Μετάβαση στο περιεχόμενο

StamME

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

StamME's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα φιλε μου. Εχεις την δυνατοτητα να γινεις μηχανικος σε πλοιο εφοσον εχεις τελειωσει πανεπιστημιο θα χρειαστεις να κανεις τα εξης βηματα 1) Σχολη σωστικων (ασπροπυργο μηχανιωνα) πρεπει να βρεις ενα τηλ απο το ιντερνετ ας πουμε κ να παρεις να ρωτησεις το πως θα μπεις σε καποιο τμημα που γινονται συχνα εκει σε δυο εβδομαδες θα παρεις ενα χαρτι με το οποιο θα πας στο λιμεναρχειο στην περιοχη σου για να βγαλεις ναυτικο φυλλαδιο (τωρα που βρισκεσαι στην Αγγλια ολα αυτα δεν γνωριζω αν υπαρχει αλλος τροπος να γινουν) 2) Ναυτικο φυλλαδιο (οπως ειπα κ πανω) 3) Πρεπει να βρεις μια εταιρια που θα κανεις εκπαιδευτικο ταξιδι ως δοκιμος διαρκειας 6 μηνων και να συμπληρωσεις ενα βιβλιο "κεπ 2" κατα το ταξιδι σου (τωρα το να βρεις εταιρια ειναι το πιο δυσκολο κομματι της υποθεσης για παραδειγμα στις Ελληνικες εταιριες οι αιτησεις απο το ιντερνετ κτλ δεν θα σε βοηθησουν ιδιαιτερα, θα πρεπει να πας Αθηνα και να παρεις ολες τις ναυτιλιακες εταιριες με την σειρα κανοντας αιτηση στα πληρωματα για δοκιμος αν εχεις κ μια γνωριμια σιγουρα θα βοηθουσε παρα πολυ την κατασταση διοτι οι εταιριες προτιμουν ατομα που διαλεξαν αυτο για επαγγελμα οπως τα παιδια απο Ακαδημιες εμπορικου ναυτικου, παρα ατομα που βρεθηκαν απο αναγκη στο επαγγελμα οπως επισης και οτι το πρωτο ταξιδι που κανουμε εμεις απο την σχολη ειναι επιδοτουμενο το δευτερο ταξιδι ομως δεν ειναι και υπαρχει ενα θεματακι στο δευτερο ταξιδι. Πλεον μπορεις να πας ταξιδι σε πλοιο με ευρωπαικη σημαια και να μετραει υπηρεσια οποτε αν εχεις κ καποια γνωριμια στο εξωτερικο παλι θα εισαι οκ ..) 4)Επιστρεφεις απο το ταξιδι σου με υπηρεσια 6 μηνες πηγαινεις στα μητρωα στο υπουργειο και εξεταζεσαι στο κεπ (το βιβλιο που συπμληρωνες στο ταξιδι σου, μια τυπικη εξεταση ειναι οχι κατι ιδιαιτερο) 5)Και μετα απ ολα αυτα πηγαινεις το ναυτικο φυλλαδιο με την υπηρεσια σου και οτι αλλο χρειαστει απο χαρτια (πτυχιο πανεπιστημιου κτλ κτλ) για να παρεις το διπλωμα Γ ταξεως μηχανικου του εμπορικου ναυτικου.. Δεν γνωριζω αν ελυσα καποιες απο τις αποριες σου αλλα ειμαι στην διαθεση σου να με ρωτησεις και να σου απαντησω οτι γνωριζω.. Υ.Γ Και οι δυο δευτεροι μηχανικοι που ειχα στο πλοιο ειχαν τελειωσει πανεπιστημιο ο ενας μονο πανεπιστημιο στην αγγλια και μπηκε με αυτον τον τροπο στο επαγγελμα και ο αλλος πρωτα τελειωσε μια ΑΕΝ και υστερα εδωσε εξετασεις περασε κ τελειωσε το ΕΜΠ για να εχει ενα χαρτι παραπανω και πλεον ειναι αρχιμηχανικος σε μια εταιρια.
  2. 1) Φυσικα και μπορεις εαν και εφοσον βρεις εταιρια να μπαρκαρεις σαν δοκιμος για 12 η 6 μηνες αναλογα αν εισαι απο ΤΕΙ η ΑΕΙ στα ταξιδια σου συμπληρωνεις και δυο ΚΕΠ (βιβλια που θα σου δωσουν απο το υπουργειο οταν τους πας χαρτι απο την εταιρια οτι ειναι να μπαρκαρεις) και θα γινεις 3ος μηχανικος (πρωτα πρεπει να περασεις σωστικα ασπροπυργο η μηχανιωνα κ να βγαλεις ναυτικο φυλλαδιο) 2) Ανεβαινεις κανονικα με τους νομους που ισχυουν για ολους τους ναυτικους με μηνες προυπηρεσιας και πηγαινοντας στο ΚΕΣΕΝ για να δωσεις καποιες "εξετασεις" ωστε να παρεις το διπλωμα του Β μηχανικου και του Α 3)Εφοσον θα εισαι διπλωματουχος μηχανολογος μηχανικος δεν χρειαζεται τπτ αλλο σαν ειδικοτητα.. Υ.Γ το να βρεις εταιρια βεβαια θα ειναι εντελως δικη σου υποθεση κ θα βοηθουσε σιγουρα μια γνωριμια σε καποια εταιρια γιατι αλλιως θα πρεπει να ψαξεις αρκετα για να βρεις κατι. ΑΝ εισαι καλος να ξες οτι θα εχεις παντα δουλεια και χρηματα απλα πρεπει να σκεφτεις αν αντεχεις την ζωη μεσα στο πλοιο διοτι η δουλεια ειναι το "ευκολοτερο" κομματι πανω σε ενα πλοιο στην σχολη μου αρκετα παιδια τα παρατανε γιατι δεν μπορουν τις συνθηκες που υπαρχουν στο πλοιο
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.