BAS, ο εργολάβος δεν κηρύχθηκε έκπτωτος αλλά πέθανε λίγο πριν από την αποπεράτωση της οικοδομής, όπως ανέφερα, και έτσι ανέλαβε ο οικοπεδούχος την αποπεράτωση των κοινοχρήστων χώρων και εγκαταστάσεων, την οποία όμως δεν μπορούσε να ολοκληρώσει (πλην ελαχίστων) και έτσι αναγκάστηκαν οι ιδιοκτήτες που είχαν ήδη εγκατασταθεί να χρηματοδοτήσουν τις υπόλοιπες εργασίες.
Εδώ μάλιστα συμβαίνει το εξής παράξενο με το κτηματολόγιο: τέσσερα μικρά διαμερίσματα που δεν πρόλαβε να πουλήσει ο εργολάβος (και να του μεταβιβάσει ο οικοπεδούχος), και για τα οποία δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από τους κληρονόμους του, εμφανίζονται στο κτηματολόγιο στο όνομα του οικοπεδούχου (πέραν των διαμερισμάτων που πήρε από την αντιπαροχή). Πιο συγκεκριμένα, τα χιλιοστά του δικαιώματος Υψούν του οικοπεδούχου (200) εμφανίζονται προσαυξημένα κατά τα χιλιοστά των απούλητων αυτών διαμερισμάτων (120), προκειμένου να συμπληρωθούν τα χίλια χιλιοστά της όλης πολυκατοικίας. Εξ αυτών συμπεραίνουμε ότι πρέπει την αγωγή να την κάνουμε κατά του οικοπεδούχου, όπως μας είπε και ο δικηγόρος.
Ως προς την επισήμανση του astrah για παραγραφή λόγω χρόνου, αλήθεια πόσος χρόνος προβλέπεται από τη νομοθεσία για παραγραφή;