Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2013 Ξέρετε που μπορώ να βρω επιταχυνσιογραφήματα για διάφορους (κυρίως πρόσφατους) σεισμούς της Ελλάδας? Και του εξωτερικού αν γίνεται? Εννοώ όλη την χρονοϊστορία σε ηλεκτρονική μορφή κανονικά...
athanpapa Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2013 Καλησπέρα, δες στην σε αυτή την σελίδα, http://www.itsak.gr/db/data/strong_motion/ Επίσης δες και στην σελίδα του πανεπιστήμιου του berkeley. 3
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2013 Μπράβο ρε φίλε! Σ' ευχαριστώ...Το είχα βρει παλαιότερα αλλά το είχα ξεχάσει...
loser Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 τι θα το κανεις γιαννη το επιταχυνσιογραφημα ;;; στο itsak δινουν με εγγραφη για πολλες περιοχες της ελλαδος το πιο καλο απο ολα με μεγαλη επιταχυνση καταστροφικη , ειναι της αθηνας 1999 , αλλα δεν ειναι αμεσα χρησιμοποιουμενο θελει επεξεργασια . αν κραταγε 3-4 δευτερολεπτα περισσοτερο θα μιλαγαμε για χιλιαδες θυματα , ο θεος εβαλε το χερι του .
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 Κατά την γνώμη μου, ο σεισμός του 99 στην Αθήνα και ο σεισμός του 78 στην Θεσσαλονίκη ήταν οι πιο "επικίνδυνοι" και πραγματικά άλλαξαν τον ρουν της "ιστορίας" στην αντισεισμική μηχανική και όχι μόνο... Από αυτά που θυμάμαι εγώ: 1978 Θεσσαλονίκη 1980 Βόλος 1981 Αλκυονίδες-Πλαταιές 1986 Καλαμάτα 1995 Αίγιο 1996 Γρεβενά 1999 Πάρνηθα 2006 Κύθηρα 2008(?) Άστρος-Λεωνίδιο 2009(?) Πάτρα-Πύργος είναι από τους πιο σημαντικούς σεισμούς στην Ελλάδα τα τελευταία 30κάτι χρόνια (αν ξεχνάω κάτι διορθώστε με...) Γενικά κουνάει...αλλά φοβάμαι μην κουνήσει πολύ και σύντομα κοντά σε μεγάλο αστικό κέντρο, γιατί τώρα με την κρίση δεν "μας βγαίνει" με τίποτα.... 1
jackson Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 http://www.isesd.hi.is/ESD_Local/frameset.htm 1
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2013 Πολύ καλό το τελευταίο.... Εδώ βλέπεις τα πάντα.... π.χ. σας θυμίζουν τίποτα αυτές οι συχνότητες....?
loser Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2013 διαγραμμα ψευδοεπιταχυνσης - περιοδος , πολλαπλασιαζεις οποιαδηποτε εντατικο μεγεθος απο στατικη επιλυση με την ψευδοεπιταχυνση και εχεις τα σεισμικα εντατικα μεγεθη .
gianni_s Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2013 Καλησπέρα!! Μπήκα στις σελίδες που αναφέρεστε παραπάνω για να βρω επιταχυνσιογραφήματα σεισμών τα οποία θέλω να χρησιμοποιήσω για μια ανελαστική δυναμική ανάλυση σε παλιά υφιστάμενη κατασκευή. Εκτός από το αρχικό μου πρόβλημα ότι για μια συγκεκριμένη τοποθεσία (π.χ. Καλαμάτα) έβγαζε πολλά αποτελέσματα από διαφορετικούς σταθμούς καταγραφής (αλλά τελικά αποφάσισα πιο θα διαλέξω) το βασικό μου πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο δίνονται τα αποτελέσματα. Τι εννοώ.. χρειάζομαι το επιταχυνσιογράφημα σε μορφή .txt το οποίο θα έχει δύο στήλες. Η πρώτη με χρόνο και η δεύτερη με acc (g) όμως η μορφή που δίνεται από την σελίδα είναι τελείως διαφορετική και είναι δύσκολο να επεξεργαστώ 5000+ στοιχεία. Ξέρετε τι μπορώ να κάνω; Υπάρχουν κάπου επιταχυνσιογραφήματα σε αυτή την μορφή ώστε να γίνετε εύκολα η εισαγωγή τους σε προγράμματα;; (sap2000, seismostruct κλπ). Ευχαριστώ πολύ.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2013 απο τις φωτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα digitizer http://plot-digitizer.softpedia.com/ και να βγάλεις αποτελέσματα σε xls.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα