Νικολαος Μασσιος
Core Members-
Περιεχόμενα
219 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
Profile Information
-
Φύλο
Δεν απαντώ
-
Τοποθεσία
ΑΘΗΝΑ
-
Επάγγελμα
Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
-
Ειδικότητα
Ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων
Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ
The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.
Νικολαος Μασσιος's Achievements
Newbie (1/15)
20
Φήμη στην κοινότητα
-
Η ΥΔΕ απαιτεί αριθμό άδειας και στοιχεία εγκαταστατη άρα δεν μπορείς να υπογράφεις σαν εταιρία. Μπορείς να υπογράφεις ΥΔΕ με τα στοιχεία ως ΜΜ και με τον αριθμό άδειας της Βεβαίωσης Αναγγελίας που έχεις πάρει από την περιφέρεια και να τιμολογήσεις κανονικά από την ΕΕ.
-
@GPER συμφωνώ απόλυτα ότι προέχει η ασφάλεια της εγκαταστάσεις αλλά δυστυχώς υπάρχουν επαγγελματίες όλων των βαθμίδων που εκδίδουν ΥΔΕ με 25 € με κλειστά τα μάτια. Όταν του πελάτη του πεις την τιμή 160+ΦΠΑ θα σε βγάλει κλέφτη και αγιογδύτη και θα πάει έξω από την ΔΕΗ και θα πάρει το (χαρτί κατά την ορολογία του πελάτη ). Υπάρχουν και πελάτες που όταν τους εξηγήσεις τους κινδύνους και της συνέπειες σου λένε να τα φτιάξεις άμεσα . Δυστηχως δεν υπάρχει φορέας ελέγχου για της ΥΔΕ.
-
Η παροχή που πάει στην γενική 1x40 από την φωτό μου φαίνεται 10mm2 ο αγωγός . Τώρα για τις ελλείψεις που έχει ο πίνακας είναι απειρες . Εσυ θα του προτείνεις τη πρέπει να ανακατασκευάσεις για να είναι σύννομη η ΥΔΕ και είναι στο χέρι του ιδιοκτήτη αν θα δεχτεί να το φτιάξει με εσένα η θα ψάξει κάτι ποιο οικονομικό . Άλλωστε η τιμή για έκδοση ΥΔΕ ξεκινάει από 25 €
-
Οταν μετράς μετα το rcd βρόχο σφαλματος ειναι λογικό να ενεργοποιήσει το ρελε διαφυγής.Για να μετράς βρόχο σφάλματος από τα τερματικά σημεία(πριζες,φωτισμος,συσκευες) θα πρέπει το όργανο να πάει στην κλίμακα R15mA. Για την αντίσταση μόνωσης των αγωγών με την τιμή που αναφέρεις μπορεί να ειναι πολλοί παράγοντες για να σου δίνει αυτην την τιμή. Ενδεικτικά αναφέρω. Κακές επαφές με τους ρευματοδοτες. Μη υπάρξει αγωγου προστασίας απο την πρίζα έως τον πίνακα. Οξείδωση στην μπαρα γειωσεως.κλπ
-
Δυστυχώς ο νομοθέτης δεν πρόβλεψε ακριβώς χρονο επανελεγχου για κάθε εγκατάσταση αλλά μας έβαλε 5 κατηγορίες χώρων με ανώτατο χρόνο για καθε μία. Ας κάνω το συνήγορο του διαβόλου για την παραπάνω εγκατάσταση. Ποιος κρίνει τη είναι εύφλεκτο; Αν έχει οινόπνευμα στο μαγαζί η θα το βαλει αργότερα. Αν έχει ψυγεία εταιριών που τα εκθέτει στο πεζοδρόμιο πως μπορώ να εμπιστευτώ μια συσκευή που ειναι το ρελε διαφυγής οτιθα λειτουργήσει απρόσκοπτα για επτα χρόνια. Θα μου πείτε οτι υπαρχει γείωση στην εγκατάσταση και θα επέμβει η ασφάλεια της γραμμής. Πόσες φορές εχουν βρεθεί οι ρευματοδοτες σε κακή κατάσταση κτλ. Ξερω θα μου πείτε έφερα την καταστροφή αλλά δυστυχώς έχουμε αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη σε θανατηφόρα ατυχήματα και πυρκαγιές. @ Τα περισσότερα μοντέλα των εταιριών τα ψυγεία τους ειναι IP20 αλλα τα έχουν όλοι στα πεζοδρόμια.
-
Πτώση Δ.Δ.Ε ταυτόχρονα σε όλα τα διαμερίσματα
Νικολαος Μασσιος replied to manolis85's θέμα in Ηλεκτρολογικά
Για να να βγουν ασφαλή συμπεράσματα θα πρεπει να γίνουν μετρήσεις στην εγκατάσταση. Μέτρηση της αντίστασης γείωσης. Μέτρηση του βρόχου σφαλματος σε καθε πινακα της πολυκατοικίας και σε καθε μετρητή. Μέτρηση της αντίστασης μόνωσης σε καθε εγκατάσταση και στις παροχές(γραμμή πίνακα μετρητή).Αφού γίνουν οι μετρήσεις θα εχεις μια εικόνα για το τι επικρατεί στην εγκατάσταση. Αν το σύστημα είναι ΤΤ εγω πιστεύω ότι εχει γινει τεχνιτος κομβος μεταξύ Ν και ΡΕ καπου στην εγκατάσταση και σου κανει επιστροφή μέσω του ουδέτερου και σου διεγείρει τα ρελε διαρροής ταυτόχρονα. Σίγουρα η αντίσταση γείωσης στην εγκατάσταση ειναι πολύ μεγάλη η και ανύπαρκτη τελείως. Ο βρόχος σφάλματος μπορεί να σου δώσει πολυ χαμηλή τιμή γιατι μπορεί να κλείνει κύκλωμα μεσω του ουδετερου. Εμενα μου εχει τυχει κάτι αντίστοιχο σε εκπαιδευτήρια πριν χρονια με ταυτόχρονη ενεργοποιήσει σε όλα τα ρελε της εγκατάστασης και βρέθηκε μετα απο πολυ ψαξιμο στην εγκατάσταση. Ο κηπουρός ειχε εγκαταστήσει αυτόματο πότισμα και ειχε κοψει κατα λαθος τον αγωγό της κεντρικής γείωσης χωρις να το παρει είδηση. Οταν μαγειρευαν σε ενα μεγάλο επαγγελματικό φούρνο που κατα λαθος ειχαν γεφυρώσει τον ουδέτερο με την γείωση το οποίο δεν το προστάτευαν με ρελε διαφυγής ξαφνικά διεγείραν ολα τα ρελε διαρροης. -
Βαλε ενα ρελε διαρροης μονο για τον φουρνο και τις εστιες μονο για αρχη ετσι ωστε να μην επηρεάζει ολοι την εγκατάσταση.Μετα θα πρεπει να κανει τηλ στην αντιπροσωπία να έρθουν να επισκευασουν και να αποκαταστήσουν τις συσκευες. Εαν η διαγνωση του Ηλεκτρολόγου ειναι σωστη και δεν ειναι καποια αλλη αιτία.
-
Αν ειναι νομιμη η εγκατασταση αφου εχεις τριφασικη παροχη απο μετρητη τοτε θα γράψεις 400V.
-
Το αρδευτικό εχει πολλες ιδιαιτερότητες γιατι είναι εκτεθειμένο σε δυσκολες συνθήκες. Τα εχω βρει πολλες φορες πλημμυρισμένα λογο βροχοπτώσεων και γεματα με τα χωματα του χωραφιού. Τοις γειωσεις (τρίγωνα)τα εχω βρει κομμένα χωρις να εχει παρει είδηση ο χρηστης και να δούλευαν τα μοτέρ χωρις να είναι γειωμενα.Τελος λογο οτι ειναι στον κάμπο χωρις μονιμη επιβλέψει ειναι σημαντικο γιατι γινονται κλοπες χαλκού και καταστρεφουν γειωσεις και αντικευρανικη.Γι'αυτό και θεωρώ οτι ο μικροτερος χρονος επανελενχου για την συγκεκριμένη εγκατασταση πρεπει να ειναι 1 χρόνος και οχι μεγαλύτερος.
-
Γενικός Πίνακας Χαμηλής Τάσης σε υπόγειο χώρο
Νικολαος Μασσιος replied to GregDel's θέμα in Ηλεκτρολογικά
Σε παρομια εγκατασταση που ειχαμε τον ΓΠΧΤ στο -2 του κτηριου ο μελετητής ειχε στην μελετη γενικη διαταξη αποζευξης στον ΑΔΙ 3×2500Α με πηνιο εργασιας και το τοποθετησαμε κοντα στον φυλακα στο ισογειο. Ο λόγος βαση του επιβλεποντα και μελετητή μηχανικου του εργου που το εγκαταστησαμε ειναι οτι το ζητα η πυροσβεστικη για έκτακτη αναγκη. -
Στην κατηγορία χωρου βαζεις μια απο τις παραπανω που σωστα εχεις περιγραψει βαση του φεκ Κατά την προσωπική μου άποψη το αρδευτικό θα το εβαζα στην κατηγορία εγκατασταση στην ύπαιθρο και επανέλεγχο σε ενα χρόνο
-
Συνάδελφε απο την στιγμή που η εργοταξιακη παροχή τροφοδοτεί και την οικια ειναι παράνομο γιατι εσυ θα εκδόσεις ΥΔΕ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και θα αναλάβεις συνολικά την ευθύνη σε περιπτωση ατυχήματος. Κανονικα θα πρεπει να εκδοθεί ΥΔΕ για την κανονικη παροχη απο τον εγκαταστατη που εχει εκτέλεση το εργο. ΥΓ Στην εποχή που ζουμε σαφώς και δεν πρέπει να αφήνουμε δουλειές αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και το ρίσκο που αναλαμβάνουμε.
-
Εμένα μου έχει τύχει στην επαρχία σε νησί να πάρω μετά από 9μήνες παροχή Ν6 από Ν3 που είχα.Η ΔΕΗ μου έδωσε γραπτή απάντηση και μου αιτιολόγησε γιατί δεν μπορούσαν να μου δώσουν Ν6 σε εύλογο χρονικό διάστημα. Στον πίνακα της ΔΕΗ που είναι για τις τυποποιημένες παροχές αναφέρεται και ο Μ/Τ σε KVA της ΔΕΗ που θα πρέπει να είναι για να μπορεί να σε σύνδεση για Ν6 παροχή. Αν ο Μ/T Είναι ποιό μικρός τότε θα πρέπει να κάνει πρώτα επαύξηση η ΔΕΗ στα ανάλογα ΚVA του M/Τ Και μετά να σου φέρει την παροχή. Ώσπου να γίνουν οι μελέτες από το τμήμα μέσης τάσης της ΔΕΗ,να εγκριθούν,να ανατεθούν σε εργολάβο,να πάρουν έγκριση από το Δήμο για εκσκαφή στα πεζοδρόμια,να κατασκευαστεί και να συνδέσουν φαντάσου τον χρόνο που απαιτείται. Τώρα για την γκρίνια του δεητζη για να σε σύνδεση πριν έρθει στο έργο είχε την ΥΔΕ που εσύ έπρεπε να γράφεις 3×300+150+150για την Ν7 και έπρεπε να σου αποδείξουν με ποια νομοθεσία η οδηγία της ΔΕΗ δεν είναι σύννομη η παροχή σου εκτός αν ήταν το κλασικό που κάνουν για να πάρουν την μίζα τους και να σε εξυπηρετήσουν σε εισαγωγικά.
-
Την παροχή Ν5 3×160 στην κυψέλη και 3×125Α στον ΓΠΧΤ δεν σου την δίνει πάντα η ΔΕΗ και αυτό εξαρτάτε από το Δίκτυο (εναέριο, υπόγειο),αν ο Μ/Τ που έχει για το Δίκτυο στην περιοχή μπορεί να τροφοδοτήσει και το επιπλέον φορτίο που θα συνδεθεί. Θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να πάει στην ΔΕΗ και να κάνει αίτηση επαύξησης από Ν3 σε Ν5. Η ΔΕΗ μετά θα εξέταση το αίτημα και θα στείλει τον αρμόδιο μηχανικό να κάνει την μελέτη και να βγάλει κοστολόγιο.Συνήθως η Ν5 παροχή σου τη δίνουν μόνο υπόγεια γιατί έχει ξεχωριστή αναχώρηση από τον πίνακα χαμηλής του Μ/Τ. Το κόστος σύνδεσης είναι πάνω από 3 χιλιάδες συν την εγγύηση. Τώρα για την παροχή η ΔΕΗ ζητάει την ελάχιστη παροχή 3×50 +25+25 αυτό δεν συμενει ότι εσύ δεν μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη παροχή πχ 3×70 +35+35 λογο πτώσης τάσης.
-
Καλά το σκέφτηκες. Μπορείς να βάλεις έναν ζυγό και να ενώσεις τις 2 γειωσεις και μετά με χαλκό προς τον μετρητή. Εκεί που θα βάλεις τον ζυγό να είναι επισκέψιμο γιατί θα δημιουργηθεί διάβρωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για μελλοντική συντήρηση. Πάντως μια δεύτερη γνώμη από τις εταιρείες που ασχολούνται με γειωσεις για τον τρόπο θα είναι ποιο εμπεριστατωμένο. Για την παροχή αν δεν έχεις την δυνατότητα να πας ποιό χαμηλά καλό είναι να γίνει και σήμανση με δυχτι και την σωλήνα να την γειωσεις ισοδυναμικα.