Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χιαστί σύνδεσμοι κατά τον EC-8


 

Recommended Posts

Σεβαστό και αυτό, αλλά γενικά το να κάνεις σε ένα σύνθετο φορέα τους ικανοτικούς με το χέρι είναι σαν να κλείνεις ραντεβού με το λάθος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι και ο χρόνος , και με τις σύνηθες αμοιβές για μικρά έργα δεν αξίζει ο κόπος.

Edited by spy1551
Link to comment
Share on other sites

Ε, τώρα, να μην το πω;... Εύχομαι να πάσχουν όλοι οι συνάδελφοι από έλλειψη ελεύθερου χρόνου, και να είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν ένα κορυφαίο λογισμικό για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον φόρτο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων... :wink:

 

Προσωπικά πάντως λύνω με SAP και κάνω τους πρόσθετους ελέγχους στο excel, χωρίς να έχω κλείσει ακόμη ραντεβού με το λάθος... :razz:

 

Δεν είναι τόσο φοβερός ο έλεγχος thesmeletes, νομίζω εξάλλου ότι όλοι -λίγο πολύ- περάσαμε κάποτε του ελέγχους του ΕΚ-6 σε ένα φύλλο excel...

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Είναι ...λάθος να θεωρείς ότι εύκολα εντοπίζεις το λάθος. :smile:

 

Αλέξη, θα έρθουν και καλύτερες εποχές που δεν θα έχουμε χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, τα λάθη συμβαίνουν. Δεν μπορεί όμως να είναι επιχείρημα το "δεν κάνω ελέγχους με το χέρι επειδή θα γίνει λάθος"... Κάποτε φτιάχνανε γέφυρες κι ουρανοξύστες με υπολογισμούς στο χέρι. Τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε -λέει ο νόμος- δεν πρέπει να τα θεωρούμε αξιόπιστα, αλλά οφείλουμε να τα ελέγχουμε, προφανώς με το χέρι...

Κι όταν ένας έλεγχος με το χέρι καταλήγει σε άλλο αποτέλεσμα απ' ότι το πρόγραμμα, είμαστε 9 στις 10 φορές σίγουροι ότι το λάθος είναι του προγράμματος.

 

Από την άλλη, η πραγματικότητα είναι απόλυτη:

Αν κάποιος κάνει 30 μεταλλικά τον χρόνο, θα πάρει το σούπερ πρόγραμμα με τα 25000€ που θα ψήνει και τον καφέ.

Αν κάνει ένα μεταλλικό τον χρόνο, μοιραία θα δουλέψει το χέρι... και θα φροντίσει να μην κλείσει επικίνδυνα ραντεβού...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, αυτα που λετε...

Αλλα αν λυσεις απλα μονωροφα, διωροφα με q=1.5 τι συζηταμε για ικανοτικους???

 

Πολυ μπακαλιστικα και με το ματι το βλεπεις...

Ακομα και στις συνδεσεις ειναι ευκολο να το προβλεψεις...

 

Οταν ο αλλος εχει δοκο ΗΕΜ600 σε στυλο ΗΕΑ500 τι ικανοτικο να κανει??????

 

 

thesmeletes

Λιγο εκτος θεματος..

Αλλα επειδη εχεις ασχοληθει με τις μη-γραμμικες αναλυσεις στο Scia. Μπορεις να ορισεις μελη που παραλαμβανουν μονο εφελκυσμο.. πχ Χιαστι..

Στη δυναμικη φασματικη τι κανει??? Μονο στη στατικη αναλυση λαμβανει υποψη τη μη-γραμμικοτητα αυτη???

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Terry, μπορεις εύκολα να ορίσεις ότι μια ραβδος δεν θα παραλαμβάνει θλίψη ή εφελκυσμό , ή θα παραλαμβάνει μέχρι κάποιο μέγεθος. Υπάρχει υλικό.

 

Στη δυναμική φασματική δεν δουλεύει αυτό. Γι' αυτό πιέζουμε να μπει και η απλοποιημένη φασματική ώστε να έχουμε εναλλακτική λύση. :smile:

 

Οσο για αυτό που λές με τα μονόροφα και διώροφα, με q=1.5, πάλι κανονικά πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη λογική του κανονισμού. Προσωπικά όταν χρησιμοποιώ Χ, προσέχω να μην έχω λόγους διαστασιολόγησης υψηλούς. Και χρησιμοποιώ και τις δυο ραβδους αν πρεπει να κάνω φασματική ανάλυση. Στους συνδυασμούς ανέμου χρησιμοποιώ το μη-γραμμικό για ποιοτικά συμπεράσματα.

Link to comment
Share on other sites

Οσο για αυτό που λές με τα μονόροφα και διώροφα, με q=1.5, πάλι κανονικά πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη λογική του κανονισμού.

 

Αν μιλας για το θλιβομενο σκελος του Χ συμφωνω...

Εγω μιλαγα για τους ικανοτικους...

Link to comment
Share on other sites

Ενα σχετικό θέμα που έχει να κάνει με χιασμούς και EC-8.

 

Λέει ο κανονισμός στην 6.7.4(2): Σε πλαίσια με συνδέσμους μορφής V, οι δοκοί πρέπει να σχεδιάζονται έτσι ώστε να ανθίστανται σε: -όλες τις μη σεισμικές δράσεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ενδιάμεση στήριξη που παρέχεται απο τις διαγωνίους.

 

Η επισήμανση είναι στο όλες οι μη σεισμικές. Διότι στους συνδυασμούς ανέμου, αν έχεις βάλει V συνδέσμους και τους βγάλεις, λόγω των ισχυρών οριζόντιων δράσεων, ο φορέας παρουσιάζει άλλη συμπεριφορά με έντονα φαινόμενα 2ης τάξης και πολύ μεγάλες μετατοπίσεις. Είναι ένας άλλος φορέας.

 

Μήπως ήθελε να πει, για τις μη σεισμικές και ανέμου κάντε αυτό; Ισως να το λέει αλλού και να μου έχει ξεφύγει. Το πνεύμα αυτού του άρθρου θα ήταν να γίνει η επίλυση μόνο για τα "κατακόρυφα" φορτία του ανέμου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που εννοεί (και που γίνεται σαφές από τα συμφραζόμενα) είναι ότι η δοκός -και μόνο αυτή- θα αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή -αν η δοκός έχει άνοιγμα l- θα επιλεγεί διατομή επαρκής για το άνοιγμα l και όχι για το άνοιγμα l/2. Κατά την ανάλυση όμως του φορέα, ο σύνδεσμος "Λ" θα ληφθεί υπόψη σε όλες τις φορτίστηκες καταστάσεις, εκτός από τα g και q (§6.7.2(1)).

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.