Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημερα,

 

 

μου ανατεθηκε μια μελετη οινοποιειου.Βρηκα ενα παλιοτερο ποστ το οποιο δεν ειναι καθολου ανεπτυγμενο οποτε ανοιξα καινουργιο θεμα..

 

 

υπαρχει καποιος που εχει καποια εμπειρια;

να εχει κανει παρομοια μελετη ή να μπορει να μου δωσει μια βοηθεια;

 

ευχαριστω εκ των προτερων

Edited by myri
Δημοσιεύτηκε

Τι δυναμικότητας θα είναι? Κανονικά θα πρέπει να περιλαμβάνει σπαστήρες, πιεστήριο, δεξαμενες ινοχ , υπογειο ή άλλο χώρο σταθερής θερμοκρασίας για αποθηκευση βαρελιών/ωρίμανση μούστου, συσκευαστήριο κτλ.

Προτείνω να έρθεις σε επαφή με εταιρίες που διαστηριοποιούνται στο τομέα αυτό για να παρεις μια πληρη εικονα για τα μηχανήματα και τις διαστάσεις και ιπποδυνάμεις τους (αλλωστε ολα αυτα θα πρεπει να αποτυπωθούν στη μελέτη άδειας ιδρυσης για το Βιομηχανίας/ ΜΠΕ)

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

ο προυπολογισμος θα ειναι περιπου 200,000 ευρω..για μικρο προκειται..

 

τι ειδους εταιρειες εννοεις?

Δημοσιεύτηκε

ξερει κανεις τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω;;

 

υπαρχει καποια σχετικη εμπειρια απο καποιον;;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Θα πρέπει εκτός των άλλων να κάνεις μελέτη για τα λύματα του οινοποιείου και ειδικά αν δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης, μελέτη διάθεσης λυμάτων. Από την πολεοδομία νομίζω μπορείς να ζητήσεις μετά άδεια διάθεσης λυμάτων...ρώτα και εκεί. Επίσης θα χρειαστεί να κάνεις ΜΠΕ

Edited by ikaros13
Δημοσιεύτηκε

συγκεντρωτικα μπορω να βρω καπου τι χρειαζομαι;;;

 

ξερει κανεις;;

 

ευχαριστω ικαρε..

Δημοσιεύτηκε

καταρχάς πρέπει να μας πεις αν είναι απλό οινοποιείο ή θα κάνει και εμφιαλωτήριο.

Η διαφορά είναι ότι με το "απλό" οινοποιείο το κρασί το συσκευάζει σε ασκούς και παίρνει άδεια από τη Δ/νση ανάπτυξης και καταλληλότητα από το υγειονομικό

ενώ σαν εμφιαλωτήριο μπορεί να εμφιαλώνει κρασί σε μπουκάλια και θέλει άδεια και από το Χημείο. Επίσης το εμφιαλωτήριο έχει άλλες προδιαγραφές (ελάχιστα απαιτούμενα τετραγωνικά . μηχ. εξοπλισμός κλπ)

Δημοσιεύτηκε

προκειται για εμφιαλωτηριο αλλα οχι ιδιαιτερα μεγαλης δυναμικοτητας...αν μετρησουμε σε τονους κρασιου, περιπου στους 4 τονους / χρονια

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ανέβασα στο Downloads στα διάφορα (ελπίζω να το έκανα σωστά) νομοθεσία και προδιαγραφές για οινοποιεία.

(λογικά δεν έχει αλλάξει από την τελευταία άδεια που έβγαλα)

Κατέβασε το , διάβασε το και θα σου λυθούν αρκετές απορίες.

Αδειοδότηση θα χρειαστείς από Δ/ση Ανάπτυξης , καταλληλότητα από υγειονομικό και από το Χημείο.

Edited by Hannibal
  • Upvote 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.