Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη παύση οικοδομικής άδειας


logicrypto

Recommended Posts

Καλησπέρα.
Ελπίζω να είναι το σωστό thread που ανοίγω αυτό το ποστ.

Για να μην μακρολογώ, έχω ένα πρόβλημα με τον μηχανικό μου. Λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων αναγκάστικα και σταμάτησα τις εργασίες σε κτήριο που επιβλέπων ήταν ο μηχανικός μου.
Το κτήριο όλο αυτό τον καιρό παρέμεινε με ανοιχτή την οικοδομική άδεια - ο μηχανικός δεν έκανε πάυση/διακοπή. Τώρα μετά από αρκετά χρόνια μου λέει ότι θα πληρώσω πρόστιμο στο ΙΚΑ για τα ένσημα που δεν κολλήθηκαν αυτό το χρονικό διάστημα.

Τι πρόστιμο θα ζητηθώ να πληρώσω; Είμαι εγώ ο υπεύθυνος που δεν έγινε αναπροσαρμογή της άδειας; Δεν φέρει μερίδιο ευθύνης και ο μηχανικός και αν ναι πως μπορώ να αποδείξω κάτι τέτοιο;
Μπορώ να υπολογίσω κάπως αυτό το ποσό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα αυτή είναι η απορία μου... Δεν γίνονταν εργασίες αυτό το διάστημα, απλά επειδή ήταν ανοιχτή η οικοδομική άδεια μου λέει ο μηχανικός ότι έπρεπε να έχω κολλήσει και ένσημα αυτά τα χρόνια... Υπάρχει περίπτωση να μην ισχύει κάτι τέτοιο; 

Link to comment
Share on other sites

Για να το ξεκαθαρίσουμε. Στο ακίνητο δεν έγινε ουδεμία εργασία, δηλαδή παραμένει οικόπεδο ή έγιναν κάποιες εργασίες (πχ μέρος του σκελετού ή αποπεράτωση σκελετού κλπ),;

Η εν ισχύ Ο.Α δεν δημιουργεί απαίτηση ενσήμων χωρίς να υπάρχουν οικοδομικές εργασίες.

Link to comment
Share on other sites

Πριν 01.01.2004 υπήρχε υποχρέωση γνωστοποίησης διακοπής εντός 3 μηνών (αν θυμάμαι καλά) και είχε πρόστιμο αν δεν γίνονταν.

Πλέον έχει μείνει μόνο η υποχρέωση στην αποπεράτωση του έργου.

Αν όταν έρθει το ΙΚΑ για έλεγχο δει ότι έχουν περαστεί τα απαιτούμενα ένσημα για τις εργασίες που θα δει, δεν θα υπάρξει κανένα θέμα...

 

edit.

Δείτε  το link

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

@logicrypto ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τα ένσημα που κολλιούνται στα ιδιωτικά οικοδομικά έργα με αυτεπιστασία είναι ο ιδοκτήτης. Ακόμα κι αν το έχετε αναθέσει σε άλλον, καλό είναι να ασχοληθείται με το θέμα και να γνωρίζετε τουλάχιστον τα απαραίτητα, καθώς τα πρόστιμα βάσει νόμου είναι αποκλειστικά δικά σας.

Η παύση εργασιών έχει σταματήσει να ανακοινώνεται στο ΙΚΑ και ως εκ τούτου δεν έχει πρόστιμο. Κάτι δεν λέτε σωστά ή ο μηχανικός κάνει λάθος.

Θα σας πρότεινα να πάτε στο αρμόδιο ΙΚΑ(ΕΦΚΑ) με τον ΑΜΟΕ σας και να ενημερωθείτε για όλα αυτοπροσώπος. Εκεί είναι οι πραγματικά αρμόδιοι να σας λύσουν όλες τις απορίες σας, τόσο για το έργο σας, όσο και για τις υποχρεώσεις σας.

Τώρα για τον επιβλέποντα μηχανικό αν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε μαζί του θα πρέπει να ακολουθήσετε διαδικασία αντικατάστασης και όχι να περιμένετε πότε αυτός θα ενεργήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.