Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα συνεννόησης με τους πελάτες μου για ένα θέμα τακτοποίησης και θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Πρόκειται για τακτοποίηση σε κοινόχρηστο χώρο (διαμέρισμα σε pilotis, αποθήκες, ξεμπάζωμα κτλ.). Οι ιδιοκτήτες είναι 4 και η δήλωση έγινε φυσικά σε όλους αφότου με εξουσιοδότησαν (με θεωρημένη υπεύθυνη δήλωση). Από την αρχή έχω πει στους ιδιοκτήτες το ποσό του προστίμου και των αμοιβών.

Γίνεται η αρχική υποβολή του έργου,πληρώνεται το παράβολο και αποφασίζουν να πληρώσουν εφάπαξ. Τους δίνω τις υπεύθυνες δηλώσεις της Β΄ φάσης, τους ζητάω τα υπόλοιπα απαιτούμενα έγγραφα (Ε9 κτλ.) και το ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τώρα λοιπόν αρνούνται το ποσό που είχαμε συμφωνήσει προφορικά και θα μου απαντήσουν αν θέλουν να συνεχίσουν.

Το θέμα είναι ότι εγώ λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και κακής συνεργασίας προτιμώ να μη συνεχίσουν, τους δεσμεύω όμως με το παράβολο και με το γεγονός ότι δεν μπορεί να μπει άλλος μηχανικός στο σύστημα μου να συνεχίσει το έργο.

Ρωτάω λοιπόν, αν γνωρίζετε,υπάρχει διαδικασία παραίτησης χωρίς να χάνουν το παράβολο;

Αν αποφασίσουν να μη συνεχίσουν φέρω εγώ κάποια ευθύνη που δεν έγινε η επόμενη υποβολή;

Πρέπει να κάνω κάποιο έγγραφο και να το δηλώνω στο ΤΕΕ ή στο ΥΠΕΚΑ;

Επειδή έχει επέλθει πραγματική ρήξη φοβάμαι ότι αν μου πουν ότι δε συνεχίζουμε και μείνει το έργο ανοιχτό μετά μπορεί να με κατηγορήσουν ότι δεν έκανα επόμενη υποβολή και εξαιτίας μου χάσανε τη ρύθμιση.

Ξέρω ότι ήταν λάθος που δεν έγινε το συμφωνητικό από την αρχή, αλλά δε μου έχει ξανατύχει τέτοια περίπτωση. Να σημειωθεί ότι έχω πάρει μία προκαταβολή για την Α' φάση για την οποία έχει κοπεί απόδειξη.

 

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Ακούγεται ουτοπικό... αλλά μόνο το ΤΕΕ θα συμβουλευόμουν σε μια τέτοια στιγμή... (το ουτοπικό είναι να απαντήσουν το τηλέφωνο).

 

Πάντως... πρώτα το συμφωνητικό και η εξουσιοδότηση και μετά η αίτηση συνάδελφε... δεν κάνουμε τον καλό πια σε κανένα!

 

Το παράβολο πάντως για χαμένο το κόβω.... τώρα αν μπορούν με την απόδειξη της πληρωμής να κάνουν νέα δήλωση σε νέο μηχανικό κλπ... και να τα βάλουν αυτά ως πληρωθέντα ποσά (στα νέα κουτάκια της αναβάθμισης) θα ήταν καλό... αλλά δεν ξέρω αν παίζει κάτι τέτοιο...

Γιαυτό σου λέω... το ΤΕΕ...

Δημοσιεύτηκε

Προκαταβολή χωρίς συμφωνητικό ειναι κακόοοο! Γιατι και η προκαταβολή αναφέρετε στην εργασία που θα έκανες! δεν είναι ανεξάρτητη πληρωμή! Απύ έκοψες ή απλή απόδειξη είσπραξης; μην σου κάνουν και καμια καταγγελία για φοροδιαφυγή!

 

ΤΕΕ οπωσδήποτε για τα λοιπα και απο κοντά και γραπτώς ερώτηση και εν συνεχεία ενημέρωση γραπτώς και των πελατών.

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Μερικές παρατηρήσεις:

1) Έγινε υποβολή κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης ιδιοκτητών και πληρώθηκε το παράβολο.

Συνεπώς έγινε εν γνώση τους

2) Δεν έγινε αμέσως συμφωνητικό αλλά κόπηκε ΑΠΥ.

Συνεπώς φορολογικά είναι οκ.

3) Αφού δεν θέλουν να συνεχίσουν να το δώσουν γραπτώς και να υπογράψουν ότι παρέλαβαν τον υπολογισμό του προστίμου, για να μην δηλώσουν αργότερα άγνοια!

4) Το παράβολο εκδίδεται απο μηχανικούς αλλά δεν ανήκει σε κανένα είναι κρατικό.

Δηλώνεις στο τεε παραίτηση και στη συνέχεια πιστεύω ότι μπορούν να βρούν άλλο μηχανικό.

Εαν υπήρχε συμφωνητικό θα μπορούσες να διεκδικήσεις την υπόλοιπη αμοιβή.

Εαν δεν συνεχίσουν την υπαγωγή οι ιδιοκτήτες επειδη έχουν ήδη 'αυτοκαρφωθεί' ενδέχεται να πιαστούν στο μέλλον!

Δημοσιεύτηκε

1. Η προφορικη συμφωνια βασει "καλης πίστης" σύμφωνα με Αστικο Κωδικα δεν εχει διαφορα απο συμφωνητικο. Το συμφωνητικο αποτελει μια παραπανω κατοχυρωση. Ισως βεβαια θεωρηθει φορολογικη και οχι δικονομικη παραβαση, αλλα με κυρια ευθυνη του Κυριου του εργου (ιδιοκτητες).

2. Αφου εκοψες ΑΠΥ προσεχε να εισαι σωστος με κρατησεις και ΦΕΜ. Σε τετοιες περιπτωσεις πρεπει να ειμαστε ιδιαιτερα τυπικοι και το ενα λαθος (η μη υπογραφη συμφωνητικου) μην επιφερει και αλλα σφαλματα

3. Θεωρω πως εχεις δυνατοτητα να δηλωσεις παραιτηση. Φυσικα κατι τετοιο δινει σε εσενα δυνατοτητα καταγγελιας περι "διαφυγοντων κερδων" βασει προφορικης συμφωνιας. Ομως επισης δινει δυνατοτητα στους ιδιοκτητες για καταγγελια περι μη εκτελεσης των υποχρεωσεων της συμβασης. Εξαρταται λοιπον ποιος θα στοιχειοθετησει καλυτερα τη θεση του για το ποιος υπαναχωρησε απο τη συμβαση και με ποιου υπαιτιοτητα εγινε η διαλυση της συμβασης.

 

Ολα αυτα φυσικα πρεπει να απαντηθουν απο το ΤΕΕ και αν βλεπεις οτι παει μακρυα η βαλιτσα θελει δικηγορο.

Θεωρω πως η καλυτερη περιπτωση ειναι να διαλυσεται απο κοινου τη συμβαση.

Τελος, αν τελικα τα βρειτε και προχωρησει η υπαγωγη απο εσενα (ισως το προτιμησουν, αμα μαθουν οτι χανεται το παραβολο και η μερικη αμοιβη σου) να εισαι πολυ προσεκτικος και τυπικος σε ολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.