Μετάβαση στο περιεχόμενο

loser

Core Members
  • Περιεχόμενα

    440
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    17

loser last won the day on Ιούλιος 13 2021

loser had the most liked content!

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

loser's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1,2k

Φήμη στην κοινότητα

  1. @vck Η λογική του νομοθέτη συνάδελφε είναι να εκτοπίσει τους πιο οικονομικά αδύναμους , να τους εξαντλήσει, και να στρώσει το έδαφος για νέους επενδυτές και νέους εποικιστές . Πολύ λίγα από τον κανονισμό πυροπροστασίας είναι θετικά .
  2. @SIRADRAB Πολλά από αυτά που γράφουν δεν εφαρμόζονται . Με ανοικτό κτηματολόγιο σε περιοχές εκτός σχεδίου ο νομοθέτης ζητα να κατασκευαστούν μάντρες απο άκαυστα υλικά πολλών χιλιάδων ευρω , Με ψευδή δήλωση φυλάκιση και πρόστιμα εξοντωτικά !!! , Χωρίς δήλωση ένα χιλιαρικο!!! . Ο ι Λόγοι δημιουργίας αυτού του κατασκευάσματος είναι μόνο εισπρακτικοί , ( έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω ) γιατί αλλιώς πως να εξηγήσεις την απαίτηση για κατασκευή μαντρότοιχου ύψους 1.00 μετρου . Τι θα κάνει το 1.00 μέτρο σε περίπτωση φωτιάς όπως αυτή στο Μάτι ;; Με την άδεια για την κατασκευή τι θα κάνεις . Θα κατασκευάσεις αυθαίρετή μάντρα και μετά πως θα μεταβιβάσεις ;;; Ο υπουργός θα πρέπει να προβεί σε διορθώσεις .
  3. Συνάδελφοι ο χρόνος για την υποβολή της τεχνικής έκθεσης απο τον ειδικο επιστήμονα λήγει σε δυο 24 ωρα . Είμαι σίγουρος οτι εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα δεν θα παραδώσουν τεχνικές εκθέσεις μέχρι την ημερομηνία αυτή .Ξέρει κάποιος εάν ο πολυχρονεμένος μας θα δώσει παράταση ή θα επιβάλει τα πρόστιμα και θα μοιράσει εγκεφαλικά στους πολίτες ;;; Ξέρει κάποιος εαν υπάρχει ανάλογη νομοθεσία σε χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης ή είναι μια ακόμα εφεύρεση παγκόσμιας εμβέλειας του υπουργού μας . Και αφού είναι βρε παιδί μου τόσο πολυτάλαντος γιατί δεν πάει στην ΝΑΣΑ να επιλύσει δύσκολα κοσμικά προβλήματα και μυστήρια της φύσης και των διάφορων οντοτήτων, αντί να κάθεται στην καρέκλα του ΥΠΕΝ και να βασανίζει εκατομμύρια πολίτες χωρίς να δίνει την παραμικρή πληροφόρηση για ένα σωρο θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του κανονισμού . Πχ σε εκτός σχεδίου μη άρτιο και οικοδομήσιμο να σηκώσω αυθαίρετα μαντρότοιχο παρότι απαγορεύεται !!!! Να κτίσω οικίσκο για την αντλία νερού , μήπως για την γεννήτρια , μήπως για την δεξαμενη καυσίμου ;;;
  4. Ας ξεκαθαρίσουν πρώτα με ποιο τρόπο θα κτίσει ο κόσμος μανδρότοιχο ύψους 1.0 μετρο σε εκτός σχεδίου μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο Γεωτεμαχιο , αφού δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε οικοδομική εργασία , τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις απο το Δασαρχειο , Με ποιο είδος αδειοδότησης θα εκτελεστούν οι μηχανολογικές εργασίες , για να μην χάσει την Νομιμότητα του το ακίνητο , Η πολεοδομία δεν δίνει αδειοδότηση σε ρυθμισμένα με αυθαιρετονόμους ακίνητα παρα μόνο για συγκεκριμένες εργασίες συντήρησης . Δεν θα πρέπει να εκδοθεί κάποια υπουργική απόφαση που να ρυθμίζει όλα αυτά τα θέματα;; . Τα πρόστιμα και οι ποινές των δεκάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και η φυλάκιση εως 2-3 ετη που θα πρέπει να εκτελεστεί άμεσα με τον νέο ποινικό κώδικα , είναι αποτέλεσμα διεργασιών οργανωμένης κοινωνίας, , μήπως οργανωμένης χώρας ;;
  5. @gio9019 Συνάδελφέ οσο και να έψαξα πουθενά στην Αττική αλλά και σε άλλους Νομούς δεν βρήκα την ένδειξη αυτή στους Δασικούς χάρτες .Μόνο στο υπόμνημα υπάρχει η επεξήγηση .
  6. Μπορεί κάποιος να ορίσει πάνω στον χάρτη ποιες είναι οι χορτολιβαδικές εκτάσεις και να πει με σιγουριά εάν ενας ιδιοκτήτης ακινήτου υπάγεται στις διατάξεις του Νόμου . Γιατί στους δασικούς χάρτες δεν υπάρχει τέτοιος ορισμός , παρα μόνο η έννοια του δάσους ή του μή δάσους και η εκτός ανάρτηση περιοχές .
  7. @promes15 Οι μοναδικές παραβάσεις που τακτοποιούνται με την ΗΤΚ είναι οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις προ 2011 , θα πρέπει η οικοδομή να περάσει από ν 4495 για αλλαγή όψη κατ 3 και μετα ΗΤΚ .
  8. Συνάδελφοι στο Αρθρο 81 παρ 2 του Ν 4495 / 17 αναφέρει "Δεν συνιστούν αυθαίρετη κατασκευή και δεν καταγράφονται ως παραβάσεις κατά τον έλεγχο: α) οι αποκλίσεις των διαστάσεων του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του ύψους αυτού και του ύψους ορόφου, έως δύο τοις εκατό (2%) συνολικά από τις αναγραφόμενες στο διάγραμμα κάλυψης/δόμησης της οικοδομικής άδειας/ άδειας δόμησης, ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ !! (δεν λεει "δεν καταγράφονται γενικώς" ) Στο Άρθρο 54 του ίδιου Νόμου αναφέρει Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία: στ) τα σχέδια κατόψεων, τα οποία αποτυπώνουν το κτίριο στην πραγματική του κατάσταση όταν αυτή δεν προκύπτει από τα στοιχεία των περιπτ.α, περιπτ.β και περιπτ.ε, Ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση κτιρίου κατά την οποία η μία πλευρά του είναι 11 μ και η απόκλιση κατά μήκος αυτής της πλευράς έχοντας αφαιρέσει σοβάδες είναι κάτω του 2 % , δηλαδή 19 εκατ μπορώ στις τελικές κατόψεις του κτιρίου που θα ανεβάσω στην ταυτότητα κτιρίου να αποκρύψω αυτά τα 19 εκατοστά και να εμφανίσω την διάσταση στα 11 μέτρα σύμφωνα με τα σχέδια και οχι στα 11.19 που είναι η πραγματική διάσταση του κτιρίου , γιατί ο συμβολαιογράφος αυτό ακριβώς μου ζητάει να κάνω , με την απειλή μάλιστα μη μεταβίβασης του διαμερίσματος αφού η αύξηση αυτή βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας πολλών διαμερισμάτων . Διαβάζοντας τα δύο άρθρα εγώ καταλαβαίνω ότι δεν έχω τέτοια εξουσιοδότηση από τον νομοθέτη αφού μου ζητά ξεκάθαρα να αποτυπώσω την πραγματική κατάσταση , αλλά να μην χρεώσω ως παράβαση την αύξηση εντός 2 % . Υπάρχουν οδηγίες απο το ΤΕΕ ;; Ευχαριστώ . Μάλιστα χρησιμοποιεί την λέξη "στοιχεία" , που προφανώς απαρτίζουν την κάτοψη και είναι , "πάχη τοίχων , διαστάσεις είτε εξωτερικές , είτε εσωτερικές , ανοίγματα και θέση αυτών , εσωτερικές διαρρύθμισες , επίπεδα κάτοψής , κλίμακες , κλιμακοστάσια" . Εαν κάτι έχει αλλάξει από αυτά , που απαιτεί έκδοση οποιαδήποτε αδείας ενημερώνεις την κάτοψη στην ταυτότητα κτιρίου !!! Κάποια άποψη .
  9. Συνάδελφοι μια ερώτηση Αυθαίρετο στέγαστρο ανοικτό περιμετρικά που προορίζεται για παρκινκ αυτοκινήτου κατασκευασμένο περίπου το 1993 σε κτήριο 1969 εντός σχεδίου με οικοδομική άδεια κατηγορία 1 , μπορεί να υπολογιστεί με αναλυτικό κατηγ 4 αφου η κατηγορία 5 έχει καταργηθεί - ανασταλεί ; ή θα πρέπει να εισαχθεί κατηγ 4 σαν υπέρβαση κάλυψης δόμησης ;; Ευχαριστώ .
  10. Δεν ξέρω εάν υπήρχε ουσιαστικός λόγος κατάργησης της κατηγ 5 εκτός από την στιγμιαία αυτοπροβολή ενός και μόνο ανθρώπου στα μέσα. Μονο κακό έκανε η πράξη αυτή διότι αφαίρεσε πολλά χρήματα από την ελληνική αγορά . Πραγματικά δεν ξέρω γιατί σαν λαός βγάζουμε τα ματάκια μας!!! μόνοι μας;; .Τα κτίσματα αυτά είναι υφιστάμενα και αφού δεν έχει τα κότσια το πολιτικό σύστημα να τα ρίξει , τουλάχιστον ας δώσει το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους να συντηρήσουν τις ιδιοκτησίες τους για τα επόμενα 30 χρονια , καλό θα κανεί στην εθνική οικονομία .
  11. Συνάδελφε εγκιβωτισμένη καλά τοιχοποιία από οριζόντια και κατακόρυφα στοιχεία Ο/Σ τα οποία σκυροδετούνται μαζι με την τοιχοποιία αναπτύσουν μεγάλες αντοχές και μπορούν να συμμετέχουν όλα μαζί στο προσομοιωμά σου . Πλούσια βιβλιογραφία προσομοίωσης θα βρείς στο διαδικτύο , απο το απλο μοντελάκι του κανεπε με τους θλιπτήρες , μέχρι πιο σοφιστικε συστήματα που έχουν αναπτυχθεί από ξένους ερευνητές . Γενικά η τοιχοπλήρωση ! συμμετέχει σχεδόν πάντα για ενα μικρότερο η μεγαλύτερο διαστημα σεισμικής φόρτισης . Το διάστημα αυτο της συμμετοχής εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες και κατασκευστικές τεχνοτροπίες που θα ακολουθηθούν κατά την κατασκευή της . ΑλΛώστε οι κανονισμοί για την συμμετοχή της τοιχοπλήρωσης είναι φειδωλοί και πάρα πολύ συντηρητικοί διότι το πρόβλημα έχει πολλές μεταβλητές και είναι σχεδόν δυσεπίλυτο !! Για πες μας τι ειναι το πέτρινο ;;
  12. Και η κόκκινη γραμμή για τα αυθαίρετα δήθεν μέχρι το 2011 ξεθωριάζει ......... Αφού δεν μπορεί σαν κράτος να περιφρουρήσει αυτήν την ημερομηνία ... Τι νομίζεται οτι θα γίνει !!! Ηταν τόσο δύσκολο μέσω δορυφορικών εικόνων το ετος 2022 να συγκρινεις με κάποιο λογισμικό τα νέα κτίσματα ...τόσο δύσκολο !!!!
  13. Ειναι αδύνατον εως και ακατόρθωτο για το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό της χώρας να μην χαϊδεύει τα αυτία των ψηφοφόρων του. H BANANA REPUBLIC των βαλκανίων . και μην ξαναλεμε τα ιδια 1000 + 1 λόγους για το banana republic !!! Να πουμε 6-7 . Αδύναμο εως και εντελώς ανεπαρκές δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα απο το νηπιαγωγείο εως το λυκειο Ανεπαρκέστατη τριτοβαθμια εκπαίδευση και στον τομέα της έρευνας Ανεπαρκέστατο και ανυπαρκτο υγειονομικο σύστημα υγείας . Ανεφάρμοστη πολυνομοθεσια που ωθει ορισμένους στην παρανομία Ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου γραφειοκρατία . Τριτοκοσμικός δημόσιος φορέας παρότι η Ε.Ε μας έχει χρηματοδοτήσει πολλάκις Και πολλά άλλα ...................... που δεν λέγονται !!
  14. Ευχαριστώ συνάδελφε , αλλά ο έλεγχος αυτός προστέθηκε τον πέμπτο μήνα του 2022 . Από τότε καμιά αλλαγή , και ελεγα μήπως κάποιος έχει μάθει για το εάν θα γίνει κάποια σοβαρή αναβάθμιση , που να περιλαμβάνει και να ενσωματώνει μεγαλύτερα τμήματα των EC , και να διορθώνει παραλείψεις και αβλεψίες του παρελθόντος .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.