Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pavlos33

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    17.464
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    352

Pavlos33 last won the day on Ιούλιος 2

Pavlos33 had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

7.758 Υπεράριστη

Σχετικά Pavlos33

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

129.771 profile views
  1. Αν έχεις εξώστη (και όχι εσοχή) τότε θα βάλεις και Υ.Κ. Το υπόλοιπο κάλυψης του οικοπέδου δεν ενδιαφέρει την υπαγωγή. Αν και η κάλυψη είναι μέγεθος που δεν επιμερίζεται, θα πρέπει την σημερινή επιτρεπόμενη κάλυψη του οικοπέδου να την επιμερίσεις στο διαμέρισμα βάσει του ποσοστού συνιδιοκτησίας του, προκειμένου να βρεις το ποσοστό υπέρβασης κάλυψης (ομοίως και για την Υ.Δ).
  2. Όχι. Ο νόμος δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. γη) οικίσκοι που καλύπτουν αντλητικές εγκαταστάσεις, εφόσον έχουν τις συγκεκριμένες διαστάσεις που ορίζει το π.δ. της 24ης.5.1985 (Δ270). Για την εν λόγω περίπτωση δεν απαιτείται καταβολή παραβόλου,
  3. Καλημέρα Βασίλη. Αυτή η μεταβίβαση θα μπορούσε βεβαίως να γίνει όταν δεν υπήρχε κτίριο που πατούσε ταυτόχρονα σε 2 διαφορετικά οικόπεδα και πάνω σε δρόμο, δηλαδή αν είχες μόνο οικόπεδα (γη κενή). Δες το σχετικό θέμα που έχουμε για τα αυθαίρετα που πατούν σε διαφορετικές ιδιοκτησίες το οποίο το συζητάμε τόσα χρόνια για το πόσο δύσκολο είναι να ξεμπλέξουν τέτοια ακίνητα και εκεί λέμε συνεχώς ότι δεν μπορεί να υποβληθεί δήλωση υπαγωγής σε τέτοια ακίνητα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί η Π.Ε κυρώθηκε με μια τέτοια κατάσταση . Μήπως δεν δηλώθηκε εξαρχής το κτίριο; Πάντως μου φαίνεται περίεργη υπόθεση.
  4. Καλημέρα. Αν κατάλαβα σωστά, το κτίριο πατάει εντός 2 απέναντι Ο.Τ και εντός προβλεπόμενου Κ.Χ πόλεως (πεζόδρομος). Όπως αναφέρεις, πατάει ταυτόχρονα σε δυο ξεχωριστά οικόπεδα-διαχωριζόμενα από Κ.Χ. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει πρόβλημα λόγω του ότι το στατικά ενιαίο κτίριο πατάει σε διαφορετικά οικόπεδα ως αυτά αποδόθηκαν από την Π.Ε (οριστικός τίτλος) και καμία μεταβίβαση δεν μπορεί να γίνει (άρα ούτε έκδοση ΗΤΚ). Αν θα μπορούσε (θεωρητικά) να γκρεμιστεί το εντός πεζόδρομου τμήμα και να διαχωριστούν αυτοτελώς κτιριακά τμήματα, τότε θα γινόταν η μεταβίβαση καθώς θα είχες 2 αυτοτελή κτίρια να πατάνε σε 2 αυτοτελή οικόπεδα.
  5. @Eleni St Ξεκινάς, βήμα βήμα τον έλεγχο. Συλλέγεις άδειες και εγκεκριμένα σχέδια. Μια άδεια αν κατάλαβα σωστά, είναι αυτή της ανέγερσης κτιρίου προ 55 και μια δεύτερη για αλλαγή χρήσης τρίτου ορόφου. Η άδεια αλλαγής χρήσης στηρίχθηκε σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο. Τα σχέδια της άδειας αλλαγής χρήσης τι δείχνουν; Υπάρχει αναγραφή σε δ. κάλυψης νομίμως υφιστάμενου κτιρίου ως προ 55 ή αναγράφεται υφιστάμενο βάσει κάποιας Ο.Α; Η άδεια αλλαγής χρήσης δείχνει διαμέρισμα, ενώ σήμερα υπάρχουν 4 γραφεία. Υπάρχει συνάδελφος που κάνει την υπαγωγή. Άρα, ακόμη δεν έχεις πλήρη στοιχεία για να ελέγξεις την υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης θέλει να διακόψει με τον προηγούμενο συνάδελφο και να σου αναθέσει την μεταφορά της δήλωσης για να τακτοποιήσεις το ακίνητο; Από τα παραπάνω και με μια πρώτη ανάγνωση προκύπτει ότι πιθανώς υπάρχει αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από Κ.Χ σε Κ.Χ και διαφορετική διαμερισμάτωση. Αν τώρα, κάποια διηρημένη ιδιοκτησία, στην υφιστάμενή της κατάσταση καταπατά Κ.Χ οικοδομής (οι κοινόχρηστοι-κοινόκτητοι και ιδιόχρηστοι χώροι ορίστηκαν βάσει της από 2003 ΠΣΟΙ) τότε ανατρέχεις στο άρθρο 98 Ν. 4495. Προφανώς η ΠΣΟΙ θα πρέπει να αλλάξει, αλλά το πιθανότερο είναι να καλύπτεται με μονομερή τροποποίηση.
  6. Ο νόμος αναφέρεται σε υπόγειες στάθμες, δίνοντας έτσι την ευχέρεια σ' εμάς να το αντιμετωπίσουμε κατά την κρίση μας. Η εγκ. 2 Ν. 4495 διαφοροποιήθηκε και χωρίς να έχει δικαιοδοσία παρήγαγε νόμο αλλοιώνοντας-παραφράζοντας την διατύπωση του νόμου. Αν λοιπόν έχεις αυθαίρετο υπόγειο τότε το ρυθμίζεις με μειωτικό συντελεστή κατά το άρθρο 100. Υ.γ Αν θυμάμαι καλά για στον ΓΟΚ 73 επιτρέπονταν η οροφή υπογείου μέχρι 1,80 μ. άνω της αφετηρίας μέτρησης ύψους.
  7. Για μένα είναι σαφές και δεν χρήζει περαιτέρω ερμηνείας.
  8. Όχι αφού η δόμηση για αποκλειστική χρήση κατοικία διέπεται από το ΦΕΚ 588/Δ/82 και όχι από το ΦΕΚ 138/Δ/81. Αναφορικά με την γραμμή δόμησης θα ελέγξεις μόνο αν υπάρχει χαρακτηρισμός του δρόμου (πχ κύρια δημοτική οδός με ΦΕΚ) στο πρόσωπο του οικοπέδου και εφόσον το πρόσωπο είναι εντός συνεκτικού. Αν όχι, τοποθετείς ελεύθερα (προφανώς μέχρι το όριο του δρόμου).
  9. Καλησπέρα. Για αποκλειστική χρήση κατοικία εντός ακτίνας 800 μ από το κέντρο του στάσιμου οικισμού εφαρμόζεις το σύνολο των διατάξεων του ΦΕΚ 588/Δ/82. Η μέγιστη δόμηση 200 τμ, πλάγιες αποστάσεις 2,50 (όπου δεν εφάπτεται). Όρους δόμησης προ 23 θα έπρεπε να εφαρμόσεις αν ήθελες να αδειοδοτήσεις κτίριο μικτής χρήσης και εντός του συνεκτικού-προ 23 τμήματος.
  10. Λογικά θα χρειαστείς τοπογραφικό διάγραμμα. Θα γίνει πρώτα η αποτύπωση του ακινήτου. Με βάση την αποτύπωση που θα προκύψει θα συνεχίσεις στο να ετοιμάσεις και την κάτοψη, ενώ τα εμβαδά θα τα αναγράψεις στο υπόμνημα του τοπογραφικού στην υποενότητα υφιστάμενα κτίρια. Τεχνική έκθεση δεν θα συντάξεις.
  11. Καλά κάνεις και ρωτάς. Έτσι πρέπει. Λοιπόν ο ν. 1337/83 αν βρεθεί στο αρχείο της Υδομ πλήρης φάκελος (2 δηλώσεις κλπ) συνιστά αναστολή κυρώσεων. Συνήθως αυτές οι δηλώσεις αποδείχθηκαν ελλιπής σε ό,τι αφορά εμβαδομέτρηση κτισμάτων, χρήσεις, οικόπεδα κλπ. Καλό είναι από τώρα να κάνεις τον έλεγχο, να δεις αν υπάρχουν στοιχεία και αν θα απαιτηθεί τακτοποίηση μετά την αποδοχή. Μη βασιστείς σε ότι φέρει ο κληρονόμος. Κάνε αίτηση (νομίζω στο τμήμα αυθαιρέτων θα το βρεις) Πολεοδομία να εντοπίσεις το φάκελο ρύθμισης Ν. 1337. Ακόμη όμως και αν δεν τον βρεις ή μπορεί να έχει γίνει μόνο η μία από τις δυο δηλώσεις, δεν σε αποθαρρύνει αυτό. Συνήθως περιπτώσεις Ν. 1337 και 720/77 τις αγνοούμε διότι έχουν πολλά λάθη και προτιμούμε (λόγω και χαμηλού προστίμου κατηγορίας 1 ή 2) να υπάγουμε όλο το ακίνητο στο ν. 4495/17 εξασφαλίζοντας έτσι την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση για το ακίνητο του πελάτη το οποίο μετά την περαίωση της δήλωσης θεωρείται βάσει του ΝΟΚ νομίμως υφιστάμενο.
  12. @Anakara Όπως τα λέει ο Δημήτρης (με τις καλημέρες μου). Αν στο ακίνητο έχει εκδοθεί Ο.Α θα σχεδιάσεις το νόμιμο περίγραμμα με αναγραφή της Ο.Α πάνω και τα υπόλοιπα θα τα αναγράψεις καθ υπέρβαση της άδειας με πλήρη εμβαδομέτρηση, όπως ακριβώς θα έκανες στην περίπτωση που θα ζητούσαν υπαγωγή. Θα διορθωθούν τα Ε9 του αποθανόντος για να εκδοθούν τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ πενταετίας. Μετά, την μεταγραφή της αποδοχής, όπως λέει ο Δημήτρης, παίρνεις εντολή από τους νόμιμους ιδιοκτήτες για να τακτοποιήσεις. Η αναγραφή αυθαίρετων στο σχέδιο μη σε προβληματίζει καθώς για την αποδοχή δεν απαιτείται ΗΤΚ και ΠΠΗΤΚ.
  13. Έτσι όπως πάνε γυρεύοντας Ιάσονα, βλέπω τον αριθμό να μεγαλώνει (+1) Ορθότατα (+1). Όμως, το αξιότιμο επιμελητήριό μας επαναπαύεται χρόνια τώρα στην θέση του ουραγού των άλλων συλλόγων. (+1)... Ο νόμος είναι..."Αυτοί" (παραφράζοντας την ιστορική ρήση). Όπως ανέφερα και στα προηγούμενα, έχουν μπλεχτεί με τα τοπογραφικά. Επί της αρχής διαφωνώ με το κείμενο της εγκυκλίου, καθώς εκ του νόμου δεν υπάρχει καμία υποχρέωση στο ΠΠΗΤΚ (όπως και στις άλλοτε βεβαιώσεις του άρθρου 83) να αναγράφεται ότι υπάρχει το τάδε τοπογραφικό που συνοδεύει την τάδε βεβαίωση. Αν με ρωτάτε προσωπικά, στις περιπτώσεις μεταβίβασης αδόμητου οικοπέδου ή γηπέδου, έκανα την αναφορά, όχι μόνο στο τοπογραφικό αλλά σε όλα τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε η έκδοση της βεβαίωσης νομιμότητας που εξέδιδα διασφαλίζοντας έτσι ότι η βεβαίωση αφορούσε συγκεκριμένα χωρικά όρια επί τον οποίων δεν υφίστατο κτίριο. Διαφωνώ όμως με την διαφαινόμενη "υποχρεωτικότητα" και μάλιστα από αναρμόδιο όργανο.-
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.