Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nrg

Members
  • Περιεχόμενα

    159
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Nrg

  1. Έπεσε στα χέρια μου ένα αντίγραφο απο μια Υ/Δ τακτοποίησης όπου ο μηχανικός (προφανώς) αναφέρει σαν νέα χρήση μιας σοφίτας αποθηκευτικό χώρο κατοικίας (!) . Είναι άκυρη η τακτοποίηση ή δεν κατάλαβα κάτι εγώ;

  2. Σε ένα υπόγειο το οποίο είχε γίνει κατοικία, μετα απο καταγγελία έπεσε το ανάλογο πρόστιμο (αρκετά χρόνια πριν), αργότερα το επανέφερε ο ιδιοκτήτης στην αρχική κατάσταση και σταμάτησε να πληρώνει το πρόστιμο διατήρησης. Όμως επειδή πληρώνει με δόσεις έχει ακόμα υπόλοιπο ένα σεβαστό ποσό.

     

    Αν το τακτοποιήσει το πρόστιμο διαγράφεται αμέσως ή πρέπει να γίνει η περαίωση; Γιατί έχει ακόμα 6 δόσεις των 1000Ευρώ και δε σκοπεύει τη τακτοποίηση να τη πληρώσει εφάπαξ.

  3. Δειξε μου ενα Νομο που ΔΕΝ το επιτρεπει...διαλεγεις ΚΑΔ δραστηριοτητες μηχανικων και εισαι μια χαρα. Μη συνεχιζεις να εισαι απολυτος για πραγματα που δεν γνωριζεις και δεν θελες να μαθεις.

     

    Οσο αφορα το τιτλο μου μπορεις να περασεις απο το γραφειο να δεις τον 1ο και 2ο τιτλο μου και οτι αλλο θελεις :D :D :D

  4. Εάν πρόκειται για απόφοιτο εξωτερικού τότε δεν μπορεί να υπογράψει τίποτα εφόσον δεν έχει πάρει και την αντιστοιχία του Τίτλου του από το ΔΟΑΤΑΠ .

     

    Από όλα αυτά λοιπόν εγώ κατάλαβα ότι πρόκειται όντος για απόφοιτο εξωτερικού και καλό είναι να ρωτήσει το επιμελητήριο για το τι δικαιώματα μπορεί να υπογράψει με τον παρεμφερή τίτλο που πήρε.

    Πάντως σε συνάδελφο του με τον ίδιο παρεμφερή τίτλο του "συγκοινωνιολόγου" και που και η απάντηση του υπάρχει στο φόρουμ του ξεκαθάρισαν ότι του είπαν από το επιμελητήριο ότι δεν δικαιούται ακόμα τίποτα να υπογράψει εάν δεν περάσει πρώτα και τα μαθήματα που του όρισε το ΔΟΑΤΑΠ.

     

     

     

    Αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα για κάποιον που έχει εκκρεμότητες με το ΔΟΑΤΑΠ .Χωρίς αντιστοιχία του ξένου τίτλου με Ελληνικό είναι απλά απόφοιτος λυκείου ή "μηχανικός" με σφραγίδα που χρησιμοποιεί από άλλον Μηχανικό .

     

    Αυτο το λες εσυ... το ΤΕΕ εχει τελειως διαφορετικη αποψη οποτε καλο ειναι να μη παραπληροφορεις (για ακομα μια φορα).

  5. Σε κατάστημα (καφέ) ο ενοικιαστής έβαλε μεγάλη τέντα εντός του οικοπέδου η οποία στηρίζεται σε μεταλλικούς ορθοστάτες και μετά απο καταγγελία του έβαλαν ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο παρότι δήλωσε οτι το κατασκεύασε το 2003 γιατί είναι καφετέρια και ο συντελεστής είναι 2,40 Χ της ΣΑΑ .

    Το διατήρησης είναι πολύ μικρό και δεν έχει πρόβλημα να το πληρώνει. Γνωρίζω οτι με την αποδοχή του προστίμου γίνεται έκπτωση 50% αλλά εξακολουθεί να είναι μεγάλο το ποσό.

    Μήπως έπρεπε να υπολογιστεί με κάποιο άλλο συντελεστή (αν και είδα και τους υπόλοιπους και δε μπορώ να πω οτι εντάσεται κάπου αλλού) ή αν έχετε να προτείνετε κάποια λύση γιατί εγώ δε βρίσκω κάτι...

  6. Έχει θυροκολληθεί ένα πρόστιμο για ένα στέγαστρο, επειδή είναι πριν το 2003 είναι αρκετά μικρό το πρόστιμο και ο ιδιοκτήτης δεν έχει πρόβλημα να πληρώνει κάθε χρόνο το διατήρησης. Πέρα απο αυτό θα πρέπει να περιμένει κάποιο δικαστήριο;

  7. Μια και πιάσαμε τα αγροτικά, η άδεια είναι για ισόγεια αγροτική κατοικία με υπόγεια αποθήκη. Το αγροτική κατοικία θα πρέπει να με προβληματίζει όσο αφορά τη τακτοποίηση της υπόγειας αποθήκης ; Απο τα σχέδια που έχω στα χέρια μου δεν είναι σαφές αν έχει μετρήσει στη δόμηση η αποθήκη.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.