Μετάβαση στο περιεχόμενο

Christos

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.025
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Christos last won the day on Μάρτιος 14 2014

Christos had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

7.686 profile views

Christos's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

133

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο χώρος προβλεπόταν ως επαγγελματικός, οπότε δεν έχει γίνει ρύθμιση. Εχει σημειωθεί το χαμηλό ύψος - μπορώ να ζητήσω να περάσει ως λοιπή παράβαση η μη εφαρμογή του ως προς τα σχέδια (δεν έχω κάνει εγώ την τακτοποίηση). Ωστόσο, αν λάβουμε τοις μετρητοίς το παραπάνω, τότε κανένα υπόγειο σε καμία μεζονέτα/μονοκατοικία δεν μπορεί να λάβει κύρια χρήση είτε λόγω ύψους είτε λόγω αερισμού/φωτισμού.
  2. Εγω παντα περναω μεσα μελετες ηλεκτρικων, υδρευση-αποχετευση, παθητικη, και αφου τα κανω ολα βαζω και ενεργητικη.
  3. …και επιπλέον αφορά χώρο εντος περιγράμματος κτιρίου, και αλλαγή χρήσης - επίσης στις εξαιρέσεις της Κατηγορίας 5.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε Β' Όροφο επαγγελματικού χώρου, το υλοποιημένο καθαρό ύψος είναι 2,35 (αντί για το προβλεπόμενο από την άδεια 2,80). Ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να αλλάξει χρήση μέσω άδειας μικρής κλίμακας, σε κατοικία. Το θέμα του ύψους αυτού, που είναι μικρότερο του ελάχιστου βάσει ΝΟΚ, θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην αλλαγή χρήσης;
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια παρόμοια περίπτωση, αλλά σε εντός σχεδίου περιοχή Αθήνας, όπου έχει κατασκευαστεί ξενοδοχείο σε περιοχή με Σ.Δ. 1,5 (το 1970),με εξάντληση της δόμησης, ενώ έχουν τακτοποιηθεί και 300 ακόμα με ν. 4178/13. Σήμερα ο Σ.Δ. στην ίδια περιοχή είναι πλέον 1,4. Ο νέος ιδιοκτήτης ιδανικά θέλει αλλαγή χρήσης σε κατοικία. Θεωρούσα με βάση το άρθρο 5 ότι για εντός σχεδίου περιοχές μπορεί να αλλάξει στο σύνολό του το ακίνητο χρήση (νόμιμη και ρυθμισμένη επιφάνεια). Ακόμα κι αν θεωρείται ειδικό κτίριο (είναι;) το ξενοδοχείο, η όποια παρέκκλιση (που δεν ξέρω κιόλας αν έχει χρησιμοποιηθεί παρέκκλιση, πού το βρίσκω; στο τοπογραφικό δεν παραπέμπει σε νομοθεσία για τους όρους δόμησης) έχει δοθεί πριν το 2011. Μέχρι που διάβασα τον @Pavlos33 και μπερδεύτηκα! Στην απευκταία περίπτωση που δεν αλλάζουν χρήση όλα τα τετραγωνικά, μπορεί να κρατήσει τμήμα το κτιρίου με τη σημερινή χρήση και τμήμα ως κατοικίες; θεωρώ πως όχι, η δυνατότητα αυτή έχει δοθεί σε ξενοδοχεία πεντάστερα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει κάτι που αγνοώ. ΥΓ: Αν έχει σημασία, το ακίνητο υπάγεται στην ΥΔΟΜ Αλίμου.
  6. Καλημερα συναδελφοι, σε οικοπεδο >200 τ.μ. στην Αθηνα, μπορω να προχωρησω σε εξαγορα ΟΛΩΝ των θεσεων σταθμευσης; ή οφειλω να εμφανισω στο χωρο του ισογειου (υπογειο δε θα γινει ουτε θα μπορουσε να ειναι και λειτουργικο λογω σχηματος και επιφανειας οικοπεδου) οσες θεσεις μπορω και να εξαγορασω τις υπολοιπες; Στα αρθρα 1 και 3 του 960/79 δε κανει καποια αναφορα και στο Π.Δ. 111/04 για θεματα εξαγορας παραπεμπει στον 960/79 δεν φερνει κατι καινουργιο.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή σεζόν να έχουμε. Θέλω να βγάλω ΕΕΔΜΚ σε διατηρητέο κτίριο, για την τοποθέτηση ικριωμάτων σε 2 πλευρές για τον χρωματισμό του κτιρίου. Η εργασία είναι αποκλειστικά αυτή, δηλαδή χρωματισμός του και μάλιστα στο ίδιο παλαιό χρώμα, δεν πειράζουμε τίποτε άλλο επί των όψεων, ούτε καν κουφώματα δεν αλλάζουν. Θα ζητούσατε έγκριση από Σ.Α. ή οποιοδήποτε άλλο φορέα;
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αλλά αυτόως σκεπτικό δεν θα έρθει σε αντίθεσή και με την τακτοποίηση της «διαφορετικής χωροθέτησης θέσης στάθμευσης»; Δηλαδή αν η θεση που υποδεικνύεται στην αδεια ειναι διαφορετική απο τη θεση της σύστασης και της πραγματικότητας, αλλα και στις 2 περιπτώσεις καταλαμβάνουν έναν ανοιχτό χώρο πυλωτής χωρίς άλλες κατασκευές, βάσει νόμου θελει τακτοποιηση. Αλλα βάσει των όσων γράφεις δε θελει (θεωρώ για την οικονομία της συζήτησης ότι δεν υπάρχουν πουθενά στην πυλωτή κατασκευές, είτε στην άδεια είτε στην πραγματικότητα.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, συνάδελφος εχει εκδώσει αδεια για 5-οροφη οικοδομή, για την οποία εχει πάρει 3-4 μέτρα παραπάνω με χρήση του άρθρου 10. Αν καταλαβαίνω σωστά, προϋπόθεση για χρήση του άρθρου είναι το οικόπεδο να είναι άρτιο κατά κανόνα. Το συγκεκριμένο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση (λόγω μικρής φάτσας, η επιφάνεια είναι οκ για αρτιότητα κατά κανόνα). Ωστόσο έχει πάρει προέγκριση κανονικά. Κάνω εγώ κάπου λάθος; ή έγινε λάθος ΄λάθος' στους ελέγχους της αρμόδιας ΥΔΟΜ;
  10. Γεια σας συνάδελφοι, σε πολυκατοικία διαπιστώθηκε ότι ενώ το διαμέρισμα είναι σύμφωνα με τα σχέδια, η κάτοψη πυλωτής δεν αποτυπώνει καθόλου τις θέσεις στάθμευσης ενώ η κάτοψη πυλωτής της σύστασης τις δείχνει κανονικά. Η άδεια έχει βγει τον Μάρτιο 1979 (ΠΡΙΝ την έναρξη ισχύος του ΦΕΚ 960/79 για την υποχρεωτικότητα θέσεων στάθμευσης), και έγινε η αναθεώρηση της ΜΕΤΑ την έκδοση του ΦΕΚ 960/79, η οποία όμως δεν επηρέαζε την πυλωτή. Υπάρχει όμως ΔΚ και τοπογραφικό μεταγενέστερα, του 1983 - στα οποία δεν γίνεται αναφορά σε θέσεις στάθμευσης. Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει υπαγωγή για χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης;
  11. Δες το αρθρο 17 παρ 6β πιστευω να σε καλυπτει με δεδομενο οτι υπαρχει ηδη διαμορφωμενη κατασταση
  12. Μπορεις λογω μικρου οικοπεδου.
  13. Να κάνω μια χαζή ερώτηση; σε ό,τι έχε διαβάσει αναφέρεται σε ακίνητα με κτίσμα. Η υποχρέωση περιλαμβάνει μόνο αυτούς; ή και τα αδόμητα οικόπεδα; στα οποία βέβαια τα όποια μέτρα είναι το εξής ένα, ο καθαρισμός τους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.