Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χθές εντελώς τυχαία έπεσε το μάτι μου για πρώτη φορά σ΄ αυτούς τους ion heaters και δεν διστάζω να πώ οτι διαβάζοντας τις δυνατότητες τους

πίστεψα (για πολύ λίγο) οτι το πρόβλημα θέρμανσης των σπιτιών λύθηκε οριστικά με ελάχιστο κόστος.

Ομως αμέσως χτύπησε το alarm της Αρχής διατήρησης της ενέργειας και του Πρώτου θερμοδυναμικού νόμου με αποτέλεσμα να προσγειωθώ στην σκληρή ελληνική πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης.

Μετά μπήκα στην περιέργεια να το ψάξω το θέμα περισσότερο και έτσι γνώρισα το δικό σας forum.

Βλέποντας οτι μερικοί φίλοι δεν έχουν πειστεί οτι πρόκειται περί απάτης και πιστεύουν οτι θα χάσουν την "ευκαιρία" επειδή αρκετοί ευκολόπιστοι

τρέχουν και το αγοράσουν θα τους μεταφέρω το σχόλιο του tsaf60 απο το monachos.gr ,που βρήκα ψάχνοντας, το οποίο παραστατικότατα περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του "θαυματουργού" ionheater και του ειδικού υγρού που παράγει τζάμπα ενέργεια.

  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Το σχόλιο του tsaf60

 

 

"Aγαπητέ φίλε, το πως δουλεύει αυτό το μαραφέτι είναι πάρα πολύ απλό και η τεχνολογία του είναι παμπάλαια και αποριπτέα. Θα σου τήν εξηγήσω με απλό τρόπο σάν εισαγωγέας και κατασκευαστής ηλεκτρικών ταχυθερμαντήρων νερού συνεχούς ροής πρίν αρκετά χρόνια.

Ακού λοιπόν για να μαθαίνεις.Υπέρχουν δύο βασικές κατηγορίες ταχυθερμαντήρων συνεχούς ροής.

α) Με σωληνωτές αντιστάσεις, κατά κύριο λόγο χάλκινες, και αυτή η μέθοδος είναι η ποιό διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο και έτσι πλέον φτιάχνονται οι περισσότεροι ταχυθερμαντήρες νερού.

β)Με δύο απλά ηλεκτρόδια εμβαπτισμένα στο νερό. Στήν περίπτωση αυτή, τό ίδιο νερό παίζει τόν ρόλο τής ωμικής αντίστασης, δεδομένου ότι παρουσιάζει κάποια αντίσταση στην δίοδο του ρεύματος, και η αντίσταση αυτή εξαρτάται από τήν ποιότητα του νερού, δηλ. απο το ποσοστό αλλάτων

και μετάλων που έχει. Για τό λόγο αυτό, οι ταχυθερμαντήρες αυτοί δέν μπορούσαν να δουλέψουν σε περιοχές όπου το νερό είχε μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλα, και για τήν λειτουργεία τους απαιτούνται ειδικές συνθήκες στήν ποιότητα του νερού. Απο τήν άλη μεριά όμως, ενώ πρακτικά απεδιδαν ακριβώς όπως και οι προηγούμενοι ταχυθερμαντήρες, μόλις άνοιγες τήν βρύση, το νερό ζεσταινοτανε σε 1-2" και αυτό εντυποσίαζε. Αυτού του είδους ταχυθερμαντήρες, στήν χωρα μας είναι απαγορευμένοι εδω και πάνω από 20 χρόνια.Θυμηθήτε τους ταχ/ρες RECORD οι παλαιότεροι, που κατασκευάζονταν κάπου στην πλαταία Κάνιγγος.

Λοιπόν, στήν πραγματικότητα, το μαραφέτι αυτό, δέν είναι τίποτε άλλο εκτός από έναν ταχυθερμαντήρα νερού σύνενεχούς ροής, με ηλεκτρόδια αντί για αντιστάσεις.

Το γιατί χρησιμοποιεί αυτό το τάχα μου δήθεν μου ειδικό υγρό, είναι πολύ απλό. Αντικαθιστούνε το νερό τού κυκλώματος πού έχει υψηλή αγωγιμότητα, μέ νερό πού απλά έχει αντισκωριακό υγρό(υπαρχει στο εμπόριο) και αντιψυκτικτικό (το αναφέρουν) και έτσι έχουν ένα υγρό με χαμηλότερη αγωγιμότητα που δέν δημιουργεί μικροδιαρροές στο ρεύμα ούτως ώστε να μήν πέφτει το ρελέ διαφυγής (αντιηλκτροπληξιακό) στόν πίνακα. Αυτό το πρόβλημα το έχουν οι εν λόγω ταχυθερμαντήρες έαν όπως προείπα το νερό δέν πληρεί κάποιες προϋποθέσεις αγωγημότητος.

Κανένα μυστήριο λοιπον φίλοι μου και είμαι σίγουρος ότι όποιος ανοίξει ένα τέτοιο μαραφέτι, το μόνο που θα δεί είναι δύο απλά ηλεκτρόδια ρεύματος και βάζω στόιχημα ότι αγαπάτε!!!!!

Εδώ βέβαια έχουμε πολλές μορφές απάτης (παραπλάνηση καταναλωτή για τόν τάχα μου ιονισμό, προϊόν που πιθανότατα η μέθοδος λειτουργείας του να είναι απαγορευμένη στ΄΄ην χώρα μας, ψεύτικος βαθμός απόδοσης, στήν καλήτερη περίπτωση να είναι 99,5%, και τέλος ένα προϊόν που έχει κόστος κατασκευής περίπου € 100 και πωλήται πάνω από € 1200).

Με τις υγίες μα λοιπόν να κανουμε τόν κάθε κατεργάρη ΠΛΟΥΣΙΟ."

  • Upvote 4
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σας! Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, που πραγματικά πιστεύω πως ειναι απο τα πιο χρήσιμα. Διάβασ όλη τη συζητηση από την αρχη.. Λοιπον... Όταν το απογευμα σημερα, που ειπα οι συνενοικοι οτι τους προτεινε ένας γνωστός τους ενα τροπο θερμανσης με λεβητα ιόντων, που μαλιστα λεει στη Θεσ/νικη καποιος συγγενης του ζέστανε σπίτι 270 τμ με κοστος λίγες εκατοντάς ευρω το μήνα, δε θυμαμαι 200 ευρω, κάπου εκει, μου εκανε μεγάλη εντυπωση. Μπήκα στο ιτνερνετ, βρηκα τα προαναφερθέντα σαητς που το παρουσιαζουν σαν κατι καινοτόμο και με απόδοση 98,8% και οτι καταναλώνει ενεργεια μόνο στο 1/4 του χρονου λειτουργιας της! Προς στιγμην ψάρωσα. Αλλά έκατσα και τα υπολόγησα, δεν ειναι δυνατόν, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξερουμε;; Προφανώς και δεν άνεις τόσο μεγάλη οικονομία όσο πλασάρουν, το κόστος ειναι /θα είναι ισο ή και μεγαλύτερο από το πετρέλαιο., Ειδικά όταν θα έχουμε εξίσωση του φόρου κατανάλωσης με το diesel κίνησης τότε θα θεωρείται συμφέρουσα λυση η θερμανση με ρευμα με δοδομένο ότι δε θα αυξηθει πολύ η τιμή της Kwh. Με την τιμή στο 1,5ευρω ανα λιτρο θα θεωρήσω συμφέρον μέσο θερμανσης και το αερόθερμο 1,8kw της Delonghi και όχι ένα προιον με την υπογραφή της Σβετλανας όπως προείπε καποιος! χεχε , Με 4 Κw να ζεσταίνεις ένα ολοκληρο σπίτι 90m^2!!! Επίσης, προφανώς και είναι απατη ο όρος "ιονισμος". Πριν διαβασω το topic στο μηχανικος.gr, ειχα διαβασει και το monachos.gr και συγκεκριμένα από τον tsaf60 , αυτό που ποσταρε εδω πιο πανω ο Αστεριον, νομίζω πως περιγράφει πολυ καλά πως εχει το πραμα...

Edited by tdimitris
Δημοσιεύτηκε (edited)

Με αφορμή την παράκληση ενός φίλου για υπολογισμό του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση (με αντιστάσεις - όχι αντλία θερμότητας), σε ισοδυναμία με την κατανάλωση πετρελαίου που είχε την περασμένη χρονιά, μεταφέρω τους αναλυτικούς υπολογισμούς και εδώ.

 

Υποθέτοντας μια σχετική χαμηλή κατανάλωση πετρελαίου στην διάρκεια του χειμώνα, της τάξης των 700 lt, αυτή ισοδυναμεί με 6890 kWh (θερμ. δύναμη πετρ. = 10200 kcal/kg, πυκνότητα πετρελαίου 0.83 kg/lt).

 

Θεωρώντας έναν βαθμό απόδοσης του συστήματος θέρμανσης πετρελαίου στο 88%, σημαίνει ότι από τις 6890 kWh, καταλήγουν να θερμαίνουν την οικία, οι 6063 kWh.

 

Αυτό είναι το ποσό που θα πρέπει να καλύψει ένας ηλεκτρικός λέβητας ή λέβητας ηλεκτροδίων ("ιόντων") ή ηλεκτρικά σώματα πάσης φύσης και τεχνοτροπίας.

 

Ας υποθέσουμε ότι με τον τρόπο που εκδίδονται χρονικά οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και με ένα βαθμό απόδοσης του ηλεκτρικού συστήματος θέρμανσης στο 100%, αυτή η ενέργεια επιμερίζεται σε δύο τετράμηνα, ακριβώς στην μέση. Επίσης στους υπολογισμούς θεωρείται ότι υπάρχει τριφασική εγκατάσταση, δηλ η Συμφωνημένη Ισχύς με την ΔΕΗ είναι στα 24 kVA, αφού η απλή ή έστω η ενισχυμένη μονοφασική δεν μπορεί να επαρκέσει για συνηθισμένες οικίες.

 

Υπάρχει δηλ, σε τετραμηνιαία βάση δαπάνη για ηλεκτρική θέρμανση ίση με 6063/2 = 3031.5 ==> 3031 kWh

 

 

Πάμε να δούμε το κόστος αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας:

 

Σύμφωνα με την ΔΕΗ, η δαπάνη για ηλεκτρική ενέργεια, υπολογίζεται αθροίζοντας δύο επιμέρους τμήματα :

 

A. To τμήμα των ανταγωνιστικών χρεώσεων, που αφορά στο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τους σταθμούς παραγωγής (και είναι αυτό στο οποίο ανταγωνίζονται οι διάφορες εταιρίες ηλεκτρισμού),

 

Β. Το τμήμα των μονοπωλιακών χρεώσεων, που αφορά στο κόστος μεταφοράς, διανομής, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, κτλ δαπανών (το οποίο είναι κοινό για όλες τις εταιρίες που εμπορεύονται ηλεκτρική ενέργεια).

 

 

Α. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ / ΧΡΕΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 

Πάγια Χρέωση : τιμή x συντ. αναγωγής ημερών : 14 x (120/120) =14 Ευρώ (πάγιο τριφασικής παροχής)

 

Χρέωση Ενέργειας - kWhx τιμή κλίμακας : 3031 x 0,08174 = 247,75 Ευρώ

 

Σύνολο (Α) Ανταγωνιστικών χρεώσεων: 261,75 Ευρώ

 

Β. ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ / ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Χρέωση Ισχύος: τιμή ισχύος x ΣΙ x ημέρες/365: 0,16 x 24 x (120/365) = 1,26 Ευρώ

Χρέωση Ενέργειας: τιμή kWh x kWh: 0,00605 x 3031 = 18,34 Ευρώ

 

Σύνολο Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου Μεταφοράς: 19,6 Ευρώ

Λοιπές επιβαρύνσεις Δικτύου Μεταφοράς: τιμή x kWh: 0,00046 x 1.100 = 1,39 Ευρώ

 

Σύνολο Χρεώσεων Δικτύου Μεταφοράς: 20,99 Ευρώ

 

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Χρέωση Ισχύος: τιμή ισχύος x ΣΙ x ημέρες/365: 0,59 x 24 x 120/365 = 4,65 Ευρώ

Χρέωση Ενέργειας: τιμή kWh x kWh: 0,0217 x 3031 = 65,77 Ευρώ

 

Σύνολο Χρεώσεων Δικτύου Διανομής: 70,42 Ευρώ

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

τιμή x kWh: 0,03608 x 3031 = 109,36 Ευρώ

Σύνολο ΥΚΩ: 109,36 Ευρώ

 

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ

τιμή kWh x kWh: 0,00195 x 3031 = 5,91 Ευρώ

Σύνολο ΑΠΕ: 5,91 Ευρώ

 

Σύνολο (Β) Μονοπωλιακών χρεώσεων: 206,68 Ευρώ

 

 

ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΕΩΣΕΩΝ (ΑΞΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Α+Β): 468,43 Ευρώ + ΦΠΑ 13% = 529,33 Ευρώ

 

Συνεπώς για το σύνολο των 6062 kWh, το κόστος είναι 1058,66 Ευρώ.

 

Αυτό το κόστος ισοδυναμεί με 0,1746 Ευρώ/kWh.

 

Για 700 lt πετρελαίου, με τιμή 1,40 Ευρώ/lt (μελλοντικό σενάριο) το κόστος είναι 980 Ευρώ.

 

Σημείωση : Στους παραπάνω υπολογισμούς, υποτέθηκε ότι το σύνολο της κατανάλωσης γίνεται με ημερήσιο τιμολόγιο. Αυτή την στιγμή το site της ΔΕΗ δυσλειτουργεί και δεν μπορώ να δω την ακριβή χρέωση του παγίου του νυχτερινού και της kWh του. Όταν λειτουργήσει κανονικά θα κάνω προσθήκη. Σε κάθε περίπτωση όμως, το μειωμένο κόστος αντιστοιχεί στο ποσό Α και δεν επιφέρει δραματική μείωση στο κόστος/kWh, λόγω του ποσού Β που παραμένει σταθερό.

Edited by nikmmech
  • Upvote 3
Δημοσιεύτηκε

Ρε παίδες, να ρωτήσω κάτι; Από τη στιγμή που στον λέβητα "ιόντων" η θέρμανση επιτυγχάνεται μέσω ροής του ηλεκτρισμού δια μέσω του "ιονισμένου" νερού, πώς και δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής και ηλεκτροπληξίας; Την ίδια απορία έχω και για τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες εδώ και χρόνια... Αν δηλαδή σπάσει η αντίσταση, δεν υπάρχει κίνδυνος;

Δημοσιεύτηκε

Λέβητες (Ταχυθερμαντήρες) Ηλεκτρονίων-Πρωτονίων στο παρακάτω υπερσύνδεσμο:

 

http://www.skroutz.g...2/sesouars.html

 

Τρόπος λειτουργίας: τα ηλεκτρόνια επιταχύνονται από τη διαφορά δυναμικού (τάση δικτύου) και συγκρούονται με τα πρωτόνια της ύλης ενός αγώγιμου μεταλλικού υλικού (αντίσταση). Η ενέργεια κρούσης (ή τριβής) μετασχηματίζεται σε θερμότητα. Το νέας τεχνολογίας αυτό προϊόν, που βασίζεται στο φαινόμενο Joule, κάνει το παραπάνω θερμαντικό σώμα (πιστολάκι μαλλιών) ιδανικό στην θέρμανση οικιακών χώρων με βαθμό απόδοσης COP~100%.

 

Παρεπιπτόντως: τα κοινά κλιματιστικά μηχανήματα inverter στο σπίτι μου έχουν βαθμό απόδοσης πάνω από COP=400%. Για το λόγο αυτό, σαφώς να μην προτιμήσετε πιστολάκι μαλλιών για να ζεστάνετε το κορμάκι σας.

 

Φίλε, είσαι όλα τα λεφτά. τέλος.

Δημοσιεύτηκε (edited)
...Αν δηλαδή σπάσει η αντίσταση, δεν υπάρχει κίνδυνος;

 

Ναι, υπάρχει.

 

Και στων ιόντων υπάρχει, ειδικά στην περίπτωση που πέσει μία φάση...

Φυσικά -φαντάζομαι- θα υπάρχει επιτηρητής, ΔΔΕ, ενώ -κι αν όλα αυτά δεν δουλέψουν- υπάρχει η σωστή γείωση του κελύφους θα αποτρέψει την ανάπτυξη υψηλής τάσης σε σωληνώσεις και ρευστό...

 

Αλλά, αν δεν υπάρχει επιτηρητής και αν η γείωση δεν είναι και τόσο καλή, κι αν δεν πέσει ο ΔΔΕ θα γίνει το "έλα να δεις"... !

Edited by AlexisPap
Δημοσιεύτηκε

... Αν δηλαδή σπάσει η αντίσταση, δεν υπάρχει κίνδυνος;

 

Γι’αυτό το λόγο, τοποθετείτε η ανάλογη ασφάλεια ισχύος (Α) και ο ΔΔΕ στον ηλεκτρικό πινάκα

Έχω αλλάξει πάρα πολλές αντιστάσεις θερμοσιφώνων για το λόγο ότι έσκασαν

Δημοσιεύτηκε (edited)

Φίλε nikmmech, πολύ ωραία και αναλυτικός ο υπολογισμός σου, αλλά νομίζω έπρεπε να περιμένεις να έχεις και της τιμές του μειωμένου τιμολογίου τις ΔΕΗ. Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για θέρμανση δίχως να έχει νυχτερινό ρεύμα (Γ1Ν) – εκτός αν είναι τρελός. Δεν θα έβαζες ποτέ πετρέλαιο κίνησης για να θερμάνεις τον χώρο σου, έτσι δεν είναι ?

Τώρα το ποσοστό χρήσης με μειωμένη τιμή είναι στην πράξη περίπου 50% (με θερμοπομπούς ασ πούμε).

Επίσης το νυχτερινό ρεύμα δεν χρεώνετε σχεδόν καθόλου με μονοπωλιακές χρεώσεις (δίκτυο μεταφοράς, δίκτυο διανομής και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας). Συνολικά το κόστος του νυχτερινού είναι στης ανταγωνιστικές χρεώσεις: 0,054€/kWh, στης μονοπωλιακές χρεώσεις: 0,00161 €/kWh !!! Σύνολο ΜΕ ΦΠΑ: 0,06284 €/Kwh

Για κάνε τον υπολογισμό ξανά συμπεριλαμβανομένου του νυχτερινού ρεύματος.

Edited by miltos
Διόρθωση τυπογραφικού λάθους στην κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας
Δημοσιεύτηκε (edited)

...

Επίσης το νυχτερινό ρεύμα δεν χρεώνετε σχεδόν καθόλου με μονοπωλιακές χρεώσεις (δίκτυο μεταφοράς, δίκτυο διανομής και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας). Συνολικά το κόστος του νυχτερινού είναι στης ανταγωνιστικές χρεώσεις: 0,054€/kWh, στης μονοπωλιακές χρεώσεις: 0,00161 €/kWh !!! Σύνολο ΜΕ ΦΠΑ: 0,6284 €/Kwh

...

 

Το ότι το νυχτερινό δεν χρεώνεται "σχεδόν καθόλου με μονοπωλιακές χρεώσεις", που αναφέρεται? Γιατί δεν το είχα υπόψη μου.

 

Το ποσό 0,00161 €/kWh, σε τι αφορά ακριβώς?

Edited by nikmmech

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.