Φίλε da-mi, αυτό που λες ισχύει 100% και η περίπτωση του πατέρα μου μαζί με αυτή στην οποία αναφέρεσαι αποδεικνύει ότι το λάθος δεν είναι καθόλου σπάνιο:
Ο πατέρας μου με άπειρα χρόνια δουλειάς (40+) ως ελεύθερος επαγγελματίας (τοπογράφος), σε ηλικία 70 ετών, και αφού υπέβαλε τα χαρτιά του για σύνταξη (ηλεκτρονικά και με αίτηση για προσωρινή), ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ (μιας και αναφέρθηκε κάποιος παραπάνω σε αυτό), του δόθηκε μετά από 9 (ΕΝΝΙΑ!!!!) μήνες (αφού προηγήθηκαν email, καταγγελίες στον συνήγορο του πολίτη, κλπ) προσωρινή σύνταξη 380 ευρώ!!! Έχω στείλει email στους πάντες για τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκε η σύνταξη (όπως και παλιότερα, με καταγγελία στον συνήγορο του πολίτη, βλέπε παλιό θέμα το οποίο είχα ανοίξει), αλλά τίποτα. Η ΕΛΕΕΙΝΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ του πράγματος η οποία είναι στα όρια του ΥΠΟΠΤΟΥ είναι η εξής: η σύνταξη όταν άκουσον άκουσον η αίτηση για σύνταξη δεν έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ παρεμπιπτόντως) καθορίζεται ως το 50% του εισοδήματος του τελευταίου χρόνου (το οποίο για τους πάντες είναι ελάχιστο, λόγω κρίσης), οπότε και λαμβάνει το ελάχιστο ποσό που μπορεί να δωθεί το οποίο είναι 380 ευρώ.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι το ΤΣΜΕΔΕ είναι ΑΝΙΚΑΚΟ και ίσως ΥΠΟΠΤΟ στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα θέματα αυτά (αν δεν επαρκούν τα άτομα, τότε φταίει και το ίδιο το υπουργείο που δεν φροντίζει να διευθετηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα, ενώ αν είναι ανίκανοι τότε φταίει διπλά το υπουργείο που δεν τους στέλνει με μετάταξη στον ΕΒΡΟ να πυροβολάνε κουνούπια). Αλλά δεν αντιδρά και κανείς απ' ό,τι βλέπω... Όλα τα παίρνουμε στην πλάκα, την στιγμή που ο πατέρας μου είναι στο νοσοκομείο και αντί για σύνταξη μετά από 40+ χρόνια δουλειάς παίρνει μπαρμπούτσαλα...
ΥΓ: Οι σχετικοί νόμοι, αν θέλει κάποιος να τους ψάξει είναι οι 4387/2016 και 4499/2017.