Μετάβαση στο περιεχόμενο

persepolis88

Core Members
  • Περιεχόμενα

    394
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.883 profile views

persepolis88's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

66

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι ένα από τα (ανεξάρτητα) κτίρια ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Ένα κτίριο μόνο κουζίνα. Διαβάζοντας τις εγκυκλίους αναφέρεται πως τα παρασκευαστήρια τροφίμων εξαιρούνται, αφορά όμως ρητά τα βιομηχανικά κτίρια ενώ εγώ έχω μαζική εστίαση. Σε αυτό έχω καταλήξει συνάδελφε, σε ευχαριστώ πολύ!
  2. Καλησπέρα, μια ερώτηση καθώς δεν μου έχει ξανατύχει: Υπό μελέτη νέο κτίριο πρόκειται να λειτουργήσει σαν κουζίνα εστιατορίου χωρίς τραπεζοκαθίσματα τα οποία θα είναι στον εξωτερικό χώρο. Καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του τα κουφώματά του (τύπου φυσαρμόνικας) θα είναι ανοικτά προκειμένου να μεταφέρονται τα φαγητά. Νοείται μελέτη ΚΕΝΑΚ?
  3. Καλησπέρα, Κάνω ΠΕΑ σε κτίριο που είχε μελετηθεί με τον ΚΕΝΑΚ 2010-17 και που χρησιμοποιείται σαν ξενοδοχείο-ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι στη μελέτη κενακ το κτίριο είχε θεωρηθεί με χρήση πολυκατοικία. Μπορώ κατά τη γνώμη σας να θεωρήσω κι εγώ χρήση πολυκατοικία? Το εξεταζόμενο κτίριο αποτελείται μόνο από διαμερίσματα κι όχι χώρους όπως αίθουσες πρωινού, ρεσεψιόν κλπ (είναι σε άλλο κτίριο).
  4. Καλημέρα, Εξετάζω σχολή χορού χαμηλού κινδύνου (ΘΠ<50) με την πυροσβεστική διάταξη 3/2015. Η αδειοδοτούσα αρχή (διεύθυνση ανάπτυξης περιφέρειας) αναφέρει σαν απαραίτητο δικαιολογητικό «βεβαίωση πυρασφάλειας από την ΠΥ» το δε ΠΔ 457/1983 αναφέρει «τοποθέτηση πυροσβεστήρων καθ’ υπόδειξη της ΠΥ» Το πιο λογικό σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Αρ. 16 παρ. γι όπως τροποποιήθηκε είναι να κάνω απλά μια κάτοψη του χώρου με μια υ/δ πως τηρούνται ορθά τα μέτρα πυροπροστασίας και πως δεν απαιτείται κάποια άλλη Πράξη. Ποια είναι η γνώμη σας? ευχαριστώ
  5. @Konstantinos IB σε ευχαριστώ! Ναι Ζ2 απλά δεν βλέπω να το λέει κάπου για τεθλασμένες ή μη. Γνωρίζεις κάτι παραπάνω? Έχει, αναδιπλούμενο ρολό ικανού πλάτους και ύψους. Μπορεί όμως το ρολό να θεωρηθεί έξοδος κινδύνου μιας και δεν ανοίγει προς την κατεύθυνση της διαφυγής? Από ότι έχω καταλάβει δεν πολυχρησιμοποιούνται οι βοηθητικοί χώροι με τον 41/18. Οκ Οπότε 1 πυροδιαμέρισμα ενιαίο για κύρια και συμπληρωματική χρήση? Στην περίπτωσή μου τηρούνται τα της παραγράφου 7.1 και η αποθήκη είναι συμπληρωματική χρήση και λέει πως πρέπει να εξεταστεί με το άρθρο 7. Άρα δεν είναι γενική αποθήκη ήτοι επικίνδυνος χώρος σωστά? ευχαριστώ πολύ και πάλι!
  6. Καλημέρα, Πρώτη φορά ασχολούμαι επι της ουσίας με την παθητική και τα ‘χω βρει μπαστούνια, θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας. Έχω ισόγειο χώρο 1300 τμ ο οποίος θα χωριστεί με τοίχο και πόρτα σε 2 τμήματα 1070 (χρήση εμπόριο) και 230 (συμπληρωματική χρήση αποθήκη σύμφωνα με παρ. 7.1). Οι απορίες μου έχουν να κάνουν με τις οδεύσεις. 1. Η γραμμή της όδευσης θα πρέπει να είναι τεθλασμένη και να μην ‘καβαλάει’ τα έπιπλα που φαίνονται στο αρχιτεκτονικό? Λέγοντας έπιπλα εννοώ αυτά τα μεγάλα σταντ με προϊόντα που σχηματίζουν τους διαδρόμους στα σούπερ μάρκετ. 2. Για την αποθήκη πρέπει να σχεδιάσω όδευση? Αν ναι, επιτρέπεται αυτή να καταλήγει σε έξοδο του καταστήματος ή πρέπει η έξοδος να βρίσκεται στην αποθήκη (από ότι έχω καταλάβει το αντίθετο απαγορεύεται σίγουρα δηλαδή όδευση που ξεκινάει από το κατάστημα να μην καταλήγει σε έξοδο της αποθήκης). 3. Άλλο πράγμα είναι η συμπληρωματική χρήση κι άλλο οι βοηθητικοί χώροι? Επειδή στους βοηθητικούς χώρους δεν σχεδιάζουμε όδευση. 4. Η όδευση ΑΕ αν και <45μ είναι λάθος με βάση το σχημα 6 σωστά? 5. Ο διαχωριστικές τοίχος και πόρτα μεταξύ καταστήματος-αποθήκης πρέπει να είναι πυράντοχα? 6. Ποιες είναι οι γενικές αποθήκες που αναφέρονται στην παρ. 6.7? Ανεβάζω πρόχειρο σκαρίφημα ευχαριστώ
  7. Αυτό που κάνω εγώ είναι να επιλέγω στη θέση των στοιχείων που θέλω να "σβήσω" κενές γραμμές από τη βιβλιοθήκη.
  8. Καλησπέρα, δεν έχω δει πουθενά στις τοτεε διάκριση για μη ηλεκτροδοτούμενες περιοχές. Θα έβαζα τα θεωρητικά για Θ-Ψ-ΖΝΧ.
  9. καλησπέρα, Έχω παρόμοια περίπτωση χώρου για παιδιά όπου θα γίνονται θεατρικά παιχνίδια και εργαστήρια, μουσικοκινητική κλπ. Από το πρωί προσπαθώ να βρω ποια είναι η αδειοδοτούσα αρχή στα τηλέφωνα και δεν μπορώ. Υγειονομικό, Πρωτοβάθμια, Δήμος, Διεύθυνση ανάπτυξης έχω προσπαθήσει και δεν είναι. Μήπως γνωρίζει κάποιος; Συνάδελφε @ΗΛΙΑΣ Ζ. εσύ τι έκανες; Δεν πρόκειται για ΚΔΑΠ το οποίο από ότι κατάλαβα υποχρεούται να απασχολεί παιδαγωγό.
  10. Καλησπέρα, Φαντάζομαι σε πολλούς θα έχει τύχει παρόμοια περίπτωση: Θέλω να ανανεώσω πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε έναν φίλο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου χωρίς αμοιβή. Επειδή όπως γνωρίζετε η διαδικασία είναι πλέον ηλεκτρονική μέσω ΤΕΕ, δεν θα ένιωθα άνετα να μην κόψω παραστατικό. Νοείται ΑΠΥ με μηδενικό ποσό ή κόβουμε κάτι μικρό ώστε να επιβαρυνθούμε ελάχιστα (π.χ. 30 ευρώ)? ευχαριστώ
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Σωστά, τόσο μικρές προσθήκες δύσκολο να σε "τραβήξουν" σε ριζική ανακαίνιση. Έστω πως δεν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση: Μελέτη ΚΕΝΑΚ μόνο για την προσθήκη? Κατασκευή της προσθήκης με τις προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ (κέλυφος και ΗΜ) χωρίς σύνταξη ΜΕΑ και χωρίς υποχρέωση επίτευξης συγκεκριμένης κατηγορίας? Έχω καταλάβει πως ισχύει το 2. Εσείς τι πιστεύετε?
  12. Καλησπέρα, Το όριο των 50 τ.μ. για τις λειτουργικά εξαρτώμενες προσθήκες έχει καταργηθεί? Δηλαδή σε προσθήκη π.χ. 10 τ.μ. κατ' επέκταση λειτουργικά εξαρτώμενη κάνουμε έλεγχο ριζικής ανακαίνισης κι αν προκύψει πως είναι ριζική εφαρμόζουμε ΚΕΝΑΚ σε όλο το κτίριο (υφιστάμενο και προσθήκη)?
  13. Καλημέρα @akis73 Ανεβάζω απάντηση σε σχετική ερώτηση προς τον σύλλογο ΗΜ μηχ. Δυτικής Μακεδονίας που ταυτίζεται με τα λεγόμενα των @dib και @hkamp
  14. καλησπέρα, Οι παράμετροι που επηρεάζουν τους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης είναι οι βαθμοί απόδοσης της μονάδας παραγωγής, του δικτύου διανομής, των τερματικών μονάδων και η ισχύς των βοηθ. μονάδων. Το πεδίο της ισχύος δεν επηρεάζει άμεσα τους υπολογισμούς, αλλά η πραγματική ισχύς της μονάδας παραγωγής θερμότητας (αυτή που γράφει το ταμπελάκι ή αυτή που λέει η μελέτη θέρμανσης) μπορεί να μεταβάλλει τους προαναφερόμενους β.α. Αν κάνεις επιθεώρηση βάζεις την ισχύ από το ταμπελάκι, αν κάνεις ΜΕΑ βάζεις την ισχύ που λέει η μελέτη θέρμανσης. Αν κάνεις επιθεώρηση και το κτίριο σου δεν έχει κανένα σύστημα βάζεις 0 kW. Το κατά πόσο το εκάστοτε σύστημα συνεισφέρει στη θέρμανση του κτιρίου του δηλώνεις στα μηνιαία % κάλυψης όχι με την ισχύ του. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, ας πουν κι άλλοι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.