Μετάβαση στο περιεχόμενο

Maria Kaliarxi

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

319 profile views

Maria Kaliarxi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. η κατασκευη εγινε τον σεπτεμβριο. η μονη προσβαση στον ακαλυπτο ειναι μεσα απο το σπιτι. στο συμβολαιο αναφερει" πλην κοινοχρηστων και κοινοκτηων χωρων". το σπιτι μεχρι το 13 νοικιαζοταν.
  2. κανενα συμβολαιο δεν λεει για ακαλυπτο. το σπιτι στα συμβολαια υποστηριζετε απο τον 3741/1929. Στον 4178/2013 στο αρθρο 9 το νομο για τις τακτοποιησεις αναφερει το παρακατω Γ. Κατηγορία 3. Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις. Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης, με την καταβολή παραβόλου ποσού 500 ευρώ και χωρίς την καταβολή ειδικού προστίμου, οι εξής παραβάσεις, ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών: α. Τοποθέτηση δομικών στοιχείων σε ακάλυπτο χώρο όπως φούρνοι, διακοσμητικοί κρουνοί και άλλα διακο− σμητικά στοιχεία. β. Μείωση του ποσοστού της υποχρεωτικής φύτευσης του ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου έως 5%. γ. Προσθήκη μόνωσης εξωτερικά στις όψεις. δ. Αλλαγή των διαστάσεων των εξωστών που προκα− λεί υπέρβαση της επιφάνειάς τους έως 10%. Συμπερι− λαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και εξαιρούνται) οριστικά της κατεδάφισης και ανοικτοί εξώστες που υπέρκεινται του κοινόχρηστου χώρου της πόλης. ε. Αλλαγή έως 10% των διαστάσεων των ανοιγμάτων και μετατόπιση αυτών έως 2 μέτρα. στ. Κατασκευή πέργκολας κατά την παρ. 60 του άρ− θρου 2 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79). ζ. Φύτευση υποχρεωτικής υπαίθριας θέσης στάθμευ− σης. η. Δεξαμενές αποχέτευσης στεγανές ή απορροφητι− κές, καθώς και δεξαμενές νερού. θ. Αντλητικές εγκαταστάσεις και κτίσματα με μέγιστες διαστάσεις 3,00 Χ 3,00 και ύψους έως 2,50 μέτρα. ι. Εργασίες διαμόρφωσης εδάφους ύψους έως 1,00 μέτρο. ια. Υπέρβαση περιτοίχισης ύψους έως 1,00 μέτρο. ιβ. Υπέρβαση νομίμου ύψους καμινάδας έως 1,50 μέτρο. ιγ. Αποθήκη μέγιστης επιφάνειας 15 τετραγωνικά μέ− τρα και ύψους έως 2,50 μέτρα ιδ. Υπέρβαση ύψους των επαγγελματικών, βιομηχανι− κών, βιοτεχνικών και αγροτικών αποθηκών έως 20% του ύψους που προβλέπεται στη σχετική οικοδομική άδεια. ιε. Αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση εφόσον δεν παραβιάζο− νται οι πολεοδομικές διατάξεις ή αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση λόγω κατασκευής με εσφαλμένη αναστροφή της κάτοψης σε νόμιμη θέση και υπό την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται η τελική στάθμη του εδάφους. Επι− τρέπεται κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 9 του άρθρου 6 του ν. 4030/2011 (Α΄ 249) η ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας με τις μελέτες του υφισταμένου κτιρίου προκειμένου να εκδοθεί η ταυτό− τητα κτιρίου κατά τις διατάξεις του ν. 3843/2010 (Α΄ 62). ιστ. Αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περι− γράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας, έως 5% και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού 2% και κατά παρέκκλιση των περιπτώ− σεων α΄, β΄, γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 2.
  3. ναι διοτι το σπιτι ηταν προς ενοικιαση.. εαν καλεσουν καποιο ενοικιαστη??
  4. dimitri gm δεν βλεπω κατι. nik την γωνια αυτη που εχω με κοκκινο την φτιαξαμε περιπου 1 μηνα πριν. τακτοποιηση θα γινει γιατι ειναι αυθερετη και η κουζινα η οποια φτιαχτηκε το 1986. και θελαμε να συμπεριλαβουμε και το κομματι αυτο στην τακτοποιηση(το οποιο φτιαχτηκε τωρα)
  5. αγαπητε παυλο, απο την αστυνομια μεχρι και την πολεοδομια μου δωσανε τα συλλυπητηρια τους. ειναι να γελας , ειναι καθαρη κακια. προσπαθω να βρω τον πιο νομιμο τροπο να φτιαξω την κατασταση. ναι λοιπον για 2 τμ. !! υγ. αν εχουν παρανομιες¨?? εχουν κλεισει ολο το μπαλκονι στον ενα οροφο και εχουν φτιαξει 2 μεγαλα δωματια στην ταρατσα.... αλλα οπως ειπα εναι μανα και κορη... ειναι η πλειοψηφια...
  6. εφοσον δεν υπαρχει δυνατοτητα συζητησης με τους υπολοιπους (οι οποιοι ειναι μανα και κορη), και δεν εχουν προσβαση με κανενα τροπο στο κομματι αυτο, δεν μποει να γινει κατι??? δεν υπαγραφουν απο πισμα. επιτηδες για να μην μπορουμε να μεινουμε στο σπιτι αυτο. εχουμε μονο εμεις αποκλειστικη προσβαση στο χωρο αυτο. δεν υπαρχει αλλη εισοδος . για να μπει καποιος στον ακαλυπτο πρεπει να μπει απο το σπιτι. επισης αυτοι δεν μας αφηνουν να εχουμε προσβαση στην ταρατσα.. ουτε για κεραια. (εννοειτε ουτε κλειδια δεν εχουμε) . με μια εγγραφη δηλωση οτι αποποιουμαστε την χρηση της ταρατας και συτοι του ακαλυπτου δεν γινετε κατι? ωστε να εχουμε πληρη προσβαση??
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ 1958 ΟΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ. ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ. ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟ Η ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ. ΟΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ "Γ" ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΧΩΛ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟ.(ΑΛΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ). ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΟΡΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ. ΜΑΣ ΦΩΝΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΠΗΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ,ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ..ΠΑΝΤΟΥ!!! ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  8. ΝΑΙ υπαρχουν ολα τα χαρτια... δειχνουν ακριβως πιο κομματι ειναι του καθενα. αλλα στο αιτητικο δεν ορισαν το ακριβες κομματι που διεκδικουν διοτι τοτε η αγωγη δεν θα γινοταν δεκτη... διοτι δεν θα μπορουσε να χωριστει το αγροτεμαχιο.. οποτε για να καταφερει κατι η δικηγοροσ τους ... ανεφερε οτι διεκδικουν 1800 τμ γενικως..
  9. Το αγροτεμαχιο ανηκει στο δημο σαρωνικου στον Κουβαρα. Εχω κανει ολα οσα λετε... Και με δικηγορο εχω μιλησει και δικαστικη αποφαση εχει βγει.. Για να εξηγησω περισσοτερα: Κανανε αυτοι αγωγη στην οποια περιεγρφαν ακριβωσ το κομματι που διεκδικουν αλλα (λογικα επειδη βασει νομου δεν μπορει να γινει κατατμηση) στο αιτητικο ... στο κομματι που λεει τι ζητανε .... ζητανε 1800 τμ (δηλαδη το 50% του συνολου του οικοπεδου) χωρις να προσδιοριζετε το κριβες κομματι.. Εδω βρισκεται και το προβλημα ... Ουσιαστικα πλεον (εφοσον εχει βγει η δικαστικη αποφαση) εχουν 1800 μετρα απο ολο το αγροτεμαχιο, χωρις να προσδιοριζεται το κομματι το δικο τους ,αλλα επι συνολου. Ηδικαστικη αποφαση βγηκε χωρις να παρουσιαστουμε εμεις στο δικαστηριο διοτι μας διαβεβαιωσε ο δικηγορος οτι το αποτελεσμα δεν θα εβγαινε εξ αδιαιρετου. Εκτος αυτο στο αιτητικο αναφερει οτι το κομματι τους δηλ τα 1800 μετρα συνορευουν με τα 1800 μετρα τα δικα μας, που στην ουσια , ειναι το ιδιο αγροτεμαχιο. Δεν στεκει αυτο... Διοτι δεν μπορει να συνορευει με ενα αγροτεμαχιο το οποιο δεν ειναι χωρισμενο και στο οποιο ειναι ηδη συνιδιοκτητες κατα 50 %.... Δεν βρισκουμε λυση... Απο εκει που ειχαμε ολο το αγροτεμαχιο με το σπιτι με συμβολαια και ολα ... τωρα και χασαμε και το μισο και κινδινευουμε να χασουμε και το σπιτι... Ευχαριστω για τις απαντησεις που εχετε δωσει ηδη..
  10. Καλησπέρα, θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα. Εχω συμβολαια πληρους κυριοτητας για ενα κτισμα το οποιο βρισκεται σε αγροτεμαχιο κατω των 4 στρεμματων . Αυτο το αγροτεμαχιο ειχε αγοραστει προ πολλων ετων στην πραγματικοτητα απο δυο ιδιοκτητες, αλλα λογω καποιοων συνθηκων τα συμβολαια βγηκαν με κοινη αποφαση των δυο πλευρων στο δικο μου ονομα. Στο κομματι (συρματοπλεγμενο) το δικο μου εχτισα ενα σπιτι για το οποιο πληρωνω τακτοποιηση. Η περιοχη εχει μπει πλεον στο κτηματολογιο και ο ιδοκτητης του 50% το οποιο περιλαμβανει μονο αγρο (με αυτο εννοω οτι δεν διεκδικει το σπιτι, παρα μονο το κομματι του αγρου που ειχαν χωρισει "λεκτικα" τοτε) θελει να παρει το μεριδιο του. Γινετε αυτο? Μπορει να χωριστει το αγροτεμαχιο οπως ειναι στην πραγματικότητα? Δηλαδη , το δικο μου κομματι το συρματοπλεγμενο με το σπιτι ,να κατοχυρωθουν σε εμενα, (οπως και ισχυει, και αποδεχονται και οιδ υο πλευρες), και το κομματι του αλλου συνιδιοκτητη στο δικο του ονομα? Εμένα με νοιαζει να γινει ο χωρισμός αυτός για να εξασφαλισω το σπιτι. Δηλαδη σε απόφαση δικαστηρίου θα αποκτησω εγω το συγκεκριμενο κομματι που ειναι συρματοπλεγμενο και περιεχει και το σπιτι και ο αλλος ιδιοκτηττης το χωραφι το δικο του? ή θα αποκτησουμε και οι δυο το 50% του συνολου του χωραφιου και το 50% του σπιτιου έκαστος? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.