Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οπλισμένο Σκυρόδεμα και αντισεισμικές πατέντες


 

Πειστήκατε από την ευρεσιτεχνία; Ναι ή Όχι.  

22 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Πειστήκατε από την ευρεσιτεχνία; Ναι ή Όχι.



Recommended Posts

Για σας Ονομάζομαι Γιάννης Λυμπέρης.Είμαι νέο μέλος με το όνομα χρήστη Γιάννης-ιος Είμαι εργολάβος οικοδομών, έχω σπουδάσει εργοδηγός δομικών έργων,και μηχανοτεχνίτης. Δεν είμαι όμως Μηχανικός να γνωρίζω άριστα στατική μελέτη.Κατόρθωσα όμως να πάρω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Ο.Β.Ι για αντισεισμικές πατέντες,που κανένας καθηγητής ή αρμόδιος επιστήμονας δεν μπόρεσε ως τώρα να τις απορρίψει στατικά.Περιμένω από εσάς φιλική κριτική,και θα είναι καλοδεχούμενη γιατί θα με βοηθήσει να βελτιώσω τις πατέντες.Είναι αδύνατον μέσα σε λίγα λόγια να σας μεταφέρω την καινοτομία της εφεύρεσης, και τα σχέδιά της.Για τον λόγω αυτό δείτε την ιστοσελίδα μου,(φυσικά εάν επιτρέπεται,από τούς κανονισμούς αυτής της ιστοσελίδας.)στην διεύθυνση .........................http://antiseismic-systems.com/ Μ.Φ.Χ Γιάννης-ιος

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 291
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τιμής ένεκεν στους Πολιτικούς μηχανικούς που έχουν επιλεγεί μέσα από βαριές εξετάσεις πανελληνίων, αλλά και σε αυτούς που πραγματικά μόχθησαν για να πάρουν το πτυχίο τους με ουσία, θα σε παρακαλούσα να αλλάξεις αυτό που αναφέρεις στο επάγγελμα(από λάθος είχε δηλωθεί στο επάγγελμα: πολιτικός μηχανικός).Το κατανοώ σε αυτή τη χώρα ότι πολλοί θέλουν να είναι μηχανικοί αλλά θα πρέπει επιτέλους να συγκρατηθούμε και λίγο για να μη μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Δεν έχω διαβάσει το site σου, αλλά πρέπει να αποτελεί προσωπική διαφήμιση και δε νομίζω ότι επιτρέπεται στο φόρουμ..

Link to comment
Share on other sites

*************************************************************

 

και τι θες τωρα? να σου βελτιωσουμε τις πατέντες?

 

"Το υπάρχων σύστημα ο σημερινός αντισεισμικός κανονισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διάτμησης (ψαλιδισμού) που υφίσταται μεταξύ σιδήρου και μπετού και μπορεί η πατέντα διότι καταργεί την διάτμηση."

 

φίλε δεν έχω σκοπό να βγω εκτός ευατού για την πάρτη σου. τα κουβαδάκια σου και σ'άλλη παραλία για να μην έχουμε άλλα

Link to comment
Share on other sites

Το κυριότερο πρόβλημα των διαφόρων μεθόδων αντισεισμικής προστασίας ενός κτίσματος είναι η πρακτική εφαρμογή τους. Για τις τεχνικές που ονομάζετε "αντισεισμικές πατέντες" δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο.

 

 

Σεβόμενος το γεγονός ότι –σύμφωνα με όσα γράφετε- έχετε εργαστεί από μικρή ηλικία σε ένα σκληρό τομέα, όπως είναι η οικοδομή, και ότι είστε μεγαλύτερός μου έχω να παρατηρήσω τα εξής:

α) Η φράση "δεν είμαι όμως Μηχανικός να γνωρίζω άριστα στατική μελέτη" ισοδυναμεί με τον ισχυρισμό γνωρίζω να κάνω εγχειρήσεις, απλώς δεν είμαι γιατρός (λεπτομέρειες...) για να τις κάνω τέλεια.

β) Η φράση "κανένας καθηγητής ή αρμόδιος επιστήμονας δεν μπόρεσε ως τώρα να τις απορρίψει στατικά" ισοδυναμεί με την (κακοδιατυπωμένη) απαίτηση ενός λογιστή να εξεταστεί από διακεκριμένο καθηγητή πυρηνικής φυσικής η (κατά τον ισχυρισμό του) πρωτότυπη θεωρία του περί διάσπασης του ατόμου.

 

Χωρίς ίχνος ειρωνείας, θα ήθελα –όταν έχετε χρόνο- να μου λύσετε μια μεγάλη απορία. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που –κατά δήλωσή του- δεν είναι μηχανικός και χωρίς να έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την στατική, να έχει φτάσει στο σημείο να προτείνει λύσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα που απαιτεί υψηλή επιστημονική κατάρτιση;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έγιναν σχόλια μόνο για το αναγραφόμενο επάγγελμα. Άλλωστε εξ αρχής είχε δηλώσει εργολάβος οικοδομών και όχι μηχανικός. Απάντηση, πάντως στα μη πικρόχολα σχόλια δεν έχει δοθεί.

Link to comment
Share on other sites

Πιο αποτελεσματικά είναι τα ελαστικά εφέδρανα που χρησιμοποιούνται στη θεμελίωση.

Έχει μια λογική η λύση που προτείνει ο Γιάννης.Ουσιαστικά θέλει να μετατρέψει ένα μέρος της δυναμικής ενέργειας του σεισμού σε κινητική αποσβένοντας την με ελατήρια.

Φυσικά και θέλει παραπάνω έλεγχο , τόσο σε πειραματικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.

Μειονέκτημα του ότι το άκαμπτο κομμάτι της κατασκευής του είναι το κλιμακοστάσιο το οποίο το τοποθετεί στο κέντρο και άρα θέτει αρχιτεκτονικούς περιορισμούς στην κατασκευή.

Παρόμοιες λύσεις έχουν προτείνει και άλλοι.Όπως η λύση του ''Εκκρεμούς'' στη θεμελίωση.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.