Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgosk

Members
  • Περιεχόμενα

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κύπρος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

giorgosk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάριε καλησπέρα, Από τις φωτογραφίες που ανάρτησες, προσωπικά μου δίνεται η εντύπωση ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται εκεί όπου έχεις τις κοχλιώσεις (βιδώματα) της λαμαρίνας και τις επικαλύψεις. Οι κοχλίες (βίδες) που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν να μην ήταν οι ενδεικνυόμενες (για αποτροπή της εισαγωγής υγρασίας). Επίσης μου προκαλεί εντύπωση το υψηλό ποσοστό της υγρασίας που παρουσιάστηκε. Είσαι σίγουρος ότι τοποθετήθηκε οπλισμένο σκυρόδεμα ή ελαφρομπετόν/περλιτομπετόν, στα οποία το ποσοστό νερού είναι αρκετά υψηλό? Όσο αφορά το πρόβλημά σου, πιστεύω να περιμένεις μέχρι να εκτονωθεί και ακολούθως να σφραγίσεις όλα τα σημεία με κατάλληλο άχρωμο μάστιχο.
  2. Αυτό γινεται επειδή τα layers περιλαμβάνονται σε blocks που έχουν το ίδιο όνομα. Για να τα ενσωματώσεις σε ένα αρχείο πρέπει να κάνεις explode πριν την εισαγωγή τους.
  3. Αυτό που λες ισχύει. Βρήκα μερικά λάθη και στα μεταλλικά (βέλος, συνδέσεις) εκτός αυτά που προανέφερες και εσύ σε προηγούμενη ανάρτηση. Θέλει πολλή δουλειά πάντως απο μέρους της εταιρείας. Επιεικώς απαράδεκτο αν σκεφτεί κάποιος ότι από το 2010 είχαν πλασάρει τους Ευρωκώδικες.
  4. Εννοείς ότι πρέπει να αλλάξω την φορά των αξόνων (auto) για να γίνουν ομοιόμορφοι?
  5. Οχι δεν ξεκινούσε καν η ανάλυση... Tελικά εφταιγε το antivirus γιατί διέγραψε το εκτελέσιμο αρχείο scadaana.exe σαν ύποπτο αρχείο και αναγκάστηκα να το αντιγράψω στο φάκελο του scada. Επιπλέον να ρωτήσω κάτι ακόμα όσον αφορά τα πεπερασμένα (κοιτόστρωση): γίνεται από το πρόγραμμα ο έλεγχος σε διάτρηση ή πρέπει να γίνει από το χρήστη βάσει των διαγραμμάτων των εντάσεων?
  6. Πήρα την υποστήριξη και μου είπαν να κάνω επανεγκατάσταση του προγράμματος (δοκίμασα το αρχείο σε laptop και μου έτρεξε κανονικά). Πάντως η πρώτη επαφή μου με το πρόγραμμα δυστυχώς είναι απογοητευτική. Πίστευα ότι είχε αυξημένες δυνατότητες το αλλά με τόσα bugs και κολλήματα τι να πω...μακριά? Θαυμάζω την υπομονή των συναδέλφων που το χρησιμοποιούν.
  7. Scada Pro (νέος χρήστης) Στο πεδίο ανάλυση όταν πάω να εκτελέσω οποιοδήποτε σενάριο (για παράδειγμα EC static) μου βγάζει μήνυμα "Seismic: could not create process" και σταματάει η όλη διαδικασία. Η διαστασιολόγηση λειτουργεί κανονικά αλλά για οιοποδήποτε φάκελο δοκίμασα να τρέξω την ανάλυση το πιο πάνω μύνημα παρουσίαζεται. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι μπορεί να συμβαίνει? κάνω κάτι λάθος?
  8. Να συμπληρώσω κάτι, κατόπιν πολλών ωρών ψαξίματος/παιδέματος, για όσους ασχολούνται με σιδηρές κατασκευές. Bracing και πάλι bracing (σύνδεσμοι δυσκαμψίας). Δεν περιορίζουν απλά τις μετακινήσεις σε φορτία σεισμικά/ανέμου αλλά επιπλέον απλοποιούν το φορέα/συνδέσεις και γίνεται σημαντική εξοικονόμηση υλικού. Εύχομαι να το εμπεδώσουν και οι αρχιτέκτονες. @McRaster Συνάδελφε μη παιδεύεσαι άλλο. Πιστεύω και εγώ ότι η χρήση στροφικού ελατηρίου είναι ο τρόπος προσομοίωσης του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι το ζήτημα (δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα). Στο πρόγραμμα συνδέσεων που κατέχω δεν είναι εφαρμόσιμο. Ισως να μπορείς σε λογισμικά τύπου SAP, Sofistic, Scia etc. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  9. Σωστός... άκαμπτη σύνδεση θα ήταν πιο ορθό @ΜcRaster Ευχαριστώ συνάδελφε να σαι καλά. Καλοδεχούμενη η βιβλιογραφία...δεν έχουμε και τίποτα άλλο να κάνουμε τελευταία
  10. Για να βοηθήσω την συζήτηση: www.youtube.com/watch?v=IkmOK1cXiBI Η συμπεριφορά ενός άκαμπτου κόμβου. Το ερώτημα: το χαλυβδόφυλλο και πλάκα σκυροδέματος προσφέρουν δέσμευση στο βαθμό ελευθερίας της γωνίας στροφής?
  11. @nikoscivil συνάδελφε, συμφωνώ ότι στις περιοχές των κόμβων (σκυρόδεμα σε εφελκυσμό) η θεώρηση ότι δεν υπάρχει σύμμικτη λειτουργία όσον αφορά τις σύμμικτες δοκούς και πλάκες είναι σωστή. Ομως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι στην περιοχή αυτή υπάρχει το χαλυβδόφυλλο και η πλάκα. Οσον αφορά την παραδοχή που ανέφερες την ακολουθούμε όλοι πιστεύω και έχεις δίκιο όσον αφορά την αντισεισμικότητα. Ετσι και αλλιώς στις συνδέσεις αγνοείται η ύπαρξη της πλάκας . Το ερώτημα βασικά αφορά το κατά πόσον αυτή η ύπαρξη επηρεάζει τις απαιτήσεις για άκαμπτους κόμβους κατά το στάδιο λειτουργίας (μη ρηγμάτωμενο σκυρόδεμα). Οπως ανέφερε και ο συνάδελφος McRaster η ύπαρξη της πλάκας μπορεί να προσομοιωθεί με ένα στροφικό ελατήριο στην περιοχή του κόμβου. Αλλά και πάλι αυτό είναι για άλλου τύπου μελέτες. Στα προγράμματα συνδέσεων της αγοράς αυτό δεν είναι εφαρμόσιμο. thanks
  12. Επανέρχομαι στο θέμα του topic και θα ήθελα να ρωτήσω, εάν γνωρίζει κάποιος συνέδελφος κάποιο κανονιστικό κείμενο, το πως επηρεάζει η ύπαρξη πλάκας σκυροδέματος την στροφική δυσκαμψία ενός κόμβου?
  13. Υπάρχει και το METAL 3d της CYPE. (www.cype.com/en). Τώρα το δίνουν με 798,40 ευρώ αλλά χωρίς εξαγωγή της μελέτης σε Tekla etc (εάν θυμάμαι καλά την χρεώνουν γύρω στα 1500). Από το site μου φάνηκε πολύ αξιόλογο πρόγραμμα και επίσης επιλύει θεμελιώσεις. Το μόνο μειονέκτημα του, είναι το ότι δεν περιέχει τα ελληνικά προσαρτήματα, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι κάτι που αποτρέπει την αγορά του γιατί εύκολα φτιάχνεται.
  14. Τόσο το πήρα εγώ τουλάχιστον [επειδή βρέθηκα στην ίδια θέση που βρίσκεσαι τώρα εσύ αλλά με FeSPA]. Συνάδελφε τι να πω καλούμαστε να πληρώνουμε και εδώ χαράτσι... Εν κατακλείδι συμφωνώ και επαυξάνω με runet γιατί είμαι και εγώ χρήστης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.