mem_fretz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 Γεια σας και πάλι. Διαμέρισμα του 89, προστατευμένο από Βορρά και σε ενδιάμεσο όροφο, χωρίς σύστηματα ψύξης, κουφώματα με μονό τζάμι και κλασικό μονοσωλήνιο με λέβητα που ο πραγματικος β. απ. βγαίνει 0,68 μου βγαίνει Ζ. Μέχρι εδώ καλά. Κάνω σενάρια για τοποθέτηση ηλιακού που δεν έχει και μου το ανεβάζει 2 κατηγορίες δηλαδή στη Δ. Και με την αλαγή κουφωμάτων με διπλά με διάκενο 12 mm με πάει Γ. Πως σας φαίνονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 δεν είναι παράλογο, μπορεί να ήσουν πάνω πάνω στο Ζ, κοντά στο Ε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 Πήρες U από θερμομόνωση? Για τα σενάρια οκ, αλλά μήπως έπρεπε να ήσουν ίδη ψηλότερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2012 όταν το γειτονικό που εφάπτεται είναι γιαπί χτισμένο ή σοβατισμένο να υποθέσω ότι το βάζουμε σε επαφή με εξωτερικό περιβάλλον και πλήρης τίς σκι'ασεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 @katrmp στο #425 Το όμορο γιαπί, τη στιγμή που το εξετάζεις είναι γιαπί (και μπορεί να μείνει έτσι για χρόνια). Οπότε τα δομικά στοιχεία του δικού σου κτιρίου που εφάπτονται με αυτό, τα θεωρείς προς εξωτερικό αέρα. Για τις σκιάσεις δεν κατάλαβα τι εννοείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Δεδομένα μονοκατοικία του 66 εμβαδού 100 τ.μ. (τα 80 πάνω από μπάζωμα και τα 20 από πυλωτή) Σκεπή με καλαμωτή Ξύλινα κουφώματα με μονό υαλοπίνακα Ξυλολέβητα για θέρμανση και ΖΝΧ και κλιματιστικό για ψύξη. Έλειψης μόνωσης παίρνω τα εξής αποτελέσματα ΤΕΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 62 420 ΨΥΞΗ 8 7 ΖΝΧ 23 24 ΣΥΝΟΛΟ 93 451 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η Ο λέβητας είναι 40 kW με βαθμό απόδοσης 0,85 μιας και δεν έχουμε υπερδιαστασιολόγηση. Βαθμός απόδοσης δικτύου 94,5 % Βαθμός απόδοσης τερμοτικών μονάδων 89 % Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου πει τη γνώμη του για το αν το 420 στη θέρμανση είναι ακραίο ή όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deathlok Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 είναι 6,7 φορές πάνω το οποίο δεν είναι υπερβολικό αλλά σαν νούμερο 420...ούτε εγώ μπορώ να το χωνέψω... Η ψύξη πως βγήκε μικρότερη (εντάξει σίγουρα καλύτερα κλιματιστικά θα έχει από cop 3) αλλά πόσο σκίαση παραπάνω από το κτήριο αναφοράς (δεδομένου πάντα ότι δεν έχει μόνωση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Βασικά για τη θέρμανση κάνω μία χονδροειδή εκτίμηση. Το U των τοίχων του κτιρίου αναφοράς είναι 0,45 ενώ το δικό μου 3 άρα 6,6 φορές μεγαλύτερο U ή 6,6 φορές περισσότερες απώλειες θερμότητας. Ανάλογη είναι και η σχέδη με το Um. Για τις σκιάσεις δεν τις έχω βάλει ακόμα όλες. Το θέμα είναι τώρα πως για να το ανεβάσω για το εξοικονομώ θέλει να βάλω της παναγιάς τα μάτια , μιας και οι άνθρωποι ενδιαφερόταν μόνο για μόνωση της σκεπής τώρα ίσως δούμε και την περίπτωση κάποιοων τοίχων . Ο ηλιακός δεν θα βοηθούσε ιδιαίτερα αν και θα τους το προτείνω ως μέτρο μιας και εξοικονομεί χρήμα , κόπο και χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsx Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 (edited) Μια χαρά είσαι. Σε πλήρως αμόνωτο σπίτι, έτσι περίπου έπρεπε να είναι τα αποτελέσματα. Ίσως να περίμενα λίγο μεγαλύτερο νούμερα στην ψύξη (και για τα δύο κτήρια), αλλά ίσως έχεις τέντες ή άλλα συστήματα για σκίαση. EDIT: Έστω και μία σκίαση να έχεις μηδενική ή μη συμπληρωμένη, το πρόγραμμα θεωρεί ότι σκιάζεσαι πλήρως, οπότε γιαυτό είναι και η χαμηλή ψύξη. EDIT2: Με μόνωση στέγης μπαίνεις περίπατο στο εξοικονομώ. Δεν χρειάζεται να ανέβεις κατηγορία, αλλά αρκεί το 30% του Κτηρίου αναφοράς, δηλαδή 27,9 kWh/m2. Edited Απρίλιος 27 , 2012 by tsx Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 (edited) Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την επιβεβαίωση και τις υποδείξεις και όντως με μόνωση στέγης μπαίνω άνετα. Edited Απρίλιος 27 , 2012 by kostas_super_3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts