momtsias Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2009 Είμαι νέος μηχανικός και θέλω να ασχοληθώ με μελέτες πυρασφάλειας. Μήπως γνωρίζει κανείς ποιες ειδικότητες μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους μελέτες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakistsalikis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2009 Ενεργητικη οι Μηχανολογοι και οσοι εχουν τα δικαιωματα αυτων. Παθητικη οι πολιτικοι μηχανικοι και τα συναφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmel Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2009 Ενεργητικη οι Μηχανολογοι και οσοι εχουν τα δικαιωματα αυτων. Μάλλον αυτό ακριβώς ρώτησε ο συνάδελφος... Ενεργητική οι Μηχανολόγοι και οι Πολιτικοί απεριόριστα και οι Αρχιτέκτονες και Τοπογράφοι μέχρι ένα ορισμένο μέγεθος. Παθητική Μηχανολόγοι, Πολιτικοί, Αρχιτέκτονες, Τοπογράφοι. Αν ξεχνάω κάποια ειδικότητα συμπληρώστε με! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Οι Πολιτικοί Μηχανικοί υπογράφουν απεριόριστα ενεργητική πυροπροστασία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofiaser Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 οι πολιτικοί δεν υπογράφουν ενεργητική, μόνο παθητική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
strudel7878 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Οι πολιτικοί υπογράφουν και ενεργητική αλλά μέχρι κάποιο όριο. Νομίζω ότι αν απαιτούνται μόνιμα μέτρα χρειάζεται μηχανολόγος(π.χ. αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
erling Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Οτι και να έχουμε δικαίωμα να υπογράφουμε, δεν γνωρίζω κανέναν Π.Μ. που να έχει υπογράψει ενεργητική ή ηλεκτρολογικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chilon Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/SEMINARIA/PROSEXI_SEMINARIA/SEMINARIA_NEWN_MHXANIKWN_IOYNIOS_2009/Tab/FIRE_neo3_0.pdf "Η μελέτη παθητικής πυροπροστασίας θεωρείται μέρος της αρχιτεκτονικής μελέτης και επομένως δικαίωμα υπογραφής έχουν οι ειδικότητες των μηχανικών που σύμφωνα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα έχουν δικαίωμα να υπογράφουν αρχιτεκτονικές μελέτες (Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί μηχανικοί, Τοπογράφοι περιορισμένο δικαίωμα). Η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας θεωρείται σύνθετη ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και επομένως μπορούν να την υπογράφουν μόνο Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι μηχανικοί, ναυπηγοί μηχανικοί". Όμως το σημαντικότερο είναι το σχόλιο του συναδέλφου erling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmel Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2009 Η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας θεωρείται σύνθετη ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και επομένως μπορούν να την υπογράφουν μόνο Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι μηχανικοί, ναυπηγοί μηχανικοί". Πλάκα με κάνεις????? Εγώ η ίδια έχω υπογράψει 2 φορές Ενεργητική Πυροπροστασία για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (και έχουν εγκριθεί και οι 2)... κοιτάξτε την ειδικότητα μου.....και επίσης γνωρίζω υπερβολικά πολλούς Π.Μ. που έχουν υπογράψει ενεργητική.... Η σύνθετη ηλεκτρομηχανολογική μελέτη μ'άρεσε... 2 πυροσβεστήρες, 1 πυροσβεστηκή φωλιά, φώτα στις εξόδους και μια έτοιμη τεχνική έκθεση...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mred-akias Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2009 Νομίζω το σύνθετη έχει να κάνει με την δυνατότητα όλων των μηχανικών να υπογράψουν ηλεκτρομηχανολογικά μέχρι ενός ορίου. Ποιο όριο είναι αυτό δεν το γνωρίζω και την ίδια την πληροφορία δεν την έχω ψάξει. Υποθέτω το ΤΕΕ θα έχει κάτι ανάμεσα σε τόσα ΦΕΚ στα επαγγελματικά δικαιώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα