Popular Post Dimitris! Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Αγαπητοί πραγματικοί συνάδελφοι η κατάντια μας έχει φτάσει στο απροχώρητο!!Ως πότε θα ξεφτιλιζόμαστε όσοι από εμάς θέλουμε να λεγόμαστε Διπλωματούχοι μηχανικοί;;; Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε με το παραπάνω!! Οι δουλειές ελάχιστες και οι αμοιβές ξεφτιλισμένες!! Έχω βαρεθεί να ακούω για αμοιβές πιστοποιητικών 50€,80 €, καθώς και το ίδιο και για ηλεκτρολογικά σχέδια (το ίδιο και με αυθαίρετα, άδειες, κτλ κτλ.). ΕΣΕΙΣ που στολίσατε την ειδικότητα σας με την λέξη "μηχανικός" και ξεφτιλίζετε τον εαυτό σας, το επάγγελμα και κατ' επέκταση και όλους τους άλλους, θέλετε να μου πείτε πως με τις άνω αμοιβές κάνετε όλη την προβλεπόμενη διαδικασία;;;;; Θα τρελαθούμε εντελώς μου φαίνεται!!! Υπάρχει ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ που για 50 και 80 € θα πάει πολεοδομία να πάρει άδεια σχέδια μελέτες, θα πάει ενδεχομένως κτηματολόγιο, θα πάει να συγκρίνει την κάτοψη που έχει στα χέρια του με την υπάρχουσα κατάσταση; θα μετρήσει το υπό εξέταση κτήριο; θα μετρήσει εμπόδια; κ.ο.κ. και τέλος θα πάει στο γραφείο του να αποτυπώσει όλα τα στοιχεία που βρήκε για να κάνει το σχέδιο και την μελέτη για το ΠΕΑ;;;;;;;ΚΑΙ όλα αυτά για 50 & 80€ ;;;;(για απόδειξη προφανώς ούτε που το συζητάμε!!) ΟΧΙ κυρίες και κύριοι!! Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Σταματήστε να ξεφτιλίζεστε και να καταστρέφετε. Με τον εξευτελισμό των αμοιβών δεν καταλαβένετε οτι δεν πετυχένετε τίποτα παρά μόνον μια τσαπατσούληκη δουλεία που φέρει την υπογραφή σας και τίποτα άλλο;; Μάθετε να κρατάτε τις αμοιβές σε αξιοπρεπή επίπεδα αναφορικά με το είδος της δουλείας. Η ξεφτιλισμένη αμοιβή συνεπάγεται και ξεφτιλισμένη μελέτη. (και μη μου πει κανένας για ελευθερη αγορά ή οτι τόσο κοστολογεί την δουλειά του γιατί ή τρελλός θα είναι ή μ@λ@κ@ς! Με συγχωρείται για τον αγανακτισμό αλλά τον τελευταίο καιρό με αυτά που βλέπω και ακούω μου πέφτουν τα μαλλιά!!! 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zio7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Δυστυχώς οι μηχανικοί από μόνοι μας ξεφτιλίσαμε τις μελέτες και όχι μόνο τα ΠΕΑ, τα ηλεκτρολογικά σχέδια κλπ αλλά ακόμα και τις μελέτες της πολεοδομίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Brasco Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Όσο η ανάγκη μιας μελέτης ή ενός πιστοποιητικού πηγάζει από κάποιο ΦΕΚ το οποίο υποχρεώνει τον εργοδότη να απευθυνθεί σε μηχανικό και δεν καλύπτει μια αυθόρμητη ανάγκη τόσο οι αμοιβές αλλά και η ποιότητα της αντίστοιχης εργασίας θα βαίνουν μειούμενες. Και είναι απολύτως φυσιολογικό, δεδομένης και της μεγάλης προσφοράς της αγοράς, ο κάθε ιδιοκτήτης να αναζητάει το φθηνότερο αφού και δεν θα αναζητούσε τον έλεγχο της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας εαν δεν υπήρχε ο αντίστοιχος νόμος αλλά ούτε από την άλλη αποκτάει κάποια υπεραξία η περιουσία στην περίπτωση εκείνη που έχει στα χέρια του ένα ορθότερο πιστοποιητικό. 21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 +1 BRASCΟ Ταπες ΟΛΑ μόνο για μελέτη -επιβλεψη- εργασια που εχει κάποια υπεραξια σε πληρώνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 (edited) ΔΙΑΦΩΝΩ με τον Βrasco. Διοτι και τις μελετες ΦΕΚ, τις επιβαλλουν. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ειναι να δωσουμε στον πελατη να καταλαβει την αξια της δουλειας μας. Για να δειτε τη διαφορα : Μηχανικος 1 -Ελα μωρε, ποσο να σου παρω για ενα ΠΕΑ, φερε μου τα σχεδια, πηγαινε για ενα καφε και γυρνα να το παρεις. Μηχανικος 2 -Θα μου φερεις σχεδια, θα ερθω να αποτυπωσω, θελω να εχω προσβαση σε ταρατσα, λεβητοστασιο, κλιματιστικα. Θα μου δωσεις 2 μερες και θα στο ετοιμασω. Καταλαβατε? Μην πω για Ν4178. Συναδελφος ζητησε 300Ε απο πελατη μου. Εγω πολυ περισσοτερα. Οταν τον πηρα τηλ (το συναδελφο) να τον ρωτησω αν ηταν αληθεια η τιμη που μου ειπε, ξερετε τι απαντησε? "Ναι μωρε 300Ε του ειπα, μια λοιπη παραβαση ειχε, ποση ωρα να κανεις να φτιαξεις ενα φυλλο καταγραφης"? Edited Μάιος 12 , 2016 by terry 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Αφού υπάρχει θέμα με τις σκοτωμένες αμοιβές, τι σας έπιασε κρίση και ξαναλέμε τα ίδια? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zio7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Συμφωνώ με τον terry. Αν όλοι είχαμε τη λογική του 2ου μηχανικού θα προωθούσαμε καλύτερα αυτό που κάνουμε και κατά συνέπεια θα είχαμε και καλύτερες αμοιβές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 ....Και ο άλλος που δεν έχει σχέση με τον χώρο, θέλει να κάνει μισθωτήριο χτες γιατί του είπε ξαφνικά ο λογιστής ότι χρειάζεται ΠΕΑ, θα προτιμήσει τον δεύτερο μηχανικό που είναι και πιο ακριβός...Νταξ.... 4 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 αυτό που λέει ο τερρυ έρχεται και κουμπώνει σε κάποιες περιπτώσεις σε αυτά που λέει ο ΒRASCO στην ουσία είναι στο χέρι του μηχανικού να δημιουργήσει την υπεραξια με τον τρόπο που λεει ο τερρυ σε πεα ο αλλος θέλει χωρίς αυτοψία και να τοχει χθες σε τιμη σινεμα..... νταξ εκεί δεν καταβάζω ομάδα... λεω το ποσο και αν θέλουν....σε μια μονοκατοικια ταχω δει όλα και εχω και κατασκευαστικά σε dwg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 (edited) Ικαρε, αν ειναι να ειρωνευεσαι, δε χρειαζεται να συμμετεχεις. Το προβλημα δεν ειναι αν υπαρχει ενα 5% που χαλαει την πιατσα, αλλα αυτο το ποσοστο να μην ειναι 95%. Φαντασου να πας να παρεις κρεας και να σου λεει ο κρεοπωλης "ελα μωρε, μια βδομαδα ειναι εδω οι μπριζολες, δωσε 5Ε και παρτες". Δεν δημιουργηθηκε ξαφνικα το ΠΕΑ ως ενα χαρτι, στο μυαλο του καθε πελατη. Εμεις τον καναμε να νομιζει οτι ειναι ενα απλο χαρτι. Ας βαλλω στην ακρη το ΠΕΑ. Ποσες μελετες (τουλαχιστον παλιοτερες) εχετε δει, που δεν ειναι εφαρμοσιμες? Πειτε μου ενα κτηριο στο οποιο εφαρμοστηκε ΗΜ μελετη, προ ΚΕΚΑΚ. Ο ιδιοκτητης φταιει? Ο μηχανικος που ηταν? Μηπως φταιει ο αδειακιας που βρηκε ενα ΜΜ ή ΗΜ και του ειπε "ελα μωρε για ΟΑ την θελει, κανε οτι νομιζεις"Μηπως φταιει ο ΗΜ/ΜΜ που δεν την εκανε σωστα? Και αν την εκανε σωστα μηπως φταιει που δεν την επεβλεψε? Πριν ριξουμε ευθυνες στην "κοινωνια" να δουμε πως διαμορφωσαμε εμεις την νοοτροποια της κοινωνιας. Edited Μάιος 12 , 2016 by terry 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα