Μετάβαση στο περιεχόμενο

Makedonas Akritas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

671 profile views
  1. Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού συνδέσμου(http://www.michanikos.gr/topic/251-tοιχοποιΐες-από-alfa-block-ytong/page-13), θα ήθελα να ενημερώσω και το επόμενο που θα την «πατήσει» με την τοιχοποιία, λόγω κακής κατασκευαστικής τοποθέτησης, όπως την πάτησα και εγώ. Δυστυχώς παρόλο που απευθύνθηκα σε κατασκευαστικό γραφείο, με συμβόλαιο και ρήτρες, τα προβλήματα βγαίνουν συνήθως μετά από τον ένα χρόνο της εγγύησης. Το ζήτημα είναι βέβαια να τους προλάβεις. Λοιπόν….. Τα προβλήματα της δικιάς μου τοιχοποιίας ήταν: Κακή τοποθέτηση. Όχι μόνο δεν μπήκε πολυουρεθάνη στις συνδέσεις αλλά και το άνοιγμα προς την οροφή ήταν στα 5 cm αντί του 2 cm. Δεν μπήκαν πλέγματα (συνδέσεις, πάνω από τηνπόρτα και στα ηλεκτρολογικά κανάλια) Κακή ποιότητα σοβάς. Στραβός τοίχος και τοποθέτηση τούβλων σε ορισμένα σημεία όχι σταυρωτά. Πως το έφτιαξα; Με μηχανικό και άμεση επικοινωνία με τις εταιρίες κατασκευής οικοδομικών υλικών. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την ανταπόκριση που είχα με τις τελευταίες. Μην διστάσετε να ζητήσετε την βοήθειά τους. Άνοιγμα στις πλαϊνές συνδέσεις. Χρήση πολυουρεθάνης και σφράγιση με Ινοπλισμένη κόλλα ISOMAT-AK-THERMO, κατάλληλη για πορομπετόν. (κόλλα-πλέγμα-κόλλα). Δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει όπως ήθελα στην μία πλευρά για καθαρά τεχνικούς λόγους. Άνοιγμα στις σύνδεση οροφής. Συμπλήρωμα με φέτες τοιχοποίας αλφα μπλοκ προκειμένου να έχω το προβλεπόμενο διάκενο. Χρήση πολυουρεθάνης και σφράγιση με Ινοπλισμένη κόλλα ISOMAT-AK-THERMO, κατάλληλη για πορομπετόν όπως και πλέγματος.(κόλλα-πλέγμα-κόλλα) Καθαίρεση επιχρίσματος περί τα 10 εκ. εκατέρωθεν της κάθε ρωγμής με ειδικό τριγωνικό ξυστήρι για την αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών στην τοιχοποιία. Τοπική διάνοιξη της ρωγμής με ειδικό τριγωνικό ξυστήρι για την αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών στην τοιχοποιΐα. Η απόσταση θα είναι περίπου στα 3 cm σε κάθε πλευρά(6 cm σύνολο), προκειμένου να εγκιβωτιστεί το υαλόπλεγμα. Σφράγιση ρωγμών με Ινοπλισμένη κόλλα ISOMAT-AK-THERMO, κατάλληλη για πορομπετόν όπως και τοποθέτηση πλέγματος.(κόλλα-πλέγμα-κόλλα). Πριν την χρήση κόλλας γινόταν διαβροχή με τα γαλάκτωμα D20 της Durostick στο πορομπετόν. Σοβάς τελευταίας στρώσης κατάλληλος για πορομπετόν(D41 της Durostick). Πριν την χρήση γινόταν διαβροχή με τα γαλάκτωμα D20 της Durostick. . Από εκεί και πέρα, υπήρχε και η πρόταση για χρήση ελαστομερούς υλικού δύο στοιχείων αντί της κόλλας. Εδώ οι γνώμες διίστανται. Ελπίζω το παραπάνω να βοηθήσει τον επόμενο. Φυσικά για το αν το πρόβλημα λύθηκε οριστικά θα πρέπει να περιμένω......διότι μόνο ο χρόνος θα δείξει.
  2. Εγώ ζήτησα την γνώμη σε ένα φόρουμ σ' ότι αφορά την συγκεκριμένη βλάβη. Δηλαδή ρωγμή σε σοβά τοιχοποιΐας από Alfa Block(και συμπληρώνω ότι η πιο παλιά από αυτές έχει πλάτος 1 mm). Τώρα αν κάποιοι κοιτάνε ποιος το κατασκεύασε, και πως, είναι άλλου παπά ευάγγελιο(αν και έδωσα διευκρινήσεις για το καλό του διαλόγου). Όπως είπα, έφερα μηχανικό και ακολούθησα την γνώμη του. Να φέρω πάλι και άλλον; Να μου πει τι; Τα ίδια. Όποιος θέλει να βοηθήσει με τις γνώσεις του, καλώς. Ξέρετε δεν θα κάτσω να χάνω και πολύ τον χρόνο με ανούσια debates. Ήδη από αυτό το ΣΚ θα ξεκινήσω την προσπάθεια επισκευής ακολουθώντας πιστά οδηγίες από δύο εταιρείες που πρόθυμα μου πρόσφεραν την τεχνογνωσία τους. Τους μπαρμπα-μήτσους και τους μερεμο-βαγγέληδες πλέον δεν τους εμπιστεύομαι. Δόξα τω Θεό. τα χεράκια μου ακόμα πιάνουν. Και κάτι τελευταίο, την επαφή με τις εταιρείες μου την υπέδειξαν δύο έμποροι χρωματοπωλείων, οι οποίοι κάλλιστα μπορούσαν να μου πουλήσουν την πραγμάτεια τους, όπως μου έκανε μεγάλο πολυκατάστημα πριν 3 χρόνια, με το γνωστό αποτέλεσμα.!!! Να στε καλά, και να ξέρετε ότι στο διαδίκτυο πολύς κόσμος σας διαβάζει και κρίνει ανάλογα.
  3. Πήγα και σε δικηγόρο......εφόσον η εγγύηση έληξε, τελείωσε και η όποια κάλυψη. ή δεν ξέρεις ότι πάνω από ένα χρόνο κανένας κατασκευαστής δεν αναλαμβάνει κάποια οικοδομή. Εγώ το έμαθα όταν ζήτησα δύο χρόνια εγγύηση. Προφανώς δεν έχεις δουλέψει στην Ελλάδα. Αν θέλεις να είσαι εποικοδομητικός μπορείς να το κάνεις. Προσωπικά δεν έχω σκοπό να συνεχίσω οποιαδήποτε κουβέντα μαζί σου.
  4. pankrok να ήξερες τι τρέξιμο έκανα και τι κακοτεχνίες πρόλαβα.....να σου πω μόνο, ότι ο υδραυλικός ήθελε να τρυπήσει κολώνα.....για να περάσει σωλήνα. Εν πάση περιπτώση, όπως έγραψα πλήρωσα κατασκευαστικό γραφείο, με εμπειρία ανακαινίσεων σε άλλα σπίτια(τα είδα και εγώ) με συμβόλαιο και ... με αποδείξεις(τις οποίες δεν τις δέχτηκε η εφορία) . Για να καταλάβετε τον ξεπλήρωσα 6 μήνες μετά που μπήκα μέσα, για να έχω κάποια εγγύηση. Φυσικά την χρησιμοποίησα στα υδραυλικά, όπου έφερα δικό μου και του τα αφαίρεσα από το υπόλοιπο. Η ουσία είναι ότι προσπαθώ να βρω το κατάλληλα μίγμα για να διορθώσω την σίγουρη κακή τοποθέτηση. Μίλησα ήδη με τρεις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής Οικοδομικών χρωμάτων , και οι δύο από αυτές μου απάντησαν με επαγγελματικό τρόπο, άμεσα και γρήγορα. Φυσικά τους έστειλα και φωτογραφίες. Το αστάρι, ο στόκος που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, πρέπει να είναι για πορομπετόν. Ακόμα και η αραίωση είναι διαφορετική. Οι μάστορες χρησιμοποίησαν το ίδιο αστάρι(βιβεχρωμ) σε όλο το σπίτι. Γι'αυτό ζήτησα και την εμπειρική σας βοήθεια και όχι ειρωνικές λύσεις όπως αυτή του σιδερά.
  5. Να σαι καλά. Ευχαριστώ για τις λύσεις σου. ΥΓ: Ένα αεροσκάφος με βλάβη κατά την πτήση δεν σημαίνει ότι θα συντριβεί. Η επιδιόρθωση της βλάβης απαιτείται συνεργασία μηχανικού και χειριστή.
  6. Τον μηχανικό τον έφερα όταν ξεκίνησε το φαινόμενο. Δηλαδή ένα χρόνο μετά Την ανακαίνιση, μου την έκανε κατασκευαστικό γραφείο. Με συμβόλαιο και εγγύηση ενός χρόνου κλπ. Μιλάμε για Αθήνα.
  7. Απλά θέλω να αποφύγω τον....μάστορα στο σπίτι, διότι θέλουν ξήλωμα τα πάντα. Το κατάλαβα αυτό όταν είδα πως φτιάχνουν τέτοιου είδους τοιχοποιΐα από μία κορεάτικη εταιρεία. Αν κατάλαβα καλά εκεί έβαλαν υαλόπλεγμα. Δυστυχώς την πάτησα και εγώ, αν και χρυσοπλήρωσα την....ανακαίνιση. Προσπαθώ να δω τώρα πως θα το μπαλώσω, μπας και αποφύγω τον μάστορα, αν και δεν υπάρχει μία τώρα. Αυτό που με προβληματίζει τι είδους στόκο να χρησιμοποιήσω αλλά και αστάρι.
  8. Το έχει δει ήδη μηχανικός μιας και όταν το πρωτοείδα νόμιζα ότι ήταν ρωγμή στο τούβλο. Το ανέφερα στην αρχή. Μπορείς να μου πεις κάποιες από τις λύσεις σου.
  9. Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοηθεία σας σε ότι αφορά το περιεχόμενο του θέματος. Πριν 4 χρόνια έκανα ανακαίνιση στο διαμέρισμά μου και έφτιαξα ένα παιδικό δωμάτιο στο σαλόνι χρησιμοποιώντας τοιχοποιΐα από Alfa Block. Μετά από 1 χρόνο εμφανίστηκε η πρώτη ρωγμή και σε διάστημα 4 μηνών του καλοκαιριού, είχα άλλες δύο ρωγμές. Αυτές εμφανίστηκαν και στις δύο πλευρές του τοίχου(προς το παιδικό αλλά και προς το σαλόνι ). Έφερα μηχανικό, μου είπε αυτά που έχουν αναφερθεί και εδώ, και μου είπε να περιμένω μέχρι το φαινόμενο να συνεχιστεί. Μετά από 2 χρόνια, έφτιαξα (στόκος ακρυλικός) τις ρωγμές, οι οποίες δεν ήταν τον τοίχο αλλά στο σοβά, και έβαψα το παιδικό. Δυστυχώς στον τρίτο χρόνο, ξαναεμφανίστηκαν οι ρωγμές στα ίδια ακριβώς σημεία αλλά και καινούργια. Σήμερα 4 χρόνια μετά, οι ρωγμές άνοιξαν περισσότερο και επεκτάθηκαν. Θα ήθελαν τις συμβουλές σας για στο πως θα αντιμετωπίσω το πρόβλημα και ειδικά στο θέμα των υλικών. Κάποιος μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω ταινία γυψοσανίδας. Έχω ακούσει πολλά και θα ήθελα την γνώμη σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.