεμβάσεων ανεβασμένα σε συγκεκριμένη καρτέλα (καταχώρηση εργασιών & ψηφιοποιημένα παραστατικά), όταν τα "δει" ολοκληρωμένα το σύστημα προχωρά αυτόματα σε κλήρωση του Β' Εν. Επιθεωρητή, οι Υ.Δ. αργότερα (πιθανότατα στα δικαιολογητικά όπως πάντα)

    • Thanks 1
  4. 17 ώρες πριν, GeorgePi said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι

    Αν ο εγκαταστάτης ηλιακού ή Α/C είναι διαφορετικός από τον προμηθευτή, επιδοτείται το κόστος της εγκατάστασης που θα είναι σε διαφορετικό παραστατικό;

    Ναι με την προϋπόθεση και οι δυο να ειναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα και το άθροισμα των δυο αποδείξεων να μην ξεπερνά το ποσό υπαγωγής 

    • Upvote 1
  5. 20 λεπτά πριν, anasfo said:

    Καλησπέρα,

    θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε ένα διαμέρισμα 85τ.μ,παλιό(κατασκευή του 76), χωρίς θερμομόνωση, με λέβητα πετρελαίου 51kw παλιό χωρίς στοιχεία (υπολόγισα τον βαθμό απόδοσης 0.62),χρήση θερμοσίφωνα για ζεστό νερό, κουφώματα παλιά ξύλινα και κλιματική ζώνη Δ είναι φυσιολογικό το κτήριο αναφοράς να έχει 237.3 kWh/mκαι το δικό μου να βγαίνει  866.9 kWh/m2?

    Μου φαίνεται πολύ μεγάλη η διαφορά των 2 τιμών για αυτό ρωτάω.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Δες το Β.Α. του λέβητα ίσως το 0,62 ειναι κάπως μεγάλο (νομίζω), επίσης δες τη διείσδυση από αέρα και τις διατ. Κατά τα λοιπά εφόσον δεν έχει A/C , αν τα τζάμια μονά, χωρίς καμία μόνωση τοίχων/οροφής/πυλωτής το αποτέλεσμα δείχνει μάλλον λογικό 

  6. On 7/11/2023 at 11:00 ΠΜ, orestis_evg94 said:

    Καλημέρα στη κοινότητα,

    έχω σε εξέλιξη (εξοικονομώ 2021) μια αίτηση με ιδία κεφάλαια. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να τροποποιήσει τις παρεμβάσεις (καυστήρα υγραερίου αντί για αντλία θερμότητας). Η απορία μου είναι η εξής: λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος του καυστήρα υγραερίου είναι μικρότερο από αυτό της αντλίας θερμότητας, στις δαπάνες ιδίων κεφαλαίων πως θα μοιράσω το ποσό? Θα μοιραστούν σύμφωνα με την αντλία θερμότητας και στην τελική δόση θα γίνει η εκκαθάριση (οπότε και θα κρατηθεί από εκεί η διαφορά)??? Η πρέπει να δώσω τα ποσά αναλογικά με βάση το ''νέο'' κόστος παρεμβάσεων ( δλδ του καυστήρα υγραερίου) και το πλεόνασμα να μοιραστεί στις υπόλοιπές παρεμβάσεις?

    Θα δοθεί το ποσοστό των Ιδ. Κεφ. της υπαγωγής, και στο τέλος θα αποδοθούν οι εξοφλήσεις βάσει των τιμολογίων, αν έχει δοθεί μεγαλύτερο ποσοστό Ι.Κ. θα γίνει επιστροφή στην εκκαθάριση ώστε να διατηρηθούν οι ποσοστώσεις υπαγωγής (νομίζω). Προσοχή να ικανοποιείται ο  στόχος των 3 ενεργ. κατηγοριών δεδομένου ότι ο Β.Α. της Α.Θ. πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του καυστήρα υγραερίου.

    • Thanks 1
  7. 5 ώρες πριν, anasfo said:

    Καλησπερα,

    Θελω να εκδωσω ενα ΠΕΑ για μια μεταβιβαση ακινητου, αλλα η ιδιοκτητρια με ενημερωσε οτι εχει σκοπο να ενταξει το σπιτι στο επομενο εξοικονομω.Εγω σαν λογο εκδωσης του πιστοποιητικου θα βαλω μεταβιβαση?

    Και στα σεναρια θα τα προτεινω σε μια γραμμη η να κανω 2 διαφορετικα σεναρια?

    Επισης αμα τα κανω τα σεναρια σε μια γραμμη θα υλοποιησω ολες τις αλλαγες σε ενα κτηριο?Δηλαδη αμα θελω να προτεινω κουφωματα και ηλιακο θα δημιουργησω ενα σπιτι για τα κουφωματα και ενα για τον ηλιακο και απλα θα γραψω στο πρωτο στην περιγραφη και τα 2, η τα συμπληρωνω στο ιδιο σπιτι?

    Ευχαριστω εκ των προτερων

    Θα κάνεις ΠΕΑ για μεταβίβαση και όταν έρθει η ώρα για ΠΕΑ του Εξοικονομώ 20... τότε προσάρτημα ή κατάργηση/απόσυρση του υπάρχοντος και εκπόνηση νέου με τις αντίστοιχες προδιαγραφές

    • Thanks 1
    • Upvote 1
  8. Mπορεις και σκαρίφημα εφόσον ικανοποιούνται όσα απαιτούνται από τις οδηγίες:

    Για το επιθεωρούμενο κτίριο/κτιριακή μονάδα παρακαλούμε όπως υποβάλλετε, σχέδια ή/και σκαριφήματα, κατόψεων ή/και τομών ή/και όψεων στο πεδίο «Εισαγωγή σκαριφημάτων / σχεδίων επιτόπιου ελέγχου» ώστε να προκύπτουν με σαφήνεια:

    1. Τα στοιχεία του κελύφους (διαφανείς και αδιαφανείς επιφάνειες) με διαστάσεις και εμβαδομέτρηση της κάθε στάθμης του κτιρίου (εφόσον υφίστανται περισσότερες από μία) ή της κτιριακής μονάδας
    2. Η θέση τυχόν Μη Θερμαινόμενων Χώρων, καθώς και των όμορων κτιρίων/κτιριακών μονάδων.
    3. Ο προσανατολισμός των πλευρών του κελύφους (η θέση του Βορρά, σε περίπτωση που αυτή δεν φαίνεται στο αναρτημένο στην πλατφόρμα τοπογραφικό)

    Οι παραπάνω πληροφορίες θα πρέπει να απεικονίζονται σε ένα ή περισσότερα ηλεκτρονικά αρχεία μορφής είτε (.jpg) είτε (.pdf) είτε (.dwg/dxf), τα οποία θα εμπεριέχονται σε ένα (1) συμπιεσμένο ηλεκτρονικό αρχείο μορφής (.zip) ή (.rar), συνολικού μεγέθους έως 4 MB.

    ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα πρέπει να επιλέγεται όσο υψηλή ανάλυση χρειάζεται ώστε οι πληροφορίες να είναι ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. Αν για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεστε περισσότερο απο 4 MB, επικοινωνήστε με το helpdesk του buildingcert.gr (210-6603309, [email protected])

    Προαιρετικά, μπορείτε να υποβάλλετε επιπλέον φωτογραφίες των όψεων του κτιρίου/κτιριακής μονάδας.

     

    • Like 1
    • Thanks 1
    • Upvote 1
  9. 9 ώρες πριν, getsakna said:

    Κατηγορία 1 πότε θα ανοίξει?

    Έχει κανείς ενημέρωση απο Helpdesk Κλπ?

    Πρόσφατα ρώτησα το helpdesk διότι έλαβε μήνυμα πελάτης που θέλει δάνειο, ανήκει στην πρώτη κατηγορία και φαίνεται ότι περνάει ο καιρός δίχως κάποια ενέργεια εκ μέρους του (που δεν μπορεί να γίνει τώρα οτιδήποτε διότι σε κόβει το ίδιο το σύστημα), μου απάντησαν καταρχάς πως κακώς ήρθε τέτοιο μήνυμα γι' αυτήν περίπτωση και είμαστε σε αναμονή, σύντομα, για ανακοινώσεις... 

  10. 23 ώρες πριν, grmaster said:

    Καλημέρα

    Δέχεται το πρόγραμμα να τροποποιήσω ανοίγματα με άδεια μικρής κλίμακας (μιλάμε για 20εκ μείωση ανοίγματος σε δύο παράθυρα)

    Ευχαριστώ

    Καλημέρα

    κατά την άποψη μου οτιδήποτε επηρεάζει/αλλάζει το κτήριο αναφοράς έχει πρόβλημα διότι συγκρίνει την εξοικονόμηση σε δυο ανόμοια κτήρια (υπάρχει σχετική ερώτηση-απάντηση στα πλαίσια του "Εξοικονομώ-Αυτονομώ")

  11. On 28/3/2023 at 7:27 ΜΜ, mechgiann said:

    Καλησπέρα,

    Στην καταχώρηση ιδίων κεφαλαίων έχει ένα ποσό βάσει υπαγωγής το οποίο είναι το ελάχιστο απαιτούμενο ιδίων κεφαλαίων.

    Αν κάποιος πέτυχε καλύτερη προσφορά και επομένως και τα ίδια κεφάλαια είναι λιγότερα τι γίνεται? Γιατί δεν σε αφήνει να προχωρήσεις?

    Το ρώτησα και πήρα την απάντηση: Βάζεις το 100% των Ι.Κ. της απόφασης υπαγωγής και στο τέλος -εφόσον ο προϋπολογισμός βάσει των τιμολογίων ειναι μικρότερος άρα κ τα αναλογούντα Ι.Κ.-σου επιστρέφονται ώστε τα ποσοστά ΙΚ-επιχορήγηση να ειναι ΟΚ 

    • Thanks 2
  12. Βασικά μετά το ΠΕΑ μπορείς να κάνεις εργασίες, πριν την υπαγωγή υπάρχει κυμαινόμενο (ανάλογα με τη χρονική φάση εργασιών) ρίσκο το ποιο κ αναλαμβάνει ο αιτών αν έχει ενημερωθεί κατάλληλα

  13. Καλημέρα συνάδελφοι,

    Σε ερώτησή μου σε διώροφο κτήριο με δύο ανεξάρτητες κατά ΚΕΝΑΚ οικίες (ισόγειο-α' όροφος) που δεν έχει γίνει ΣΟΙ ενώ έχει γίνει ΠΕΑ για τον α' όροφο στα πλαίσια του Εξοικονομώ μου απάντησαν τηλεφωνικά απο το help Desk ότι απαιτείται ΠΕΑ με δύο επιλογές: ή για όλο το κτήριο ή επιπλέον ένα δεύτερο για το ισόγειο (στη δεύτερη περίπτωση θα ανέβουν στο σύστημα δυο ΠΕΑ), το (ρητορικό) ερώτημα ειναι αν μπορεί να πληρωθεί το extra ΠΕΑ στα πλαίσια των αμοιβών του προγράμματος για την έκδοση ΗΤΚ ή extra από τον ωφελούμενο.

  14. On 30/3/2022 at 11:43 ΠΜ, Rumpelstiltskin said:

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν αναφερόμουν σε σένα..  

     

    Και μία ερώτηση επί τεχνικών θεμάτων:

    Θέλω την εμπειρία συναδέλφων που κάνουν ΠΕΑ αρκετά χρόνια ανεξαρτήτως αλλά και εντός των κατά καιρούς ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, πόσο εύκολα βλέπετε ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κατηγορία Α, δηλαδή να πάμε πάνω από Β+ χωρίς Φ/Β κλπ? Εννοώ με παρεμβάσεις δυνατές στα υπόλοιπα, δηλαδή μονώσεις τουλάχιστον 8άρες, Αντλίες θερμότητας ή λέβητες Φ.Α., Ηλιακούς Επιλεκτικούς, Κουφώματα περί το 2 και κάτω κλπ κλπ. 

    Με απλά λόγια και χωρίς μαιμουδιές πόσο εφικτό πρακτικά είναι το Α (αφήστε το Α+ προς το παρόν), δεδομένου ότι και στις μελέτες είμαστε από πέρσι τον Μάιο με Α μίνιμουμ στα καινούρια και μετά πάμε και για Α+ και παθητικό θεωρητικά.

    Σε περσινό ΜΕΑ σε μεζονέτα πανταχόθεν ελευθερη 200τμ με αντλια θερμ/τας με καλοριφερ, Α/C σχεδόν παντού δεκαρα μονωση  με λ=0,033 στο σκυροδεμα, δαπεδο/οροφη και μονωμενη τουβλετα ΚΕΒΕ 30αρα γραφιτουχα στην τοιχοποιία και Η.Θ. 4τμ δεν έβγαινε Α χωρίς με Φ/Β, σε "μικρό" διαμέρισμα Ιώς να ειναι πιο ευνοϊκή η συνθήκη

  15. 6 ώρες πριν, SEKKARA said:

    Καλημέρα,  έχω περίπτωση μονοκατοικίας που  στο ε9 είναι δηλωμένο 125,40 τ.μ. στο ΠΕΑ 125,40 τ.μ. Η Οικ Αδεια του κτιρίου είναι 120,00 τ.μ. και κατόπιν αποτύπωσης της κατοικίας με γεωδαιτικό για την ΗΤΚ  το εμβαδό της είναι 122,33 τ.μ. που είναι έκτος των ανοχών του 2% που θέτει το πρόγραμμα για την ΗΤΚ  125,40χ0,98 = 122,89 τ.μ. Είναι ορθό να γίνει η τροποποίηση μόνο του ε9 για 122,33 τ.μ.    χωρίς ανάκληση του ΠΕΑ. Το εμβαδό του ΠΕΑ προέκυψε από αποτύπωση με μετροταινία.   

    Έχω τη γνώμη πως δεν απαιτείται ανάκληση ΠΕΑ για την αιτία που αναφέρεις, μπορεί να γίνει μόνο τροποποίηση του Ε9 εφόσον είσαι σίγουρος πως αυτά ειναι τα σωστά τ.μ. των κύριων χώρων (ωφέλιμη επιφάνεια ΠΕΑ) 

  16. On 6/3/2022 at 10:43 ΜΜ, George9555 said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι , 

    το Um για το Pgen παίρνουμε τιμές 3.50 για πριν ΚΘΚ ή 1.20 (ζώνη Β ) για ΚΘΚ . Μετά τις παρεμβάσεις τι τιμή παίρνουμε για το Um ;

    Um πριν KΘΚ 3.50. Για μετά τις παρεμβάσεις δες στο σύνδεσμο την πρώτη σύσταση

    cbe68096-7a0d-435d-9cce-7eeb24244a06 (exoikonomo2021.gov.gr)

    • Thanks 1
  17. 18 λεπτά πριν, vagom said:

    @agourne Αν το διαμέρισμα μονωθεί κατά ΚΕΝΑΚ, τότε πράγματι θα έπρεπε να έχεις ένα Pgen σεναρίου γύρω στα 10kW, ίσως και λιγότερο. Αν όμως παραμείνει με ανεπαρκή μόνωση κατά ΚΘΚ, τότε λογικά ακούγονται τα 17,8 kW…

    Το παραπάνω διαμέρισμα έχει 3 τοίχους με εξ αέρα . Οι δυο θα μονωθούν με R>1,8 (Uτελικο=0,55 με τις θερμογεφυρες) και ο τρίτος τοίχος αμόνωτος (γραμμή οικοπέδου) και ένα τοίχο με όμορο διαμ/σμα της πολυκατοικίας, επίσης ειναι σε ενδιάμεσο όροφο. Επίσης αντικαθιστώ ολα τα κουφώμτα με ενεργειακά . Με τις σημερινές συστάσεις στο πρόγραμμα υπολόγισα μετα τις παρεμβάσεις και βρήκα το 17,8 kw, το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό για 88 τ.μ. ωφέλιμη επιφάνεια.

  18. Συνάδελφοι,

    εφιστώ την προσοχή με αφορμή τις συστάσεις σε τεχνικά ζητήματα αναφορικά με υπολογισμο Pgen πως σε διαμέρισμα 88τμ του 1985 σε ενδιάμεσο όροφο με ένα τοίχο με όμορο διαμέρισμα (όλα τα διαμερίσματα θερμαινόμενα με κεντρικό λέβητα) με μόνωση (ανεπαρκή ΚΘΚ) και κατά δήλωση των ιδιοκτητών με σχετικά καλή θερμική άνεση χωρίς να ανάβει καν ο καυστήρας συνήθως..., απο τη σχέση Pgen υπολογίζεται 17,8KW το οποίο μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλο (περιμένω απο μελετη θέρμνσης ένα αποτέλεσμα περίπου στα 10kw max), πειτε μου αν διαπιστώσατε κατι παρόμοιο

  19. 10 λεπτά πριν, spapako said:

    εγώ θα έπαιρνα για οροφή αμόνωτη U=2.90 X 0.5 = 1.45 και

    για το δάπεδο U = 2.00 X 0.5 = 1.00

    και αντίστοιχα για τοίχους....προς άλλο διαμέρισμα

    Εννοείται χωρίς θερμογέφυρες αν δεν υπάρχει μόνωση.

    Το θέμα είναι αν είναι σωστό να θεωρούμε τους ΘΧ ως ΜΘΧ....

     

     

    Καταρχάς ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση, μάλλον έχεις δικιο, εκείνο που με προβληματίζει είναι πως σε διαμέρισμα 88τμ του 1985 σε ενδιάμεσο όροφο με ένα τοίχο με όμορο διαμέρισμα (όλα τα διαμερίσματα θερμαινόμενα με κεντρικό λέβητα) με μόνωση (ανεπαρκή ΚΘΚ) και κατά δήλωση των ιδιοκτητών με σχετικά καλή θερμική άνεση χωρίς να ανάβει καν ο καυστήρας συνήθως..., απο τη σχέση Pgen υπολογίζεται 17,8KW το οποίο μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλο (περιμένω απο μελετη ένα αποτέλεσμα περίπου στα 10-12kw max) 

  20. Συνάδελφοι για τον υπολογισμό του Pgen σε διαμέρισμα σε ενδιάμεσο όροφο με θερμαινόμενο πάνω και κάτω όροφο λαμβάνω το U για οροφή σαν συμβατικό δώμα σε επαφή με α.ε. και  αντίστοιχα για δάπεδο πάνω απο ανοιχτή πυλωτή σε επαφή με α.ε. με μειωτικό συντελεστή b=0,5 και τα δύο (και εφόσον ειναι αμόνωτα χωρίς υπολογισμό θερμογεφυρών), ποια είναι η γνώμη σας;

  21. 53 λεπτά πριν, teo_z said:

    Όταν προτείνουμε ένα σύστημα θέρμανσης ή ψύξης θεωρείτε ότι πρέπει να καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του κτιρίου; πχ αν βάλουμε ένα κλιματιστικό που θα καλύπτει μέρος των αναγκών του θα υπάρχει πρόβλημα με το εξοικονομώ;

    Ρωτάει γιατί "Κάθε παρέμβαση που προτείνεται πρέπει να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ".

    Kαλησπέρα,

    κάθε επιμέρους σύστημα παρέμβασης θα ικανοποιεί τις προδιαγραφες του ΚΕΝΑΚ, πχ για AC μόνο inverter & ΒΑ>=3,0 νομίζω με αντισταθμιση κλπ.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.