Μετάβαση στο περιεχόμενο

takis1980

Members
  • Περιεχόμενα

    103
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

takis1980's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας Έχω ενα διώροφο κτίριο με υπόγειο και μια αποθήκη στον ακάλυπτο χώρο. Υπάρχουν 3 οριζόντιες Υπόγειο, Ισόγειο και Ά οροφος. Ο ακάλυπτος χώρος είναι εξ'αδιαιρέτου. Έχει γίνει τακτοποίηση στο Υπόγειο, στο Ισόγειο και στην αποθήκη του ακαλύπτου. Τώρα μου ζητάνε να βγάλω ΗΤΚ για υπόγειο και ισόγειο. Η αποθήκη στον ακάλυπτο θα βγει ως ξεχωριστεί ΗΤΚ ή εντάσσεται στςι άλλες δυο τικαροντας τους κοινόχρηστους?
  2. Καλησπερα συναδελφοι θα ήθελα την άποψη σας εάν μπορώ να ανοίξω οπή φ25 σε υφιστάμενη πλάκα για να περάσει καμινάδα για ενεργειακό τζάκι. Θα τρυπήσει τη πλάκα οροφησ Ισογείου και πλάκα οροφής α ορόφου. Συνημμένα έχω το ξυλοτυπο κ τη κάτοψη άδειας. Στο σημείο εκείνο έχει κλεισει ο ΗΧ και έχει γίνει τμήμα της κατοικίας.
  3. Ευχαριστω για τις απαντησεις, θα μπορούσατε να μου πειτε που θα βρω τη σχετική νομοθεσία για τετοιες περιπτώσεις και ειδικά για αυτή?
  4. Καλησπερα σας σε ένα οικόπεδο εντός σχεδίου ζητείται μέσω διαθήκης να γίνει κατάτμηση τμήματος και συνένωση με όμορο. Πιο αναλυτικά, τα δυο οικόπεδα ανήκαν στον ίδιο ιδιοκτήτη, το ένα άρτιο κατά παρέκκλιση με δωρεά εν ζωή δοθηκε σε ένα εγγονό, το άλλο οικόπεδο άρτιο κατά κανόνα σύμφωνα με τη διαθήκη κόβεται ένα τμήμα το οποίο παραμένει άρτιο στο κανόνα κ δινεται σε ένα άλλο εγγονό και το εναπομένον μη άρτιο κόβεται κ ενώνεται με το πρώτο που είναι κατά παρέκκλιση κ τώρα πάει να γίνει αποδοχή κληρονομιάς. Συνοψίζοντας, Είναι εφικτή η κατάτμηση ενός οικοπέδου σε ένα τμήμα άρτιο κατά κανόνα κ σε ένα μη άρτιο και η ταύτοχρονη συνένωση αυτού στην ίδια πράξη με όμορο άρτιο κατά παρέκκλιση το οποίο θα παραμείνει άρτιο σε παρέκκλιση, σύμφωνα με τη στιγμιαία κατάτμηση.
  5. Καλησπέρα σας Οικοδομική άδεια εκδόθηκε το 2007 με τις παρατάσεις που έχουν δοθεί ισχύει μέχρι τισ 31/12/22, δεν έχει κάνει εργασίες ακόμη, θα ξεκινήσει τώρα. Για να πάρει παράταση επ'αορίστου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός μόνο ή ο φέρων οργανισμός με τη στέγη ή ολα τα παραπάνω κ οι όψεις του κτιρίου? Ευχαριστώ
  6. Θέλω να βγάλω μια ΕΕΜΚ για κοπή δέντρων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και περίφραξη. Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου πόλεως και υπάρχει όμορο που είναι τυφλό. Για το τυφλό οικόπεδο υπάρχει δικαστική απόφαση επιβολής δουλειάς διόδου από άλλο γειτονικό οικόπεδο. Μπορώ να βγάλω την άδεια ή υπάρχει πρόβλημα οικοδομήσιμοτητας γι το συγκεκριμένο οικόπεδο. Ευχαριστω
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 2450μ2 μη αρτιο και οικοδομήσιμο με χρησικτησία και όμορο του ίδιου ιδιοκτήτη 2050μ2 μη αρτιο και οικοδομήσιμο με συμβόλαιο αγοράς του 2021 μπορεί να συνενωθεί?
  8. Καλησπέρα σας Θέλω να θέσω το παρακάτω θεμα. Έχει βγει οικ.άδεια το 2010 έντυπη σε εκτος σχεδίου (μη κτηματογραφούμενο) σε ισχύ ακόμη, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει πριν το 2011. Φτιάχνεται κτίριο σε άλλη θέση από αυτή που προβλεπόταν στην άδεια με τμήμα του εντός Δ. Έχει φτιάξει μόνο το ισόγειο και τώρα θέλει να φτιάξει τον Ά όροφο με μικρότερο περίγραμμα από το ισόγειο(εκτος Δ). Θα ήθελα τη γνώμη σας για το πως πρέπει να κινηθώ. Εγώ έχω σκεφτεί να κάνω ένταξη στο 4495 και μετά να δω αν μπορώ να βγάλω οικ.άδεια, με αναθεώρηση εντυπης κατ.1 με αλλαγή κάλυψης/δομησης και όγκου (έχω αμφιβολίες αν γίνεται αυτο...) ή με άδεια νομιμοποίησης κατ.2 και μετα νέα άδεια με ανεγερση προσθήκη καθ'υψος κατ.1
  9. 1. Οχι η παραχώρηση δεν αφαιρεί τη "κύρια" κατοικία είναι σε άλλο οικόπεδο το διαμερισμα 2. Τα τετραγωνικά τα έβγαλα από το αρ.100 παρ.12 για κύρια και μοναδική και είναι 120μ2 κ οχι 130 οπως έγραψα πιο πάνω.
  10. α) με προβληματίζει το γεγονός οτι αναφέρει για τα εξαρτώμενα μέλη (η εγκύκλιος βέβαια) και το άλλο είναι με τα τετραγωνικά, η στέγαση για τεσσερα τέκνα ???? (τρία είναι ενήλικα και ανεξάρτητα...) θα είναι 70+4*15=130μ2 και αυτοι έχουν ως πρωτη κατοικία 215μ2!!! Δε ξέρω αν κ ως μηχανικοί θα πρέπει να αναλαμβάνουμε να λυνουμε κ τετοιους γρίφους και ρίσκα για τετοιου είδους ασάφειες του Νόμου β)Το διαμέρισμα που μένει το "παιδί" είναι πάλι των γονιών σαν ακίνητο απλά το έχουν παραχωρήσει για διαμονή. Πάλι τα ίδια πρόσωπα, οι γονείς, θα κάνουν τακτοποίηση. Απλά λέω μηπως έχουν τα πλεονέκτημα έκπτωσης Β κατοικίας.
  11. Πρόκειται για διώροφο κτίσμα με σοφίτα χωρίς σύσταση. Στο τμήμα που δηλώνει ως πρώτη κατοικία στο Ε1 όροφος+σοφίτα επιφάνειας 215μ2 τα 55μ2 είναι αυθαίρετα. Αναφέρω δε ξέρω εαν επηρεάζει οτι έχει κ άλλο διαμέρισμα σε όμορο οικόπεδο επιφάνειας 100μ2 που το έχει παραχωρήσει στο ένα παιδί φορολογικά (δωρεά) και σε αυτό υπάρχουν αυθαιρεσίες παρεμπιπτόντως (Μπορεί να θεωρηθεί Β κατοικία και να πάρει την έκπτωση?)
  12. Καλησπέρα σας Οικογένεια με τέσσερα παιδιά με το ένα μονο πλέον στα προστατευόμενα οι γονείς μπορούν να πάρουν την έκπτωση αρ.103 παρ.4?
  13. Καλησπέρα σας Απόσταση μεταξύ κτιρίων του ιδιου οικοπέδου σύμφωνα με το ΓΟΚ του 73 ποια ειναι? Σύμφωνα με το αρ.20 λεει για διπλάσια του Δ=2,50±0,20 (Η-Υ), ισχύει κάτι τέτοιο ή κάτι δε καταλαβα καλα?
  14. Καλησπέρα σας Σε οριοθετημενο οικισμό με επιφάνεια οικοπέδου>500μ2 που λεει η νομοθεσία οτι έχουμε απόσταση 2,5μ από τη διαμορφούμενη γραμμή δόμησης, εάν έχω παράβαση εντός αυτής της γραμμής έχω παράβαση ΟΓ και προκηπίου ή θα το βάλω πλάγιων αποστάσεων? το λέω κυρίως όχι για τη διαφορά προστίμου που βγάζει αλλά για το γεγονός οτι με πάει σε κατηγορία 5 αντί για 4. Ευχαριστώ
  15. Καλησπέρα σας Σε άδεια του 2007 προέβλεπε κατασκευή ισογείου κτίσματος σε προσθήκη υφιστάμενου κτιρίου. Το εδαφος είχε κλίση εκεί που θα γινόταν η προσθήκη και ο κλασσικός Έλληνας είπε να φτιάξει και άλλον έναν όροφο όσο είναι το αναφερόμενο στην άδεια το οποίο από τη μια πλευρά είναι υπογειο (κάτω απτο έδαφος) αλλά από τις άλλες πλευρές είναι ξεμπάζωτο, ισόγειο δηλαδή. Θεωρώ οτι θέλει ΜΣΕ. Θα ήθελα και τη γνώμη σας εαν θέλει ή μπορεί να παει Β’ 1643/11.05.2018 Αρ.2 παρ.ε
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.