vti-chris
Μη μηχανικός-
Περιεχόμενα
50 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
Φήμη στην κοινότητα
0 ΟυδέτερηProfile Information
-
Φύλο
Δεν απαντώ
-
Επάγγελμα
Ιδιώτης-Μη μηχανικός
-
Ειδικότητα
Ιδιώτης
Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ
985 profile views
-
Ευχαριστω για τις συμβουλές. Θα προχωρήσω με διπλου τελικά...δεν ανταλλάζω με τιποτα την ηρεμια που θα μου δωσει!! Θα βαλω κ τις περσίδες κ οτι παρω για τον 1ο όροφο για μενα ειναι κερδος. Εχω ακομα δυο ερωτησεις: Στο ισόγειο σκεφτομαι να βαλω ρυθμιζόμενο μπουρι σαν πρωτο πανω στη σομπα για ευκολη αποσυναρμολόγηση κ καθαρισμο. -Ποια η γνωμη σας για το συγκεκριμενο σωληνα? -Για τη συνδεση του μονου κ του διπλου(μονωμενου) σωλήνα χρειάζομαι καποιο ειδικό εξαρτημα ή να τα ενωσω ως εχουν κ να καλυψω τον πετροβαμβακα που φαινεται με τον δακτυλιο/ροζετα?
-
Την ροζ εχω βαλει οταν κτιζόταν το σπιτι διοτι ειχα προνοια για τζακι ή ξυλοσομπα. Οι διατομες κ αποστασεις υπαρχουν, αλλα μονο για τη σομπα. Τα 150αρια μπουρια ειναι τα προβλεπόμενα. Με την τσιμεντοσανιδα πισω απο τη σομπα θεωρητικά λύνω την αποσταση απο τον τοιχο. Ο προβληματισμος είναι στο περασμα προς τον 1ο οροφο κ το ειδος υου σωληνα...μονου ή διπλού τοιχωματος.
-
Το αρχικο πλανο ηταν να μπουν μονου τοιχώματος μεχρι λιγο πριν την εξοδο για την οροφη ετσι ωστε να παρω οσο περισσοτερη ζεστη μπορω απο τα μπουρια. Μιλωντας κ με αλλους ομως κυριως απο Αμερικη μεριές, οπου εκει τα πράγματα πρεπει να πληρουν καποιες προϋποθέσεις για να παρουν πιστοποίηση κ καθοριζουν ελαχιστες αποστάσεις στα μπουρια κ σόμπα. Επομενως με εβαλαν σε σκέψεις για την ασφαλεια της ολης εγκαταστασης. Το θεμα ειναι πως το μονο εύφλεκτο υλικό θα μπορουσε να θεωρηθει η γυψοσανιδα 30Χ30εκ. στο περασμα στον 1ο οροφο την οποια μπορω να αντικαταστησω με τσιμεντοσανιδα. Για τον ελκυσμο κ τις υγροποιησεις αγχώνομαι.
-
Γεια σας, Έχω αγοράσει μια ξυλοσομπα και θα ήθελα τις συμβουλές σας για τη σωστη τοποθετηση τοσο της σομπας οσο κ της καπνοδοχου. Σας παραθετω ενα πρόχειρο σχεδιο της εγκαταστασης. Στο σημειο συνδεσης του μονου με του διπλου τοιχώματος στο ταβάνι του ισογειου θα βαλω ανοξείδωτο δακτύλιο για να καλυψω το διπλο μπουρι.
-
Κατανοητά αυτά που αναφέρεις αλλά η διαφωνία μας ήταν στο αν το ελαφρομπετό είναι πιο θερμομονωτικό από το απλό μπετό. Όσο για το πάτωμα είχα διαβάσει τη μελέτη και με βάση τις μετρήσεις που έκανα προσωπικά περνούσα τον συντελεστή θερμομόνωσης που έπρεπε να έχει και γι'αυτό προχώρησα με το ελαφρομπετό αφού τον ενημέρωσα πρώτα και έκανε εκ νέου τους υπολογισμούς. Συμφωνώ επίσης ότι η μελέτη είναι σημαντική αλλά δεν είναι απόλυτη. Για παράδειγμα στο σπίτι μου έχω 4 εξαερισμούς οροφής διαμέτρου 12εκ. + ένα εξαεριστήρα 25εκ. βιομηχανικού τύπου, Οι απώλειες που έχω από εδώ πως μπορούν να υπολογιστούν όταν το σπίτι μου στην περιοχή που είμαι είναι πάνω σε μικρό ύψωμα αλλά δέχεται μέτριο προς δυνατό άνεμο 350 μέρες το χρόνο και όσο καλά σφραγισμένο και να είναι το σπίτι από κάπου θα μπάζει. Γι'αυτό σκέφτηκα να κάνω συσχετισμό με τα A/C μιας και δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες.
-
Φίλε, ευχαριστώ αλλά να μου λείπει!!! Εδώ δεν γνώριζε ο άνθρωπος που μου έκανε την μελέτη θερμομόνωσης/μηχανολογικών, η οποία πέρασε από την κρατική επιτροπή για την άδεια οικοδομής, ότι το ελαφρομπετόν έχει καλύτερη θερμομονωση από το μπετό και συζητούσαμε μια ώρα για να τον πείσω ότι δεν χρειάζομαι επιπλέον μόνωση στο πάτωμα ...τελικά μπήκαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε τις σχετικές μετρήσεις με τους δείκτες!!!!!!!!!! Βγήκε η μελέτη και δεν με ρώτησαν τι τζάμια θα βάλω, τι μόνωση θα κάνω στις βεράντες λόγω υπογείου και πολλά άλλα...άστα να πάνε. Προτιμώ να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα από ότι πηγές μπορώ να βρω στο διαδίκτυο.
-
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την απόδοση των A/C split units, ποιά είναι η πραγματική θερμική απόδοση σε Kw στον χώρο. Για παράδειγμα έχω ένα 24άρι LG στο σαλόνι+τραπεζαρία κάπου στα 65τ.μ. ενιαίοι χώροι το οποίο δείχνει στον μετρητή του 1.1Kw/h για να διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία στους 21 με εξωτερική ~10. Αν κάνω τους υπολογισμούς με βάση το COP(~4) βγαίνει ότι χρειάζεται 1.1Kw για να δώσει 4.4Kw στον χώρο. Τις μέρες που η εξωτερική θερμοκρασία έπεσε κοντά στο 0 η κατανάλωση ήταν 2.4kw/h για να διατηρήσει περίπου την ίδια θερμοκρασία των 21 βαθμών. Άρα θεωρητικά εδώ χρειαζόταν ~10Kw στο χώρο. Η απορία μου είναι η εξής...αν αγοράσω τζάκι για τον ενιαίο αυτό χώρο, είναι σωστό να κάνω τους πιο πάνω υπολογισμούς(αν και εφόσον είναι σωστοί φυσικά!!) και να καταλήξω στα Kw του τζακιού που απαιτείται?? Π.χ. στην περίπτωση αυτή χρειάζομαι max 10kw και min 4kw.
-
Έχω περίπου 80 τ.μ. βεράντα η οποία είναι στην παρούσα φάση από "τριφτό" μπετό. Η βεράντα βρίσκεται πάνω στην επέκταση της πλάκας του σπιτιού η οποία έχει υγρομονωθεί με τσιμεντομόνωση από κάτω και έχει μπει μπετό 10εκ. το οποίο έχει γυαλιστεί μηχανικά.. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να βάλω κεραμικά στην παρούσα φάση και ψάχνω για μια προσωρινή λύση υγρομόνωσης έτσι ώστε να μην περνούν νερά από κάτω ασχέτως αν υπάρχει η τσιμεντομόνωση. Η βεράντα θα χρησιμοποιείται έτσι πρέπει να επιδέχεται ελαφριά φορτία. Οι εισηγήσεις που πήρα μέχρι τώρα είναι να βάλω την μόνωση που βάζουν στις ταράτσες την υδατοδιαλυτή η οποία να επαλείφεται μια φορά κάθε 4-5 χρόνια για φρεσκάρισμα και η άλλη να γίνει ξανά τσιμεντομόνωση. Η υδατοδιαλυτή μόνωση από τις 2 μου φαίνεται καλύτερη μιας και είναι πολύ ελαστική και θα καλύψει τυχόν ρωγμές του μπετού... Υπάρχει κάτι άλλο οικονομικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω?? Οι εποξικές είναι λίγο εκτός budjet!!!
-
Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με της ακρυλικές μπογιές σιλικόνης ή χωρίς όσο αφορά την διαπνοή σε υδρατμούς. Αξίζει ή είναι απλά θεωρίες?
-
Παιδια σχετικα με τα ηλιακα με σωληνες κενου αερος γνωριζει κανεις απο πρωτο χερι πως συγκρινονται με τα ηλιακα με συμβατικα πλαισια??
-
Μιας και ανάφερες την μόνωση...το συγκεκριμένο που βρήκα έχει 8εκ. πετροβάμβακα ενώ τα "καλά" έχουν 5-6εκ. αφρό πολυουρεθάνης. Αν βγάλει κανείς το U value θα δει ότι είναι αρκετά κοντά το ένα με το άλλο αλλά ακούγετε ότι στην πολυουρεθάνη υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνουν μέσα στο μεσοδιάστημα κενοί χώροι... προφανώς το ξεψειρίζω το θέμα αλλά λεφτά είναι και καλό είναι να "επενδυθούν" σωστά!!!
-
Άρα ουσιαστικά αν λάβουμε υπόψη ότι το καλοκαίρι υπάρχει αύθονο ζεστό νερό έτσι και αλλιώς λόγο των ψηλών θερμοκρασιών τότε το κάθετο είναι μονόδρομος για καλή απόδοση.
-
Είμαι στη φάση επιλογής ηλιακού θερμοσίφωνα και θα ήθελα την γνώμη σας σε ένα θέμα σχετικά με την απόδοση του οριζόντιου με τον κάθετα τοποθετημένο. Έχω παρατηρήσει στο πατρικό μου ότι έχουν ζεστό νερό ακόμα και με μια ώρα ηλιοφάνειας σε αντίθεση με συγγενικό πρόσωπο σε διπλανό σπίτι με τα ίδια ακριβώς πλαίσια αλλά με οριζόντιο θερμοσίφωνα ο οποίος θέλει τουλάχιστο 3-4 ώρες για να πάρει θερμοκρασία. Τώρα αντιλαμβάνομαι την καλύτερη κλιμάκωση του ζεστού νερού στον κατακόρυφο αλλά οι διάφορες εταιρίες που επισκέφθηκα επιμένουν ότι λόγω πιεστικού συστήματος το κρύο νερό θα μπαίνει στον θερμοσίφωνα πολύ γρήγορα και θα αναμιγνύει το ζεστό με το κρύο άρα το μόνο που θα πετύχω είναι να χαλάσει η όψη του σπιτιού. Ισχύει κάτι τέτοιο...βοηθά ή όχι η κάθετη τοποθέτηση??
-
Η αλήθεια είναι πως άκουσα για το μπογιάτισμά τους και ότι θα ήταν καλύτερα να γίνει στοκάρισμα σε όλη την επιφάνειά της. Ο σοβατζής χρεώνει 9 ευρό το μέτρο και ο "σπατουλάς" 4-5ευρό και επιπλέον η τοποθέτηση. Άρα ότι δεν γίνει από μένα είναι +++
-
Παίδες καλοδεχούμενες οι απόψεις σας αλλά όταν έχεις αγορά του υλικού για σοβάτισμα + εργατικά από το συνεργείο και το $$$ είναι περιορισμένο τότε σκέφτεσαι διάφορες λύσεις που πιθανό να μην είναι και οι πιο σωστές αλλά τι να κάνουμε?!!