Μετάβαση στο περιεχόμενο

georgios_m

Core Members
  • Περιεχόμενα

    2.409
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    12

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.667 profile views

georgios_m's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

670

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν υποθέσουμε ότι δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής εγγράφων, τότε ποιος ο λόγος πρόσληψής τους σε μια δημόσια υπηρεσία;
  2. Θεωρητικά μπορούν να γίνουν τα πάντα. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία έχει ως εξής: 1. Αποτίμηση υφιστάμενης κατάστασης: όλα όσα μας περιγράφεις πρέπει να τα δει κάποιος μηχανικός και με συγκριτική θεώρηση αρχικής μελέτης και πραγματικής κατάστασης να προσδιορίσει τις αντοχές των επιμέρους υλικών αλλά και του κτιρίου σαν σύνολο. Αν όλα βγουν καλά, σε πρώτη φάση θα έχεις μια επίσημα βεβαίωση στατικής επάρκειας με τυπική και ουσιαστική σημασία. 2. Πρόταση ενισχύσεων: τα παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκή ακόμα και για την τρέχουσα λειτουργία του κτιρίου (πχ λόγω επικαιροποιημένων κανονισμών) και να χρειαστούν κατευθείαν ενισχύσεις. Το ποιες θα είναι αυτές θα στο πει ο μηχανικός. Δεν υπάρχουν εκ των προτέρων τυποποιημένες λύσεις γιατί κάθε κτίριο είναι μοναδικό, ιδίως αν είναι και παλαιό, όλα όμως προκύπτουν με στατικές αναλύσεις, αντικειμενικά και τεκμηριωμένα. 3. Πρόταση προσθηκών: παράλληλα μπορεί να εισαχθεί το ζήτημα του β' ορόφου και αναλόγως να προκύψουν οι απαιτούμενες ενισχύσεις. 4. Απόφαση: όλα τα παραπάνω θα συγκριθούν με την επιλογή να κατεδαφιστούν τα πάντα (ή επιλέγοντας τα πιο προβληματικά) και να ξαναχτιστεί κάτι ή όλο από την αρχή. Εδώ θα παίξει ρόλο και ο συναισθηματικός παράγοντας, η διαθεσιμότητα κατάλληλων συνεργείων κλπ.
  3. Η "κάθε πηγή ύδατος" περιλαμβάνει και χειμάρρους, ρέματα και αντιπλημμυρικές τάφρους;
  4. Αυτό όμως είναι πολύ γενικό. Χρειάζεται μια συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής που να αναφέρεται στο τι (από όσα γίνονται) δεν γίνεται σωστά και θα έπρεπε να αλλάξει. Γιατί είναι διαφορετικό να λέμε ότι το πρόβλημα οφείλεται στη μη εφαρμογή ενός κατά τα άλλα σωστού σχεδιασμού από το να λέμε ότι ο εφαρμοζόμενος σχεδιασμός είναι ακατάλληλος.
  5. Οι έρευνες για την καταλληλότητα των επεξεργασμένων εκροών έχουν γίνει ήδη και η ιδέα είναι λειτουργική. Δε συμφέρει να εφαρμοστεί παντού όμως. Γενικώς νερά υπάρχουν όπως φαίνεται από τις πλημμύρες που προκαλούν. Αλλά πρέπει να αποθηκεύονται και σωστά.
  6. Όλες αυτές οι πολύ ισορροπημένες σκέψεις αφορούν τη Γεωργική Παραγωγή. Η ένσταση μας στη χρήση αγροχημικών αφορά τη Συντήρηση Πρασίνου. Και για έναν επιπλέον λόγο: την ανάπτυξη ανθεκτικότητας στα φάρμακα, τα οποία θα είναι αργότερα ανεπαρκή και για τη χρήση στην παραγωγή. Οι περιορισμοί δεν σταματούν στα χημικά όμως! Σε κάποιους δήμους (πχ Κηφησιάς) ακόμα και τα μηχανήματα πρέπει να είναι μπαταρίας (όχι βενζινοκίνητα) για να μη ρυπαίνουν και κυρίως να μην ηχορρυπαίνουν.
  7. Πολύ σωστά, ωστόσο, αν κάπου βλέπουμε μια τόσο σοβαρή κατάχρηση, ας γίνεται και καμια επίσημη καταγγελία, όχι μόνο στα φόρουμ.. Όσο για το οικονομικό κόστος συντήρησης των περιουσιών, από ίδια πείρα τα λέμε αυτά, ως συμπάσχοντες. Ασφαλώς ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, ιδίως αν τα λεφτά δεν είναι περιορισμός.
  8. Η ενοικίαση είναι κι αυτή μια μορφή αξιοποίησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως εξασφαλίζει απλά τα έξοδα διατήρησης, ώστε να μη μπαίνει ο ιδιοκτήτης μέσα, πράγμα που κι αυτό παίζει. Και έτσι ξεκινά η σκέψη του να απαλλαγεί κανείς τελείως από μια περιουσία που κάθε τόσο εμφανίζει και ένα επείγον πρόβλημα που ζητάει λεφτά για να αντιμετωπιστεί. Η λογική αυτή της ελληνικής κοινωνίας αναπτύχθηκε σε εποχές που υπήρχαν άλλες δυνατότητες, αλλά τώρα εξελίσσεται σε πολυτέλεια. Οι περιουσίες που διατηρούνται ακόμα συνήθως έχουν την επίβλεψη κάποιου μέλους της οικογένειας που μένει κοντά (παππούς, θείος κλπ). Όταν αυτός εκλείψει, το πρόβλημα εξεύρεσης ενός σωστού επαγγελματία δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Στις μέρες μας, το κόστος ενός σωστού επαγγελματία αναπροσαρμόζεται συνεχώς στο να είναι λίγο πιο πάνω από αυτό που αντέχει να πληρώσει ο μέσος αστός. Το δημιουργεί η αγορά αυτό. Πρόβλημα πλέον έχει ο κόσμος ακόμα και για την πρώτη του κατοικία, όχι μόνο για τις μακρινές ιδιοκτησίες. Δηλαδή κι ο παππούς στο χωριό, αν δεν μπορεί να κάνει και κάποια πράγματα μόνος του, η σύνταξη δεν αρκεί για να πληρώνει επαγγελματίες να του τα φτιάχνουν όλα όπως απαιτούν οι σύγχρονοι κανόνες.
  9. Μην το γελάς... αυτή βασικά είναι η λύση. Περιουσία που δεν αξιοποιείται, δεν μπορεί να είναι βιώσιμη. Και ίσως αυτό να είναι και το σωστό. Ποιο το νόημα να κατέχεις ένα κτήμα αν ούτε το καλλιεργείς, ούτε το χαίρεσαι;
  10. Ενώ για το γραφείο οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες για το εργοτάξιο η εικόνα είναι ασαφής. Ποιο είναι το ακριβές περίγραμμα μιας θέσης μηχανικού εργοταξίου; Η περιγραφή του Τέτρις αντιστοιχεί περισσότερο στη σύγκριση δημόσιων - ιδιωτικών έργων και όχι τόσο στην εργασία γραφείου - εργοταξίου. Θεωρώ επίσης λάθος το να λέμε ότι το εργοτάξιο δεν συνιστάται στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν οικογένεια. Όσο το λέμε αναπαράγουμε στερεότυπα και αποδεχόμαστε ως φυσιολογικές κακές εργασιακές συνθήκες που πλήττουν εξίσου και τον άνδρα. Ίδιες και χειρότερες συνθήκες με άσχημα ωράρια, πίεση και χαμηλές αμοιβές μπορεί να υπάρχουν και σε ένα περιβάλλον γραφείου.
  11. Εγγραφή στο ΤΕΕ απαιτεί και ο διορισμός στο δημόσιο. Επίσης ξεκλειδώνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε σεμινάρια και άλλες δράσεις ωφέλιμες για νέους μηχανικούς και όχι μόνο. Τέλος, δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. Γενικά καλό είναι να γράφεται κανείς αμέσως, διότι ποτέ δεν ξέρεις αν η εξέταση ξαφνικά δυσκολέψει ή αραιώσει η συχνότητά της.
  12. 1. Αν κατάλαβα καλά προτίθεσαι να διαθέσεις 4 - 5 επιπλέον χρόνια προετοιμασίας για τις πανελλήνιες. Θεωρητικά εφικτό είναι, ωστόσο δεν συνηθίζεται. Δηλαδή στα πολυτεχνεία αυτά πηγαίνει όποιος επιτυγχάνει στα μαθηματικά αβίαστα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Τα 4 - 5 επιπλέον έτη είναι ο χρόνος για να βγάλει κανείς τη σχολή του, όχι για να προσπαθεί να μπει. 2. Μεταξύ όσων ανέφερες υπάρχουν σχολές αρκετά έως και πολύ δύσκολες, που ακόμα και όσοι πέρασαν αβίαστα φτάνουν στα όριά τους για να τις τελειώσουν. 3. Για το αντικείμενο που θέλεις θα χρειαστούν σίγουρα κι άλλες σπουδές. Πιθανότατα να μην υπάρχει καν, οπότε θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να το δημιουργήσεις εσύ, πράγμα που προσθέτει κι άλλες αβεβαιότητες. 4. Για τις ειδικότερες δυνατότητες κάθε σχολής μπορείς να ενημερωθείς μελετώντας το ερευνητικό έργο που παράγουν. 5. Πέρνα πρώτα και βλέπουμε. Μέχρι τότε, μπορεί αμφότερα να έχουν ξεπεραστεί και να σε ενδιαφέρει και σένα κάτι άλλο.
  13. Αφού όπως λες ξέρεις, σου αρέσει και διαθέτεις εργαλεία, γίνε μάστορας. Μπορείς να ασκείς και τα δύο επαγγέλματα ταυτόχρονα, του μηχανικού και του μάστορα, αναλόγως τι δουλειές σου τυχαίνουν αρχικά και στην πορεία θα κάνεις επιλογή τις πιο επικερδείς και αυτές με το λιγότερο στρες.
  14. Άρα δε σου φταίει σε κάτι η μελέτη, ειδικά η στατική. Την κρατάς και επιλέγεις να στην υλοποιήσει ο οικονομικότερος εργολάβος.
  15. Ωστόσο η μελέτη που έχεις τυγχάνει να συμφωνεί με αυτό που προτείνουμε όλοι άρα πιθανότατα κι ο νέος μηχανικός. Μήπως τελικά η εταιρεία δεν συμπεριφέρεται τόσο άσχημα όσο νομίζεις;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.