Μετάβαση στο περιεχόμενο

pirsogiannis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.742
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    14

pirsogiannis last won the day on Ιούνιος 7 2022

pirsogiannis had the most liked content!

8 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

9.086 profile views

pirsogiannis's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

754

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επομένως πληρώνεσαι με τον 1ο λογαριασμό και αναθεώρηση ακόμη και μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη αναθεώρηση της Α.Σ. ?
  2. Αν και η εμπειρία μου στην νομοθεσία των δ.ε. είναι απειροελάχιστη, αλλά επειδή βλέπω ότι το ερώτημα επαναλαμβάνεται ας συνεισφέρω κι εγώ: στα σεμινάρια του ο Παπασταμάτης λέει ότι: ακόμη κι αν δεν υπάρχει ποσό αναθεώρησης στην Α.Σ μπορείς κάλιστα (χαρακτηριστικά λέει αν εισαι μάγκας και σωστός εργολάβος😀) να το πάρεις. Αναφέρει ως βήματα: συντάσεις και υπολογίζεις την αναθεώρηση, εισάγεις την αναθεώρηση στον ΑΠΕ και αυτός εγκρίνεται και στο τέλος κάνεις λογαριασμό και τα παίρνεις. Το ποσό της αναθεώρησης είναι άσχετο με το ποσό της Α.Σ. Το πού θα βρεθεί το ποσό της αναθεώρησης δεν σε αφορά , αφορά τον οικονομικό επίτροπο και την διαχειριστική αρχή του έργου. Αρκεί προφανώς να έχει υπολογιστεί σωστά και αυτά που αφορά η αναθεώρηση να έχουν "τοποθετηθεί" στο έργο και να αποδεικνύεται με παραστατικά. Στο ερώτημα αν μπορείς να πληρωθείς ποσό αναθέωρησης, με τον 1ο πχ λογαριασμό και χωρίς να περιμένεις σύνταξη/έγκριση ΑΠΕ, έχει αναφέρει ότι γίνεται αρκεί στην Α.Σ. να προβλέπονταν ποσό αναθεώρησης και εσύ με το ποσό που ζητάς να μην το υπερβαίνεις. Αν το υπερβαίνεις/ ή δεν υπήρχε ποσό αναθεώρησης στην Α.Σ πας με τον τρόπο της πρώτης παραγράφου.
  3. @tetris αν δεν σου κάνει κόπο στείλε και σε εμένα π.μ.
  4. @kfil έχεις παραπάνω πληροφορίες? (τί, ποιός, πού?)
  5. Καλησπέρα. Σταχυολογώντας από όλα τα σωστά που ειπώθηκαν: 1. Καμία βαφή δεν έχει θερμομονωτικές ιδιότητες. Μπορεί να έχει ανακλαστικές ιδιότητες, μπορεί να έχει υγρομονωτικές ιδιότητες αλλά μέχρι εκεί. 2. Μπορείς να "περάσεις" οτιδήποτε λευκό ώστε να ανακλά τον ήλιο και να έχεις έτσι έναν ελαφρύ παθητικό δροσισμό σαν μία σκίαση, αρκεί να έχει πρόσφυση με το ασφαλτόπανο και βέβαια να μην έχει σύσταση που να το καταστρέψει. 3. Τα ακρυλικά χρώματα είναι οικονομικά, έχουν αβέβαιη πρόσφυση με το ασφαλτόπανο και θέλουν συντήρηση. Οι υγρομονωτικές πολυουρεθανικές μεμβράνες συνήθως (χρειάζεται ερώτηση αναλόγως το συγκεκριμένο υλικό) έχουν καλή πρόσφυση με το ασφαλτόπανο αλλά είναι ακριβότερες και θέλουν αραιότερη από τα ακρυλικά συντήρηση. 4. Μπορείς να βάλεις και λευκά βότσαλα, καθαρά ξεπλυμένα χωρίς καθόλου χώμα/σκόνη που θα κινδυνεύει να σου φράξει τις υδροροές.
  6. Ναι, να πούμε εδώ βέβαια ότι δεν πρέπει να βάλει ασβέστη επάνω στο ασφαλτόπανο ο άνθρωπος... Ασβέστη έβαζαν επάνω σε επιχρισμένες τοιχοποιίες, ξερολιθιές, δάπεδα διαφόρων επιστρώσεων (πέτρες κλπ).
  7. Γήπεδο εκτός ορίων οικισμού, συνορεύει με έκταση χαρακτηρισμένη ΑΔ στους δασικούς χάρτες. Δεδομένου ότι στην παράγραφο 6 του άρθρου 3 του ν.998/1979 γράφει: 6. Δεν υπάγονται οπωσδήποτε στις διατάξεις του παρόντος νόμου β) Οι εκτάσεις που έχουν τη μορφή της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 5 του παρόντος, που στη λήψη Α/Φ έτους 1945 ή, εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, εμφάνιζαν αγροτική μορφή. Κι επειδή αυτή η έκταση ΑΔ των δασικών χαρτών στις αεροφωτογραφίες του 1945 ήταν σίγουρα καλλιεργούμενο, υπάρχει περίπτωση το γήπεδο που συνορεύει με το ΑΔ να γλυτώνει την έκθεση / αξιολόγηση και τα μέτρα πυροπροστασίας?
  8. Αν δεν είχε λήξει η άδεια την 1/3/2011 (που λογικά δεν είχε λήξει, γιατί όπως λές εκδόθηκε την 25/5/2007 άρα έληγε 25/5/2011) είναι σε ισχύ. Τσεκάρεις και ειδικότερες διατάξεις, παραδοσιακού τυχόν οικισμού κλπ
  9. Αν θέλεις γράψε Ηλία με ποιον τρόπο σου έκαναν παρουσίαση-ενημέρωση. Θυμάμαι πχ πριν μερικά χρόνια ότι δεν ¨επαιζε"¨κάποιο ντεμο ή παρουσίαση σε βίντεο του προγράμματος. Επίσης αν θες στείλε σε πμ, αν νομίζεις ότι είναι πιο δίκαιο, τί τιμή σου έδωσαν. Συμφωνώ πάντως ότι η αίσθηση που έχω από τον χώρο των λογισμικών είναι ότι είναι σοβαρή εταιρία.
  10. Μωσαικό πάχους 2,5-3cm βάρους 80κγρ/μ2 λέει ο κανονισμός. Άρα για πάχος 2,5εκ το ειδικό βάρος του μωσαικού είναι: 0,80kN/m2 / 0,025m = 32kN/m3 Για πάχος 3εκ το ειδικό βάρος του μωσαικού είναι: 0,80kN/m2 / 0,03m = 27kN/m3 Ας θεωρήσουμε λοιπόν ένα ειδικό βάρος περί τα 30kN/m3. Άρα ένα μωσαικό πάχους 5εκ, εύλογο είναι να έχει ένα βάρος 30kN/m3 * 0.05m = 1.5kN/m2 δηλαδή 150kgr/m2. Για τις τσιμεντοκονίες τα πράγματα ποικίλουν πολύ. Ας πούμε ο κανονισμός φορτίσεων δίνει φαινόμενο βάρος τυπικού τσιμεντοκονιάματος 2100kgr/m3, άρα στα 5cm πάχος είναι 2100*0.05 = 105kgr/m2.
  11. Δες την βιβλιογραφία του Αθ. Νικολαίδη.
  12. Μια από τις εταιρείες που προωθούν τέτοιου είδους λογισμικό γράφει στον ιστότοπο της αυτό. Προφανώς είναι κάποια απόφαση ευρωπαικού δικαστηρίου που αφορά σε άδειες esd (ηλεκτρονικές). Κάποιος νομικός θα βοηθούσε να μας έλεγε την γνώμη του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.