sdim Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Τον τελευταίο καιρό δυσκολεύομαι να βρω τις τεχνικές προδιαγραφές των κλιματιστικών. Αρκετοί κατασκευαστές πλέον δίνουν τα SEER και SCOP ή δεν δίνουν καθόλου βαθμούς απόδοσης. Μιλάω για γνωστά ονόματα, όχι για άγνωστους κατασκευαστές. Σε μερικά μοντέλα μάλιστα δεν βρίσκω τα COP και EER πουθενά καθώς δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Εγω αν δε μπορω να βρω τεχνικα χαρακτηριστικα με COP και EER, παιρνω τα SCOP και SEER που μου δινουν Αν και μηχανολογος δεν ειμαι, το SCOP και SEER ειναι ο μεσος εποχικος δεικτης Νομιζω ειναι αρκετα αξιοπιστος... 2
nvel Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 σε ποια μοντέλα/κατασκευαστές δεν βρίσκεις cop/eer ;
deathlok Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Inzaghi Οι εποχικοί βαθμοί είναι πολύ μεγαλυτεροι οπότε δεν είναι σωστό να γίνεται η χρήση τους αντί για COP EER 2
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Κατανοω ομως οταν δεν εχω επαρκη στοιχεια, ουτε βρισκω τεχνικα χαρακτηριστικα σε καποιο pdf, τι κανω? Συγκεκριμενα χτες μου ετυχε εκδοση ΠΕΑ σε διαμερισμα με καινουριο Inverter κλιματιστικο που δεν ειχε συγκεκριμενο Ιnput και Output Power αλλα φασμα τιμων. Απο το να παρω μια μεση τιμη προσεγγιστικ,α προτιμησα να χρησιμοποιησω το SEER 1
hkamp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2014 (edited) Παρ. 4.1.2.2 <<....Για μεγαλύτερη ακρίβεια στους υπολογισμούς ενεργειακής απόδοσης κτηρίου συνιστάται η χρήση του μέσου εποχικού συντελεστή επίδοσης των αντλιών θερμότητας. ....... Επειδή η εκτίμηση του μέσου εποχικού συντελεστή επίδοσης SCOP δεν είναι εύκολη, για τους υπολογιμούς της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου λαμβάνεται κατά τη μελέτη ή την επιθεώρηση ως τελική θερμική απόδοση ο ονομαστικός συντελεστής επίδοσης COP για ονομαστικές συνθήκες ... >> Πιο σαφές είναι το κείμενο για τον SEER στο 4.2.2 και στο 4.2.2.1 Από τα παραπάνω εγώ καταλαβαίνω ότι πιο σωστό είναι να χρησιμοποιηθούν οι SCOP και SEER όταν αυτοί υπάρχουν. Οταν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι από τους κατασκευαστές θα αρκεστούμε στους COP και EER στις ονομ. συνθήκες. Edit: Θα σκεφτεί βέβαια κάποιος ότι το κτίριο αναφοράς έχει COP και EER και μάλλον δεν έχει SCOP και SEER οπότε όταν συγκρινόμαστε μαζί του μπορεί τα μεγέθη να είναι ανόμοια. Η διατύπωση όμως της ΤΟΤΕΕ1 μου φαίνεται ότι εξασφαλίζει την χρήση τους. Εδώ υπάρχει ένα θέμα προς διευκρίνηση. Edited Μάρτιος 13 , 2014 by hkamp 5
zxgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2014 (edited) μαλλον πρεπει να διορθωθει το τεε-κενακ και να δεχεται σε διαφορετικα πεδια τιμες για COP EER ή SEER SCOP και να κανει και αντιστοιχους υπολογισμους για το ΚΑ γιατι μιλαμε για τελειως διαφορετικα πραγματα http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CDAQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.eceee.org%2Fecodesign%2Fproducts%2Fboilers%2FApp%2520B%2520teknical%2520SCOP%2520NEF%2520%2520En14825%2520heatpumpsEN.docx&ei=vNUiU7WYJsb-4QSzh4HgDA&usg=AFQjCNENwOWOZdKsGyr-VqKUh8XyYkG9bA Since the climate varies across Europe, SCOP can be calculated for three different climate zones (climate conditions). These are: · Average corresponding to Strasbourg ”A” · Warmer corresponding to Athens ”W” · Colder corresponding to Helsinki ”C” In European energy labelling, SCOP for the Average climate profile is mandatory, whereas the other two profiles are voluntary. The minimum requirement is also based on SCOP for the Average profile. δηλαδη υποχρεωτικα αναγραφουν την τιμη για στρασβουργο! γιαυτο βλεπουμε μοντελα με seer=5 και scop=4 http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.electronet.gr%2FUser_Scenario%2FContents%2Fklima_changes.pdf&ei=vNUiU7WYJsb-4QSzh4HgDA&usg=AFQjCNEfkERe69Th4dir3AnwrLSCaHiVlA edit και αφου της ψυξης ειναι μονο για στρασβουργο, τα νουμερα αυτα μας ειναι εντελως αχρηστα δηλαδη το δικο μου split inverter ετησια καταναλωση ψυξης 159 kWh και θερμανσης 1318 kWh αν ημουν ευρωβουλευτης στο στρασβουργο ισως για το μοντελο αυτο nominal eer = 3.73 , cop = 3.81 Edited Μάρτιος 15 , 2014 by zxgr 3
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2014 Η σχετική νομοθεσία στα ελληνικά: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:072:0007:0027:EL:PDF
mokos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2016 ναι παιδια δεν βγαζω ακρή... εγω μπαινω στο σκρυτζ και ψαχνω κλιματιστικα, τωρά δεν αναγραφει κανένας το EER αλλα SEER. βρήκα ένα κλιματιστικό με SEER=9.1!!! από wikipedia βρηκα τύπο EER=-0,12SEER^2+1.12SEER!! και βγαζει EER=8.46!! αυτό δεν είναι σωστο!!! ας γράψει ένας ένα τυπο για να τελειώνουμε με τις βλακίες τύπου SEER->ΕΕR!!
nvel Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2016 ο τύπος που βρήκες αναφέρεται στον αμερικάνικο seer και όχι στον ευρωπαϊκό 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα