Μετάβαση στο περιεχόμενο

hkamp

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    2.661
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    24

hkamp last won the day on Νοέμβριος 23

hkamp had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

1.410 Άριστη

Σχετικά hkamp

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

21.161 profile views
  1. Θα πρέπει βέβαια να μοιράσει τις θερμογέφυρες και να βγάλει την κατηγορία της ΜΕΑ για όλες τις κατοικίες.
  2. Δημήτρη αν υπάρχει ΠΕΑ που είναι σε ισχύ (<10 έτη), άσχετα για τον λόγο που εκδόθηκε, ο μόνος τρόπος να εκδοθεί νέο είναι η ανάκληση. Αν υπάρχει λόγος βέβαια. Ο λόγος έκδοσης (πχ εξοικονομώ) και ποιος το έβγαλε δεν επηρεάζει την ισχύ του και αν ζητήσεις ανάκληση θα σε απορρίψουν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο για ενοικίαση ή πώληση. Αν περάσουν 10 έτη το ΠΕΑ είναι σα να μην υπάρχει. Προχωράς σε έκδοση νέου. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά.
  3. @dimidomo Στην ΤΟΤΕΕ1 γράφει: <<4.2.2.4. Αδιαφανή δομικά στοιχεία σε επαφή με άλλη θερμική ζώνη Τόσο κατά τη μελέτη ενεργειακής απόδοσης, όσο και κατά την ενεργειακή επιθεώρηση γίνεται η παραδοχή ότι οι θερμικές ζώνες δεν είναι μεταξύ τους θερμικά συζευγμένες, δηλαδή δεν ανταλλάσσουν θερμότητα. Συνεπώς τα δομικά στοιχεία που διαχωρίζουν θερμικές ζώνες λαμβάνονται ως αδιαβατικά. 4.2.2.5. Αδιαφανή δομικά στοιχεία σε επαφή με όμορα κτίσματα Παρόλο που ο προσδιορισμός της απαιτούμενης θερμομονωτικής προστασίας των δομικών στοιχείων σε επαφή με όμορα κτίσματα γίνεται θεωρώντας ότι αυτά είναι σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα, τόσο στη μελέτη ενεργειακής απόδοσης, όσο και στην επιθεώρηση λαμβάνονται ως αδιαβατικά. Στην περίπτωση που το όμορο κτίσμα θεωρείται λόγω της χρήσης του μη θερμαινόμενος χώρος, τότε γίνεται η παραδοχή ότι το εξεταζόμενο κτίσμα συνορεύει με τον εξωτερικό αέρα προς την πλευρά του όμορου κτηρίου.>> Για να θεωρηθούν τα δομικά στοιχεία αδιαβατικά θα πρέπει να είναι η διπλανή αποθήκη θερμ. ζώνη. -Αν η χρήση του διπλανού χώρου από την οικοδομική άδεια είναι πχ κατάστημα και όχι αποθήκη (ακόμη κι αν προσωρινά χρησιμοποιείται ως αποθήκη) τότε είναι θερμ. ζώνη ακόμη και αν δεν θερμαίνεται/ψύχεται γιατί λόγω χρήσης θα έπρεπε να θερμαίνεται. Δηλαδή ανά πάσα στιγμή για να το χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης σαν κατάστημα πρέπει να το θερμάνει. -Αν η χρήση είναι αποθήκη (μθχ) αλλά θερμαίνεται γιατί έχει σώματα τότε είναι θερμ. ζώνη γιατί έπαψε εκ των πραγμάτων να είναι μθχ. -Αν η χρήση είναι αποθήκη και δεν θερμαίνεται τότε είναι μθχ. Αν λοιπόν είναι θερμ. ζώνη ο διπλανός χώρος τα αδιαφανή και διαφανή λαμβάνονται ως αδιαβατικά. Αν είναι μθχ τότε επειδή έχει περίπτωση τμήματος κτιρίου τότε χρησιμοποίησε την παραδοχή U/2 για τα διαφανή και τα αδιαφανή.
  4. Ρώσικο προϊόν, με ρώσικες πιστοποιήσεις σε ρώσικα πρότυπα. Just saying.
  5. Καλημέρα. Σε νέο κτίριο κατά ΚΕΝΑΚ πρέπει να έχεις την ΜΕΑ. Εκεί καταγράφονται αναλυτικά οι θερμογέφυρες. Μπορείς να τις αξιολογήσεις και είτε να τις δεχθείς όπως καταγράφονται (συνιστώμενο) είτε να τις απορρίψεις και να τις επαναυπολογίσεις. Αυτό περνάς στο xml στο ΣΨΙ. Δεν κάνεις προσαύξηση των U για νέα κτίρια. Δες την ΤΟΤΕΕ. Το γράφει ξεκάθαρα.
  6. Από τις πιο ζόρικες περιπτώσεις μελετών. Και άντε να πεις ότι έγινε θερμομόνωση και βελτιώθηκαν οι απώλειες. Ισως να επαρκούν τα υφιστάμενα σώματα. Αν δεν έγινε θερμομόνωση; Θα πρέπει τα σώματα να αντικατασταθούν... Τρελό ζόρι.
  7. Αν είναι σε επαφή τότε σωστά το έβγαλε ο συνάδελφος με ένα xml. Μπορείς βέβαια να βγάλεις ένα ένα τα διαμερίσματα αλλά θα πρέπει εσύ να υπολογίσεις τις θερμογέφυρες και να βγούνε όλα ίδια κατηγορία με την ΜΕΑ. Οπότε καλύτερα νομίζω να βγάλεις 1 ΠΕΑ.
  8. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης όπου μπορείς να δεις τα KW του λέβητα ή κάποιος άλλος έμμεσος τρόπος να κάνεις εκτίμηση (από ταμπελάκι καυστήρα, διαστάσεις λέβητα κλπ) εγώ θα έπαιρνα τον τύπο της 4.1 για την ισχύ και μετά τους επόμενους πίνακες της ΤΟΤΕΕ. Είναι κάποια τεκμηρίωση. Καλύτερη από το να βάλεις ένα τυχαίο νούμερο κατά βούληση. Μπορείς βέβαια να απαιτήσεις φύλλο ελέγχου αλλά πιθανότατα να μην πάει τόσο καλά αυτό.
  9. Σωστά. Τώρα το είδα. <<Με το άρθρο 20 παρ. 1 του ν.4488/2017 επέρχεται μεταβολή στο ανωτέρω καθεστώς, και τίθεται ως προϋπόθεση η ταυτόχρονη έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. για την ασφάλιση των μηχανικών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα στον ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΑΑ - Τομείς Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων), για κύρια σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη. Σε περίπτωση διακοπής άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας και διαγραφής από τη Δ.Ο.Υ. διακόπτεται η υποχρεωτική ασφάλιση στον ΕΦΚΑ.>>
  10. Νομίζω ότι από την ημερομηνία εγγραφής στο ΤΕΕ είναι υποχρεωτική η ασφάλιση ανεξάρτητα αν ασκείς το επάγγελμα ή όχι. Δηλαδή άσχετα από το τι έκανες μετά την εγγραφή στο ΤΕΕ (έναρξη επαγγέλματος, στρατό κλπ) ο χρόνος ασφάλισης αι οι εισφορές που θα πληρώσεις μετράει από τότε. Ελπίζω να κάνω λάθος.
  11. Κανονικά τις δέχονται. Δεν πρόκειται να σου πούνε <<έληξε η προθεσμία>>. Απλά αν έρθει έλεγχος από τριμελή ξεκινά κανονικά την διαδικασία των κυρώσεων αν δεν έχει κατατεθεί.
  12. Ο 3661/2008 έχει καταργηθεί εδώ και 14 χρόνια. Τώρα ισχύει ο Ν 4122 όπως έχει τροποποιηθεί ως σήμερα.
  13. Άκη, παράταση δίνεται πριν την λήξη. Αφού πέρασε η 21η δεν μπορεί να δοθεί παράταση νομίζω.
  14. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως βλέπεις ένα γιαπί. Γιατί ο ενοικιαστής βάζει λεφτά μετά το συμβόλαιο. Κατάστημα θα το βγάλεις. Είναι λίγο φλου όπως λέει ο Άκης αλλά αυτή είναι η συνήθης οδός.
  15. Δ και στα δύο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.