Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λυόμενα την περίοδο της χούντας


Recommended Posts

Το υποτιθέμενο έργο:

Προσθήκη καθ'ύψος και κατ'επέκταση σε υπάρχον λυόμενο κτίριο, με αδεια του ΄72.

Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1. Λυόμενο μπορεί να κάνει προσθήκη? Λυόμενο δεν θεωρείται προσωρινό κτίριο?

Αν ναι...(χλωμό μου φαίνεται)... τότε, όπως έχω ακούσει, ....

2. ...αμφισβητείται η νομιμότητας της αδείας γιατί κανένα από αυτά τα λυόμενα που έχουν αδειοδοτηθεί δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα και οτι πρέπει να περάσουν από το τμήμα ελέγχου κατασκευών, να εφαρμοσθούν τα περί αυθαιρέτων, να εξαιρεθεί από κατεδάφιση και ...μετά να εκδοθεί η άδεια....:wink:

 

(τωρα θα μου πειτε αυτό που είπα και εγώ.... γιατί δεν το ρίχνεις ρε φίλε να τελειώνει η υπόθεση? - Το σπίτι ειναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση -πάντα φαινομενικά γιατί αν αναλύσουμε το στατικό μέρος:cry:- και επειδή εχει πέσει προσωπική εργασία από τον ιδιοκτήτη και αυτό καταλαβαίνετε τι τροχοπέδη είναι...)

 

3. τι γνωρίζετε για τις άδειες λυομένων επί χούντας σε εκτός σχεδίου πάντα περιοχές ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

3.Επί χούντας έβγαζες μια πατέντα για κατασκευή προκατασκευασμένης οικίας από το τότε υπουργείο οικισμού.

Στην συνέχεια όλες οι άδειες για προκάτ που έβγαιναν δεν απαιτούσαν μελέτες αλλά απλά στο στέλεχος γινόταν αναφορά στον τύπο προκάτ που θα κτιστεί βάση της πατέντας.

Εκτός σχεδίου επιτρεπόταν η εγκατάσταση προκατασκευασμένης οικίας εμβαδού έως 50 μ²

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές σωστά τα λέει ο Brasco. Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν ποτέ 1) δεν τηρήθηκαν τα εγκεκριμένα σχέδια του προκατασκευασμένου και 2) δεν προβλεπόταν δεύτερος όροφος. Επομένως, πως θα εμπιστευθεί ένας μηχανικός μιά προσθήκη σε μία κατασκευή για την οποία δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτε? Εκτός αν η προσθήκη καθ΄ύψος θα είναι τελείως ανεξάρτητη από το υφιστάμενο ισόγειο (ελπίζοντας ότι είναι πλακοσκεπές και όχι κεραμοσκεπές).

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσοτερες απο αυτες τις κατοικιες ενταχθηκαν στο νομο Τριτση.. Οι λοιπες παραμενουν "αυθαιρετες".. Τη λυση του ΜΑΚΑΡ παντως την εχω δουλεψει με αρκετα καλο αποτελεσμα, μονο που στην πραξη το κοστος ειναι αρκετα κοντα στο να το εχτιζες ολο απο την αρχη.. Και αυτο γιατι οπως καταλαβαινεις οι ζημιες (μικρες ή μεγαλες) στο υπαρχον ειναι σιγουρες..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Διαφωνώ πλήρως ως προς την αυθαιρεσία των κατοικιών αυτών.Υπάρχουν νομιμοποιητικά στοιχεία των κατοικιών αυτών και συγκεκριμένα παραχωρητήριο το οποία αναφέρει τον τύπο του κτίσματος 2020α.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.