Μετάβαση στο περιεχόμενο

nbr

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.710
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

10 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

7.220 profile views

nbr's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Reacting Well Rare
  • Well Followed Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

891

Φήμη στην κοινότητα

  1. Noμίζω πως αυτά που παραθέτεις παραπάνω δεν αφορούν και δεν σχετίζονται με το ερώτημα που μπαίνει με το αρχικό ερώτημα του φίλου μας, έτσι όπως εγώ το κατάλαβα. εκτός αν κάνω λάθος. Η αρχική ερώτηση είναι: Αγοράστηκε ένα "κομμάτι γης" και χρησιμοποιήθηκε τότε ένα τοπογραφικό, που ήταν στο "Χ" σύστημα αναφοράς και απεικόνιζε στο σχέδιο την υφιστάμενη κατάσταση. Όταν ξαναμετρήθηκε το ίδιο "κομμάτι γης" στο σύστημα ΕΓΣΑ87 έδωσε μία διαφορά στο εμβαδόν κατά 40 τ.μ. Η ερώτηση, που κατάλαβα εγώ, είναι αν αποδεχόμαστε αυτή την διαφορά που προκύπτει λόγω των μετρήσεων στο σύστημα του ΕΓΣΑ87 (αν φταίει δηλαδή το σύστημα ΕΓΣΑ 87) ??? Το ερώτημα - θέμα που τίθεται παραπάνω, "σχετικά με τις αποκλίσεις", είναι ένα εντελώς άλλο θέμα που μπαίνει συχνά-πυκνά από πολλούς συναδέλφους και ίσως με την ευκαιρία αυτή καλό θα ήταν να συζητηθεί.
  2. ..... Κτίστηκε όοοοολο το γήπεδο με αυθαίρετα και κανείς δεν πήρε χαμπάρι, θα κωλύσετε λοιπόν τώρα σε έναν τοίχο (των 25000 Ευρώ?? )?? Τον κάνεις τσάκα- τσάκα και κάποια στιγμή θα έρθει ένας νόμος και ...... γίνεται η τακτοποίηση!! Η Ελλάδα, απ' άκρη σ' άκρη είναι γεμάτη αυθαίρετα και θα συζητάμε τώρα για έναν τοίχο? Υ.γρ. Αν, λέω αν, στους νόμους για τις τακτοποιήσεις, υπήρχε και ένα άρθρο που θα έλεγε: και τόσο πρόστιμο στον "επιβλέποντα μηχανικό" που άφησε να "φουσκώνει" η οικοδομή (γιατί δηλαδή δεν έκανε καλά την δουλειά του), τότε ίσως τα πράγματα να έτρεχαν διαφορετικά! Το πρόστιμο αυτό να πήγαινε και στους κληρονόμους αν δεν........ (να περιμένω κράξιμο?!)
  3. Εγώ, δυστυχώς, τώρα είδα το θέμα. Η Τορώνη δεν κατάφερε να αποκτήσει τουλάχιστον κυρωμένο Ρ. Σχ.. Αν και έγιναν εκεί όλες οι επίγειες αποτυπώσεις (πάνω από 15 χρόνια), οι οριοθετήσεις ρεμάτων και αφού σχεδιάστηκαν και τα Ρυμοτομικά, αυτά δεν εγκρίθηκαν ποτέ (τουλάχιστον μέχρι & πριν 5-6 χρόνια που ασχολήθηκα για τελευταία φορά). ΓΠΣ τορώνης συκιας κουφο.pdf
  4. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα τοποθετεί ο sdtopo. (H διαφορά που μπορεί να προκύψει λόγω "κλιμακας" είναι 5-6cm/100μ.). Η διαφορά στην επιφάνεια που αναφέρεις είναι μεγάλη. Και εντελώς ανεξάρτητες, από Dadum, να γινόταν οι αποτυπώσεις, θα έπρεπε να δώσουν τουλάχιστον την ίδια γεωμετρία. Κάποια αποτύπωση είναι σίγουρα λάθος.
  5. Θα συνεχίσω κάπου εκεί που σταματάει ο "τετρις". * Μας λες : Η Ο.Α. βγήκε σύμφωνα με τα σχέδια κάποιας "διανομής". Άρα διανομή Τ.Υ. ?(μικρό φύλλο χάρτου). * Το τοπογραφικό για το συμβόλαιο με κάποιο περίγραμμα από το κτηματολόγιο! (??) * Δεν μας λες αν υπάρχει κάποια Α Π Ο Τ Υ Π Ω Σ Η ? Υπάρχει?? Βγήκε κάποιος να μετρήσει την υπάρχουσα κατάσταση?? * Υπάρχει Ρ.Σχ. στην περιοχή? * Σε τι σύστημα είναι αυτό το Ρ.Σχ. της περιοχής? (ΗΑΤΤ από Τ.Υ.? ΗΑΤΤ από ΓΥΣ? ΤΜ3?, ΕΓΣΑ87 ?). Το είπαμε πολλές φορές: Τα σχέδια και τα στοιχεία (με τον κέρσορα) που δίνει το "κτηματολόγιο", με τα σχέδια της Θέασης, ΔΕΝ είναι στοιχεία οριοθέτησης!!! Απλά αυτό, με τα σχέδια θέασης, έγινε και ένας "ωραίος" τρόπος να δημιουργούμε σχέδια από το γραφείο- σπίτι (μία νέα μόδα η εργασία από το σπίτι). Υ.γρ. Κάτι μου λέει πως αυτό το "σύμπλεγμα" μάλλον το ξανα-είδαμε πριν από κάμποσο καιρό.
  6. Από τα όσα γράφεις προκύπτουν μόνο ερωτηματικά. (δίκαια απορεί ο tetris). Δηλαδή η ΔΕΗ, στο κτηματολόγιο, "δήλωσε", λανθασμένα, μία άλλη λωρίδα διέλευσης της Υ.Τ. από την πραγματική? ......................... Εσύ (εγώ αυτό θα έκανα) θα κάνεις το τοπογραφικό σου για το αγροτεμάχιο (γήπεδο όπως το θέλει ο tetris. Το ονομάζεις όμως και οικόπεδο?) αποτυπώνοντας την υπάρχουσα κατάσταση δηλ. και τον άξονα της Υ.Τ. μακριά από το χωράφι σου, δημιουργείς και μία ζώνη 20μ.+20μ. εκατέρωθεν του άξονα και στέλνεις τον πελάτη σου και σε δικηγόρο.
  7. Χωρίς Σχόλια. Εκτός σχεδίου δόμηση: "Παγώνει" το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος - Οι πέντε αποφάσεις του ΣτΕ για το "τσιμέντωμα" • MichanikosApps
  8. Υπήρχαν, εκτός αυτού του πονήματος, και οι "ψηφιακοί χάρτες". Οι χάρτες μάλλον ..... "έσβησαν" ή μπορεί κάποιος να τους ...... "έσβησε". Υγρ. Προσπαθώ να στείλω "χαμπέρι" και αυτόν τον τίτλο https://www.gys.gr/hmgs-psifiak-ekdosis.html, σε διαχειριστή της "σελίδας" GrSurveyiors στο fb, μπας και το έχει, αλλά τo fb, εντελώς παράδοξα το μπλοκάρει (?)
  9. Δυστυχώς ούτε στην "σελίδα" του GrSurveyors στο fb υπάρχουν. Αν κάποιος τα κατέβασε και τα αποθήκευσε, ίσως να μπορεί να τα ανεβάσει και εδώ. Εγώ δεν τα έχω (όταν είσαι στην σύνταξη δεν μαζεύεις).
  10. Βλέπω πως τα περιεχόμενα χάθηκαν. Πιθανότατα να υπάσχουν στη σελίδα GrSurveyors, στο fb, όπου και δημοσιεύτηκαν στα τέλη του Φεβρουαρίου 2021, κάνε ένα ρολλάρισμα.
  11. Mε μία "αράδα" που γράφεις (είναι και η πρώτη σου) ζητάς πράγματα που είναι αδύνατον να υπάρχουν, αλλά και αν υπάρχουν (?) και τα έχει κάποιος, είναι αδύνατον να τα δώσει εδώ στο φόρουμ. Η αναζήτησή σου θα έπρεπε να είναι στα gis του δήμου Ηρακλείου.
  12. To ακούω για παράδοξο να μιλάμε για "...αβεβαιότητα των μετρήσεών μας και της εξάρτησης..". Η επίγεια αποτύπωση είναι ΠΑΝΤΑ η σωστή αποτύπωση. Η θέαση που μας δίνουν οι "χάρτες" του κτηματολογίου είναι από δορυφόρο και δεν μπορούν να μας δώσουν την ακρίβεια που θα έχει μία μέτρηση στο πεδίο. Γι' αυτό και στα σεμινάρια που γινόταν στην αρχή από το ίδιο το "κτηματολογιο" τονιζόταν πάντα πως "Τα στοιχεία που δίνουν, από το κτηματολόγιο, δεν είναι & στοιχεία προς οριοθέτηση". Το κτηματολόγιο τεκμηριώνει απλά το εμπράγματο δικαίωμα κάποιου επί του ακίνητου, με την γεωμετρία πού το απεικονίζει στους χάρτες θέασης, με μία απόκλιση φυσικά που την καθορίζει πάντα. Για κάθε γεωμετρική μεταβολή, που θα ζητήσει κάποιος, θα πρέπει οπωσδήποτε να συνταχθεί, από αρμόδιο μηχ., ένα Τ.Δ. με επίγειες μετρήσεις (οι σωστές επίγειες μετρήσεις δίνουν ΠΑΝΤΑ και σωστά αποτελέσματα) και μία "τεχνική έκθεση" που να τεκμηριώνεται η ακρίβεια αλλά και η ανάγκη των ζητούμενων χωρικών μεταβολών. Νομίζω πως και ο καλός συν. sdtopo , που έγραψε πιο πάνω, σε γενικές γραμμές, υπονοεί το ίδιο πράμα (ας με διαψεύσει αν δεν τον καταλαβαίνω σωστά).
  13. https://repository.kallipos.gr/handle/11419/8435 Ο καλός φίλος και συνάδελφος, καθ. Αρβανίτης Απόστολος (διατέλεσε και πρόεδρος στο κτηματολόγιο) Έδωσε στην σελίδα του FB GrSurveyors το παραπάνω σύγγραμμα.
  14. Καλημέρα. Μαθαίνουμε - μαθαίνουμε. Ποτε δεν είναι αργά και για γλώσσες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.