Μετάβαση στο περιεχόμενο

Athina

Members
  • Περιεχόμενα

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.077 profile views

Athina's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

18

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε εντός σχεδίου περιοχή απαιτείται κατ' αρχήν το οικόπεδο να χαρακτηρισθεί ως χώρος κοινωφελής για την ανέγερση ιερού ναού! Εκεί συνήθως καθορίζεται και η απόσταση από τα όρια και η παρέκκλιση για το καμπαναριό (αρμόδια υπηρεσία η πολεοδομία του δήμου σου)! Την άδεια δόμησης την εκδίδει η Ναοδομία
  2. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιες μόνο διατάξεις του ΝΟΚ! Πρέπει να τηρούνται στην αναθεώρηση όλες οι διατάξεις ΝΟΚ... Αυτό πρόσεξε το ειδικά το θέμα με την κάλυψη (60%) τις αποστάσεις από τα όρια και το ελάχιστο ελεύθερο ύψος σε 2,65 για τους χώρους κύριας χρήσης!!
  3. Να την προχωρήσεις!!! Αν εκδοθεί με τις διατάξεις του ΓΟΚ, μπορεί να αναθεωρηθεί οποιαδήποτε στιγμή με τον ΝΟΚ, αν αυτό συμφέρει!!
  4. Αλλαγή χρήσης απαιτείται, ακριβώς επειδή αλλάζει ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων στάθμευσης... Αλλά νομίζω, αν βρεις κλειστό χώρο σταθμευσης σε ακτίνα 800μ μπορείς να δεσμεύσεις αυτόν. (δεν είμαι και πολύ σίγουρη αν ισχύει, τσέκαρε το με την πολεοδομία) Εγώ στην θέση σου θα έψαχνα τρόπο να μειώσω τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης. Αφού μιλάς για 60τμ, μάλλον είσαι οριακά.. Κοίτα στην αλλαγή χρήσης να αφαιρέσεις κάποιο κομμάτι από την δόμηση (πχ μετατροπή σε ημιυπαίθριο κτλ), ώστε να γλιτώσεις την επιπλέον θέση στάθμευσης
  5. Μάλλον, εσύ πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμμένος. Η αίτηση θεραπείας (γενικά) σύμφωνα με τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας, είναι η ενέργεια που μπορεί να κάνει κάποιος αν θεωρεί ότι τα συμφέροντα του θίγονται από την έκδοση κάποιας ατομικής διοικητικής πράξης, εφ' όσον από τον νόμο δεν προβλέπεται δυνατότητα προσφυγής (π.χ. ένσταση). Με απλά λόγια, όταν εκδίδεται κάποια ατομική διοικητική πράξη (αυτές είναι χιλιάδες, από αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι εγκρίσεις μελετών), ακόμα και αν δεν προβλέπεται από το νόμο, δυνατότητα ένστασης κατά της πράξης, τότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί με αίτηση του στην αρχή που την εξέδωσε, να ζητήσει να διορθωθεί ή να ανακληθει. Όσον αφορά την αίτηση θεραπείας που μπορεί να ασκηθεί από ανάδοχο, σύμφωνα με το Ν.3669/2008, εφ' όσον αποριφθεί κάποια ένσταση του, είναι ειδική περίπτωση και στην ουσία είναι διοικητική προσφυγή αφού η διαδικασία προβλέπεται από την νομοθεσία. Απευθύνεται δε στον υπουργό (ΥΠΟΜΕΔΙ).
  6. Καλημέρα! Σύμφωνα με τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας (Ν. 2690/1999), είναι η αίτηση που κάνει ο ενδιαφερόμενος, για την αποκατάσταση υλικής ή ηθικής βλάβης των έννομων συμφερόντων του, που προκαλείται από ατομική διοικητική πράξη. Η αίτηση γίνεται με σκοπό την ανάκληση ή την τροποποίησή της πράξης , από τη διοικητική αρχή η οποία την εξέδωσε. Σε περίπτωση που από ειδικές διατάξεις προβλέπεται άλλη διαδικασία, ακολουθείται η διαδικασία αυτή.
  7. Το έγγραφο είναι αυτό
  8. Αν εννοείς μελέτη υγρομόνωσης κτιριακού έργου, γίνεται συμπληρωματικά της θερμομόνωσης - ενεργειακής μελέτης. Σχετική βιβλιογραφία: http://www.ntua.gr/vitruvius/ty2.pdf Που σου το ζήτησαν αυτό???
  9. Σε αυτήν την περίπτωση, πχ πλατος πεζοδρομίου 2 μ και μήκος 100 μ, μπορείς να δώσεις εγκάρσια κλιση 2% (κατα πλάτος) και στην άκρη να δημιουργήσεις τάφρο ή ρείθρο. Νομίζω στο ρείθρο και 0,5% κατά μήκος κλίση σου φτάνει, αν θυμαμαι καλά!! Ακόμα μπορείς να διαμορφώσεις τις υψομετρικές διαφορές με το υψηλότερο σημείο στη μέση (π.χ. στα 50μ), οπότε θα μειώσεις την υψομετρική διαφορά στο μισό. Μπορείς να κάνεις και υπολογισμούς, αλλά είναι λίγο τραβηγμένο, εκτός αν απαιτείται. Υπάρχει και μια κατασκευαστική λύση ώστε να μην έχεις καθόλου κατα μήκος κλίση και μόνο εγκάρσια την οποία πετυχαίνεις με την διαμόρφωση του πυθμένα του φρεατίου που βάζεις κατά μήκος όλου του πεζοδρομίου, αλλά ειναι και ακριβή και εξεζητημένη και μπελάς κατασκευαστικά. Αν θέλεις πες μου να σου ανεβάσω κανα σχεδιάκι για να καταλάβεις σε τι αναφέρομαι.
  10. Σε πλακόστρωση γενικώς (π.χ. πεζοδρομίου) προσπάθησε να εξασφαλίσεις κλίσεις γύρω στο 2%.
  11. Ζήτημα 1ο: Το άρθρο 14 δεν έχει εφαρμογή σε περιοχές με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος μικρότερο του 11. Επειδή είσαι στο όριο συνεννοήσου με την πολεοδομία (κατά την άποψη μου, μπορείς γιατί δεν μιλάει για ύψος μικρότερο ή ίσο του 11). Ζήτημα 2ο: Μιλάς για συνιδιοκτησία (κάθετη), η δέσμευση που δημιουργείται είναι για όλο το οικόπεδο. Οπότε χρειάζεσαι την συγκατάθεση των συνιδιοκτητών (σχ. Αποφ-70437/89/89. Εγκ-89/89) Ζητημα 3ο: Κατα την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14, η μέγιστη δόμηση καθορίζεται στα 400τμ ανεξάρτητα του συντελεστή δομήσεως. Είναι η δόμηση σου μικρότερη απο 400τμ?
  12. Συμφωνώ με τον συνάδελφο Gio. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.3028, παρ.7 είναι δυνατόν "να επιβάλουν περιορισμούς στη χρήση, στον τρόπο λειτουργίας και στους όρους δόμησης τους κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη". Στην πράξη αυτό το έχω δει μόνο για την ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση διατηρητέου το οποίο κατέρευσε, οπότε και το νέο κτίριο είχε την ίδια μορφή, διαστάσεις και θέση στο οικόπεδο με το παλαιό, χωρίς να τηρείται το Δ. Πάντως κάνε μια κουβέντα και με την πολεοδομία, γιατί μπορεί να μην δέχεται τέτοιου είδους παρεκκλίσεις.
  13. Για να πάρεις βεβαίωση κύριας χρήσης και καταλληλότητας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκτός από την πυροπροστασία, θα πρέπει να έχεις εξασφαλισμένο φυσικό φωτισμό και αερισμό (εκτός αν προσκομίσεις έγκριση ότι δεν απαιτείται). Ακόμα συνήθως οι πολεοδομίες ζητάνε αλλαγή χρήσης από εμπορικό κατάστημα σε κατάστημα υγιειονομικού ενδιαφέροντος και αν έχει δηλώσει εσύ ήδη τον χώρο του υπογείου με τον 3843/10 δεν θα μπορείς να του αλλάξεις χρήση σε υγιειονομικού ενδιαφέροντος.
  14. Με βάση τον Κτιριοδομικό (άρθρο 26 απόφ. 3046/304/30.1/3.2.1989), χρειάζεσαι μια τουαλέτα. Και μάλιστα πρέπει να είναι για ΑΜΕΑ. Αν έχεις εμβαδόν κάτω από 50 τετραγωνικά δεν απαιτείται μελέτη ΚΕΝΑΚ, όποτε και ύδρευση αποχέτευση. Όσον αφορά την θέση του κτιρίου ή θα κρατήσεις απόσταση Δ ή θα κολλήσεις στο υφιστάμενο.
  15. Ναι!! Μόνο που θα πρέπει να δώσεις λίγες περισσότερες λεπτομέρειες, για να παρεις σαφή απάντηση. Για το σφιχτό σκυρόδεμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπερρευστοποιητικό επιτόπου στο έργο πριν από την σκυροδέτηση για να βελτιώσεις το εργάσιμο, αλλά δεν είναι εφαρμόσιμο σε όλες τις περιπτώσεις!! Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν έρθει ας πουμε μια βαρέλα δύο ώρες μετά!!! Απλά το επιστρέφεις όπως σου είπαν οι συνάδελφοι, πριν! Τώρα όσον αφορά την ρωγμή σε μια οροφή, μπορεί να σημαίνει και ότι δεν έχει οπλισθεί σωστά η πλάκα, όποτε και παρουσιάζει ρωγμές! Ποιό ακριβώς είναι το ζητούμενο της ερώτησης??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.