Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και προς κάθε κατεύθυνση για να εκτεθούν δημοσίως και ποικιλοτρόπως....

  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Μήπως υπάρχει τρόπος να μαζέψουμε υπογραφές και να τις στείλουμε στο ΤΕΕ & ΥΠΕΚΑ και άλλο αρμόδιο με ένα τέτοιο αίτημα???

(...λέω εγώ τώρα...)

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ποτέ δεν βγαίνει απολύτως τίποτα με τέτοιου είδους κινήσεις.....

Το μόνο που μπορεί να μας ...."σώσει" είναι να ...."κρατηθούμε" και να μην κάνουμε δηλώσεις.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Θα μου επιτρέψεις να το μεταφέρω στα ανέκδοτα γιατί γέλασα, όχι με εσένα βέβαια.....

Edited by Faethon11
Δημοσιεύτηκε

Ποτέ δεν βγαίνει απολύτως τίποτα με τέτοιου είδους κινήσεις.....

Το μόνο που μπορεί να μας ...."σώσει" είναι να ...."κρατηθούμε" και να μην κάνουμε δηλώσεις.....

Ευχαριστώ για την απάντηση....

Βλέπεις κάποιοι παραμένουν ακόμη ρομαντικοί.....

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το πρόβλημα των αυθαιρέτων πρέπει να το αντιμετωπίσει η πολιτεία βάζοντας χρήματα, όχι εισπράττοντας. Και εξηγούμαι:

 

1) Υπήρχε πολιτική όλα αυτά τα χρόνια για μαζική στέγαση φτωχών οικογενειών, ευπαθών ομάδων κλπ? ΟΧΙ, πλην μικρού αριθμού κατοικιών της Εργατικής Κατοικίας που δεν ξέρω ποιοι και με ποιές προϋποθέσεις τα έπαιρναν και πόσοι ήταν αυτοί.

 

2) Δόθηκε το άλλοθι για την αυθαιρεσία όλα αυτά τα χρόνια? ΝΑΙ, και πολλές φορές και με πολλούς τρόπους! Θέλετε με την δαιδαλώδη νομοθεσία? τις υπέρογκες κρατήσεις? την ταλαιπωρία ιδιοκτητών και μηχανικών σχετικά με την μελέτη και κατασκευή κατοικίας? με τα "στραβά μάτια" στις αυθαιρεσίες? με τις συνδέσεις ΝΕΡΟ-ΔΕΗ σε αυθαίρετα από Δημάρχους κλπ? Τις υποσχέσεις?

 

3) Υπάρχει ένα κράτος αξιόπιστο το οποίο να εμπιστεύονται οι πολίτες ότι οι φόροι τους πιάνουν τόπο, ότι οι νόμοι τηρούνται και ότι οι παραβάτες τιμωρούνται? ΟΧΙ! (Δεν χρειάζεται ανάλυση, ήδη όλοι τα θεωρούμε ανέκδοτο όλα αυτά...)

 

4) Υπάρχει συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός? Σχέδια πόλεως παντού, ΓΠΣ κλπ? ΟΧΙ!! Κτηματολόγιο? ΟΥΤΕ!

 

5) Έγινε ποτέ μαζική καταγραφή και ιεράρχηση των αυθαιρέτων ώστε να υπάρξει κοινωνική πολιτική? ΟΧΙ! Όλα εξελίσσονται σχεδόν "τυχαία" (η τύχη του να έχεις καλό ή κακό γείτονα που θα σε καταγγείλει) και άναρχα. Έτσι, είναι πολύ πιθανό (αν όχι βέβαιο), ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας ή ο πολιτικός που θα χτίσει την αυθαίρετη βιλάρα του, θα μπορέσει να καλύψει με θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο την αυθαιρεσία, ενώ ο Κακομοίρης Κακομοίρογλου που αδυνατεί να πληρώσει ενοίκιο στην Αθήνα, αδυνατεί να πληρώσει μηχανικούς-άδειες-ΙΚΑ-εφορία κλπ φτιάχνει με τον γνωστό Ελληνικό τρόπο ένα σπίτι στην Κερατέα, στο Δήλεσι, στην Ερέτρια, όπου μπορεί βρε αδερφέ αγνοώντας θέματα ασφάλειας και θέλει να αγνοεί θέματα πολεοδομικά-περιβαλλοντικά! Αυτός λοιπόν ο τελευταίος καλείται να πληρώσει 10χίλιαρα τώρα για να "τακτοποιήσει" την μιζέρια του και να πει τι? Ότι έχει πλέον νόμιμο σπίτι?

 

Συμπέρασμα:

Όσοι συμφωνούμε στα παραπάνω καταλήγουμε αβίαστα ότι το θέμα της τακτοποίησης αυθαιρέτων είναι ξεκάθαρα πολιτικό! 

Έχει την εξασφάλιση η φτωχή λαϊκή οικογένεια στην Α' κατοικία? ΟΧΙ! Έχει λεφτά να κάνει τακτοποιήσεις? ΟΧΙ! Πως λοιπόν θα εισπράξει το κράτος? Από ποιον? Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!

Μου έχει τύχει πολλές φορές και αποφεύγω να αναλάβω την δουλειά! Θέλει να μπει στις 102 δόσεις και γκρινιάζει ότι δεν περισσεύουν 100-150€ τον μήνα! Άρα που θα βρει να πληρώσει τα 1000-1500 για τον μηχανικό που του φαίνονται και άχρηστα συν τοις άλλοις?

 

Αντί λοιπόν, το κράτος να κάνει φοροεισπρακτική πολιτική ψηφίζοντας νόμους για "τακτοποιήσεις" που ουδείς πιστεύει ότι θα είναι και οι τελευταίες, θα πρέπει να προβεί σε γενναία χωροταξική πολιτική, να ολοκληρώσει το κτηματολόγιο, τα ΓΠΣ και τα ΣΧΟΑΑΠ παντού και συνάμα να καταγράψει τις ανάγκες του λαού. Να πληρώσει (από τις μέχρι τώρα εισπράξεις των αυθαιρέτων αν δεν υπάρχουν αλλού λεφτά) 10-15 μηχανικούς σε κάθε νομό, οι οποίοι για ένα χρόνο θα σαρώσουν όλη την επικράτεια με ελεύθερη πρόσβαση στα πολεοδομικά αρχεία και όπου αλλού θέλουν (ΕΣΥΕ κλπ) για να γίνει η καταγραφή. (Χωρίς τοπογραφικά και άλλες μετρήσεις, με ένα απλό GPS και ένα google-earth). Κατόπιν ή μάλλον ταυτόχρονα να ολοκληρωθούν τα χωροταξικά-πολεοδομικά σχέδια και αφού ολοκληρωθούν (σε 4-5 χρόνια, είναι αδύνατον σε λιγότερο) να "χαριστούν" σε όλους τις "δικαιούχους" τα σπίτια τους, να ληφθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε δασικά ή σε αρχαιολογικές ζώνες, όχι δια των προστίμων αλλά δια της κατεδάφισης και πάλι σε ειδικές ομάδες να δοθούν γενναία ποσά για "ανταλλαγή" γης σε άλλη περιοχή, ώστε η τυχόν κατεδάφιση Α' κατοικίας "ευπαθών" ομάδων να μην μετατραπεί σε γενοκτονία και δημιουργία αστέγων.

Αυτό όμως δεν θα γίνει, γιατί το κράτος στηρίζει τους ημετέρους και οι ημετέροι το κράτος και ...η ζωή συνεχίζεται! Οι φτωχοί είναι αιώνια όμηροι για να στεγάσουν την Α' κατοικία τους και οι πλούσιοι πλερώνουν!!!

 

Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 4 παρ. 5 (ας γελάσω) και ιδιαίτερα άρθρο 21 παρ. 4!!! Τα είχατε υπόψιν??

 

ΘΕΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε το θέμα των αυθαιρέτων στην Ελλάδα...

Edited by Γιάννης
  • Upvote 7
Δημοσιεύτηκε

Ανατρεπτική η προσέγγισή σου Γιάννης και μου άρεσε!

Ωστόσο κολλάει σε μια μικρή λεπτομέρεια, δεν φέρνει δεκαράκι τσακιστό στα ταμεία για μια διαδικασία που εμπνεύστηκε καθαρά εισπρακτικά. Συνεπώς....

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

.......

5) Έγινε ποτέ μαζική καταγραφή και ιεράρχηση των αυθαιρέτων ώστε να υπάρξει κοινωνική πολιτική? ΟΧΙ! ........

Η μόνη αξιόλογη προσπάθεια έγινε με το νόμο Τρίτση αλλά δεν υπήρχε η πρέπουσα συνέχεια....

 

Εξαιρετική ανάλυση!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.