mpalie
Members-
Περιεχόμενα
32 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
-
Days Won
1
Τύπος περιεχομένου
Profiles
Φόρουμ
Downloads
Gallery
Ειδήσεις
Media Demo
Αγγελίες
Store
Everything posted by mpalie
-
Προκειται για μια εργασια το συγκεκριμενο. Οποτε τα χρηματα δεν υπαρχουν σαν παραμετρος. Ακομα η θεμελιωση δεν εξεταζεται στο συγκεκριμενο. Το μονο που μας επηρεαζει ειναι το βαρος, και το γεγονος οτι το καθε φορτηγο μπορει να μεταφερει μεχρι ενα συγκεκριμενο φορτιο (σε τόνους).
-
αυτες ειναι οι λυσεις που σκεφτηκα (1η εικονα), ομως παιρνω τεραστιες δυναμεις στις κολωνες (25000 kN, πρεπει να προσθεσω σε μερικες κολωνες φλαντζες για επιπλεον αντοχη σε θλιψη) Κατα τα αλλα υπαρχει και αυτη η λυση, την οποια ομως δεν ξερω πως να την εφαρμοσω: https://www.google.co.uk/search?q=cannon+street+london&espv=2&biw=1366&bih=653&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwi368WR57HLAhUD0xQKHQJqByIQ_AUICCgD#imgrc=vgIA-NrjzeCo-M%3A
-
Το θέμα ειναι πως δεν μπορω να αλλαξω θεση στις κολωνες της κατοψης. Ουτε να προσθεσω αλλες.
-
Καλησπερα, θα ηθελα την αποψη σας για το πως μπορω να στηριξω τον προβολο της παρακατω κατοψης.Προκειται για 9 οροφο κτιριο. Η σκιασμενη περιοχη θα ειναι προβολος επειδη περναει απο κατω τουνελ. Προκειται για μεταλλικη κατασκευη με πλακα απο μπετον 14 εκ. Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Απλά όταν λέει π.δ στην ουσία είναι ο ελληνικός κανονισμός; Ή μπορει και να είναι ένας κανονισμός άλλης χώρας;
-
Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα αν υπάρχει κάποιο πρότυπο μελέτης παθητικής πυροπροστασίας σε μια μεταλλική κατασκευή (βιομηχανικό κτίριο κατά βάση). Ή αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο link κτλ. Έχω βρεί κάποια αρχεία για το πως γίνεται στην Ελλάδα η μελέτη αλλά λέει σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα αν δεν κάνω λάθος. Αυτό πάνω σε ποιούς κανονισμούς στηρίζεται; Τα ρωτάω όλα αυτα γιατί αυτή τη στιγμή γράφω τη διπλωματική μου και θέλω να βρώ στοιχεία μιας τέτοιας μελέτης, κατα προτίμηση με τον Γερμανικό κανονισμό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Παιδιά έπειτα από έρευνα βρήκα ότι η φωτιά του Ευρωκώδικα δίνεται ως η θερμοκρασία αερίου από τον τύπο θg=20+345*log(8t+1) ,όπου t=min. Από το site που ανέφερε ο συνάδελφος υπάρχουν πληροφορίες στη σελίδα 15.
-
Καλησπέρα. Θα ήθελα αν έχει κάποιος να μου δώσει την καμπύλη φωτιάς(θερμοκρασία-χρόνος) του ευρωκώδικα για τις μεταλλικές κατασκευές. Αν υπάρχει και πινακοποιημένη ακόμα καλύτερα. Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα αν έχει κάποιος υπόψιν του ένα κατάλογο με τις ιδιότητες των πυροπροστατευτικών βαφών που χρησιμοποιούνται σε μεταλλικό σκελετό. Συγκεκριμένα όταν λέω ιδιότητες εννοώ 1) Συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας 2) πυκνότητα 3) ειδική θερμότητα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Απλά δεν καταλαβαίνω στο μέσον της τεγίδας όπου θα έχω έλασμα, τότε που θα το βάλω; Αν το βάλω κάτω από το κάτω πέλμα της IPE τότε δε θα μου βγεί συνεπίπεδο. Αν το βάλω πάνω από το κάτω πέλμα της IPE τότε θα μου βγεί συνεπίπεδο. Δεν ξέρω όμως αν είναι σωστό αυτό! Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις!
-
Η απόσταση ζευκτών είναι 7,5 μέτρα. Το ζευκτό στο κάτω πέλμα δεν το πήγα μέχρι το τέλος γιατί δεν το έχω τελειώσει σε αυτό το σημείο. Ναι έχω λάβει υπόψιν τις αξονικές. Στο ζευκτό θα βάλω ένα έλασμα στο άνω πέλμα και από εκεί θα φεύγει ο Α/Σ. Το θέμα μου είναι στην τεγίδα το έλασμα πού να το βάλω ώστε να αποφύγω το γεγονός να μην είναι συνεπίπεδα. Μπορώ πχ να βάλω το έλασμα στο κάτω πέλμα της τεγίδας από την εσωτερική πλευρά της διατομής;
-
Καλησπέρα συνάδελφοι θα ήθελα μια βοήθεια. Ο αντιανέμιος σύνδεσμος οροφής πατάει πάνω στις τεγίδες; Ή πάνω στο ζευκτό; Και αν πατάει πάνω στο ζευκτό, τότε στο μέσο της τεγίδας πώς θα περάσει ο Α/Σ; Μιλάμε για Α/Σ LNP. Παραθέτω την όψη του ζευκτού που έχω και την κάτοψη του ζευτκού που θέλω να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Αρχείο Κλειστό στέγαστρo.pdf
-
Βέβαια είναι λίγο αργά αλλά σίγουρα θα φανεί χρήσιμο σε κάποιον που θα ψάχνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.
-
Δεν είναι μειονέκτημα οι ισχυρές θεωρητικές γνώσεις, παρόλα αυτά είναι άκρως απαραίτητη και η εξοικείωση με την πράξη. Για παράδειγμα όταν μαθαίνουμε για τις συνδέσεις μεταλλικών πώς γίνεται να σου μείνουν όταν δεν δεις κάποια παραδείγματα; Επίσης μαθήματα επισκευής κατασκευών πώς μπορείς να τα κατανοήσεις αν δε δεις τις ρωγμές που προκαλεί για παράδειγμα η διάβρωση του οπλισμού; Γενικότερα όλα είναι απαραίτητα και σίγουρα είναι δύσκολο να είσαι προετοιμασμένος αποκλειστικά από το πανεπιστήμιο, αν δεν ασχοληθείς και μόνος με όρεξη δεν θα τα καταφέρεις.
-
Απλά κατά την άποψη μου αυτό είναι το πρόβλημα στα ελληνικά πολυτεχνεία. Παρέχουν μεν πολύ δυνατές θεωρητικές γνώσεις αλλά από πρακτική άποψη μηδέν.
-
Εγώ από τη μικρή μου εμπειρία που έχω αποκομίσει από συζητήσεις με καθηγητές, η πλειοψηφία αυτών δεν έχει ιδέα από το τι γίνεται στον κατασκευαστικό τομέα εκτός σχολής. Ακόμα και την J&P έχει τύχει να μην ξέρει καθηγητής Οργάνωσης και προγραμματισμού έργων που είναι στη σχολή 5 χρόνια.
-
Συμφωνώ μαζί σας συνάδελφοι. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω σίγουρα κατά πόσο είναι απαραίτητο ένα μεταπτυχιακό στις μέρες μας. Γιατί από άποψη γνώσεων σίγουρα βοηθάει αλλά μπορείς να επιβιώσεις και χωρίς αυτό. Κατά τα άλλα το θεωρώ ένα εμπορικό παρασκεύασμα. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν είναι τόσο εύκολα πλέον να βρείς δουλειά χωρίς ένα μεταπτυχιακό. Πιθανότατα σε αυτό μπορούν να απαντήσουν μεγαλύτεροι σε ηλικία. Παρόλ' αυτά θέλω να κάνω κυρίως για να αποκτήσω και μια σύνδεση με εταιρίες.
-
Ναι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα μου. Θα ήθελα κάποιο που να είναι απόλυτα εξειδικευμένο στις μεταλλικές κατασκευές και όχι να προκύπτει έπειτα από επιλογή τομέα κτλ. Το ξέρω πως είναι δύσκολο να βρω κάτι τέτοιο ωστόσο. Κατά βάση τα πανεπιστήμια έχουν MSc Civil Engineer που είναι κάτι γενικό γιαυτό και δεν ξέρω κατα πόσο ωφέλιμο θα είναι ως προς τις γνώσεις που προσφέρει. Γιατί ίσως πράγματα που έχουμε ήδη δει εμείς στην 5ετή φοίτηση εδώ στην Ελλάδα, αυτοί να τα έχουν στα μεταπτυχιακά τους και δεν θέλω να τα επαναλάβω.
-
Καλησπέρα συνάδελφοι, Δεν είμαι σίγουρος αν είμαι στον σωστό τομέα αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό με σπουδές γιαυτό και ποστάρω εδώ. Καθώς είμαι τελειόφοιτος πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ, θέλω να κάνω στη συνέχεια ένα μεταπτυχιακό στις μεταλλικές κατασκευές. Προς το παρόν εντός Ευρώπης το μόνο που έχω βρεί είναι στο Imperial College. Θα ήμουν ευγνώμων εάν κάποιος είχε γνώση και άλλων αντίστοιχων μεταπτυχιακών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δυστυχώς μόλις ανακάλυψα ότι υπάρχει αντίστοιχο section με σπουδές, αν μπορεί κάποιος να το μεταφέρει θα ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ και συγνώμη.
-
Ίσως έχετε παρεξηγήσει. Εγώ δεν μίλησα για μέλλον λαμπρό για τους έλληνες πολιτικούς μηχανικούς μόνο και ούτε υπέθεσα ότι η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί αυτά τα κοιτάσματα. Προφανώς ξένα συμφέροντα θα το κάνουν και πολυεθνικές εταιρίες. Όμως είναι ευκαιρία πιστεύω για τους έλληνες πολιτικούς μηχανικούς οι οποίοι θα φεύγαν για δουλειά στο εξωτερικό σε ξένη εταιρία, να δουλέψουν και πάλι σε ξένη εταιρία αυτή τη φορά όμως στον τόπο τους.
-
Καλησπέρα παιδιά. Εμπνευσμένος από την παρακολούθηση της διάλεξης του Νίκου Λυγερού είπα να δημιουργήσω αυτό το θέμα προς συζήτηση και ενημέρωση. Ο κύριος Λυγερός λοιπόν αναφερόμενος στα επαγγέλματα του μέλλοντος και πιο συγκεκριμένα στους πολιτικούς μηχανικούς, ανέφερε πως η ενασχόληση και η εξειδίκευση πολιτικών μηχανικών στη δημιουργία σταθμών υγροποίησης φυσικού αερίου θα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο μέλλον. Και δεν αναφέρομαι για το εξωτερικό αλλά για τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή της μεσογείου ανάμεσα σε Κρήτη και Κύπρο, όπου όπως έχουν δείξει εκτεταμένες έρευνες υπάρχουν τρομερά κοιτάσματα φυσικού αερίου. Η επονομαζόμενη ως ΑΟΖ περιοχή. Ο κάθε σταθμός υγροποίησης λοιπόν θα κοστίζει περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ (!) και ενδέχεται στα επόμενα χρόνια να γίνουν 2 ή 3 σταθμοί. Στο ζητούμενο λοιπόν, θα ήθελα την άποψη σας επί του θέματος και για τους πιο "ψαγμένους" αν ξέρουν κάποιο μεταπτυχιακό το οποίο σχετίζεται με αυτό τον ιδιαίτερα εξειδικευμένο κλάδο. Αυτά προς προβληματισμό! Ορίστε και το βίντεο με την συνέντευξη για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
-
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!
-
Το οτι ρωτάω δεν σημαίνει οτι δεν έχω ιδέα στο τι γίνεται, απλά δεν έχω την εμπειρία ώστε να αποφασίσω μόνος μου. Δεν νιώθω τόσο σίγουρος και σίγουρα δεν έχω την χρηματική άνεση ώστε να πειραματιστώ από μόνος μου. Και ακόμα αυτό που ρώτησα δεν είναι το πώς καλουπώνουμε αλλά κατα βάση το αν χρειάζεται οπλισμός.