sokratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 (edited) Καλήσπέρα σε όλους. Έχω υπόγειο σε μελέτη νέας οικοδομής, στο οποίο έχω το λεβητοστάσιο. Είναι τελείως υπόγειο (όχι ημιυπόγειο) οπότε ο μόνος τρόπος για αερισμό είναι με κουραγκλέ. Απ' όσο γνωρίζω το εμβαδόν της οπής του κουραγκλέ πρέπει να είναι ίσο με την επιφάνεια του παραθύρου απ το οποιο γίνεται ο αερισμός. Η ερώτησή μου είναι εαν το κουραγκλε μπορεί να εξέχει δεξιά ή αριστερά της προβολής του παραθύρου προκειμένου να πετύχω το επιθυμητό εμβαδόν, καθώς το κτίσμα απέχει από το όριο του οικοπέδου μόλις 0,50μ και δεν μπορώ να βγω παραέξω. Επισυνάπτω τις δύο πιθανές περιπτώσεις σε δύο εικόνες. Edited Μάρτιος 29 , 2012 by myri
roka Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Σωκράτη, έτσι όπως τα λες είναι σαν να προβλέπεται έλεγχος φυσικού αερισμού στο λεβητοστάσιο. Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Τον αερισμό των υπόγειων χώρων συνήθως τον αντιμετωπίζουμε με τεχνητό τρόπο (αεραγωγούς). Αν όμως θέλεις ν΄ ανοίξεις παράθυρο σώνει και ντε, το μόνο που ξέρω είναι αυτό που λεει ο κτιριοδομικός στο 11-4.2: Για φωτισμό και αερισμό χώρων βοηθητικής χρήσης θέλεις "ελεύθερη σούδα" διαστάσεων Δ επί 1,20, όπου το Δ θα είναι κάθετο στο άνοιγμά σου (δλδ εκεί που εσύ έχεις το 0,50).
marko Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Σαφώς και μπορεί να εξέχει το court anglaisse ( ; ) από την προβολή του παραθύρου. Να θυμηθείς ότι το εμβαδό του παραθύρου να είναι μεγαλύτερο του 1/12 του εμβαδού του αεριζόμενου χώρου. roka ο sokratis μιλάει για αερισμό λεβητοστασίου που πρέπει να είναι φυσικός, και οι συνήθεις μέθοδοι είναι το court anglaisse (...) και η σχάρα στην οροφή, σε περίπτωση που υπάρχει Pilotis. Τα όσα αναφέρει ο κτιριοδομικός δεν ισχύουν για την περίπτωση μας.
sokratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 roka και marko σας ευχαριστώ και τους δύο για την άμεση απάντηση. marko κι εγώ νομίζω ότι είναι όπως τα λες, αλλά ήθελα να δω και την δική σας άποψη για να σιγουρευτώ. roka δεν ήξερα αυτό που λες για τεχνητό αερισμό. απ' όσο ξέρω απαιτείται το 1/12 του εμβαδού για φυσικό αερισμό για λεβητοστάσια.
myri Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 προς πληροφόριση Κτηριοδομικός κανονισμός http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=369 ΑΡΘΡΟΝ-27 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2.ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2.4.1.4. Το λεβητοστάσιο πρέπει κατά το δυνατόν, να εξαερίζεται ομοιόμορφα. Απαγορεύεται η ύπαρξη τεχνητού αερισμού του λεβητοστασίου. ......... κλπ 2.4.1.6. Οι πόρτες του λεβητοστασίου...... Το λεβητοστάσιο πρέπει να έχει τουλάχιστο ένα άνοιγμα που να βλέπει κατευθείαν ή μέσω σήραγγας στον περιβάλλοντα χώρο. Η καθαρή επιφάνεια του ανοίγματος πρέπει να είναι ίση με το 1/12 της επιφάνειας του χώρου του λεβητοστασίου. 1
roka Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Σας ευχαριστώ για την πληροφορία, που ομολογώ οτι πρώτη φορά την ακούω. Καταλαβαίνω οτι λεβητοστάσιο χωρίς αερισμό, δεν λειτουργεί. Αλλά είστε πράγματι σίγουροι οτι ο αερισμός προβλέπεται να είναι πάντα φυσικός????? @myri, τώρα είδα την απάντηση σου. Πραγματικά σας ευχαριστώ +τους 3 προλαλήσαντες.
myri Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 όσο ψάχνουμε όλο και μαθαίνουμε!!!!!! για την ακρίβεια επειδή μόλις το διάβασα αυτό με το 1/12 δεν είναι για τον αερισμό είναι "άνοιγμα" ο αερισμός εισαγωγή και εξαγωγή αέρα γίνεται από διαφορετικές οπές με πιο απλές προδιαγραφές ο τεχνιτός αερισμός ρητώς απαγορεύεται
X.R.Y.S.A Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2009 ο όρος ''κουραγκλε'' δεν υπαρχει στο γοκ 2000 !!!!!! αυτο που εξακολουθουμε να το ονομαζουμε ετσι, τωρα λεγεται διαμορφωση εως 1,5μ και βεβαιως μπορεις να το κατασκευασεις!!!!!!!!! μην σε απασχολει η διασταση του ανοιγματος αλλα το πλατος , δηλαδη το 0,50 ειναι μια χαρα . Επισης μην σε προβληματισει το συνολικο υψος της οικοδομης. δεν μετραει απο κει!!!!! μπορεις να βαλεις και διατριτη σχαρα απο πάνω (άσχετο) αρκει να ειναι εως 1,50μ (εγγυρη πληροφορία απο τον υπαλληλο πολεοδομιας ανατολικου τομεα)
katmena Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2009 Μου είχε γίνει παρατήρηση το κουρανγκλέ να έχει πλάτος όσο και η αρχιτεκτονική προεξοχή δηλ. 0,40 μ. (Πολεοδομία Παλλήνης) πριν αρκετά χρόνια όμως.
Purge.it Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2009 Το κουρανγκλέ μετράει στην κάλυψη;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα