Μετάβαση στο περιεχόμενο

saxter

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

626 profile views
  1. Αν διαβασατε καλα, απλως ανεφερα οτι μου αρεσει να ψαχνομαι και μονος μου και να μπορω να διαμορφωνω αποψη και εγω ο ιδιος και οχι οτι μπορω να υπολογιζω πραγματα τα οποια δεν κατεχω. Αν θελατε να κανετε εντυπωση παραποιωντας τα γραφομενα, συγχαρητηρια το πετυχατε! Απλα μια συμβουλη απο καποιον, χωρις τα πολλα σας διπλωματα κυριε directionless! Οσα κτιρια και να μαθεις να χτιζεις, θα πρεπει πρωτα να μαθεις τα βασικα! Αν απαντας με ειρωνια και σαν ξιπασμενος "επιστημονας" σε μια απλη ερωτηση ενος ιδιωτη που ρωτησε κατι στα Θεματα Ιδιωτων, τοτε κατι τρεχει και μαλλον κατι ξεχασες να μαθεις! Και μην ανησυχεις τον χρυσοπληρωνω τον μηχανικο μου και τον κλαδο σας. Δεν προσπαθω να χτισω σπιτι στο τσαμπα και μεσα απο forum. Διαγραψτε το thread και εμενα απο το forum σας παρακαλω! Οι χαρακτηρισμοί σου για συνάδελφο μας σε φόρουμ μηχανικών που σε φιλοξενεί είναι απαράδεκτοι και δεν γίνονται αποδεκτοί από κανένα.Το θέμα θα κλειδωθεί μέχρι να το δει ο αρμόδιος συντονιστής. Pavlos33
  2. Εννοειται πως θα μονωθει και ο φ.ο. Στις δυο πρωτες επιλογες θα μπει θερμοπροσοψη σε ολη την επιφανεια και στην επιλογη του ορθομπλοκ, θα βγει 5 εκατοστα εκτος δοκαριων και στα δοκαρια θα μπει 5αρα μονωση περασια με τη τοιχοποιια. Απλα αν μπορουσε να υπολογισει καποιος τελικα νουμερα θα ημουν ευγνωμων.
  3. Καλησπέρα σας, είμαι σε διαδικασία ανέγερσης οικοδομής (δυόροφη μονοκατοκία) (καλουπώματα κλπ) στην περιοχή της Αττικής/Καματερό. Φυσικά υπάρχει πολ.μηχανικός στο εργου απλά μου αρέσει κάποια πράγματα να τα ψάχνω και εγω ώστε να διαμορφώνω άποψη (όσο αυτό γίνεται φυσικά). Θα ήθελα την βοηθεια σας στο είδος της εξωτ.τοιχοποιιας και θερμομόνωσης, που θα επιλεγεί ώστε να έχω το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε συνάρτηση πάντα με τον οικονομικό παράγοντα . Σε ποια από τις κάτωθι επιλογές θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα θερμοπερατότητας και θερμοδιαφυγής . Tα υλικά από μέσα προς τα έξω και οι όποιοι αριθμοί Θερμικής αντίστασης κτλ βάσει των εκάστοτε τεχνικών προδιαγραφών που λένε οι εταιρείες. Πρόσπάθησα μέσα από κάποια προγραμαμτακια που κυκλοφορυν στο net αλλα δεν μπόρεσα να βγάλω κάτι καλό. 1. Διπλή δρομική Τοιχοποιια με κενό και Θερμοπρόσοψη Συμβατικός σοβας 0,02m Τούβλο 0,06m Κενό αέρα 0,15m Τούβλο 0,09m Θερμοπρόσοψη με γραφιτουχα EPS 0,05m (λ=0,032) Έτοιμος σοβάς 0,01m 2. Μπατική Τοιχοποιια και Θερμοπρόσοψη Συμβατικός σοβας 0,02m Τούβλο-συν.παχος 0,18m Θερμοπρόσοψη με γραφιτουχα EPS 0,05m (λ=0,032) Έτοιμος σοβάς 0,01m 3. Μονή Τοιχοποιια με ορθομπλοκ(κατακορυφων οπων) 30x24x25 Συμβατικός σοβας 0,02m Ορθομπλοκ με κόλλα 0,03m (U=0,289W/m2k και R=4,255 m2K/W) Συμβατικός σοβας 0,02m Ευχαριστώ για το χρόνο που θα αφιερώσετε και αν έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό με χαρά να το ακούσω. Με εκτίμηση, Γιώργος
  4. Δοχείο εννοειται την δεξαμενη? εγω καταλαβα το δοχειο (φουσκα) στο πιεστικο που δινει την πιεση. Για δεξαμενη εχω σκεφτει μια με 2-3 κυβικα. Σε αυτο το μέγεθος θα χρειαζονται τόσες πολλες εκκινησεις? Μηπως καταλαβα λάθος ή σας έδωσα λαθος να καταλαβετε? Αυτο που εννοουσα ειναι με δεξαμενη και μετα απο εκει να φευγει με το πιεστικο . Η δεξαμενη θα γεμιζει απο την γεωτρηση οταν αυτη αδειαζει. Δηλαδη για το ενα στρεμμα ισως να μην χρειαζεται καν να αρχισει πανω απο μια φορα.
  5. εκανα επεξεργασια και το ειχα προσθεσει σε πιο πανω post μου , αλλα μαλλον επειδη συνεχίστηκε η κουβεντα ισως να μην το προσεχατε, οπότε το ξαναγραφω. Ο υπολογισμός ότι με ενα πιεστικο 5κυβικων/ωρα και bar 2-4 ωστε να ποτιζεται το ενα στρεμα όπου θα έχει σταλακτηφόρους σωλήνες των 2λίτρων/ωρα και αντοχη έως 4 bar ειναι λανθασμενος? Το ενα στρεμα θα εχει απαιτησεις 2-3 κυβικων σε καθε ποτισμα. Αν εχω καταλαβει καλα μεχρι τωρα απο όσα έχω ακουσει (και σας ευχαριστω) ενα πιεστικο αλλα με μεγαλο δοχειο για να έχει αρκετη και σταθερη πιεση θα έλυνε το προβλημα? Ποιες οι απαιτησεις του πιεστικου ώστε να καλυπτει το πότισμα για ενα στρεμα καθε φορά με τις απαιτησεις σε νερο όπως σας προανεφερα πιο πανω? Ειναι εφικτη η αγορα ενος μεγαλυτερου πιεστικου σε παροχη(κυβικα/ωρα) και πιεσης και να μεταβαλω την παροχη και την πιεση αναλογως των αναγκων? Υ.Γ. δεν θέλω να γινω η αιτια για να υπαρξουν παρεξηγησεις.Ειπα να κανω μια ερωτηση σε ενα φορυμ μηχανικων διοτι πιστευω λογω της εμπειριας σας οτι θα βοηθουσατε εναν συμπολιτη σας και οχι να σας βαλω να τσακωθειτε.
  6. Καλημέρα, αυτην την στιγμή δεν υπάρχει ακομα υφισταμενη εγκατασταση, παρα μονο μια γεωτρηση και ενα χωράφι. Το πιεστικό γιατι δεν σας αρεσει σαν λύση και προτιματε την ανυψωση της δεξαμενης? Ενα πιεστικο για 5-7 κυβικα ανα ώρα και 2-3 ηλεκτροβανες απο οτι μου ειπε εταιρεια ειδικευμενη στην αρδευση μου ειπε οτι με καλυπτει. Επισης γιατι θα πρεπει να εχω 10 διαφορετικες ζώνες αρδευσης σε 2,5 στρεματα χωράφι? Δεν ειναι πάρα πολλές? Αναλυσεις εδαφους και λοιπα για καλλιεργεια εχουν ηδη γινει . Το προβλημα μου ειναι/ηταν τα πολλα κυβικα νερου της γεωτρησης. Ο υπολογισμός ότι με ενα πιεστικο 5κυβικων/ωρα και bar 2-4 ωστε να ποτιζεται το ενα στρεμα όπου θα έχει σταλακτηφόρους σωλήνες των 2λίτρων/ωρα και αντοχη έως 4 bar ειναι λανθασμενος? Το ενα στρεμα θα εχει απαιτησεις 2-3 κυβικων σε καθε ποτισμα. Αν εχω καταλαβει καλα μεχρι τωρα απο όσα έχω ακουσει (και σας ευχαριστω) ενα πιεστικο αλλα με μεγαλο δοχειο για να έχει αρκετη και σταθερη πιεση θα έλυνε το προβλημα? Ποιες οι απαιτησεις του πιεστικου ώστε να καλυπτει το πότισμα για ενα στρεμα καθε φορά με τις απαιτησεις σε νερο όπως σας προανεφερα πιο πανω? Ειναι εφικτη η αγορα ενος μεγαλυτερου πιεστικου σε παροχη(κυβικα/ωρα) και πιεσης και να μεταβαλω την παροχη και την πιεση αναλογως των αναγκων?
  7. Για αρχή 1000 φυτα και επειτα 3500. Συγνώμη αλλα πως γνωρίζεις ποσο νερό θέλει το καθε φυτό?. Anyway, το καθε φυτο θελει περιπου 1,5-2 λίτρα καθε φορα κατι το οποιο διαφερει και αναλογα με την συσταση του χωματος. Ενημερωτικα με το inverter, εκανα μια ερωτηση σε εταιρεια με inverter για αντλιες και μου ειπε πως εκτος ποτι θα ειναι παρα πολυ μεγαλο το κοστος, δεν μπορει να υπαρξει μεγαλυτερη μειωση του 20%. Δυστυχως μιας και δεν γνωριζω καθλου για το θεμα, μαλλον και για να μην σας κουραζω αλλο θα παω σε λυση δεξαμενης και πιεστικου.
  8. Άρα, πιστευετε ότι με την χρήση inverter θα μπορεσω να λύσω το θέμα και χωρίς να δημιουργουμε προβλήμα στην αντλία λόγω "στραγγαλίσματος". Και αναλόγα με τις αναγκες μου σε νερο να μπορω να αυξομειωνω την παροχή? Επειδή όμως από τα 30-35 κυβικά έχει μεγάλη διαφορά μέχρι τα 5 που θέλω εγώ, πιστευετε ότι και η τόσο μεγάλη μείωση είναι εφικτή? Σας ευχαριστώ, μπορω να πω ότι χαροποιηθηκα καπως. Κατάλαβα ότι δεν θα είναι τσαμπα, αλλα τουλαχιστον, μπορω να μειωσω την παροχη χωρίς πρόβλημα στην αντλία και χωρις άλλα πολλα πολλά. Ένας ηλεκτρολόγος θα μπορουσε να το αναλάβει αυτό ή θα πρεπει γενικά να έχει ασχοληθεί και με αυτοματισμούς?
  9. Η λύση με το inverter δεν προυποθετει να ανεβει η αντλια στην επιφανεια προφανως μαζι με τους σωλήνες? Αν δεν κανω λαθος ενας γεωτρησας για να αναλαβει μια τετοια περιπτωση επειδη θα εφερνε γερανο και το βαθος ηταν πολυ μεγαλο ειχε ζητησει πανω απο 500-600 ευρω, μονο για να σηκωσει την αντλία. Για αυτο μαλλον κλινω προς την δεξαμενη και το πιεστικο.
  10. Μαλλον εχεις δικιο, απλα η συγκεκριμενη καλλιεργεια (αλοη) δεν εχει απαιτησεις σε νερό.
  11. Καλησπέρα, καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επανέρχομαι με κάποια νεότερα στοιχεία. Η αντλία είναι βυθιζόμενη και βγάζει περίπου 30-35 κυβικά νερό/ώρα, όπως καταλαβαίνετε τεράστια ποσότητα για την καλλιέργεια που θέλω. Το βάθος της γεώτρησης είναι περίπου στα 100 μετρα. Επειδή για να μειώσω την δύναμη της αντλίας είναι κάτι που δεν νομίζω να γίνει "αναίμακτα", θα στραφώ προς την λύση της δεξαμενής. Σε ερώτηση μου σε μια εταιρεία που ασχολείται με αρδεύσεις μου είπε πως για το υπάρχον αγροτεμάχιο και το πότισμα που θέλω, θα χρειαστώ ένα πιεστικό για 5 κυβικά την ώρα και πίεσης 2bar. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο οικονομικό πιεστικό με τα άνωθεν χαρακτηριστικά? Θα μπορώ να αυξομειώνω την δύναμη αν χρειάζεται? Επίσης αν γνωρίζεται κάποιο μαγαζί με μεταχειρισμένες δεξαμενές άνω των 2 κυβικών? (στην αττική) Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  12. Να πω την αλήθεια δεν ήξερα και σε ποιον να απευθυνθω (υδραυλικο, μηχανικο καποια αλλη ειδικότητα). Ευχαριστώ!
  13. Δυστυχώς το αγροτεμαχιο ανηκει στον θείο μου και μέχρι τώρα δεν το έχω ψαξει αναλυτικα πως που κτλ. Απλά τον έβλεπα από έναν κεντρικό πίνακα να πατάει το κουμπί εκκίνησης και μετά από λίγο να έρχεται το νερό. Το γνωρίζω ότι δεν σας βοηθάω πολύ διότι δεν γνωρίζω πολλα στοιχεία για την περιπτωση. Με ποιον τρόπο/εργαλείο θα μπορούσα να διαπιστώσω την πραγματική πιεση/παροχη νερου? Ετσι ώστε πρώτα να μετρησω και να εχω πραγματικά νουμερα και να μην σας κουράζω άδικα. Δυστυχώς όποιος δεν γνωρίζει πάει ψάχνοντας με ότι αυτό συνεπάγεται.
  14. Δηλαδή δεν γίνεται με κάποιον μηχανικό τρόπο η ρύθμιση της πίεσης? Παρά μόνο με την δεξαμενή? Νόμιζα πως μπορεί λυθεί με έναν πιο απλό τρόπο. Άκουσα ότι έχει γεώτρηση, άρα λέω πως δεν έχω πρόβλημα με το νερό. Αλλά δυστυχώς προκύπτουν όλο θεματακια που δεν τα περίμενα . thanks
  15. Καλημέρα σας, Θέλω να καλλιεργήσω ένα χωράφι 2,5 στρεμμάτων. Για νερό υπάρχει γεώτρηση με εσωτερικό(βυθιζομενο) μοτέρ. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Η αντλία βγάζει νερό με περισσότερη πίεση και κυβικά/ωρα από όσο θέλω και μπορούν να αντέξουν οι σωλήνες (σταλακτοφοροι) που θα χρησιμοποιησω. Κάποιος μου είπε ότι το προβλημα της μεγαλης πιεσης/παροχης νερου λυνεται απλά με βάνες στους μεταλικους σωληνες πριν τους πλαστικούς ώστε να ρυθμίζω το πόσο νερο θελω εγω να διοχετεύεται. Αναρωτιέμαι όμως το εξης. Αν ή αντλία υποθετικά βγάζει 10 κυβικά /ώρα και εγώ του κόβω την παροχή στα 2 κυβικα/ωρα. Η αντίστροφη πίεση που θα του δημιουργήσω δεν θα επηρεάσει το μοτέρ? Μήπως όλα διορθώνονται με κάποιον πολύ απλό τρόπο και έχω αγχωθεί άδικα? Δυστυχώς επειδή η γεώτρηση είναι παλιά μαζί και το μοτερ, δεν έχω στοιχεία για τον τύπο του μοτέρ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή/πληροφορία. Γιώργος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.