Μετάβαση στο περιεχόμενο

sdtopo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.116
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    8

10 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    https://www.sdbox.gr/
  • Skype
    sdtopo

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νέο Ψυχικό
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

11.942 profile views

sdtopo's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Well Followed Rare
  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

344

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εισαγωγή πινακίδας Γ.Υ.Σ. 1:5000. (Θα περιλαμβάνεται στην νέα έκδοση του SDBOX τέλη Απριλίου)
  2. Πάντως, ο τρόπος καθορισμού των ορίων των οικισμών και των ζωνών δεν έχει μεγάλες διαφορές από τον τρόπο που όριζε το ΦΕΚ 181Δ/85.
  3. Είναι μη οικοδομήσιμο (παραμένει νόμιμο, αν δεν υπάρχει ΖΟΕ που θέτει όριο κατάτμησης, και πιθανώς καλλιεργήσιμο). Μετά το 2003 απαιτείται πρόσωπο 25μ. για όλα τα γήπεδα που προκύπτουν από κατάτμηση και θέλουν να παραμείνουν οικοδομήσιμα.
  4. Υποτίθεται ότι έχουν χαραχθεί οι αιγιαλοί στο σύνολο της επικράτειας, αλλά αν όντως είναι παραλιακό οικόπεδο σε περιοχή που δεν έχει χαραχθεί ο αιγιαλός, τότε μπορείς να γράψεις ότι είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο και τα τελικά του όρια και επιφάνεια θα καθοριστούν μετά την χάραξη της γραμμής αιγιαλού. Μην ξεχνάς ότι η γραμμή αιγιαλού απεικονίζει φυσικό φαινόμενο, δηλαδή από την γραμμή αιγιαλού και προς την θάλασσα δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ιδιοκτησία (ούτε καν κτήμα δημοσίου). Η γραμμή παραλίας είναι διαφορετική περίπτωση διότι είναι πολεοδομική γραμμή, και μπορεί να καταλαμβάνει ιδιοκτησίες, και υλοποιείται κατόπιν απαλλοτριώσεων. Σημ.: Το ότι υπάρχει σπίτι, έστω και τακτοποιημένο, δεν σημαίνει ότι το λάβει υπ'όψην της η μελέτη οριογραμμής του αιγιαλού που προκύπτει μόνο από ανάλυση κλιματικών και γεωλογικών δεδομένων.
  5. Με την διευκίρνηση ότι δεν απαγορεύεται η κατάτμηση εκτός σχεδίου, αν δεν ορίζεται ελάχιστο ότριο κατάτμησης π.χ. από ΖΟΕ, αλλά τα προκύπτοντα δενείναι οικοδομήσιμα αν δεν έχουν τον κανόνα.
  6. Ετοιμάζεται η νέα έκδοση...
  7. Καλησπέρα σας,για την ανάρτηση του θέματος  με οικόπεδο με μοναδικό πρόσωπο σε αιγιαλό,μήπως απο την ερευνά σας καταλήξατε κάπου?

    Σας ευχαριστω πολυ

    1. sdtopo

      sdtopo

      Θυμάμαι ότι είχα καταλήξει ότι τυπικά δεν είναι οικοδομήσιμο λόγω έλλειψης προσώπου σε οδό.

    2. f@teini

      f@teini

      Σας ευχαριστω πολυ

  8. Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Είναι συμβατό με την έκδοση progeCAD 2024 και τις μεταγενέστερες.
  9. @PRITSIO Το θέμα ανακύπτει λόγω της ανάγκης τεκμηρίωσης της μέτρησης. Δηλαδή αν μετρήσει κάποιος μία πλευρά οικοπέδου 100μ.: Με ποιόν τρόπο την μέτρησε ? Τι εξοπλισμό χρησιμοποιήσε? Δεδομένου ότι το έδαφος παρουσιάζει μία ελαφριά καμπυλότητα, πως λήφθηκε αυτή υπ' όψιν ? Πως προβλήθηκε η κεκλιμένη απόσταση, που μετρήθηκε, σε οριζόντια ? Τα παραπάνω, με την σχετική τεκμηρίωση, δίνουν διαφορές μερικών εκατοστών στα 100μ. οπότε και διαφορετική επιφάνεια.
  10. Στην νέα έκδοση του SDBOX που θα δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο θα υπάρχουν οι παρακάτω νέες προσθήκες για AutoCAD, BricsCAD, GstarCAD & ZwCAD: Εισαγωγή από το Google Earth KML ή KMZ. Αυτόματη εισαγωγή ορθοφωτοχάρτη από την βάση του Κτηματολογίου. Αυτόματη εισαγωγή εικόνων απο΄OpenStreetMap, OpenTopoMap, Esri κ.λπ. Εξαγωγή στο Google Earth (KML ή KMZ) από όλα τα συστήματα συντεταγμένων. Αυτόματη εισαγωγή Geotiff. Εισαγωγή αποσπασμάτων από την θέαση ΚΑΕΚ και τους δασικούς χάρτες. Εισαγωγή και εξαγωγή Shapefile ZZMAPS.mp4
  11. Τμήμα οικοπέδου = τμήμα μεγαλύτερης έκτασης Θα πρέπει να αναζητηθούν τα τοπογραφικά όσων τίτλων χρειάζεται (από τον Σύλλογο των Συμβολαιογράφων μπορείς να μάθεις ποιος έχει το αρχείο του τότε Συμβ/φου), και να μελετηθούν. Να μελετηθούν όλα τα δημόσια έγγραφα (όπως ρυμοτομικά, τεχνικές εκθέσεις, δαγράμματα εφαρμογής κ.λπ.) για το πως απεικονίζονται οι ιδιοκτησίες σε αυτά. Να μελετηθεί το ιστορικό στους τίτλους για κάθε τμήμα. Να αναζητηθούν και παλαιότεροι τίτλοι προς αποσαφήνιση. Να αναζητηθούν αεροφωτογραφίες των περιόδων των τίτλων και να μελετηθούν για το πως απεικονίζονται οι ιδιοκτησίες σε αυτές. Να μελετηθεί η σχετική νομοθεσία περί άκυρων κατατμήσεων. Μετά τα παραπάνω πιστεύω θα μπορεί να διαπιστωθεί τι έχει γίνει και τι πρέπει να γίνει.
  12. Φαντάζομαι ότι η Πολεοδομία έχει ενστάσεις για την εκγυρότητα των κατατμήσεων και προσκυρώσεων. Ήταν έγκυρες οι κατατμήσεις που έγιναν ?
  13. Στο site https://gis.ktimanet.gr/gis/ δεν είναι όλες οι ΑΦ που έχει ο ΟΚΧΕ. Στείλε email στον ΟΚΧΕ με τις συντετγμένες ενός σημείου στο κέντρο της περιοχής και την χρονολογία που ζητάς και θα απαντήσουν.
  14. Γίνεται με τροποποίηση της σύστασης και συμμετοχή του 100% των ιδιοκτητών καθ' όσον γνωρίζω.
  15. Αυτά που γράφεις θα ίσχυαν αν υπήρχαν κάθετες στο οικόπεδο. Με βάση την σύσταση, όπως έχουν τα πράγματα συνήθως, για τα 66 τ.μ. αντιστοιχεί ιδιοκτησία 150 χιλ. επί του οικοπέδου όχι επί του συντελεστή δόμησης. Οπότε τα τμ και τα χιλιοστά δεν αλλάζουν ακόμα και αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.