Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ  architect_duth.Ο ιδιοκτήτης δεν έχει σύσταση οριζόντιας και οι κατοικίες είναι ανεξάρτητες.Το ερώτημά μου είναι αν η μία από τις δύο μπορεί να πάρει την έκπτωση του τρίτεκνου ως κύρια κατοικία μιας και στο άρθρο 17 παρ.6 δεν αναγράφεται η λέξη μοναδική.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

μια ερώτηση - περισσότερο επιβεβαίωση. Περίπτωση μεταφοράς από Ν.4014 σε Ν.4178, άλλη κατοικία 148τμ.

 

Ο ιδιοκτήτης είναι πολύτεκνος αν και πλέον ένα από τα παιδιά του είναι παντρεμένο και άνω των 23. Παρ'όλα αυτά επιμένει πως μπορεί να μου χορηγήσει από το αρμόδιο γραφείο βεβαίωση με σημερινή ημερομηνία πως κατέχει την ιδιότητα πολύτεκνου. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τον ορισμό των πολύτεκνων βάσει του Ν.3454/2006 (άρθρο.6) που αναφέρθηκε σε προηγούμενο ποστ και ορίζει πως ..

 

 

Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επι­μέλεια τεσσάρων τουλάχιστον τέκνων από έναν ή πε­ρισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολο­γικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώ­νουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

 

 

:confused:

 

 

Σαν γενικότερο ερώτημα, μία τέτοια βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία κατα πόσο μας εξασφαλίζει (ως μηχανικούς) ως προς το ορθόν της δήλωσης; Γιατί στο Ν.4178 αναφέρονται αορίστως ως "δικαιολογητικά" τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι κάποιος είναι πολύτεκνος.

 

 

Για την περίπτωση μου βέβαια, βάσει του αρ.17 παρ.5 στον Ν.4178....

 

Άρθρο 17

Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού
 
5. Πολύτεκνοι, για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρό−
ντος της κύριας κατοικίας τους καταβάλλουν ποσοστό 
20% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται 
σύμφωνα με το Παράρτημα Α΄ του παρόντος και υπο−
βάλλουν επιπλέον τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν 
τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Πολύτεκνοι, 
για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρόντος της δευ−
τερεύουσας κατοικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι 
αυτή δεν είναι άνω των 80 τ.μ, καταβάλλουν ποσοστό
50% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται 
σύμφωνα με το Παράρτημα Α΄ του παρόντος και υπο−
βάλλουν επιπλέον τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν 
τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων.

 

 

... καταλαβαίνω πως δυστυχώς δεν του παρέχεται η μείωση, σωστά;  :confused:

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Άλλη κατοικία Ε= 78 τμ, με τη σύζυγο του ιδιοκτήτη να έχει ποσοστό αναπηρίας >80%. Δικαιούτε την μείωση προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ.1; 

Δημοσιεύτηκε

για τους ανάπηρους ισχύουν οι μειώσεις για οποιοδήποτε κτίριο 

(κατάστημα αποθήκη κύρια και μη κύρια κατοικία κλπ)

Δημοσιεύτηκε

Σ΄ευχαριστώ ΚΑΝΑ, δεν υπάρχει πρόβλημα που την αναπηρία την έχει η σύζυγος του ιδιοκτήτη; 

Δημοσιεύτηκε
Ο νόμος λέει: "......1. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις παραπάνω ιδιότητες, για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρόντος καταβάλουν ποσοστό 15% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα Α του παρόντος και υποβάλλουν επιπλέον και τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Το ποσοστό της αναπηρίας πιστοποιείται από βεβαίωση / γνωμάτευση, που έχει εκδοθεί από αρμόδια δημόσια αρχή....".
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας,

Σε ιδιόκτητη πολυκατοικία διαμένει μητέρα με 2 παιδιά, όπου ο καθένας διαμένει στον όροφό του (ακόμα δεν έχει γίνει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών). Θεωρείται κύρια κ μοναδική κατοικία γι' αυτόν που θα πληρώσει την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών ανά τους ορόφους;

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.