Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δωροθέα Βουρμά

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Ελλάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.097 profile views

Δωροθέα Βουρμά's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

-4

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Harvester Το πρόστιμο είναι ίδιο, συμφωνώ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι διαφορετικά και πιέζομαι τρομερά με το χρόνο... Είναι μεγαλύτερη από 20% η αύξηση στο συνολικό εμβαδόν των εξωστών του διαμερίσματος. Γι'αυτό ψάχνω άλλο τρόπο να το αιτιολόγησω για κάτ. 3. @Pavlos33 ευχαριστώ! Έχεις δίκιο. Είχα ξεχάσει το εκ κατασκευής (όντως είναι εντωμεταξύ). Δεν είναι και οι πιο αγαπημένοι γείτονες-συνιδιοκτήτες του κόσμου στην πολυκατοικία, οπότε προσπαθώ να είναι η πελάτισσα μου καλυμμένη σε κάθε περίπτωση.
  2. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση (τέτοια μέρα, τέτοια ώρα!!!) Έχει κατασκευαστεί και στον υποκείμενο όροφο εξώστης στην ίδια όψη, όμως εκεί έχει μεγαλύτερο πλάτος και άλλη χρήση πλέον 😉. Ψάχνω και τα σχέδια της σύστασης να δω μήπως εκεί φαίνεται κάτι διαφορετικό απ ότι στην ΟΑ για να μη μπλέψω με συναινέσεις. Αν και διαβάζοντας σχεδόν όλο το νήμα κατέληξα ότι δε χρειάζεται συναίνεση για τέτοιου είδους παραβάσεις, θέλω να είμαι σίγουρη ότι δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο μέλλον. Δεν υπάρχει καταστατικό και δε θυμάμαι ποιο είναι το ποσοστό που μπορεί να απαιτηθει για συναίνεση αλλά το max που μπορώ να έχω είναι το 66,6%.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι Έχω Ο.Ι. διαμέρισμα Β' ορόφου εντός σχεδίου πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε με ΟΑ του 1977. Καλούμε να δώσω βεβαίωση για μεταβίβαση ποσοστού του διαμερίσματος από τον ένα συνιδιοκτήτη στον άλλο. Κατά την αυτοψία οι αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν είναι η κατασκευή αυθαίρετου ανοιχτού εξώστη άνωθεν του ακάλυπτου της οικοδομής (αυλή αναφέρεται στην ΟΑ), ο οποίος δεν εμφανίζεται καθόλου στην άδεια και μετατροπή του παραθύρου σε μπαλκονόπορτα για την πρόσβαση σε αυτόν. Το πρόστιμο του εξώστη υπολογίζεται με αναλυτικό υποχρεωτικά ή μπορώ να το εντάξω στην κατηγορία 3 (σύμφωνα και με την εγκύκλιο 3 για τον Ν.4178 ως προ ΓΟΚ85) ώστε να συμψηφιστεί με την παράβαση κατ. 3 για την αλλαγή του ανοίγματος? Ή (για να το θέσω "ανάποδα") να συμπεριλάβω στον αναλυτικό για τον εξώστη και την αλλαγή του ανοίγματος και να υπολογίσω μια λοιπή παράβαση κατ. 2, σύμφωνα με την εγκ. 2 του Ν.4495?
  4. Για το 1ο ερώτημα : Ναι. Δεν παίζει ρόλο το εισόδημα, ούτε αν εχει άλλες κατοικίες στην κατοχή του. Αρκεί να δηλώνεται στο Ε1 σαν ΚΥΡΙΑ κατοικία. ΑΛΛΑ αν λάβετε υπόψην την εγκ. 2 θα πρέπει να ελέγξετε σύμφωνα με το πλαφόν των τ.μ. και επομένως χρειάζεται να ελέγξετε αν έχει παιδιά και πόσα είναι αυτά? Τα 28 τ.μ. που αναφέρετε συμπεριλαμβάνονται στα 80 τ.μ. ή είναι επιπλέον? Υπάρχει ΟΑ? Για ποιο εμβαδόν? Ειδάλλως, ακολουθείτε το Νόμο όπως έχει επανειλλημένα εξηγήσει ο dimitris GM στις προηγούμενες σελίδες του νήματος χωρίς πλαφόν στα τ.μ.. Για το ερώτημα στο edit, δείτε λίγο την ερωταπάντηση του ΤΕΕ Πελοπ. #1810, η οποία όμως δεν παύει να είναι απλά η γνώμη και ερμηνεία ενος τμήματος του ΤΕΕ και ίσως σε περίπτωση ελέγχου να αμφισβητηθεί. Έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση και δεν έχω καταλήξει ακόμη πώς θα υπολογίσω το πρόστιμο. Κάποιος άλλος συνάδελφος ίσως να μας πει τη γνώμη του?
  5. Ένα "ευχαριστώ" δε φτάνει! Μας σώζεις συνάδελφε!
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα... Ακολουθεί μια μάλλον "χαζή" ερώτηση, στα πλαίσια της διάθεσης εισπραξιμότητας του καινούριου νόμου - προσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί : Μ.Σ.Ε. θα συντάσσεται μόνο για τα κτίρια που θα δηλωθούν με τον καινούριο νόμο στις κατ. 4 & 5 (οπου απαιτείται σαν απαραίτητο δικαιολογητικό) ή και για τα υπόλοιπα κτίρια που θα δηλωθούν στις κατ. 1 & 2, αλλά εμπίπτουν στις διατάξεις της υποπαραγράφου (αα), της παρ (η) του άρθρου 99? Άρθρο 99 η) ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ: αα) Μελέτη στατικής επάρκειας, πραγματοποιείται για κάθε κατασκευή που ανήκει σε μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις, εκτός των περιπτώσεων αυθαίρετων μικρών παραβάσεων της κατηγορίας 3 του άρθρου 96 του παρόντος και κτιρίων σπουδαιότητας Σ1 κατά τον ΕΑΚ όπως ισχύει: αα1) Κάθε ανεξάρτητη κατασκευή που είναι εξ’ ολοκλήρου αυθαίρετη αα2) Όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στο Ν 4178/13 και με βάση ένα τουλάχιστον από τα υποβληθέντα ΔΕΔΟΤΑ που την αφορούν, κατατάσσεται σε μέσης (Μ) ή υψηλής (Υ) προτεραιότητας περαιτέρω ελέγχου. αα3) Για κάθε αυθαίρετη προσθήκη ή τροποποίηση ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια κατηγορίας σπουδαιότητας Σ2, Σ3 και Σ4 σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό όπως ισχύει (ΕΑΚ) με την επιφύλαξη του εδαφίου β της παρούσας παραγράφου.
  7. Μάλλον δεν εξήγησα την κατάσταση σωστά : Δεν θέλω να περάσω σαν κατοικία το χώρο στο ημιυπόγειο. Σαν κατάστημα θέλω να τον δείξω, όπως διαμορφώθηκε από κατασκευής κ λειτουργεί έκτοτε. Ο πελάτης μου έκανε προσύμφωνο με τον εργολάβο κ συμφώνησε να αγοράσει ένα διαμέρισμα κ ένα κατάστημα. Ο εργολάβος έκανε ότι του κατέβηκε στο κεφάλι. Πήγε κ έδειξε στην πολεοδομία ένα ημιυπόγειο ενιαίο, που μετράει στη δόμηση κ στην πραγματικότητα κατασκεύασε τα 1 κατάστημα, 1 γραφείο (τα οποία είχε προσυμφωνήσει να δώσει) κ έβαλε κ μια γκαρσονιερούλα γιατί πίστευε ότι του περίσσευαν κάποια μέτρα. Έκλεισε κ όλο τον ακάλυπτο (ε κριμα δεν ήταν να τον αφήσει αναξιοποίητο τόσο χώρο???) και τον πούλησε εκ νέου όταν τελείωσε η κατασκευή στους υπάρχοντες ιδιοκτήτες καταστήματος - γραφείου. Τώρα που ο πελάτης μου θέλει να συνταξιοδοτηθει κ να περάσει την επιχείρηση στην εγγονή του προέκυψαν όλα τα θέματα που χρήζουν τακτοποίησης. Δε γνώριζε τα σχέδια της ΟΑ και τις διαφορές με την πραγματική κατάσταση. Ήξερε για την αλλαγή χρήσης και ότι αυθαιρετα έχουν γίνει κατασκευές στον ακάλυπτο. Όπως κ να 'χει, ευχαριστώ για τον κόπο σου dimitris GM.
  8. Έχω δλδ 2 ΟΙ? Μόνο και μόνο επειδή "εκτείνεται" η ιδιοκτησία σε 2 ορόφους? Αφού στο συμβόλαιο τα χιλιοστά δίνονται συνολικά στον ιδιοκτήτη και η αποθήκη που άλλαξε σε κατάστημα φαίνεται ως παρακολούθημα. Να σημειώσω εδώ ότι γενικότερα υπάρχουν ελλείψεις τόσο στα συμβόλαια, όπως επίσης και λάθη στα σχέδια της ΟΑ (πχ δε συμπίπτουν αθροιστικά οι εξωτερικές με τις εσωτερικές διαστάσεις). Το μόνο σχέδιο που υπάρχει στην ΟΑ είναι ένα και αποτυπώνει κάλυψη, τις κατοψεις των ορόφων και μία όψη. Κανένα άλλο σχέδιο, καμία αναφορά σε Επιτρεπόμενα μεγέθη δόμησης στο οικόπεδο και φυσικά δεν υπάρχει πίνακας χιλιοστών. Γι αυτό δυσκολεύομαι τόσο να βγάλω άκρη...
  9. Έχω τη συναίνεση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών γιατί πριν 2-3 χρόνια τακτοποιήθηκαν αυθαιρεσίες στον ακάλυπτο που είχαν συντελεστεί στο επίπεδο του ισογείου (κλείσιμο όλου του ακάλυπτου χώρου της οικοδομής και μετατροπή σε χώρους ΚΧ των διαμερισμάτων αυτού του ορόφου, οπότε αναλόγως τότε δόθηκε συναίνεση). Κατά την κατασκευή επεκτάθηκαν οι πλάκες δαπέδου του υπογείου & του ισογείου σε όλο τον ακάλυπτο (3.20 x 11.00 μ.). Τμήμα αυτής της «επέκτασης» είναι κομμάτι του λεβητοστασίου και το υπόλοιπο χρησιμοποιείται ως αποθήκες του καταστήματος και του γραφείου αντίστοιχα. Μεταξύ Ο.Γ. και Ρ.Γ. στην πρόσοψη διαμορφώθηκαν 2 κλίμακες που οδηγούν στο χαμηλό επίπεδο του καταστήματος & του γραφείου. Τακτοποιώντας με μια δήλωση και 2 διαμερισματώσεις, αν μελλοντικά προκύψει αγοραπωλησία, θα πρέπει να πουληθεί το διαμέρισμα μαζί με το κατάστημα ή θα μπορέσουν να μεταβιβαστούν και χωριστά?
  10. @dimitris GM - Η Ο.Α. στον τελευταίο όροφο δείχνει 2 διαμερίσματα. - Το συμβόλαιο αναφέρει 1 διαμέρισμα που καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο, μετά μιας αποθήκης στο υπόγειο περίπου 30τ.μ. Από αυτό καταλαβαίνω ότι η αποθήκη που άλλαξε τελικά χρήση και επεκτάθηκε αποτελεί παρακολούθημα της κατοικίας. Εξού και σκέφτηκα να τακτοποιηθούν όλες οι αυθαιρεσίες με μία δήλωση. - Δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται κάτοψη στο συμβόλαιο αγοράς. Λέτε "... και, επειδη διαμερισματωση δεν υπαρχει μεταξυ οροφων, αλλα μονον μεταξυ ΟΙ του ιδίου οροφου..." εννοείτε πως δεν μπορώ να τσεκάρω διαμερισμάτωση μόνο μια φορά και να θεωρήσω πως καλύπτομαι για το ημιυπόγειο και τον όροφο ταυτόχρονα? Σκεφτόμουν να κάνω 3 Φ.Κ.. - Στο 1ο θα υπολόγιζα διαμερισμάτωση του τελευταίου ορόφου, το κλείσιμο του εξώστη με ΥΔΒΧ και ΥΚ και την αλλαγή της μπαλκονόπορτας σε παράθυρο με αναλυτικό σε 1 λοιπή παράβαση. - στο 2ο διαμερισμάτωση του υπογείου και - στο 3ο τις επεκτάσεις στον ακάλυπτο με ΥΔΒΧ, ΥΚ. Είναι σωστός ο υπολογισμός με τον τρόπο αυτό? Θα μπορούσα να βάλω σε έναν αναλυτικό όλες τις παραβάσεις που υπολογίζονται με αυτό τον τρόπο, είτε βρίσκονται στο ημιυπόγειο, ειτε στον τελευταίο όροφο?
  11. Συνάδελφοι καλημέρα… Πρώτη συγνώμη από τη διαχείριση αν δεν έχω εντάξει το ερώτημα στο σωστό νήμα (παρακαλώ να μεταφερθεί όπου κρίνετε απαραίτητο) και δεύτερη συγνώμη από όλους για το μακροσκελές κείμενο, αλλά έχω πελαγώσει. Εξηγώ : Οικοδομή εντός πόλης κατασκευάστηκε με αντιπαροχή και Ο.Α. του 1975 και ολοκληρώθηκε το 1976. Κάθε όροφος είναι 110.55 τ.μ. (10.05 x 11.00). Στα εγκεκριμένα σχέδια της Πολεοδομίας φαίνεται ημιυπόγειο με τις καταλήξεις του κλιμακοστασίου-ανελκυστήρα και ενιαίο στο υπόλοιπο εμβαδόν του με χρήση αποθήκη, ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει την είσοδο της πολυκατοικίας, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα και 2 διαμερίσματα και 3 τυπικοί όροφοι άνω του ισογείου με κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα και 2 διαμερίσματα ανά όροφο. Στα συμβόλαια ιδιοκτησίας αναφέρεται επίσης ότι «50 χιλιοστά εξ αδιαιρέτου δίδονται στους οικοπεδούχους και αντιστοιχούν σε δικαίωμα της περαιτέρω καθ’ ύψος επέκταση της οικοδομής, πέραν των σήμερα επιτρεπομένων». Στην πραγματικότητα στον τελευταίο όροφο τα 2 διαμερίσματα συνενώθηκαν σε 1 «κλέβοντας» παράλληλα κ ένα κομμάτι απ τους κοινόχρηστους χώρους, ένας εξώστης έκλεισε χρησιμοποιώντας κουφώματα αλουμινίου και χρησιμοποιείται σαν αποθηκευτικός χώρος και μια μπαλκονόπορτα έγινε παράθυρο. Επίσης, το ενιαίο ημιυπόγειο διαμορφώθηκε σε λεβητοστάσιο, 1 κατάστημα 30 τ.μ., 1 γκαρσονιέρα 21 τ.μ. και 1 γραφείο 30 τ.μ.. Το 1993 η γκαρσονιέρα συνενώθηκε με το κατάστημα και συνεργείο της ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότησή της αλλά παρέμεινε το οικιακό τιμολόγιο να ηλεκτροδοτεί το κατάστημα. Επίσης κατά την κατασκευή επεκτάθηκαν οι πλάκες του υπογείου & του ισογείου σε όλο τον ακάλυπτο (3.20 x 11.00 μ.). Τμήμα αυτής της «επέκτασης» είναι κομμάτι του λεβητοστασίου και το υπόλοιπο χρησιμοποιείται ως αποθήκες του καταστήματος και του γραφείου αντίστοιχα. Μεταξύ Ο.Γ. και Ρ.Γ. στην πρόσοψη διαμορφώθηκαν 2 κλίμακες που οδηγούν στο χαμηλό επίπεδο του καταστήματος & του γραφείου. Ο πελάτης μου είναι ιδιοκτήτης 265 χιλιοστών συνολικά (με συμβόλαιο του 1975) όλου του τελευταίου ορόφου (που το αναφέρει ως 1 διαμέρισμα) και του ενοποιημένου καταστήματος στο ημιυπόγειο που αναφέρεται ως «μετά 1 αποθήκης ΠΕΡΙΠΟΥ 30 τ.μ.» Στο Ε9 του φαίνονται 1 διαμέρισμα και Β.Χ. 30τ.μ.. Το γραφείο του ημιυπογείου ανήκει σε άλλο ιδιοκτήτη με ξεχωριστό συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ως 38τ.μ. (μικτά εννοεί προφανώς) που αντιστοιχούν σε 55 χιλιοστά. Πως τακτοποιώ? 1. Θα δηλώσω διαμερισμάτωση χωριστά για το υπόγειο και τον όροφο. 2. Εφόσον όλες οι αυθαιρεσίες είναι από κατασκευής, εντάσσονται στην κατηγορία 2. Εκτός από το τμήμα που αρχικά μετατράπηκε σε κατοικία κ έπειτα συνενώθηκε με το κατάστημα το 1993. Αυτό πως αντιμετωπίζεται? 3. Κατά το συμβόλαιο, συμπεραίνω ότι η αποθήκη στο ημιυπόγειο αποτελεί παρακολούθημα της κατοικίας. Μπορώ να κάνω μια δήλωση για όλες τις αυθαιρεσίες που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη? Η΄ πρέπει να γίνει 1 δήλωση για τις αυθαιρεσίες του ορόφου και άλλη για τις αυθαιρεσίες του ημιυπογείου? 4. Η διαμερισμάτωση του ορόφου καλύπτει κ την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων? Γνωρίζω πως απαιτείται η συναίνεση των συνιδιοκτητών. 5. Η μετατροπή του εξώστη σε Β.Χ. υπολογίζεται ως ΥΔ, ΥΚ και η αλλαγή του κουφώματος ως 1 λοιπή παράβαση=500€? 6. Από τη στιγμή που στο ημιυπόγειο έχω αλλαγή χρήσης από ΒΧ σε ΚΧ χωρίς υπέρβαση δόμησης, θα πάω με αναλυτικό για το τμήμα του που μετράει στο ΣΔ? Μπορώ σε αυτό τον αναλυτικό να συμπεριλάβω και τη διαμόρφωση της κλίμακας που οδηγεί στο κατάστημα? 7. Το τμήμα του ημιυπογείου που έχει καταλάβει τον ακάλυπτο θεωρείται ΥΔ, ΥΚ, παραβίαση Δ. Πως θα υπολογίσω τα ποσοστά των υπερβάσεων? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας.
  12. Συνάδελφοι καλημέρα… Πρώτη συγνώμη από τη διαχείριση που ξεκινώ καινούριο νήμα αλλά δεν ήξερα που να εντάξω το ερώτημα μιας και αφορά αρκετές παραβάσεις και δεύτερη συγνώμη από όλους για το μακροσκελές κείμενο, αλλά έχω πελαγώσει. Εξηγώ : Οικοδομή εντός πόλης κατασκευάστηκε με αντιπαροχή και Ο.Α. του 1975 και ολοκληρώθηκε το 1976. Κάθε όροφος είναι 110.55 τ.μ. (10.05 x 11.00). Στα εγκεκριμένα σχέδια της Πολεοδομίας φαίνεται ημιυπόγειο με τις καταλήξεις του κλιμακοστασίου-ανελκυστήρα και ενιαίο στο υπόλοιπο εμβαδόν του με χρήση αποθήκη, ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει την είσοδο της πολυκατοικίας, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα και 2 διαμερίσματα και 3 τυπικοί όροφοι άνω του ισογείου με κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα και 2 διαμερίσματα ανά όροφο. Στα συμβόλαια ιδιοκτησίας αναφέρεται επίσης ότι «50 χιλιοστά εξ αδιαιρέτου δίδονται στους οικοπεδούχους και αντιστοιχούν σε δικαίωμα της περαιτέρω καθ’ ύψος επέκταση της οικοδομής, πέραν των σήμερα επιτρεπομένων». Στην πραγματικότητα στον τελευταίο όροφο τα 2 διαμερίσματα συνενώθηκαν σε 1 «κλέβοντας» παράλληλα κ ένα κομμάτι απ τους κοινόχρηστους χώρους, ένας εξώστης έκλεισε χρησιμοποιώντας κουφώματα αλουμινίου και χρησιμοποιείται σαν αποθηκευτικός χώρος και μια μπαλκονόπορτα έγινε παράθυρο. Επίσης, το ενιαίο ημιυπόγειο διαμορφώθηκε σε λεβητοστάσιο, 1 κατάστημα 30 τ.μ., 1 γκαρσονιέρα 21 τ.μ. και 1 γραφείο 30 τ.μ.. Το 1993 η γκαρσονιέρα συνενώθηκε με το κατάστημα και συνεργείο της ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότησή της αλλά παρέμεινε το οικιακό τιμολόγιο να ηλεκτροδοτεί το κατάστημα. Επίσης κατά την κατασκευή επεκτάθηκαν οι πλάκες του υπογείου & του ισογείου σε όλο τον ακάλυπτο (3.20 x 11.00 μ.). Τμήμα αυτής της «επέκτασης» είναι κομμάτι του λεβητοστασίου και το υπόλοιπο χρησιμοποιείται ως αποθήκες του καταστήματος και του γραφείου αντίστοιχα. Μεταξύ Ο.Γ. και Ρ.Γ. στην πρόσοψη διαμορφώθηκαν 2 κλίμακες που οδηγούν στο χαμηλό επίπεδο του καταστήματος & του γραφείου. Ο πελάτης μου είναι ιδιοκτήτης 265 χιλιοστών συνολικά (με συμβόλαιο του 1975) όλου του τελευταίου ορόφου (που το αναφέρει ως 1 διαμέρισμα) και του ενοποιημένου καταστήματος στο ημιυπόγειο που αναφέρεται ως «μετά 1 αποθήκης ΠΕΡΙΠΟΥ 30 τ.μ.» Στο Ε9 του φαίνονται 1 διαμέρισμα και Β.Χ. 30τ.μ.. Το γραφείο του ημιυπογείου ανήκει σε άλλο ιδιοκτήτη με ξεχωριστό συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ως 38τ.μ. (μικτά εννοεί προφανώς) που αντιστοιχούν σε 55 χιλιοστά. Πως τακτοποιώ? 1. Θα δηλώσω διαμερισμάτωση χωριστά για το υπόγειο και τον όροφο. 2. Εφόσον όλες οι αυθαιρεσίες είναι από κατασκευής, εντάσσονται στην κατηγορία 2. Εκτός από το τμήμα που αρχικά μετατράπηκε σε κατοικία κ έπειτα συνενώθηκε με το κατάστημα το 1993. Αυτό πως αντιμετωπίζεται? 3. Κατά το συμβόλαιο, συμπεραίνω ότι η αποθήκη στο ημιυπόγειο αποτελεί παρακολούθημα της κατοικίας. Μπορώ να κάνω μια δήλωση για όλες τις αυθαιρεσίες που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη? Η΄ πρέπει να γίνει 1 δήλωση για τις αυθαιρεσίες του ορόφου και άλλη για τις αυθαιρεσίες του ημιυπογείου? 4. Η διαμερισμάτωση του ορόφου καλύπτει κ την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων? Γνωρίζω πως απαιτείται η συναίνεση των συνιδιοκτητών. 5. Η μετατροπή του εξώστη σε Β.Χ. υπολογίζεται ως ΥΔ, ΥΚ και η αλλαγή του κουφώματος ως 1 λοιπή παράβαση=500€? 6. Από τη στιγμή που στο ημιυπόγειο έχω αλλαγή χρήσης από ΒΧ σε ΚΧ χωρίς υπέρβαση δόμησης, θα πάω με αναλυτικό για το τμήμα του που μετράει στο ΣΔ? Μπορώ σε αυτό τον αναλυτικό να συμπεριλάβω και τη διαμόρφωση της κλίμακας που οδηγεί στο κατάστημα? 7. Το τμήμα του ημιυπογείου που έχει καταλάβει τον ακάλυπτο θεωρείται ΥΔ, ΥΚ, παραβίαση Δ. Πως θα υπολογίσω τα ποσοστά των υπερβάσεων? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.