Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vagelis35

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Vagelis35's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους. Είχα καιρό να κοιτάξω το θέμα, και χαίρομαι που άγγιξα ευαίσθητο θέμα.Ίσως να φλυαρώ αλλά πιστεύω ότι αυτά που έγιναν έχουν ενδιαφέρον να τα μάθετε.Μετανιώνω μόνο που δεν ενημερώθηκα σωστά πρίν ξεκινήσω την οικοδομή.Πάντως του εργολάβου του πήρε πολύ καιρό να μου εξηγήσει που είναι τα χαμένα κυβικά . Πρίν 10 μέρες λοιπόν κανονίσαμε μια συνάντηση.Στο μεσοδιάστημα αυτό έκανα τις κινήσεις μου.Κατ'αρχάς πήρα από τον μηχανικό μου σφραγισμένη επιμέτρηση των μέχρι τώρα ριγμένων κυβικών,που μου υπόδειξε ο ponireas.Έπειτα έκανα κάποιες μετρήσεις στην οικοδομή μόνος μου.Δεν βρήκα αξιόλογες αποκλίσεις.Επίσης πήρα ένα τρυπάνι και άνοιξα τρύπες στην πλάκα κοιτόστρωσης,μετρώντας το πάχος της.Μέτρησα από 20cm μέχρι 25cm ενώ έπρεπε να είναι 15cm.Τα υπόλοιπα είναι μετρήσιμα.Τα θεμέλια είναι πεδιλοδοκοί σε σχήμα ανάποδου Τ και είναι πάνω από το έδαφος, και τα τοιχεία του υπογείου δεν είναι ακόμα μπαζωμένα. Πήγα εκεί λοιπόν,τον ενημέρωσα για τις μετρήσεις μου, και αφού έβγαλε την επιμέτρηση λάθος,γιατί οι μηχανικοί ΔΕΝ ξέρουν να μετρούν είπε,μου είπε ότι τα 20κμ που λοίπουν χάθηκαν ανάμεσα στις πέτρες του μπαζώματος γιατί το μπετόν είναι ρευστό.Όλα αυτά βέβαια σε μια πλάκα κοιτόστρωσης 60τμ γιατί στις υπόλοιπες μετρήσεις δεν γινόταν να μην συμφωνήσει αφού έχει υπογράψει ελεγκτής δόμησης βάση της μελέτης.Του είπα ότι σε καμία περίπτωση δεν χωρούν εκεί 20κμ μπετού και ότι θα έπρεπε να είχε σταματήσει και να με είχε ενημερώσει για την σπατάλη μπετού και εκείνος συμφώνησε.Του είπα επίσης ότι δεν ευθύνομαι εγώ για το δικό του λάθος και πάλι συμφώνησε!Τώρα τον έχω αφήσει να σκεφτεί ότι δεν πρόκειται να του πληρώσω τα παραπανήσια κυβικά,και περιμένω απάντηση. Παράλληλα ξεκίνησα ενημέρωση της αδείας για να καταργηθεί η τελευταία πλάκα και να ξεμπλέξω από αυτόν. Επίσης φίλε nik η εκσκαφή είχε μικρή απόκλιση μετρημένη από τον εργολάβο,παρουσία μου,και τα μπετά καθαρισμού είναι πληρωμένα ξεχωριστά μόνο σαν υλικό,και δεν έχουν υπολογιστεί στα κυβικά της οικοδομής. Εάν είχα κάνει όμως συμφωνητικό...όλα θα ήταν διαφορετικά. Μετά από σχετικές ερωτήσεις που έκανα στην πιάτσα,έμαθα ότι όλοι είχαν παρόμοιο πρόβλημα και έκαναν την πάπια και ότι εγώ είμαι και τυχερός που είναι τόσο λίγα.
  2. Καλησπέρα. Έχω ξεκινήσει μια οικοδομή για οικία 115τ.μ. με υπόγειο 50τ.μ. σε μια περιοχή στην Κέρκυρα,και λόγο γνωριμίας με τον μπετατζή και τον προμηθευτή σκυροδέματος,εμπιστεύτηκα την προμέτρηση της άδειας και άφησα τον μπετατζή να "κάνει την δουλειά του".Κάνοντας λοιπόν μια συνάντηση με τον μπετατζή,για λογαριασμό,πρίν καλουπώσει την πλάκα οροφής μου είπε οτι μέχρι τώρα υπάρχουν τιμολόγια για μπετό 118κ.μ. (καλουπωμένα) και οτι συνολικά θα φτάσουμε τα 135κ.μ.!Το περίεργο είναι οτι η προμέτρηση στην άδεια για το σκυρόδεμα,είνα 95κ.μ. για ολη την οικοδομή! Ενημέρωσα τον μηχανικό μου για αυτή την απόκλιση και μου ειπε οτι το λογισμικό του στατικού δεν κάνει λάθη,μόνο που δεν υπολογίζει τις πλάκες που βρίσκονται πανω στο έδαφος (με είχε ενημερώσει απο την αρχή της οικοδομής).Αυτά τα κυβικά είναι 18κ.μ..Οπότε συνολικά τα κυβικα της οικοδομής είναι 113κ.μ.Σημειώνω επίσης οτι σε 2 στάδια η οικοδομή έχει μετρηθεί απο ελεγκτή μηχανικό που επιβεβαίωσε οτι όλα τα στοιχεία της στατικής μελέτης έχουν αποτυπωθεί σωστά και στην κατασκευή.Εννοείται βέβαια οτι εμπιστεύομαι την μετρηση που εκανε το λογισμικό του μηχανικού.Διαβάζοντας επίσης και άλλα άρθρα στο forum,βλέπω οτι αυτή η απόκλιση είναι απαράδεκτη. Βέβαια σταμάτησα τις εργασίες στην οικοδομή,μέχρι ο μπετατζής να βρεί τα "χαμένα" κυβικα.Τώρα ξαναμετράει τα κυβικά απο τα στατικά σχέδια για να μου αποδείξει οτι η προμέτρηση είναι λάθος.Επίσης η προμέτρηση λέει 17 τόνους σίδερα,ενω συνολικά ο μπετατζής μου είπε οτι θα χρειαστούν 19 τόνοι σίδερα. Ξέρω οτι τώρα είναι αργά,αλλά κάθε συμβουλή και σχόλιο επι του θέματος είναι καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.