Μετάβαση στο περιεχόμενο

θανος_

Core Members
  • Περιεχόμενα

    241
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by θανος_

  1. τι γίνεται με τα πατάρια 40 τ.μ. ξηρας δόμησης των οικισμών του ΦΕΚ 289/2011, αρθ.2β1 ; διατηρούνται; κι αν ναι ισχύουν και για προ 23 οικισμούς;
  2. Εντύπωση προκαλεί γιατί δεν αναφέρεται το πόρισμα του αρχικού Ελεγκτή Δόμησης, ως βεβαίωση έναρξης του έργου. Έχω δύο έργα με πατάρια, στα οποία έγινε αρχικός έλεγχος με φωτογραφίες στο πόρισμα, στις οποίες φαίνονται τα καλούπια, η σιδερωμένη θεμελίωση κλπ. Μετα τη σκυροδέτηση θεμελίωσης και υπογείου, σταμάτησα περιμένοντας οι ιδιοκτήτες να εντάξουν τα έργα στο ΕΣΠΑ, χωρίς να βάλουμε ακόμα ένσημα. Την πατήσαμε; Δε νομίζω.
  3. Και στις 3 φωτογραφίες εξωστών με φουρούσια που ανέβηκαν, αποκολλήθηκε η επικάλυψη του σιδήρου η της τελευταίας λάμας. Η επικάλυψη αυτή δεν ήταν επισκευή, αλλά σώμα της αρχικής κατασκευής . Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αιώνες πριν, οι άνθρωποι ήξεραν από Στατική, τους ξέφευγαν όμως κάποιες λεπτομέρειες (επικάλυψη-προστασία κατασκευής). Οι κατασκευές τους, αν γλιτώσουν από σεισμό , καταστρέφονται έμμεσα , όχι από φορτίσεις, αλλά από το νερό κυρίως. Δεν πίστευαν όμως , ότι εμείς 100-200 χρόνια μετά θα έχουμε ανάγκη τις κατασκευές τους.
  4. Είναι σίγουρο ότι μέσα στο φουρούσι υπάρχει αντηρίδα μεταλλικής διατομή, τα υλικά της εποχής δεν επέτρεπαν κάτι το διαφορετικό. ούτε τα σημερινά όμως. Αν κατασκευάζαμε αυτό το φουρούσι με ένα σούπερ μπετό, θα βάζαμε και λοξά σίδερα. Αυτό το σίδερο που βλέπουμε στη νέα καθαρή φωτογραφία δεν είναι τύπου Η, είναι όμως μια μεταλλική διατομή, και δεν αναιρεί τα όσα προανέφερα. Πιστεύω ότι πιο πίσω υπάρχει και κάποιο άλλο παράλληλο με αυτό. Επίσης διακρίνω ότι πάνω από το σίδερο υπάρχει ένα γέμισμα πάνω στο οποίο στηρίζεται το κάγκελο. Το οποίο γέμισμα είναι σχεδόν ένα σώμα με το εξωτερικό τμήμα. Άρα το κάγκελο μεταφέρει εντάσεις στο εξωτερικό τμήμα, το οποίο μη έχοντας καμία σύνδεση με τη σιδηρή διατομή αποκολλήθηκε, όχι απαραίτητα από τη δράση του κάγκελου , ίσως και από το ίδιο βάρος του, εφόσον έχασε τη συγκόληση του με το σίδερο .
  5. Προς κατανόηση επισυνάπτω φωτογραφίες πλακών από ανακατασκευή κτιρίου πριν 20 χρόνια στην Πλάκα. Η πλάκα είχε μορφωθεί με μεταλλικούς δοκούς διατομής Η ,παράλληλους που στο εσωτερικό κάτω πέλμα πατούσαν πέτρινες πλάκες η ξύλα, κι από πάνω γέμισμα διάφορων υλικών. Η Πλάκα αυτή ήταν πολύ ισχυρή, είχε μόνο έναν εχθρό, την υγρασία γιατί δεν υπήρχαν τα μονωτικά του σήμερα. Στην πλάκα δώματος οι μεταλλικοί δοκοί είχαν κυριολεκτικά λιώσει. Τα δώματα όλων των παλιών κτιρίων αυτού του τύπου είναι άκρως επικίνδυνα.
  6. Την εποχή εκείνη , οι πλάκες κατασκευάζονταν τοποθετώντας σιδηρες διατομές Η , και ξύλα με κάποιο ελαφρύ γέμισμα-σκυρόδεμα ενδιάμεσα . Στη φωτο διακρίνεται μάλλον μια τέτοια διατομή η οποία στηρίζονταν στα φουρούσια. Το σκυρόδεμα εξωτερικά αυτής δεν είχε καμία σύνδεση όπως φαίνεται με τη δοκό, παρα μόνο ότι χώθηκε μέσα στο κούφωμα της κι έτσι κρατήθηκε , ώσπου χάθηκε η σύνδεση τους λόγω υγρασιών η παλαιότητας. Επίσης το κάγκελο εάν πατούσε και λίγο έξω από τη μεταλλική δοκό τότε με τη χρήση του λειτούργησε ως μοχλός και τίναξε το εξωτερικό κομμάτι, το οποίο κακώς κατασκευάστηκε με τόσο μεγάλο πάχος. Όλα αυτά με την επιφύλαξη της μη καθαρής φωτογραφίας. Στα φουρούσια μάλλον υπάρχουν υπό γωνία μεταλλικοί δοκοί (αντηρίδες) και κατά τον ίδιο τρόπο το έξω από αυτές τμήμα , αν δεν υπάρχει κάποια άλλη σύνδεση, θα αποκολληθεί κάποια στιγμή. Η λοξή ρωγμή είναι το πρώτο στάδιο της αποκόλλησης.
  7. εννοείς προφανώς τον εσωτερικό εξώστη... δεν υπάρχει νέος νόμος ,αλλά προσωρινή ανακοίνωση και σε αναμονή ο νόμος, υπομονή κι εσύ, αν επιζήσουμε θα μάθουμε.
  8. Η αύξηση του ύψους χώρου κύριας χρήσης σε 2,70, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, απεναντίας θα καταργήσει τις σοφίτες και τα πατάρια. Σκοπός μας δεν είναι να δυσκολέψουμε τις κατασκευές παίρνοντας πίσω όλα τα καλούδια του ΝΟΚ , άλλωστε οι περισσότεροι κατασκευάζουν με 280-2,90 μεικτό τουλάχιστον. Πρέπει όμως να παραμείνει στο 2,50 ώστε να μπορούμε να βγάλουμε αν θέλουμε σε τμήμα ορόφου πατάρι με χώρο κύρια χρήσης χωρίς να ξεφύγει το ύψος. Πελάτης μου Ιταλός μου έλεγε ότι στην Ιταλία τα ύψη είναι πολύ χαμηλά, κάτω από 2,50.
  9. Ο Η.Χ. από θετική εξέλιξη του 85, εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο πεδίο αυθαιρεσιών. Υπάρχει λύση. Ο Η.Χ. που είναι ανοιχτός σε δυο πλευρές να μην προσμετράται στον όγκο. Επίσης για Η.Χ. που δεν μπορούν να έχουν ανοίγματα σε δύο πλευρές , να οριστεί τμήμα πλάτους 80-100 εκ. που δεν θα προσμετράται στον όγκο, ώστε σε συνδιασμό με έναν εξώστη 2 μ. να δημιουργείται ένας άνετος εξωτερικός χώρος. Επίσης τα μη φέροντα πλαινα υποστυλωματα και οι πλαινές πέργκολες, δημιουργούν «οπτικό» όγκο και πρέπει να περιοριστούν. Τα πατάρια και οι σοφίτες να επιτρέπονται μέσα στον επιτρεπτό όγκο και ύψος. Φυσικά όλοι θα προτιμήσουν να κάνουν μέσα στα επιτρεπόμενα μεγέθη χώρους κύριας χρήσης, αλλά αν τους περισσεύει ύψος (μικρότερο του ελάχιστου ύψους χώρου Κ.Χ.), ας φτιάξουν ότι άλλο θέλουν μέσα σε αυτό. Κάλυψη, ύψος , όγκος, ιδεατό, να ελέγχονται αυστηρώς, τίποτα έξω από αυτά. Θέλεις ερκερ; Φτιάξτο μέσα στο ιδεατό σου, όχι εντός δ, γιατί δ από δω, δ από κει σε διπλανά κτίρια, πάει το δ/2. Σε οικισμούς γίνεται 1,25 , πηδάς από το ένα σπίτι στο άλλο. Θέλεις (η πρέπει) να φτιάξεις κτίριο Α++, η Α0, (δεν ξέρω πως θα το ονομάσουν), φτιάξτο μέσα στον όγκο σου και στο ιδεατό σου, εσύ θα σαι κερδισμένος, μη ζητάς ανταλλάγματα. Ο όγκος μπορεί να γίνει και το «πολεοδομικό εργαλείο», μπορούμε να αλλάξουμε τον όγκο και το ύψος ,από γειτονιά σε γειτονιά, αντι τον Σ.Δ.
  10. Είναι σωστό και δίκαιο ρωτά κατ επανάληψη το ΤΕΕ… σε δυο γειτονικά οικόπεδα κλπ …… Τι υπονοεί εδώ, ότι αν δεν ήταν γειτονικά τα οικόπεδα και είχαν κάποια απόσταση θα ήταν σωστό και δίκαιο; Όχι δεν υπονοεί αυτό, απλά ήταν ένα ρητορικό ατόπημα . Επί της ουσίας καμία αντίρρηση δεν εκφράζει, δεν μας λέει τίποτα για τον ΝΟΚ, για τα οφέλη του με επιχειρήματα, καμία υπεράσπιση , μόνο Ικεσίες προς το Συμβούλιο της Επικρατείας να μας λυπηθεί. Δεν θέλουμε λύπηση κύριοι του ΤΕΕ και του ΥΠΕΝ. Θέλουμε Δικαιοσύνη, Νόμους να εφαρμόζουμε. Το ΣΤΕ κάνει τη δουλειά του , εσείς δεν κάνατε τη δική σας σωστά. Παρακαλέστε τώρα, Γονατίστε, Συρθείτε στα πατώματα….. Ανίκανοι.
  11. To TEE σε ανακοινωση του, ρωτά, εάν «είναι δίκαιο» σε δύο όμοια γειτονικά οικόπεδα να προχωρήσει η οικοδομή μόνο στο ένα επειδή είτε δεν έχει γίνει προσφυγή, είτε προχώρησαν περισσότερο οι εργασίες, είτε ξεκίνησαν οι εργασίες πριν από τις 11 Δεκεμβρίου 2024, δηλαδή την ημέρα που εκδόθηκε η ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ, «χωρίς να υπάρχει καν η δημοσίευση της απόφασης». «Είναι αυτή η εφαρμογή της ασφάλειας δικαίου, της αρχής της προβλεψιμότητας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης των διοικουμένων;» Δεν αναρωτήθηκε όμως το ΤΕΕ , όταν έπρεπε, εάν "είναι δίκαιο", σε δύο όμοια γειτονικά οικόπεδα, να κτίσει ο ένας, δύο ορόφους παραπάνω επειδή θα βάλει πανελ στη ταράτσα του. Σύρεται πίσω από τις εξελίξεις ,αντί να τις σύρει. Μας στέλνει κατα καιρούς, άσχετα ερωτηματολόγια να συμπληρώσουμε, δεν μας ρωτησε ποτέ αν συμφωνούμε με τον ΝΟΚ, με το eadeies, κι άλλα σοβαρά θέματα. Κύριοι του ΤΕΕ, εμεις οι Μηχανικοί έχουμε άποψη, ρωτήστε μας, εμάς εξυπηρετείτε.
  12. Αυτή τη στιγμή το Κράτος πολεμάει τον εαυτό του... κυριολεκτικά (και οι μηχανικοί τρώνε τις σφαίρες αδέσποτες). Ποιον έχει Τεχνικό Σύμβουλο το Κράτος; Όχι δεν εχω καποιο προσωπικό θεμα. Εχω δυο γιους φοιτητές μηχανικούς που σε λιγο θα βγουν στην πιάτσα.
  13. Αυτή η κουβέντα θα έπρεπε να γίνει εδώ πολλά χρόνια νωρίτερα. Είχε ξεκινήσει ένα άρθρο εδώ προ μηνών, άθλιος ο ΝΟΚ έγραψε ένας , πολύ καλός ο άλλος, χωρίς επιχειρήματα κανένας, ήθελα κάτι να γράψω κι εγώ αλλά πέρασαν κάποιες μέρες και χάθηκε το ποστ, γιατί; Φταίμε λοιπόν εμείς πρώτοι, διότι ενώ έχουμε άποψη ο καθένας μας, δεν εκφράζουμε ένα λόγο η αντίλογο. Το ΤΕΕ ανάξιο να μας εκπροσωπεί , παίζει το δικό του παιχνίδι, οι πρόεδροι του νοιάζονται πως θα γίνουν κάποια στιγμή βουλευτές . Εμείς τι κάνουμε; Αρκετοί από μας βολευόμαστε διότι έχουμε τα μέσα, και η αναμπουμπούλα μας εξυπηρετεί, σαν τους λύκους ένα πράμα. Άλλοι πάλι ελπίζουν ότι θα γίνουν κι αυτοί λύκοι κάποια μέρα και δεν μιλάνε. Οι υπόλοιποι αισθανόμαστε αδύναμοι να αρθρώσουμε λόγο. Έτσι φτάσαμε να ανακαλύπτουν οι δήμαρχοι τα στραβά του ΝΟΚ και να μας σέρνουν σε καταστάσεις που θα έπρεπε εμείς να ορίζουμε. Θα γίνω συγκεκριμένος , όπως θα πρέπει να είναι όλοι όσοι λένε καλός ο ΝΟΚ, τραγικός ο ΝΟΚ. Ο ΝΟΚ είναι σε θετική κατεύθυνση με πολλά στραβά Π.χ. η επέκταση υπογείου 100% σε μικρά οικόπεδα οδηγεί σε αποψίλωση ΄΄όλων των δέντρων μιας περιοχής που τα οικόπεδα είναι μικρά και τα υπόγεια ακριβά, π.χ. Κηφισιά. Δικαίως λοιπόν ο Δήμαρχος ξεσηκώθηκε, και δεν έχει καμία σημασία αν αυτός πρόλαβε κι έφτιαξε το δικό του. Η αύξηση του ύψους επίσης είναι πολύ σοβαρό θέμα….Υπάρχουν πολλά στραβά αλλά και πολλά καλά. Για αυτά τα στραβά λοιπόν κινδυνεύουμε να χάσουμε τις αθώες σοφιτούλες κι άλλα αθώα καλούδια. Τι σχέση έχει η σοφίτα με τα θερμομονωτικά λιθοσώματα; Η σοφίτα δεν είναι γελοιότητα συνάδελφε. Πρώτον μπορεί να γίνει και μέσα στον υπάρχον όγκο, χωρίς καμία υπέρβαση, και δεύτερον είναι θεσμός πια, είναι ιστορία, έχει ζεστασιά, ομορφιά και αξία στη κατοικία. Τέλος να θυμόμαστε ότι επί των ημερών του ΝΟΚ φάγαμε όλοι καλά μηδενός εξαιρουμένου, κυκλοφόρησε το χρήμα και ήρθε η ανάπτυξη. Κι αυτό είναι το πιο σοβαρό.
  14. Οι δημοσιογράφοι λένε αυτά που τους συμφέρουν να πουν, συμφωνα με τις οδηγίες στους. Πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν πιστεύω σε αυτους , αλλά έχω μελέτες που τις δουλευω από καιρό και θα πάνε στράφι….
  15. η Κοσιωνη πάντως είπε στο κανάλι της, ότι η απόφαση θα δημοσιευτεί τον Γενάρη και μέχρι τότε προλαβαίνουμε να βγάλουμε άδεια , η οποία θα έχει ισχυ....
  16. Συνάδελφε kan62 Παρακολουθώ χρόνια τη δουλειά σου και ομολογώ ότι είναι ότι καλύτερο παρέχει εδώ το φόρουμ και σε ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να αμειφθείς για τη δουλειά σου. Είτε από το φόρουμ, είτε από εμάς. Υπήρχε ένας κώδικας νομοθεσίας κάποτε, δεν ξέρω αν υπάρχει, κάνε κάτι ανάλογο. Θέλουμε να πληρώσουμε, για να έχουμε άμεση και επίκαιρη και συγκεντρωμένη γνώση σε όλα τα θέματα.
  17. Υπάρχουν περιπτώσεις που προτιμούμε να σκάψουμε τάφρο πλατύτερη έως και διπλάσια από το πλάτος δοκού να χώσουμε μέσα ένα αντεστραμμένο δοκάρι θεμελίωσης (το οποίο δεν διαφέρει σε τίποτε στατικώς από ένα κανονικό), πάρα να το κάνουμε κανονικό. Με τη πρώτη μέθοδο κερδίζουμε μια η και δύο σκυροδετήσεις. Ρίχνουμε πεδιλοδοκάρια και γκρό μπετο ταυτόχρονα. Και δεν είναι βέβαια το κόστος του στησίματος της πρέσας, αλλά το ένα ραντεβού παραπάνω που θέλουμε με την εταιρία σκυροδέματος , κι αυτό είναι δύσκολο σε κάποια μέρη. Επίσης κερδίζουμε την επιχωμάτωση μεταξύ των δοκών πριν το γκρο μπετό. Διπλό το κέρδος και δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ένα ραντεβού-μεροκάματο λιγότερο για εκσκαφή και εταιρία σκυροδέματος. Όποιος κατασκευάζει εργολαβικά, ξέρει τις σημαίνει αυτό.
  18. και πως ξέρουμε ότι έχει γίνει μελέτη; εχω ένα οικόπεδο σε οικισμό που στο πρόσωπο υπήρχε κάποτε ρέμα, τωρα είναι δρόμος κανονικότατος. Ο τοπογράφος που συνέταξε το τοπογραφικό είπε στον αγοραστη του οικοπέδου (χωρίς να το γράφει στο τοπογραφικό η να δείχνει ρεμα) ότι πρέπει να αφησει απόσταση 10 μ. διότι είναι ρέμα (κάτω από τον δρόμο) μετά από το όριο. Εγω καλουμαι να εκδωσω άδεια οικοδομής και δεν βλέπω πουθενά ρέμα, παρα μόνο άσφαλτο που στρώθηκε από τον Δήμο, με η χωρίς μελέτη .Τι κάνω, αφήνω απόσταση;
  19. Άλλη μια αθλιότητα του συστήματος ΤΕΕ (αναφέρομαι στην παράταση για τα κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου) Οι προθεσμίες λήξης , αρχικά η 31.3.24 και τώρα η 31.12.24 δεν έπρεπε να υπάρχουν καν. Όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου του 2022, θα έπρεπε να μπορούν να εκδώσουν άδεια όποτε μπορέσουν. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει δίκαιο και ελεγχόμενο σύστημα στις πολεοδομίες στα συμβολαιογραφεία κλπ. Οι κολλητοί πήραν βεβαίωση όρων δόμησης, συμβόλαια, κι ότι άλλο χρειάζεται αμέσως, κι έβγαλαν άδεια αμέσως, τους πρώτους μήνες του 23. Οι λοιποί πήραν βεβαίωση αργότερα , έως και τις τελευταίες μέρες λήξης , και αρκετοί δεν πρόλαβαν. Αυτοί που πήραν βεβαίωση τις τελευταίες μέρες φυσικά δεν προλάβαιναν να κάνουν τίποτε άλλο, γι αυτό έχουν εκδώσει άδειες με ελλείψεις, κάποιοι χωρίς απαιτούμενες μελέτες, κάποιοι χωρίς αρχαιολογία , κάποιοι χωρίς μηχανολογικά και στατικά, κάποιοι χωρίς πληρωμές. Ίσα ίσα να προλάβουν, και μετά θα κάνουν ενημέρωση. Έτσι φορτώθηκε το σύστημα με προβληματικές άδειες, οι οποίες θα ελεγχθούν και θα γυρίσουν πίσω σε μεταβολή με τον μεταγενέστερο κλπ. Ένα σύστημα σε "δουλειά να βρισκόμαστε» θα το ονόμαζα, όπου οι υπάλληλοι της πολεοδομίας για τα επόμενα χρόνια θα ασχολούνται μόνο με μεταγενέστερο έλεγχο, και μετά ενημέρωση, και μετά ξανά μεταγενέστερος, και ξανά και ξανά. Και βέβαια ένα σύστημα παραγωγής μιας νέας γενιάς αυθαιρέτων ( γιατί όλα αυτά που θα κατασκευαστούν με ελλείψεις στην άδεια θα είναι αυθαίρετα) , αυτών του συστήματος ΤΕΕ.
  20. Εγώ διαφωνώ κατ αρχάς με το ύφος της δήλωσης . Τα ρετιρέ που αναφέρει ότι αντιδρούν «γιατί δεν θέλουν να χάσουν τη θέα τους», δικαίως αντιδρούν γιατί αυτά δεν είχαν το δικαίωμα να ανέβουν ψηλότερα. Όπως δικαίως διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίου που δεν θα έχουν δικαίωμα να κτίσουν χωρίς δρόμο, ενώ άλλοι είχαν. Το ύψος του κτιρίου είναι σοβαρό ζήτημα για να χαρίζεται εύκολα σε κάποιους. Από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις εφαρμόζω το άρθρο 25 μόνο, και μόνο για τη δόμηση, όχι για τον όγκο. Η αναφορά επίσης στο σύστημα e-adeies ότι με αυτό ξεφεύγουμε από τις πρακτικές των Δημάρχων, σηκώνει κουβέντα. Τις τελευταίες μέρες που έληγαν οι διάφορες προθεσμίες για ΕΣΠΑ, κατά παρέκκλιση οικόπεδα κλπ. , οι πολεοδομίες εξέταζαν θέματα με Εντολή Δημάρχου, και μας το έλεγαν ευθαρσώς, ¨Όταν τελείωσαν τα χατίρια, εξέτασαν και τα υπόλοιπα θέματα, κι όποιος πρόλαβε , πρόλαβε. Εάν θέλετε να συμμορφώσετε το e-adeies, πάρτε τα εξής μέτρα Όλα τα έγγραφα και οι εγκρίσεις , και το ποιο ασήμαντο, με αριθμό πρωτοκόλλου μέσω του συστήματος, όχι το πρωτόκολλου του Δήμου. Η βεβαίωση υψομέτρου, ένα σχεδόν άχρηστο χαρτί σε μια κτισμένη πόλη , έχει αναχθεί σε μέσο ελέγχου για το ποιος θα βγάλει άδεια, κι αυτό γιατί δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου γνωστό στο κοινό. Βεβαίωση χρήσης Γης και υψομέτρου να εκδίδονται με ευθύνη μηχανικού. Ο Μεταγενέστερος έλεγχος, δημιούργησε περισσότερο κακό, παρα καλό. Ξεκινάς τα μπετά διαπιστώνεις ότι πρέπει να μετακινήσεις το κτίριο λίγο , δεν μπορείς να ενημερώσεις γιατί δεν ‘έγινε ο μεταγενέστερος. Εάν ο έλεγχος γίνεται μεταγενέστερα, να γίνεται στο τέλος , μία και καλή. Αριθμός πρωτοκόλλου στο e-adeies , σε όλα , με κόφτη. Αν δεν εξεταστεί ο χι, δεν πάμε στον ψι. Έτσι θα εξυπηρετήσετε τους Μηχανικούς κι όχι τους Δημάρχους.
  21. σε μεταγενέστερο έλεγχο άδειας που εκδόθηκε τον 9/2023, μου ζητανε στις παρατηρήσεις πληρωμή πράσινου τέλους. Πρώτη φορά το έμαθα τώρα αυτό, κι είναι μεγάλο το ποσό, 900 ευρω βγάζει το προγραμμα, ποσό διπλάσιο από το σύνολο όλων των άλλων φορολογικών. Είναι λογικό;
  22. Ο κος ΤΕΕ (όνομα για απόσπαση προσοχής) , ήρθε κι αυτός ξαφνικά (μόλις πριν μερικές μέρες άρχισε να γράφει στο φόρουμ απ΄ότι βλέπω ) γράφει…. Το Σάββατο "Κι ας μη θεωρήσει κανείς ότι είμαι υπέρμαχος της ιδιωτικής εκπαίδευσης". Τη Κυριακή "Κι επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι υπέρμαχος της ιδιωτικής εκπαίδευσης" Τη Δευτέρα "Παρότι, λοιπόν, ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης" .................... Mας έπεισε για το ακριβώς αντίθετο, αλλά δεν μας έπεισε κατά τα άλλα. Τα επιχειρήματα κατά της Δημόσιας εκπαίδευσης (πόσο μάλλον της δευτεροβάθμιας) , δεν είναι επιχειρήματα υπέρ της Ιδιωτικής Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και βεβαίως όταν πονάει το κεφάλι, δεν κόβουμε το κεφάλι.
  23. κυκλοφορούν σήμερα στο facebook
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.