Μετάβαση στο περιεχόμενο

myri

Core Members
  • Περιεχόμενα

    7.018
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    21

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

13.303 profile views

myri's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Week One Done

Recent Badges

520

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και πάλι ευχαριστούμε!
  2. Καλά ... εδώ υπάρχουν ΥΔΟΜ σε δήμους (πχ η ΥΔΟΜ Αμαλιάδος) που αρνούνται να εκδώσουν e-adeies εδώ και χρόνια και δεν καίγεται καρφί σε κανέναν!
  3. Ενημέρωση: Πριν λίγο ήρθε ο τεχνικός, άνοιξε τον λέβητα και φύσηξε τον αισθητήρα εισαγωγής νωπού αέρα (Kit Pressostato) και πράγματι πήρε μπρος. Ελπίζω να κρατήσει. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους!
  4. Καλημέρα και πάλι, Δυστυχώς δεν βρήκα πουθενά κάποια πληροφορία στο τεχνικό φυλλάδιο για το αν ο λέβητας είναι συμπύκνωσης ή όχι. Σχετικά με τη μόνωση εσωτερικά η καμινάδα φαίνεται στην φωτογραφία 1, στην αρχή δεν έχει μόνωση, λογικά όταν γίνεται κατακόρυφη (μέσα στο Inox, από το οποίο περνάνε άλλες 2 καμινάδες) μονώνεται. Επίσης από όσο καταλαβαίνω (φωτογραφία 2) και οι καμινάδες στην ταράτσα είναι μονωμένες, ήταν αναμμένη η θέρμανση σε άλλο διαμέρισμα (έβλεπα το καυσαέριο) και την έπιασα και δεν ήταν καυτή. Τέλος έψαχνα στο φυλλάδιο σωλήνα παροχέτευσης για τις συμπυκνώσεις και δεν διάβασα κάτι σχετικό. Έβγαλα μια φωτογραφία από το πάνω μέρος του λέβητα μήπως κάποιος μπορεί να καταλάβει αν υπάρχει κάπου και δεν το βλέπω. Και πάλι ευχαριστώ.
  5. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ @dfeid για την άμεση απάντηση. Πρέπει να ψάξω για τον τύπο του λέβητα στο εγχειρίδιο (δεν το βρήκα με μια πρώτη ματιά). Και θα ανέβω αύριο στην ταράτσα μπας και καταλάβω τι γίνεται με την μόνωση. Μήπως έχεις υπόψιν σου κάποιον σχετικό τεχνικό στην Αθήνα; Και πάλι ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά! Τη βοήθειά σας θα ήθελα σχετικά με έναν επιτοίχιο λέβητα αερίου Unical EVE-05 εσωτερικού χώρου που έχω σπίτι μου και χαλάει παραδοσιακά κάθε Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και μένουμε χωρίς θέρμανση και χωρίς ζεστό νερό! Ο λέβητας εγκαταστάθηκε από τον κατασκευαστή το 2013 και είναι σε λειτουργία περίπου 3 χρόνια (με το ίδιο πρόβλημα). Φέτος όπως και πέρσι τέτοια εποχή με πολύ κρύο σταμάτησε η λειτουργία του με την ένδειξη "AF". Σύμφωνα με τo εγχειρίδιο το πρόβλημα βρίσκεται στην εξαγωγή/απαγωγή του καυσαερίου (βλ. εικόνα 1). Παρόλα αυτά ο τεχνικός που έκανε και την εγκατάσταση, επέμενε πως το πρόβλημα ήταν στον αισθητήρα εισαγωγής νωπού αέρα (λόγω υγρασίας). Πράγματι έλυνε τον λέβητα τον φύσαγε λίγο στο συγκεκριμένο εξάρτημα και μετά δούλευε. Επίσης η "οδηγία" του ήταν όταν συμβαίνει να "κοπανάμε" τον λέβητα. Με τα πολλά όταν φτάσαμε στο απροχώρητο (πέρσι τέτοιο καιρό και λίγο αργότερα), αποφασίσαμε να αλλάξουμε το συγκεκριμένο εξάρτημα Kit Pressostato (εικόνα 2) και πράγματι μετά ησυχάσαμε μέχρι σήμερα. Επειδή δεν μπορεί όποτε πιάνει κρύο να συνεχιστεί αυτή η ιστορία και επειδή όλοι στην πολυκατοικία έχουν κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα με τον λέβητά τους, έχει κάποιος κάποια ιδέα στο τι μπορεί φταίει και πως να επισκευαστεί; Το βρίσκω δύσκολο να έχει χαλάσει ξανά το ίδιο εξάρτημα. Λογικά είναι εντός εγγύησης το εξάρτημα. Μήπως έπρεπε να ελέγξει άλλο εξάρτημα; Πχ την απαγωγή του καυσαερίου που γράφουν και οι οδηγίες; Πέρσι με την ευκαιρία της επισκευής συζήτησα με τον τεχνικό το θέμα της συντήρησης και μου τα μασούσε. Για την ακρίβεια δεν την έκανε. Μήπως ο λέβητας δεν είναι της προκοπής; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι μας αφήνει στα "κρύα του λουτρού" όταν έχει πολύ κρύο; Και είναι και εσωτερικού χώρου. Δηλαδή αν ήταν έξω τι θα γινόταν; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει νεότερη νομοθεσία. Διάβασε εδώ http://www.domiki.gr/content/kpn/text_2h/0.htm και ειδικότερα Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Η > Αρθρον-163 (Αρθ-2 παρ.1, 2, 4 και 5 ΠΔ-24/31-5-85, παρ.2 και 3 Αποφ-88217/3752/5.1/17-2-87, ΠΔ/29-12-89, ΠΔ/22-1-90, Αρθ-1 παρ.1 ΠΔ-21.6/11-7-91, Αρθ-1 παρ.1 ΠΔ-11/21-1-94) ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ, ΓΕΩΡΓΟΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΣΦΑΓΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ --- Επίσης σε ενδιαφέρει Ν-3937/11 (ΦΕΚ-60/Α/31-3-11) ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β Εθνικό σύστημα προστευόμενων περιοχών ΑΡΘΡΟΝ-9 Ρυθμίσεις για την προστασία και διαχείριση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 2α) Στις περιοχές που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών νομίμως προϋφιστάμενων του 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και εμπίπτουν σε ΕΖΔ ή ΖΕΠ, το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10000 τμ, εφαρμοζόμενης κατά τα λοιπά, όπως ισχύει της παρ.1 του Αρθρ 1 του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85 ). Κατ' εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4000 τμ τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις.
  8. Παιδιά σας ευχαριστώ πααααααααρα πολύ. Ήδη έχω πάρει μια κατεύθυνση. Θα διαβάσω προσεχτικά αυτά που μου παραθέσατε και δα δοκιμάσω και την πλατφόρμα. Και πάλι ευχαριστώ.
  9. Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το ιστορικό του γηπέδου δεν το έχω. Διαβάζω όμως πάνω στο τοπογραφικό για δικαστικές αποφάσεις οπότε υποθέτω υπάρχει ένας πλούσιος φάκελος για το θέμα. Ο δρόμος που έχει τεθεί σε κοινή χρήση εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Ο αιγιαλός (γραμμή ορίου αιγιαλού & γραμμή ορίου) έχει καθοριστεί με ΦΕΚ το 1994. Το γήπεδο έχει εμβαδό 12στρ. >10 στρ. Άρα αν διαβάζω καλά το άρθρο 9 παρ.2α Ν-3937/11 (ΦΕΚ-60/Α/31-3-11) είναι άρτιο σύμφωνα με τον κανόνα (?). Δεν εντοπίζω κάπου στην νομοθεσία τον περιορισμό για το "πρόσωπο" σε αναγνωρισμένο δρόμο. Και αυτή η αναγνωρισμένη οδός έχει κάποιο ελάχιστο πλάτος; --- Η χρήση για την οποία το εξετάζω είναι για τουριστικές εγκαταστάσεις. Έχω μια αρχική προφορική απάντηση πως η χρήση επιτρέπεται. Εδώ έχω και την 2η ερώτηση μου (αν και δεν ταιριάζει στο νήμα) σύμφωνα με την παρακάτω παράθεση τα κτίρια πρέπει να είναι 50μ από την γραμμή αιγιαλού. Ο Τοπογράφος μου λέει πως είναι 30 μ η παραπάνω απόσταση αν ο αιγιαλός είναι οριοθετημένος. Αυτό σε ποια νομοθεσία μπορώ να το αναζητήσω;
  10. (από μεταφορά)-Pavlos33 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα μια κατεύθυνση σε κάποια θέματα που με απασχολούν σχετικά με την αρτιότητα οικοδομησιμότητα εκτός σχεδίου. Διάβασα το [ΠΔ 24/5.85 ΦΕΚ 270 Δ' 31-5-85 τροποποιήθηκε με Ν 3937/11 άρθρο 9] διότι η περιοχή είναι Natura και κατάλαβα τα βασικά θέματα σχετικά με την δόμηση εκτός σχεδίου. Την νομοθεσία την βρήκα εδώ: http://www.domiki.gr/content/kpn/text_2h/0.htm Το γήπεδο με το οποίο ασχολούμαι είναι άρτιο βάσει της παραπάνω νομοθεσίας. Η βασική μου απορία είναι η πρόσβαση στο γήπεδο που γίνεται από τσιμεντοστρωμένη οδό πλάτους 5 μ κατά μέσο όρο. Η οδός φτάνει στο γήπεδο και συνεχίζει στο όριο αυτού έως την παραλία. Η οδός εντός του γηπέδου έχει τεθεί σε κοινή χρήση. Το ερώτημά μου είναι το εξής: επηρεάζει το πλάτος της οδού την οικοδομησιμότητα του γηπέδου; Γνωρίζετε την σχετική νομοθεσία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.