Μετάβαση στο περιεχόμενο

venezia

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.677
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    11

venezia last won the day on Ιούνιος 17

venezia had the most liked content!

8 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.959 profile views

venezia's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

725

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στα διατηρητέα επιτρέπεται έκδοση άδειας με έγκριση Σ.Α. για εξωτερικό ασανσέρ ΑΜΕΑ. Όταν όμως είναι ήδη κατασκευασμένο αυθαίρετα δυστυχώς κάνεις τακτοποίηση με 4495.
  2. Εφόσον η ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με την παρ.10 του αρθ.42 δεν γίνεται έλεγχος ΥΔΟΜ. Την ευθύνη της ορθής εφαρμογής της ενημέρωσης έχει ο μηχανικός . Εσύ για ποια περίπτωση του άρθρου κάνεις ενημέρωση ?
  3. Η απογραφή στον ΕΦΚΑ είναι υποχρεωτική. . Ο εργολάβος μάλλον θέλει να αποφύγει την καταβολή των ενσήμων. Σε περίπτωση ελέγχου το πρόβλημα θα το έχει ο ιδιοκτήτης. Η ΕΕΔΜΚ άλλωστε κοινοποιείται από την ΥΔΟΜ στον ΕΦΚΑ.
  4. Από ΕΦΑ και ΚΕΣΑ υποχρεωτικά . Δες και αν εμπίπτει σε αρμοδιότητα Νεωτέρων . Απορία : τι είδους κατασκευές είναι οι αρχιτεκτονικές προεξοχές στην πρόσοψη του καταστήματος ? Εκτός οικοδομικής γραμμής ?
  5. ΝΑΙ .Εντός παραδ. οικ./τμ. πόλης/προστ. περιοχών ΜΕ διαδ. Επιτρ.", και "Προστατευόμενη Περιοχή" . σε όλα τα φύλλα.
  6. Tim την αίτηση μπορεί νόμιμα να την κάνει ο επικαρπωτής . Στην αίτηση βάζεις το ποσοστό του 100% και η δήλωση ΄' προχωράει΄΄ απρόσκοπτα.
  7. Μπορεί και μόνο ο επικαρπωτής τη δήλωση εφόσον έχει το 100% της επικαρπίας. Άρθρο 99 Την αίτηση υποβάλλει : αα) ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση. Δικαίωμα υπαγωγής έχουν, επίσης, ο ψιλός κύριος, ο επικαρπωτής, ο εργολάβος για τις περιερχόμενες σε αυτόν συνεπεία εργολαβικού προσυμφώνου ιδιοκτησίες, ο μισθωτής εφόσον έχει το δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας από τη μισθωτική σύμβαση και επί νομικών προσώπων ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτών, καθώς και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης επί του οποίου έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης,
  8. Γιαννα αν θέλεις στείλε μου το έγγραφο της Νεωτέρων . ( Σβήσε τα προσωπικά δεδομένα .... Εγώ στη θέση σου θα το έστελνα ΚΕΣΑ , με την όποια εισήγηση της Υπηρεσίας.... Το ΚΕΣΑ είναι πιο ... ευέλικτο !😃
  9. Διευκρίνιση 1η : Η άδεια εκδόθηκε χωρίς αρχική έγκριση της Νεωτέρων και μόνο με έγκριση Σ.Α. ? Διευκρίνιση 2η : Το τοπικό συμβούλιο γνωμοδότησε για την υπαγωγή ?. Αν αυτά που αναφέρεις είναι όροι μορφολογικής προσαρμογής , υποβάλεις τη μελέτη στο ΚΕΣΑ για τελική γνωμοδότηση. Στην τηλεδιάσκεψη μπορείς να προβάλεις τις αντιρρήσεις σου όσον αφορά τους όρους προσαρμογής. ( Δεν υπάρχει διαδικασία ένστασης). Σε ανάλογη δική μου περίπτωση το ΚΕΣΑ δεν δέχτηκε την πρόταση της Νεωτέρων και ενέκρινε την επαγωγή της οικοδομής ως είχε. Αν και το ΚΕΣΑ γνωμοδοτήσει σύμφωνα με την πρόταση για την προσαρμογή με τους όρους της Νεωτέρων, εκδίδεις άδεια προσαρμογής αυθαίρετης κατασκευής , την κοινοποιείς στην Νεωτέρων με το πόρισμα του ελεγκτή δόμησης για την προσαρμογή για να σου δώσει την τελική έγκριση. Ακολούθως υποβάλεις αίτημα στο σύστημα του ΤΕΕ για περαίωση της δήλωσης μετά από εργασίες προσαρμογής. Στη συνέχεια ανεβάζεις όλα αυτά τα δικαιολογητικά στο σύστημα για την περαίωση της δήλωσης.
  10. Κατερινα θέλει προσοχή αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις της συναίνεσης ή μη. . Δες προσεκτικά το Άρθρο 98 , ειδικά την παρ.5 όπως τροποποιήθηκε.
  11. Κατερίνα περίγραψε καλύτερα την περίπτωσή σου . Μιλάς για επέκταση ορόφου και η αυθαιρεσία υφίσταται μόνο στο ισόγειο.?
  12. Γιατί θέλεις να το υπαγάγεις στον 4495 ?? Αν το κτίσμα είναι προ '55 και χωρίς μεταγενέστερη κατασκευή .η εργασίες επισκευής , θεωρείται νομίμως υφιστάμενο , ακόμα και αν βρίσκεται σε παραδοσιακό,οικισμό. Άρθρο 82 παρ.2 Από τις διατάξεις της παραγράφου 1 εξαιρούνται τα ακίνητα στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις που : α) υφίστανται πριν από τις 30.11.1955, ημερομηνία έναρξης ισχύος του από 9.8.1955 β.δ
  13. Εφόσον έχεις μεταβολές στα στοιχεία ΔΚ κάνεις αναθεώρηση της προέγκρισης με τις μεταβολές .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.