Μετάβαση στο περιεχόμενο

tatiani

Members
  • Περιεχόμενα

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tatiani

  1. Καλησπέρα σας, Θα μπορούσατε να μου πείτε τιμή ζώνης για το παρακάτω ακίνητο που έχει πρόσωπο σε 3 οδούς (ΤΣΑΛΔΑΡΗ Π., ΚΛΕΙΟΥΣ & ΠΙΝΔΟΥ) Χ: 473915, Y: 4201721 Σας ευχαριστώ πολύ!
  2. Καλησπέρα, έχετε δίκιο για τις λάθος συν/νες περιοχή της Ιουλίδα ΚΕΑΣ. Χ: 530159, Y: 4165292 ευχαριστώ πολύ
  3. Καλησπέρα, θα μπορούσα να μου πέιτε ΤΖ για την περιοχή της Ιουλίδας στην ΚΕΑ. Χ: 530159, Y: 4195292 ευχαριστώ πολύ
  4. Ένας αδειος χώρος είναι αυτή την στιγμη και θα παραμείνει. ΒΧ το έχουν και δεν θέλουν να το κάνουν ΚΧ. Απλώς προβληματίστηκα εγώ λόγω του w.c.
  5. συνάδελφοι καλησπέρα. Ανεξάρτητη Υπόγεια Αποθήκη που εντός της έχει κατασκευαστεί w.c. την μετατρέπει αυτομάτως σε ΚΧ ή μπορεί να παραμείνει ΒΧ?
  6. Καλησπέρα, Αναζητώ τιμή ζώνης για Αλιβέρι Συντεταγμενες χ:498071 y: 4249663 Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
  7. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος πώς γίνεται η διαγραφή παλαιότερων πληρωμών στην καρτέλα πρόσθετα στοιχεία σε δήλωση που είναι σε αρχική υποβολή? Καταχώρησα παλαιότερες πληρωμές Ν.3843/10 αλλά τελικά δεν με συμφέρει οικονομικά και θέλω να τις διαγράψω. Ούτε στα αιτήματα υπάρχει αντίστοιχη επιλογή.
  8. Θα μπορούσα να έχω και μια ΤΖ για ακίνητο στην κηφισιά με Χ:483110 και Y:4215286 ευχαριστώ πολύ
  9. συνάδελφοι καλησπέρα. Την βοηθειά σας παρακαλώ. έχω κάθετη με 2 μεζονετες 350τμ περίπου η κάθε μια. Μπορώ να ενταχθώ στην Κατ.4 στο δβ) κτίριο <1000τμ ή όχι επειδή η κάθε κατοικία είναι >250τμ και πρέπει να πάω με το δα) (ποσοστά υπέρβασης έως 20%)
  10. Άκη καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θα χρειαστώ την πολύτιμη βοηθεία σου. Θα ήθελα ΤΖ για ακίνητο στο Δήμο Δάφνης, με Χ: 477352 και Υ: 4199230 ευχαριστώ πολύ
  11. καλησπέρα συνάδελφοι, παρακαλώ την βοήθεια σας έχω περίπτωση κτιρίου με οικ. αδεια μετά το 2004 και θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης. μελετάω τις θέσεις στάθμευσης με αρ. 3 του 111/2004 ή επειδή το κτίριο μου δεν ήταν υφιστάμενο το 2004 πάω με αρ.2 ?
  12. καλησπέρα σας συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος αν μπορεί ενοικιαστής (εταιρεία) να προβεί σε σύνταξη ΗΤΚ (με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη που είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας). Στο σύστημα έχει την επιλογή "μισθωτής" αλλα δεν βρίσκω κάπου στο νόμο να αναφέρει ποιοί είναι υπόχρεοι. Και στο manual στους υπόχρεους δεν αναφέρει πουθενά για μισθωτή.
  13. καλησπέρα συνάδελφοι θεωρείτε πως η διαφορετική χωροθέτηση Θ/Σ χρεώνεται μια για κάθε Θ/Σ ή μια ανά όροφο όπως κάνουμε για την διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου?
  14. συναδελφοι καλησπέρα, έχω περίπτωση πολυκατοικίας με 10 οριζόντιες ιδιοκτησίες και 3 ιδιοκτήτες (οικογενειακή πολυκατοικία). Θέλουμε να υπάγουμε στον Ν.4495/2017 8 οριζόντιες ιδιοκτησίες (από τις 10) και τα κοιν/στα. Μπορώ να κάνω μια δήλωση? Ξέρω πως μπορώ να κάνω μια δήλώση σε πολλά ακίνητα ιδίου ιδιοκτήτη, όπως και σε ολόκληρη πολυκατοικία πολλών ιδιοκτητών. Εγω δεν έχω ούτε όλη την πολυκατοικία, ούτε ίδιο ιδιοκτήτη.
  15. συνάδελφοι καλησπέρα υπάρχει περίπτωση να έχει κανείς αυθαίρετο στις Σπέτσες? Έχω ΦΕΚ 352B/1967 που αναφέρει όλο το νησί "ιστορικό μνημείο" και ΦΕΚ 594Δ/1978 που αναφέρει το νησί σαν "παραδοσιακό οικισμό". Γνωρίζει μήπως κανείς τι ισχύει και που μπορώ να το μάθω?
  16. ευχαριστώ για την απάντηση έχω διαφορετικη διαμερισμάτωση (2 σπίτια έγιναν 1) και υπέρβαση ύψους. Κατά τα άλλα (δόμηση και κάλυψη) είμαι οκ.
  17. συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω ακίνητο παλιό που οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν του πότε είναι. Βρίσκω Α/Φ του 1960 που είναι ορατό. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει οικ. άδεια ανέγερσης αλλα έχει μια οικ. άδεια του 1980 για αλλαγή διαρυθμίσεων και αντικατάσταση πατώματος που έχει όλα τα σχέδια (τοπογραφικό, κ΄'ατοψη, τομή, όψη) εκτός διγράμματος κάλυψης. Η ερώτηση είναι αν θεωρώ πως έχει οικ. άδεια ή όχι?
  18. Το σκέφτομαι βέβαια κ εγώ ως ΥΔ καθώς δεν έχει μετρήσει στο διάγραμμα κάλυψης ως δόμηση
  19. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Γιατί ΥΔΚΧ από τη στιγμή που το πατάρι υπήρχε ήδη στην οικ. άδεια? Γιατί να το ξαναχρεώσω και να μην χρεώσω μια λοιπή για την αλλαγή χρήσης? Μπορείς να μου πεις 2 κουβέντες για ποιο λόγο θεωρείς πως δεν είναι αλλαγή χρήσης? Για τη διαμερισμάτωση έχεις δίκιο γιατί τώρα σκέφτομαι πως έχω 1 ιδιοκτησία. Μετά την τροποποίηση θα γίνουν 2 οι ιδιοκτησίες.
  20. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω περίπτωση καταστήματος με πατάρι όπου το κατάστημα στο ισόγειο λειτουργεί ως κατάστημα κ το πατάρι (ύψος 2,15μ) έγινε κατοικία κ επιπλέον επεκτάθηκε κ λίγα μέτρα (πάνω από το υπάρχον κατάστημα). Θα χρεώσω: - μια λοιπή για αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ, - ΥΔ χωρίς μειωτικό, γιατί θεωρώ το πατάρι ξεχωριστό όροφο (έχει δική του είσοδο από το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας) - διαμερισμάτωση Να προσθέσω πως θα γίνει τροποίηση σύστασης και θα αποδωθούν χιλιοστά χωριστά στο καθένα. έχω αμφιβολία για τη διαμερισμάτωση αλλά κ για το ύψος της κατοικίας που είναι μικρότερο του επιτρεπτού για χώρους ΚΧ.
  21. Διενέργεια δικαιοπραξίας 1. ναι 2. Διενέργεια δικαιοπραξίας 3. τελευταίο συμβόλαιο. Αν και στο manual του ΤΕΕ μιλάει για την σύσταση και όχι το συμβόλαιο (σελ.14). εγώ προσωπικά βάζω τα στοιχεία της σύστασης
  22. έχω ακριβώς ίδια περίπτωση. Τελικά τι έκανες? Εγω προσανατολίζομαι στο να υποβάλλω στην ταυτότητα καινούριο σχέδιο κάτοψης. Η συμβολαιογράφος το δέχεται. Προσπαθώ να σκεφτώ αν μπορεί να προκύψει μελλοντικά κάποιο θέμα αν δεν ενημερωθεί η φάκελος της αδείας. Πως το σκέφτεστε συνάδελφοι?
  23. dimitris GM σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Το πρόβλημα λύθηκε. Ψάχνω τόσες ώρες στο manual που είναι αναρτημένο στο ΤΕΕ και δε το βρίσκω.
  24. συνάδελφοι τα φώτα σας, σε ΗΤΚ που ξεκινάω κάνω αναζήτηση και βρίσκω υπάρχουσα καταχώρηση με κατάσταση οικοπέδου "Υποβλήθηκε" (δηλ. όχι με οριστικοποιημένες ιδιοκτησίες). Κάνω κ εγώ καινούρια καταχώρηση οικοπέδου ή με κάποιο τρόπο που δεν μπορώ να εντοπίσω επεξεργάζομαι το δικό του οικόπεδο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.